Napi Kalória: Egy perc bölcsesség

A következő egy perces filmecskébe minimum 3 darab fontos tanítás van belesűrítve, amit ha megértesz, amit ha engedsz beépülni a tudatodba, talán zökkenőmentesebbé teheted az utat, mely visszavisz téged a forráshoz, amelyből vétettél.

1. Ha emlékezni akarsz, veszíteni fogsz!Ne akard gépiesen előhívni, felidézni azokat az információkat, amelyeket betápláltál a tudatodba, mert azzal időt, energiát és esélyt pazarolsz. Engedd, hogy könnyedén kiáramoljon belőled az a tudás, amit az aktuális helyzet megkövetel. Engedd, hogy az jöjjön ki belőled, ami a legközelebb van a felszínhez. Ha a program irányít, veszítesz, mert a program kiszámítható azon személyek által, kik ismerik azt.

2. Légy formátlan, … alaktalan mint a víz! Légy könnyű és rugalmas, hogy magadra tudd ölteni az aktuális helyzet paramétereit, hogy azonosulni tudj vele, hogy magadhoz vehesd azt a tanítást, amelyet a körülmények kínálnak számodra. Ha hiszed, hogy atyád a végtelen, tudod, hogy benned van minden lehetőség, az összes forma csírája. A mindenséget meg úgy tudod megérteni, ha felismered, hogy a szabályaidnak, a törvényeidnek köszönhetően megszilárdultál, mint az a víz, mely belefagy egy edénybe.
Ha egy liter vizet belefagyasztasz egy kocka alakú edénybe, bár a mennyiséget nem változtatod, amíg meg nem olvad, nem fogod tudni áthelyezni egy henger alakú edénybe.
Légy alaktalan, légy lágy, légy hajlékony, légy képlékeny, légy újra gyermek, hogy megismerkedhess az összes lehetőséggel, mit emberi mivoltod kínál számodra.

3. Ha félsz a veszteségtől, a haláltól, nincs ahogy győzz, nincs ahogy megtudd, mit jelent igazán élni. Meg kell tanulnunk veszíteni, meghalni (a régi formákat, szabályokat, törvényeket elengedni), hogy győzhessünk, hogy elnyerjük az állandóan megújuló örök élet jutalmát. Nincs ahogy újjászülessen, ki fél meghalni, ki beleszilárdult, belekövült, belefagyott a régi formákba.

Categories: Minden, Napi Kalória | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “Napi Kalória: Egy perc bölcsesség

 1. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  Ahogyan a 2. pont mondja: “Légy könnyű és rugalmas,”:

  KÖNNYEDÉN

  Engedjük a múltat,
  éltessük a mát,
  s jövő tesz fejünkre
  Égi koronát.
  (2013.02.24.)

  Köszönöm ezt az írásodat is, szeretettel: Schmidt Károly.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.