Beszélgetés egy volt reiki mesterrel az ezotéria Jézusáról

Categories: Minden | 7 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

7 thoughts on “Beszélgetés egy volt reiki mesterrel az ezotéria Jézusáról

  1. Gábor

    Sajnálatos, hogy olyan (volt) reiki mester nyilatkozik a reikivel kapcsolatban és hozza a módszert negatív kontextusba, aki nem valódi tradicionális reikit tanult, hanem csak egy külsőségekben hasonlót.
    Így nem csoda, ha alapvető reiki fogalmakkal sincs tisztában és keveri az ezoterikában terjedő katyvasz jelenségeket a féligazságokkal.

    Jó lenne, ha olyan személy bevonásával készülne interjú a reikiről, aki igazából ismeri és mindennap gyakorolja a reikit és akkor valóban létrejöhetne egy valódi párbeszéd, hogy a reiki gyakorlása mit jelent és az egyház jogosan fél-e a keleti tanoktól vagy sem.

    • Zoli

      Ilyenkor mindig ez jon, hogy rossz reikit hasznalt:)
      Szerinted Van olyan hogy rossz reiki(nem valodi) es jo reiki?
      Melyik a jo szerinted? Es melyik a rossz?

      Szerintem mindegy melyik reiki, mert egyik sem az igazi es egyetlen Atyanktol szarmazo tudomany.
      Az alap ugyanaz, az univerzalis gyogyito energiat lecsatornazni es ehhez szimbolumokat kell hasznalni.
      Beavatasok, kivalasztottsag, okkultizmus stb.
      Zoli

  2. A reiki démoni dolog.

  3. Attila

    Üdv!
    Véleményem szerint amekkora intenzitással belevetettétek magatokat a reikibe vagy egyéb másba, most éppen az ellenkezőjében vagytok ugyanolyan intezitással. Nincs ezzel semmi baj, mert ez a fejlődés menete. De sajnos elkövettétek azt a hibát, hogy csak ti ismeritek a végső igazságot, és rajtatok kívül mindenki tévelygő! Elismerem van igazság abban amit mondtatok,de nem hiszem hogy mindent jól láttok. Jó, hogy tovább gondoltátok mindazt amit tapasztaltatok, de most nem tartanátok itt ezek nélkül.
    Minden jót nektek!
    Attila

    • Szia, Attila!
      Nagyon értékelem, ahogy fogalmaztál: “véleményem szerint”. A kérdésem az, hogy mennyire bízol te a véleményedben. Tudod jól, hogy mindenkinek van belőle, de vajon, hova viszi az embereket a véleményük?
      Sajnálom, ha azt hitted, hogy azt gondoljuk, hogy nekünk van igazunk. nekem nincs igazam. Én is meg kell haljak a saját igazságaimnak és a véleményemnek ahhoz, hogy megismerjem az Örökkévaló igazságát.
      Mivel jól hiszed, hogy nem látunk mindent jól, ezért csak azt tudom mondani, hogy neked sem ránk van szükséged, hanem az Élő Isten életről szóló legtisztább kijelentésére, a Krisztusra, akit ha megismersz, az igazságod több lesz, mint egy emberi vélekedés, és a békességed is több lesz, mint amit a világ kínál az emberek számára.
      Az Úristen áldása kísérje utadat!

  4. Attila

    Kedves Barátaim!

    A fenti párbeszédünk kapcsán olyan felismerésekre jutottam önmagammal kapcsolatban, melyekhez egyedül nem jutottam volna hozzá. Kellettetek ti is, melyért hálás vagyok! Köszönöm hogy tükröt tartottatok elém!
    Áldás néktek!
    Köszönöm!

  5. Jana

    Azt hiszem, eltévedtem, nem szabad gondolat a cím, ami eleve elfogadást, tág látókört jelent? Most ez egy keresztény oldal? Bocsánat, csak nem értem. Úgy beszéltek, mintha démonok csak rosszak, és csak a keresztény vallásban lennének. A Reikiben szó nem esik Jehováról, hanem Istenről. Jehova egy isten, aki az emberek nagy részét vezeti, Gaia és Chaos erőszakból született gyermeke. Szerintem itt kezdődik minden félreértés. De nagyon irigylem, aki így el tud fordulni a saját tudásától, mert hatalmas teher, mikor a mások előző életeit látod, mások meg a szellemeket. Van, aki ezt nem tudja kikapcsolni. Csak talál eszközöket, amivel megérti, meditáció, reiki, tánc, füves cigi, vasárnap templom, stb-stb.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.