Ne várd a rendszer összeomlását!

creative-evolutionary-consciousness

Ne várd a rendszer összeomlását, mert az számodra is elviselhetetlen fájdalmakat hoz majd. Az a rendszer, mely kényszerűen omlik össze, kemény kínokat von maga után. Ne dőlj be az interneten és már a főáramú médiában is egyre gyorsabban terjedő, főképp tudatlanságból eredő propagandának, mely szerint a bankrendszer és a „világkormány” a felelős a te nyomorúságodért. Próbáld meglátni, hogy ők (is) azért vannak, hogy téged tudatodra ébresszenek, arra késztessenek, hogy „magadra vedd te is a világ bűneit”, hogy megértsd, hogy te vagy a felelős mindenért, amit látsz, amit hallasz és amit tapasztalsz.
Próbáld észrevenni, hogy már most egy új világ, egy új létforma van születőben, mely szépen lassan kibontakozik, kinövi magát apránként helyettesítve a jelenlegit. Az embernek fel kell nőnie arra a szintre, ahol már nem akarja a régi pusztulását, mert tudja, hogy erőszakos eszközökkel lehetetlen újat, szebbet és élhetőbbet teremteni.

A világ különböző pontjain jelenleg is véres forradalmak, polgárháborúk zajlanak, melyek szereplői nem veszik észre, hogy vérszomjuk egy még a réginél is rosszabb világot hív életre számukra. Sokan a bankrendszer összeomlását akarják, mivel még nem látják, hogy tulajdonképpen nekik csak saját magukkal van bajuk, kik tudatlanságukban megteremtették azt, ami ellen most hevesen hadakoznak. Ki küldött, ki kényszerített arra, hogy menj a bankba? És ha valaki küldött is, ki volt az, aki elhitte, hogy a bank segítségével olyan értékekre tehetsz szert, amelyek maradandó boldogsághoz juttatnak téged? Most őszintén! Mi bajod van neked a bankokkal? Miért akarod te a bankok és a világkormány halálát?

Az emberiség történelme azt bizonyítja, hogy egyetlen kizsigerelő rendszert sem lehet a régi, erőszakos módszerekkel végérvényesen megszüntetni. Többször bebizonyosodott, hogy a gyűlölet által gerjesztett, erőszakos, véres forradalmakkal, lázadozásokkal csak egy olyan életteret lehet létrehozni, mely még az előzőnél is rafináltabb, álnokabb, lehúzóbb lesz. A borús elme szülte ellenszenv és harag csak arra képes, hogy a régi problémákat egy újabb álruhába öltöztesse.
Különben is, hogy lenne képes bárki, aki a régit, “a rosszat” nem érti, egy újat, “egy jobbat” létrehozni? Sajnos azt látom, hogy a legtöbben meg sem próbálják megérteni, hogy a jelenlegi mitől olyan, amilyen, hanem egyszerűen csak hátat fordítanak neki, kimenekülnek belőle.
Ha egy új, egy szebb, egy élhetőbb rendszert szeretnél létrehozni, támogatni, fontos értened a régi működését, hogy még véletlenül se a régi eszközökkel fogjál neki az építkezésnek, ez által megkímélve magad attól a kellemetlen csalódástól, hogy idődet és energiádat arra vesztegetted, hogy felépítetted a régit kicsiben.

A békét csak egy olyan forradalom képes elhozni, mely nem az utcákon, hanem az emberi szívekben és elmékben zajlik. Ez a forradalom már rég elkezdődött, és még mindig tart. Szépen-lassan, erőszakmentesen megváltoztatja a világot. Az egyetlen lényeges kérdés az, hogy te melyik forradalmat támogatod?
Harcolni a békéért, mint tudjuk, olyan, mint szexelni a szüzesség megtartásáért. Fontos megértenünk, hogy a régivel szembeni ellenszenvvel és harccal csak és kizárólag olyan világot teremthetünk, mely további külső és belső harcokat von maga után, melyek kintről befelé, valamint bentről kifelé emésztik fel az embert.

Ha nem tetszik a régi, a legeslegtöbb amit tehetsz az, hogy megvonod tőle a figyelmedet, és más irányba fordítod. Tehát nem éljenzed, de nem is támadod őt! Ha erre nem vagy képes, szembe kell nézned a valósággal, hogy neked személy szerint még mindig szükséged van a régire, és ha ellene emeled kardod, bármennyire is óvatos vagy, önmagadat sebzed meg vele.

Ha kíváncsi vagy, mennyire vagy méltó egy új, egy “élet-dúsabb” , egy sokszínűbb világ megtapasztalására, csak annyit kell tenned, hogy őszinte önvizsgálatot és önkritikát gyakorolva megkérdezed magadtól, hogy hol van a figyelmed, kit és mit szolgál a te értékes figyelmed, a te értékes életenergiád. Ha életedet és figyelmedet még mindig a gyűlölet, a bosszúvágy, a hatalomvágy, a kapzsiság, a versengés és a hazugságok emésztik, biztos lehetsz benne, hogy még mindig itt a helyed, és még mindig tapasztalnod kell azt a könyörtelennek tűnő valóságot, amelytől nem szabadulsz mindaddig, amíg belülről meg nem tisztultál, amíg újjá nem születtél, amíg elmédet meg nem gyógyítottad. A benned végbemenő legparányibb változás is hamar megmutatkozik abban a tükörben, melyet környezeted mutat számodra.

Az új ember már tudja, hogy a fizikai síkon végbemenő vérengző, fájdalmat és jajveszékelést szülő forradalmak ideje lejárt, és kezdetét vette egy tudatosságbeli forradalom, mely tényleges változást hoz a résztvevői számára.

Szeretettel,

“egy Szabad gondolat”

Categories: Minden | 10 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

10 thoughts on “Ne várd a rendszer összeomlását!

  1. Schmidt Károly

    Kedves Szabad Gondolat!
    Korábban már írtam hozzászólásként ugyanezt, amit most ismét leírok:
    minden betűddel mélységesen egyetértek. Egyébként harcolnunk kell, de kivel is? CSAK ÉS KIZÁRÓLAG SAJÁT MAGUNKKAL! Elengedni mindazt, s mindazokat, amelyek, s akik fogva tartanak bennünket, ezzel a módszerrel, ahogyan azt leírtad: “Ha nem tetszik a régi, a legeslegtöbb amit tehetsz az, hogy megvonod tőle a figyelmedet, és más irányba fordítod. Tehát nem éljenzed, de nem is támadod őt!” Az innen való kivonulás elég kemény harc lehet az egyén számára, hiszen a TV, rádió, propaganda anyagok, újságok megadták, s még most is megadják a lehetőségeket, hogy az embernek még gondolkoznia se kelljen, mert minden percét kitölttetik magukkal úgy, hogy az illető észere sem veszi, – persze csak azokkal, akik hagyják. A magam példájával élve elmondhatom, hogy bennem is volt kétely, kétség annak idején, hogyha nem nézek TV-t, mit is fogok majd csinálni. Az életem legjobb, pozitív irányban a lehatásosabb döntésem az volt, amikor elhatároztam, hogy a TV-t az ismeretlen homályába temetem. Azóta nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb vagyok. A régi TV helyett viszont állítottam be magamnak egy másikat, egy újat, amely lehet akár “A Te TV-d” is és Mindenkié:

    A Te TV-d

    Kapcsold be a TV-det,
    tudósítsd a világot,
    békés, boldog emberek
    ültetik a virágot.

    Mosoly ül az ajkukon,
    Nap sugarát élvezik,
    szemük marad szárazon,
    bút, s bánatot temetik.

    A világ, melyben élnek,
    fű, s fa beszélget Velük,
    egymás szavát megértik,
    ebben lelik örömük.

    A betegség nem ismert,
    gyógyítóik egymásnak,
    Égen, s Földön nincs párja
    e
    csodálatos világnak.
    (2012.05.17.)

    Remélem, hogy aki ezt olvassa, s még a civilizált TV rabja, lesz ereje, elszántsága arra, hogy régi TV-jét lecserélje “A Te TV-d”-re.

    Kívánok Neked, Kedves Olvasóidnak és Nem Olvasóidnak is békés, nyugodt napokat, s akik még nem cseréltek TV-t, azoknak sikeres készülék cserét, szeretettel: Schmidt Károly.

    • Csodás televízió kedves Károly! 🙂 Köszönjük.

    • KKatalin

      Kedves Károly!
      Igen, ez a tv nekem is nagyon tetszik, hol lehet ilyet kapni? 🙂

      • Schmidt Károly

        Kedves Katalin!
        Ez a TV, – nem tudom jó mondom-e – amolyan virtuális Tv. Nem kell fizetni sem érte. A képernyő az arc, a száj, a hozzáállás, a természet, van kép és van hang, (nem is akármilyen) amely, vagy aki szép szóval és tettekkel sugározza az adást. Benne mi vagyunk a riporter, a riport alany és a nézőközönség és hallgatóság is. Egyébként tudom, hogy ezt Neked nem kell magyaráznom, hiszen hozzászólásaidat olvasva – bocsánat, hogy így fejezem ki magamat – tudom, hogy Téged hova tegyelek! Egyébként mis is a versnek a címe? “A Te TV-d”, tehát már Neked is van.
        Köszönöm, hogy figyelemmel kísérsz, s köszönöm, hogy ez az új fajta Tv elnyerte tetszésedet.
        Boldog, örömteli napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

  2. Török Zoltán

    Kedves Szabad gondolat!
    “Mi bajod neked a bankokkal? Ki kényszerített, hogy menj a bankba?” teszed fel naívan a kérdést.
    Szerencsés vagy, ha nem azok közé a tömegek közé tartozol, aki ha akarja, ha nem kénytelen a bankba menni a saját megdolgozott munkabéréért, mert a munkaadója oda utalja valamiféle rendelet folytán, ami tulajdonképpen egy kényszer. Rám kényszerítenek valamit, amit nem kértem, és ugye szeressem azokat, akik pénzt vesznek el tőlem önkényesen azért, mert fizikailag is szeretnék hozzájutni a saját munkabéremhez, amiről fogalmam sincs, miért kell hozzájuk kerülni. Tudom, nem erről szól az írásod, csakhát a “bankszeretés” összetett dolog, ne csináljunk úgy, mintha mindenben lenne választási lehetőségünk.

    • Kedves Zoltán,

      Lehet, hogy tévedek, lehet, hogy naiv vagyok, de úgy érzem, hogy nem csinálhatunk úgy, mintha semmilyen közünk nem lenne a jelenlegi szituációhoz, hogy mi annak kizárólag csak az ártatlan elszenvedői lennénk. Nem mondhatom, hogy átlátom a teljes rendszert, abban viszont biztos vagyok, hogy közünk van hozzá, többnyire tudattalanul szavaztunk rá, elfogadtuk a játékszabályait, elfogadtuk a pénz által kínált hamis biztonságot, és félünk azt elveszíteni, mert mást még nem tapasztaltunk, annak ellenére sem, hogy elméletileg keresztyén hitűek vagyunk…
      A pénz mindenhatóságát elfogadtuk. Így hát el kell fogadnunk annak önkényeskedését is addig amíg, megértjük és megéljük, hogy nem ő a mi urunk.

      Derűs napokat, békés megoldásokat!

      blue

      • Nomád

        Kedves Zoltán!
        Nincs semmiféle rendelet, ami azt mondja ki, hogy a munkáltatónak oda kell utalnia a pénzét. Van viszont egy olyan törvény, hogyha te nem rendelkezel vagy nem akarsz rendelkezni bankszámlával, hogy pontosan úgy tegyél, mint a szövegben is van – “megvonod tőle a figyelmedet, és más irányba fordítod.” – a munkáltató köteles neked készpénzben kifizetni amiért megdolgoztál 🙂

    • KKatalin

      Kedves Zoltán!
      Találkoztál már olyan írással, aminek minden szavát, betűjét fenntartások nélkül el tudtál fogadni? Javasolnám, próbáld meg a szabad gondolat írásokat is egy “szűrőn” keresztül olvasni, én is ezt csinálom 🙂 (bocs, Szabad gondolat ) Ha így teszel, észre fogod venni bennük a lényeget, ahogyan azt valószínűleg Schmidt Károly is teszi, és meglátod amit igazából közölni akar Veled.
      Az pedig bizony mindenre igaz, hogy a megértés, és elfogadás nélkül nem történhet pozitív változás…

      üdv. KKati

  3. szivárványhavasán

    Egyébként… van olyan dolog, ami nem úgy történik, hogy akarjuk és szükségünk van rá és a javunkra válik? E három egyszerre, ÖSSZ-HANGban! Szer-elem/szeretet; bizalom; (ön)ismeret/tudás/gnózis – kinek, ahogy tetszik. 😉 Isten áldjon mindenkit!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.