A FIZIKAI LÉT VALÓSÁG VAGY ILLÚZIÓ?

illusion

Felhívom a figyelmed, hogy a következő sorok ellenszenvet válthatnak ki belőled, de ha kellő alázattal és szelídséggel olvasod őket, odafigyelve lelkiismereted hangjára, meg fogod érteni a lényeget.
Én őszintén kívánom, hogy megkapd a megértést, még mielőtt a mindannyiunk elméjét ural
ni akaró sötét program elkezdene győzködni arról, hogy hülyeség az egész.

1. Egy ideje azt állítjuk, hogy a fizikai világ csupán illúzió. Újabban már bátrabban fogalmazunk, és azt mondjuk, minden csak illúzió.
Ez jó hír, mert ha minden, amit tapasztalunk, illúzió, nem kell semmit sem tennünk, nem kell semmiért sem felelősséget vállalnunk, csupán át kell adnunk magunkat a földi illúziók kínálta élvezeteknek, gyönyöröknek, mint ahogy Caligula császár is tette.
Micsoda kényelem! Micsoda gyönyör! Micsoda lehetőség!
De gondolkodtunk-e már azon, hogy vajon ki, és milyen céllal próbál minket meggyőzni arról, hogy a fizikai valóság csupán illúzió? Egyáltalán hova vezet, ha az ember ezt elhiszi?
Azok között,
akik azt hiszik, hogy a fizikai lét csupán illúzió, vajon akadnak-e olyanok, akik nemrégiben nemzettek, hoztak a világra utódokat? Ha igen, vajon miért tették, mi értelmét látták a gyereknemzésnek, ha a földi lét csupán illúzió? Látták-e már gyermekeiket sírni a fájdalomtól? Ha igen, miközben a gyermekük szenvedett, hányszor jutott eszükbe, hogy minden csak illúzió?
A „minden csak illúzió” teória hívei között vajon vannak-e olyanok, akik az elmúlt időkben kötöttek bármiféle biztosítást? Ha igen, vajon miért tették? Mi ellen akarták bebiztosítani magukat, ha minden csak illúzió?
Ha háborúban lennénk, ha járványok gyötörnék testünket, ha szomjaznánk és éheznénk, vajon gondolnánk-e arra, hogy az egész csak illúzió?
Sorolhatnánk a kérdéseket, amelyeket eme súlytalannak tűnő, de valójában meglehetősen felelőtlen kijelentés, „tanítás” von maga után, de helyette inkább nézzük meg, hogy mi a következménye annak, ha az ember elhiszi, hogy a fizikai világ csupán illúzió.
Ahogy a bejegyzés elején is említve van,
ha minden, amit tapasztalunk, csak illúzió, nem kell semmit sem tennünk, nem kell semmiért sem felelősséget vállalnunk, nincs szükség arra, hogy bármit is komolyan vegyünk, csupán át kell adnunk magunkat a földi lét kínálta élvezeteknek. Szemmel láthatóan ez a hízelgő teória arra késztet bennünket, hogy ne tulajdonítsunk különösebb jelentőséget a fizikai valóság által a szemeink elé tárt képeknek, üzeneteknek.
Viszont vajon megérthetünk-e bármit is, amit nem veszünk komolyan, aminek nem tulajdonítunk jelentőséget? Tanulhatunk-e bármiből is, ha fölényesen megvonjuk tőle a figyelmünket? Beszélhetünk-e ébredésről, ha nem figyelünk oda azokra a dolgokra, amelyeket a fizikai lét valósága kínál számunkra?
Már több ízben is megfogalmazódott, hogy minden, ami létezik, okkal létezik. Még a kellemetlen dolgok is. És semmi nem
szüntethető meg oly módon, hogy hátat fordítunk neki, legfeljebb csak úgy, ha felfedezzük és eltöröljük az okot, mely megteremti, mely az okozatot energiával látja el, táplálja. Márpedig ha azt hisszük, és valljuk, hogy a fizikai világ csupán egy illúzió, lényegtelennek ítéljük annak képeit, és elveszítjük a késztetést, hogy tudatosan megváltoztassuk a hibás programokat, megszüntessük a hiábavaló fájdalmakat.
Vajon muszáj-e megvárnunk, hogy bekövetkezzen a tragédia ahhoz, hogy megértsük, hogy a teremtett világ nagyon is valós.

2. Egy régi tanítás azt mondja, hogy a cselekvés nélküli hit semmit nem ér. És ezzel arra ösztönöz minket, hogy gyakorlatba ültessük, próbára tegyük hitünket annak érdekében, hogy felfedezzük annak erejét, általa fejlődhessünk és növekedhessünk. Tehát a hitről nem elég beszélni. Tapasztalni kell azt, érezni és élni. Különben nincs változás, csak puszta álmodozás. Ahogy a cselekvés nélküli hit, nem hit, úgy az a szó sem ér semmit, melyhez nem kapcsolódik fizikai tapasztalat és cselekvés. Sokan beszélnek a szeretetről, de amikor próbára teszi őket a lét, rendszeresen elbuknak. Ez azt igazolja, hogy a szó a fizikai síkon is megjelenő lenyomata nélkül súlytalan, értéktelen.
Ez a tanítás a „minden csak illúzió” tézissel ellentétben a fizikai lét fontosságáról tesz bizonyságot. Azt mondja, hogy az igazi hit élő,
és fizikai nyomokat hagy maga után. Isten fia sem azért jött a Földre, hogy azt mondja nekünk, hogy szeretlek, és viszlát. Amikor embereket vigasztalt, betegeket gyógyított, holtakat támasztott, példabeszédekkel tanított, az ő szeretete tettekben is megnyilvánult, és olyan nyomokat hagyott maga után, amelyek ha nem lettek volna valósak, kétezer évvel a halála után igencsak könnyű lenne elhitetni mindenkivel, hogy a fizikai világ csak illúzió.
Láthatjuk, hogy a tudatlanságból eredő megtévesztő információknak köszönhetően könnyen elveszíthetjük a motivációt arra, hogy cselekedjünk, tudásunkat a valóság talaján leteszteljük, kijavítsuk és csiszoljuk.
Lehet ennek az ezoterikus tanításnak egy pozitív vetülete is, de egyelőre még csak azt látom, hogy arra ösztönzi követőit, hogy ne tulajdonítsanak jelentőséget a körülöttük zajló fizikai történések jelzéseinek, hogy elveszítve a valóság, tehát lelki fejlődésük fonalát, ne tudjanak különbséget tenni valós és valótlan között,
a valós, fizikai síkon is helytálló tudás és a hamis teóriák között.

Nem kell magas fokú végzettség ahhoz, hogy meglássuk, hogy a száraz (tettek nélküli) információhalmozás egy helyben tart minket. Viszont azok a tanítók, akik a fizikai világot illúziónak mondják, érdekes módon mégis sokat beszélnek az ébredésről. Spirituális vezetőinkkel karöltve, olyan sokat beszéltünk már mi magunk is róla, hogy teljesen nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy felébredtünk, éberek vagyunk. Éppen csak azt nem akarjuk észrevenni, hogy azon kívül, hogy ébredésről szóló ezoterikus tanokat olvasunk és továbbítunk, bio boltokban vásárolunk, ébredésünknek nincs semmilyen lenyomata, bizonyítéka a fizikai valóságban. Na de miért is lenne, ha a fizikai világ csupán káprázat? Elég csak mantrázgatni, hogy ébredés, spirituális fejlődés, bio táplálkozás, stb….
Betegségeink, gyógyszertáraink, bioboltjaink, biztosításaink, különböző fizikai és pszichikai függőségeink egyre csak szaporodnak, de mi még mindig azt kiáltjuk, hogy szabadok vagyunk, és a fizikai valóság cs
upán egy illúzió, mely nem méltó a mi értékes figyelmünkre.
A fizikai valóságot illúziónak nevezve olyan sokat ismételgettük az ébredés és a spirituális fejlődés szavakat, hogy az agyunk azt kezdte hinni, hogy felébredtünk. És ez talán a legbrutálisabb öngól,
amelyet az ember fia rúghat magának, melyet úgy is nevezhetünk, hogy az ébredés illúziója.
Aki ébren van, annak jó, mert lát, tapasztal, fejlődik. Aki alszik, és tudja, hogy alszik, annak sem rossz, mert bármikor felébredhet. Viszont aki alszik, és azt hiszi, hogy ébren van, nincs, ahogy felébredjen, pontosabban mondva nincs motivációja arra, hogy kinyissa szemeit.
Lassan de biztosan eljutottunk arra a pontra, ahol kijelenthetjük, hogy nem létezik sem lelki fejlődés, sem ébredés az illúziónak nevezett fizikai valóság
talaján végbemenő cselekvés nélkül. Megállapíthatjuk, hogy a cselekvés nélküli ébredés valójában a legmélyebb álom, melyből már szinte lehetetlen felébredni.
Ha az embernek pisilni kell, és ébren van, kimegy a vécére és elvégzi a dolgát. Ha akkor jön rá a pisilhetnék, amikor alszik, először felkel, majd kimegy a vécére, és elvégzi a dolgát. Viszont ha akkor kapja
el az inger, amikor alszik, és azt álmodja, hogy ébren van, összepisili magát. Az ébrenlét illúziójában bármi megtörténhet. Ezért javasolt fokozott figyelmet fordítani arra, hogy mit nevezünk valóságnak, és mit nevezünk illúziónak.
Úgy érzem, hogy a fizikai valóság valódiságát különösebben nem kell magyarázni, nem kell bizonygatni.
Ha valakit tökön rúgnak, több mint valószínű, hogy nem arra fog gondolni, hogy sebaj, ez úgy is csak illúzió.
“A minden csak illúzió” ezoterikus köntösbe öltöztetett
luciferi átverés, mely megfosztja az embert a lelki nemesedés lehetőségétől, sokkal inkább igényli a magyarázatot, mint a fizikai valóság, melynek valódiságát a sok ezoterikus tápnak köszönhetően büszkén megkérdőjelezzük.

Félreértés ne essék! Nem szeretnék senkit sem megbántani. Magamról beszélek, hisz nekem is volt alkalmam bedőlni ennek a lélekgyilkos ezoterikus csalamádénak. Mindenki előtt beismerem gyarlóságom és balgaságom annak érdekében, hogy ha már más is érzi, hogy nem vezet jóra ez a sok ezoterikus fantazmagória, lépjen a középső pedálra, amíg még nem késő, és kezdje keresni az igazságot, mely felszabadít, ténylegesen szabaddá tesz.
„Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba visz, és sokan vannak, akik azon járnak.
(Máté 7:13)”

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

HANGOSAN:

Reklámok
Categories: Minden | 28 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

28 thoughts on “A FIZIKAI LÉT VALÓSÁG VAGY ILLÚZIÓ?

 1. Úgy tapasztalom lelki fejlődés nincs. Mert a lélek tökéletes s teljes. A fejlődés mint olyan számomra elég ellentmondásos. Hogy fejlődhet bármi ami végtelenül tökéletes, kijavitani hozzátenni hogy lehet? Megismerni? Meghallgatni? Azt már talán. Szerintem a világ. Amiben élünk valóban illúzióriokus és azért mert mi tettük, tesszük azzá. Hogy a felismerésig eljussunk. Az illúzió nélkül nincs ébredés. Az elkülönültség illúzióját sokan látjuk. Mennél mélyebben megértjük ennek lényegét elkezd eloszlani és rajöhetünk hogy EgyÉn van. Innen már csak akkor választàs az illúzió élményét amikor szükséges. Ez mit jelent? Hogy nem az illúziót szolgálom hanem eszközként használom mint egy fúrógépet. Haha.Felelevenítésnek. Mindent eszközként hozunk létre amíg dualitasban vagyunk..s amíg teljesen tudjuk követni a lélek hangját.Isten hangját. . . Folyton folyvást rá ébredések vannak az illúzióra..csak a kérdés ahogy fent emlited hogy mihez kezdünk véle. Persze ez mind a saját utam tapasztalat ami vajon más utjahoz mennyire illeszkedik? Vajon van saját út? Vajon Jézus útja is csak az övé? Azt érzem hogy mindannyiunké amikor eljut hozzánk. Áldás béke szeretet

  • Úgy mondanám, hogy a lélekben jelen van a tökéletesség lehetősége, magja. Viszont nem szabad elfelejtenünk, hogy szabad akaratot kapott, mellyel dönthet úgy, hogy elutasítja önmaga tökéletességének feltárását, a tökéletesség forrásával kapcsolódás által. 🙂

 2. Judit

  Az, hogy az illúzió szónak mi a jelentése, az itt jelentősen bekavar. 🙂 Ugyanis nem azt jelenti, hogy valami nincs. Létét, és nem létét tagadni egyformán botorság.

  • Kedves Judit, ha arra gondolunk, hogy egy becsületes atyai pofon, bár fájdalmas, életmentő lehet, és egy baráti, hízelgő dicséret, bár kedves és hangzatos, halálos lehet, akkor igen: a fizikai világ illúzió. Viszont inkább úgy fogalmaznék, hogy a látszat, ha nem figyelünk, megtéveszt. 🙂 Ezért fontos néha megnézni, mi van a felszín alatt.

 3. Pontosabban melyik tanítás állítja azt, hogy “minden csak illúzió”?

  • Nem akarok nagyon mutogatni, de ha körülnézünk egy kicsit, láthatjuk, hogy milyen eszközökkel próbálnak egyesek szabadulni a felelősségtől, az elkövetett hibákkal való szembesüléstől.

 4. Anna

  “Lélekgyilkos ezoterikus csalamádé” ~ tokeletes megfogalmazas…ebredjen mindenki, a szabadsagot nem az ezoteria jelenti…erre nagyon ratappintottal kedves “Szabad Gondolat” az utolso bekezdesedben..tenylegesen mindeki lepjen a kozepso pedalra, amig meg nem kesoooo..Bocsanat az ekezetekert…

 5. Drága barátok. Azt érzem olyan dologgal találkoztunk….ami a szavak és az elme “szintjén” elég kacifantos és végtelenül megfogalmazhatatlan….valaki aki àtélt már saját személyes élményt s próbálja meg úgy ahogy VAN elmondani szavakkal..esélytelen..más a dimenzió. 🙂 úgyhogy Áldás reánk. Köszönöm

 6. Tücsi Soulleader

  a jelen tudatszintemen teljesen mindegy, hogy az, amit megélek valóság vagy nem valóság. A megéléseimben szerepelnek olyan mozzanatok, melyek túllépnek a tanult valóság határain, de maga az illúzió fogalmával nem találkozom azon a “szinten” sem. Teljesen mindegy, hogy ki mit tanít, ha azon a határon, amit felfogni, megélni képesek vagyunk nem tudunk túllépni, mert egyszerűen nem érzékelhetjük…ahogy haladunk és engedjük magunkat kilépni a tanult valóságból egyre jobban szélesedik a látásunk ezáltal egyre több megélés lesz a birtokunkban.

 7. zoltán

  Egyetértek az írással. Amikor rájöttem, hogy egy illúzióban élünk, számomra ez egy nagyszerű felfedezés volt, mert akkor értettem meg, hogy minden lehetséges, és a világ igenis megváltoztatható. Szerintem mindenképpen van pozitív üzenete, segít felszabadítani az embert a korábbi hitrendszerek alól. Azt is jelenti, hogy nem kell aggódni olyan dolgoktól mint pl. a halál vagy hogy összeomlik a rendszer, meg mindenféle szörnyűségekről amiket hallunk. Mert már tudhatjuk, hogy csak a hamisság illúziója az ami bomlik szét. De ahogy írod, ez persze nem azt jelenti, hogy semmit sem kell cselekedni, csak már egy teljesen más látásmód szerint teszem. Mondjuk nekem is volt egy olyan rövid korszak, szerencsére nem tartott sokáig, amikor kicsit megszédítettek ezek a mézes-mázas ezó moslékok, és azt gondoltam, óh hát ez nagyszerű, ha ez egy illúzió, akkor nem számít semmi sem, és azért vagyunk itt, hogy “boldogan” éldegéljünk, “teremtgessünk” ahogy nekünk tetszik. De aztán jött a feketeleves, és hamar kiderült, ez is csak egy mátrix, az ezoterikus fajtából, mondhatni. Ahogy egyre mélyebbre megyünk magunkban, jönnek a felismerések, és rájöhetünk, hogy valami egészen más miatt vagyunk itt, és az emberiség, vagy pontosabban az egész anyag teljes átalakulása zajlik.

 8. Nem magaval az illuzio fogalmaval van a gond. Hanem, hogy ehhez a fogalomhoz erzeskent, csakis a szeretetet tarsitjak, De csak az “istenit”, mert a szeretet minosege sem mindegy am. Ha rajossz, hogy illuzioban elsz, egyszerre mindent es mindenkit szeretni fogsz, elfogadsz mindent ahogy van, mivel ugy jo ahogy van, hiszen nem lehet maskepp. Itelelet nem alkothatsz, velemenyed sem legyen dolgokrol, csak szemlelodj, hisz minden csak illuzio. Termeszetesen van benne igazsag is, viszont majdhogynem azt mondja, hogy nincs szabad akaratod, mert toled fuggetlenul tortenik minden, nincs semmibe sem beleszolasod,

  Ez tisztara fatailsta latasmod. Es errol eszembe jutott egy konyv. Voltaire: Candide
  ” ez a vilag a leheto vilagok legjobbika” lehet az idezet nem pontos. Voltaire ezt egyebkent szarkasztikus munek szanta,(mivel o nem ezt a nezetet vallotta) egy korabeli kollegaja szamara.
  Ha sikerul elobanyasznom, lehet el is olvasom ujra, Anno kotelezo olvasmany volt. 🙂

  A masik ami errol eszembe jut, az a szabadkomuvesek. Hogy miert? Amit fentebb leirtam, hogy miket nem fogsz csinalni, ha radobbensz, hogy illuzioban elsz, Milyen konnyu lesz mar nekik az egyesz Foldon egy totalis egyiranyu uralmi rendszert letrehozni? (Ami nem arrol fog szolni, hogy jo lesz.)

  • Timea, te rájöttél-e, hogy a világ egy illúzió? 🙂

   • Szerintem az az illuzio, hogy tudatosodunk.
    Tudosok megallapitottak pl. tobbek kozott, hogy az ember genetikailag egyre hibasabb, egyre tobb a hibas gen, fizikilag sokkal gyengebbek vagyunk, mint elodeink. Es mily meglepo… butabbak is vagyunk.

    Egy fizikus azt a bejelenest tette, hogy bizony mi emberek, akar tetszik, akar nem erre a Fold nevu bolygora lettunk teremtve. De nezzuk meg: 3 dimenzioban elunk, fizikai testunk olyan- amilyen. Kutatjuk a dimenziokat… a 2-ba sem tudunk visszamenni, mibol gondoljuk, hogy felsobb dimenzioba eljutunk, ha van egyaltalan? Azon egyszeru oknal fogva nem, hogy fizikai testunk idekot.

    Lehet mondani, de hogy a tudat… na, igen. Eloszor is megkerdeznem, hogy ki mit ert tudatossag alatt. mert manapsag egyre inkabb az a divat, hogy mindenbol kovetkezteteseket vonuk le. Ha eltort a karom, az biztos valamilyen karma, mondjuk 3 honappal ezelott szajon vagtam a gyereket. Veletlen kiontom a teat, leforazzom magam, ez tuti valamilyen jel. Krugtak a munkahelyemrol ez biztos azert van, mert “karmailag” nem jol csinaltam valamit. Vagy az orokos megtapasztalasi hajsza. Allandoan tapasztalunk, figyeljuk magunkat, figyeljuk a gondolatainkat, figyeljuk, hogy mit kell figyelni es teljesen elveszunk ebben a nagy figyelesben
    Pozitiv gondolatokat kantalunk, mantrazunk, reiki, joga, prana legzes es satobbi.

    Almodj nagyot, tuzz ki celokat, erd el, aztan tuzz ki megnagyobbat, azt is erd el, aztan nyugdijjas leszel, majd elkezdesz elni es rajossz, hogy egesz eletedben ezt kellett volna tenned. Csak elni, mindenfele ezos sallang nelkul
    Ebben a nagy ezos jatekban van minden amit akarsz, csak eppen te nem vagy sehol. Ez lenne a tudatossag? Es kozben valtozik akarmi is?

    Kovetkezo kutatas: a mezogazdasag megjelenese ota, mutat hanyatlo tendenciat az emberiseg. Tehat amiota elkezdtunk kemenyen dolgozni, elkezdtunk egyre tobb informaciot gyujteni arrol, hogy miyen lehet a vilag, hogyan mukodunk mi, elkezdtunk civilizalodni, erdekes, hogy hanyatlunk megis. Az ember, halaszo, vadaszo, gyujtogeto eletmodra lett teremtve. Ennek ekes peldai, az altalunk primitiv torzsekkent emlegetett embercsoportok. Peldaul a bussmanok. Megallapitottak, hogy minden tekintetben szazszor jobb allapotban vannak mi.

    Akar tetszik akar nem, mi emlosok vagyunk. A szaporodasunk nem kulonbozik az emlos allatoketol. Ami megkulonboztet, az csakis az, hogy tudunk gondolkozni. Ami csak ennyiben tesz kulonbbe bennunket egy kutyatol, mibol gondoljuk, hogy mindenhatoak vagyunk? Ha tortenetesen kiraknanak bennunket 4 eves korunkban egy falka kutya koze, akkor csak kutyaul tudnank viselkedni. Azert irtam ezt a peldat, mert talaltak olyan gyereket, akik kutyak neveltek fel es nem is lehetett szocializalni mar. Tehat… csak es kizarolag utanzas altal tanulunk es mivel csak az ember kepes beszelni, kizarasos alapon csak egymastol tudunk tanulni olyan szinten, hogy tudjuk azt, hogy Vagyunk. A kerdes, hogy mire vagyunk? Ugye az tisztan latszik, hogy ez a fogyasztoi tarsadalom egy nagy bukta. Nem erre vagyunk teremtve. Ugyehogy ugye? De akkor mire? Szerintem semmi masra, minthogy elvezzuk a termeszetet es egymast. Oda meg milyen fajta tudatossag kell mar? hat nem sok. Annyi, hogy felfogjuk, hogy mennyi gyonyoruseg van, ami korbevesz minket.

    Szerintem egyszeruen annyi tortenik, hogy keptelenek vagyunk elfogadni, hogy “csak” erre vagyunk teremteve es Istent jatszva minden megprobalunk egy “jobb” eletert.

    Nos hat,,, reszemrol a Vilag valosagos es ha nem agyalnank ennyit, tudnank elvezni, az iluzorikus tudatossag helyett. Persze ez csak az en velemenyem.

    Egy masik fontos dolog reszemrol. Isten lete, avagy nemlete. Nagyon- nagyon sokaig ezos voltam. Hogy miert? Most tudom csak. Ez is egyebkent a halaltol valo felelemhez vezet vissza. A csaladom nem volt vallasos. A feltamadasrol annyit tudtam, hogy csontvazkent egyszer kijovok a sirbol. Nem tul biztato ugye? 🙂 Ennel sokkal biztatobb volt, hogy milyen sokszor ujja fogok szuletni. De egyszer valami elkattant bennem, hogy igazabol annak sincs semmi ertelme, meg sok kulso dolognak amit az ezoteria kinal. Nagyon- nagyon hianyzott valami. Es az a valami nem egy felsobb en. Hanem aki teremtett engem. Nagyon sok halalkozeli elemenyes beszamolot hallgattam, neztem vegig. Nos… ez az az egy megdonthetetlen bizonyitek reszemrol, amit mindenki hasonoloan el meg. Egy buddhista is, vagy egy muzulman, vagy eppen egy ateista.

    En itt a Foldon gondolhatok barmirol barmit. Ha eppen Stephen Hawkingot hallgatom, mivel nem vagyok elmeleti fizikus, nekem teljesen logikusnak tunik, ahogy isten letet cafolja. Ha egy masik elmeleti fizikust hallgato,k aki hisz Istenben, az is ala tudja tamasztani, hogy miert. Egy idegsebesz aki nem hisz, teljesen tudomanyosan levezeti, hogy miert nincs, Aki hisz, erdekes modon az is. Ha buddhista vagy, tudsz magadnak olyan hiedelmet gyartani, amivel megmagyarazod, hogy miert van karma, ujjaszuletes. Ha hiszed, hogy neked van egy felsobb ened es benned van Isten, akkor arra fogsz talalni magyarazot. Erre mondjak, hogy a vonzas a torvenye. Nos.. vonzas torvenye sincs. Csupan az van, hogy valamire iranyitod a figyelmed, vagyis fokuszalsz valamerre es csak azokat a dolgokat veszed eszre, amik ahhoz kapcsolodnak. Tehat keresnem kellett egy olyan valamit, amiben kizart dolog, hogy van fokusz. En a halal utani elmenyt talaltam, illetve az olyan csodas, hirtelen gyogyulasokat valamilyen gyogyithatatlan betegsegbol, amiben nem szerepelt az onszuggeszcio, semmilyen formaban.

    Kedves Szabad Gondolat! Engem nagyon erdekel, hogy Te hogyan jutottal el istenig.

   • Kedves Tímea, azt hiszem részben sikerült egy két dologra reflektáljak a van-e lelke az embernek című írásban.
    Ha csak szavak szintjén akarjuk megmagyarázni az életet, akkor magyarázkodhatunk életünk végéig. És ez itt a lényeg. A hatodik érzék…
    Olyan nagyon, úgy érzem, nem félek a haláltól. Bár lehet, hogy az a hit, hogy van az egésznek folytatása, elviselhetőbbé, erkölcsösebbé teheti a fizikai létet… :)) És csak azért lett volna kitalálva? 🙂
    Nem hinném, hogy így lenne…
    Engem jelen pillanatban, az Újszövetség tanításai meghaladnak. Amíg ez így van, addig még egy kicsit tanulmányozom azt. 🙂
    Mellesleg voltak nekem is olyan élményeim, melyek egyértelműen arra utaltak, hogy az utas létezik jármű nélkül is.

 9. Szeretnem ha kifejtened nekem, hogy az ujfajta tudatossag ha letrejon, mit gondoltok milyen valtozasokat fog eredmenyezni, mind gondolatilag, mint cselekvesileg az emberisegben? Nem lesz haboru, nem lesz gyulolet, mindenki szeret majd mindenkit. Ok, Viszont nagyon erdekelne ennek a tarsadalomnak a hierarchiaja. Sajnos nekem kicsi ahhoz a tudatossagom, hogy ezt felfogjam. ugyanis abban nem hiszek, hogy mindenkinek ugyanolyan kepessegei lesznek. Nem tudom egyszeruen kikerulni a pszichologiat, a szociologiat, a genetikat, az utanzast, magat az ertelmi ( nem szellemi) kepesseg hatarait es azt hinni, mindenki ugyanolyan adottsagokkal szuletik es barki kepes barmire, mint egy szuperman. Mert ehhez a legelejen mar egyvalamit ki kell kerulni. Hogy szemelyiseg legyen. Nem tudok egyenlore elkepzelni egy teljesen szemelytelen ent. Ha jobban tetszik entelen ent.
  Hallgattam olyan eloadasokat (szantangokat), ahol megvilagosodott emberek beszelnek. Ugye ezekben egy a kozos. Ok mar levetettek a szemelyiseguket es ugy beszelnek magukrol, mint tiszta tudatossagrol. Meg nincs elmejuk. ( nekem ez felettebb erdekes, mert en ugy gondolom, ha nincs elmem, nincs gondolatom, akkor nem tudok magamrol. Azt se tudnam, hogy nincs elmem. Az mar mas lenne, ha azt mondanak, hogy nincs egojuk, de nem azt mondjak)

  Ebben az esetben viszont teljesen egyformanak kellene lenniuk, hiszen nincs szemelyiseg, nincs ami megkulonboztesse oket. Ehhez kepest nagyon is kulonbozoek, attol fuggetlenul, hogy ugyanarrol beszelnek. Az egyik visszahuzodobb, a masik erosebb hangu, az egyik sokat mosolyog, a masik nem. Ugyhogy itt elakadtam. Azt hiszem nagyon nem ertem, ezt a nincs szemelyisegem dolgot.

  Olvastam, hogy voltal Indiaban, ugyhogy Te kozelrol tapasztaltad ezt.
  Valaszod elore is koszonom. 🙂

  Szemuvegessegrol par sort. Kancsalul szulettem. 6 eves koromban megmutottek, a szemidegem a bal szememben megsertettek, azota is szemuveges vagyok. A bal szemem latasromlasat nem annak koszonhetem, hogy valamit nem akarok latni. Igy szulettem, Illetve mutet utan ez lett. Lehet hogyha elhinnem, hogy jo a szemem, tenyleg jo lenne. De ha erosen tudnek hinni, talan fiu is lehetnek. 🙂 ( ez onironia volt… elfogadom, hogy ez van, oszt kesz,)

  A terhesseg lefolyasarol. Nagyjabol akkor minden no alszik. Nagyon keves olyan van, akik fajdalommentesen szulnek.Volt olyan baratnöm aki 4 lanyt szult. A 3. szinte kipottyant belole, csak annyit vett eszre, hogy elfolyt a magzatviz, fel ora mulva, minden fajdalom nelkul megszulte. Elotte 2-ot faldalmasan, meg a 4- et is.

  A szuleskonnyito modszerek sem arrol szolnak, hogy kevesbe faj. Sokkal inkabb szol az intim kornyezetrol, ami nem a fajdalom megszunteteset csokkenti elsosorban, bar nyilvan csokken, de nem fuggvenye, hanem az intim kornyezetet biztositja a csalad szamara. Biztos, meghitt, szeretteljes kozegbe erkezik a baba, az anya nagymeretekben lelkileg tamogatva van vajudas kozben, szules alatt es szules utan.
  Hogy van-e ennek koze ahhoz, hogy minden kislany ugy nevelodik fel, hogy alapbol ugy indul, hogy mindenhol azt hallja, hogy a szules mennyire fajdalmas, ergo mar be van ra programozva, hogy fajni fog, vagy valoban fajdalmas, Ha nem tudna rola, hogy ennek fajnia kell, akkor is fajna-e azt nem tudom. De valaki egyszer ezt elkezdte es mindenesetre annak biztos nagyon fajt. 🙂
  Hogy miert vagyunk mi nok igy osszerakva, meg miert faj a menstruacio, nem lehet tudni. Illetve ha elfogadjuk, hogy nem mindent tudunk az elmenkkel iranyitani, mert van a testunknek egy sajat mechanizmusa,akkor talan ertheto. Az is lehet, hogy azert faj, mert jelzes erteku. Ha a vakbelunket nem ereznenk, hogy faj, akkor bizony belehalnank. Sok mindennek muszaj fajni, hogy eletben maradjunk.

  • Ezt a “Nincs személyiségem dolgot” talán még Lucifer sem értette 🙂 , de odadobta nekünk, mint kutyának a csontot , és véleményem szerint kiváló eszköz arra, hogy az ember figyelmen kívül hagyja a fizikai valóság visszajelzéseit, és az által nemesedjen.
   Lehet tévedek, de az ő megvilágosodásukat úgy képzelem, mint a kutyától való menekülés azon verzióját, amikor elől szalad az ember és utána a kutya:
   Én is hiszek a szabadulásban, de a kutyával szembenézek és megszelídítem, barátommá teszem. És nem kell elszaladjak előle.

   A szemet illetően. Az örökölt szem, szerintem nem a véletlen műve. A szülő azokat a nyavalyákat, amelyeket nem tudott levetkőzni, átpakolja a gyermeke vállára. Ilyen értelemben, a gyermek a szülő meghosszabbítása. Ha nem akarunk mindenképp a reinkarnációra támaszkodni, akkor egyszerűen csak meghosszabbítjuk a szülő életét, mint ahogy megteszi a gyermek is azáltal, hogy magára veszi az ő le nem vetkőzött hibáit.
   Tehát azt a hibát, hogy a szemet nem megfelelőképpen használja a szülő (akadállyá válik számára), átadhatja gyermekének. Jézus azt mondja, inkább vájd ki azt a szemed, mely bűnre visz, és vesszen el csak egy testrészed, mintsem hogy az egész tested vettessék a gyehennára…
   Indiában találkoztam olyan vak emberrel, aki sokkal többet látott, mint a legtöbb egészséges ember.

   Egyébként Indiában nem kerestem, nem kutattam a gurukat. Zarándokoltam és közben prédikáltam 😛

  • Nem akarom megjátszani, hogy megtudok válaszolni minden kérdést, kedves Tímea.
   Az újfajta tudatosság teljességében talán a 3 D ben soha nem fog létrejönni.
   Talán csak az egyén életében történhet meg ez. Ennek következtében megtörténik a megboldogulás 🙂 Attól arrafelé, mi lesz, nem tudom.
   Az Új Közössé Projekt címet viselő bejegyzésben, van egy-két gondolat arról, hogy milyen lenne az új tudat szerinti világ.
   Viszont szerintem sokkal pontosabb Gavrila bácsi leírása, aki 13 órán keresztül halott volt:

  • zoltán

   Kedves Tímea! Annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy szerintem minden tudatosság, ez hoz létre különböző formákat, mint az emberit is, tehát az ember az isteninek egy eszköze és minél közelebb jutunk az isteni tudatossághoz, mennél jobban azzá válunk, mint akik valójában vagyunk, akkor elérünk egy olyan ponthoz amikor a tudatosság új formákat fog létrehozni. De nem nagyon tudjuk ez milyen lesz, hogyan működik, mikor történik, mivel még itt vagyunk és általában nem látunk az orrunknál tovább, csak valami homályos elképzelésünk lehet, de azt tudhatjuk, hogy bármi lehetséges.
   Írtad, hogy emlősök vagyunk és a szaporodásunk nem különbözik az emlős állatokétól. Ez így van, ez is egy lényeges dolog, akkor minek folytatni, ha tudjuk, hogy ez egy állati program. 🙂
   Említetted az emberi törzseket meg civilizációt. Épp most olvasok egy könyvet (keresőben megtalálható), elég érdekes olvasmány: Daniel Quinn – A civilizáción túl.

   • Szia Zoli!
    Latom olvasod Echart Tollet, Akkor szerinted is minden csak illuzio? Meg o is azt mondja, hogy semmirol nem tehetsz, ergo bunod sincs. Nos… akit vertek mar meg, vagy oltek meg csaladtagjat, az igen nehezen fogadja el, hogy nem bunhodik meg erte, ha nem banja meg buneit, meg ha az adott szemely meg is bocsajt neki. Az meg nem buntetes, hogy a kovetkezo eletben majd kijavitja,mivel ha letezik is elozo eleted, nem emlekszel ra. Abba mar bele se megyek, hogy allat is noveny is lehetsz. Na szamomra ezert hulyeseg bun miatt ujraszuletni, hiszen hozhatsz te barmilyen karmat, ha nem emlekszel ra, hogyan tudnand kijavitani?
    Ugyhogy szabadulni se tudsz tole, arrol nem beszelve hogy ezen elv alapjan csak szenvedni jossz a foldre.
    Es ha a Te verziodbol indulok ki, szabad akarat sincs. Hogyan lehetne olyan valamit iranyitani, ami maga se tudja, hogy mit akar? ( csak a tudat)

    Ezen a bolygon csak ilyen testben tudsz letezni. Mert itt a feltelel csak erre adott. Kvazi innen testtel nem tudsz menni sehova. Bar azt sem tudom, hogyha a tudatossag ennyire tokeletes, miert kell szenvedni az emberek lelkenek. Illetve miert vagyunk ennyire hulyek. Bocsanat, nem talaltam jobb szot. 🙂 ( Anktartisz is hova lett,(ha vot) Szodoma, Gomora magatol pusztult el). Nos… nagyon sok mindent nem tudunk szerintem.
    Viszont ha elhiszem Echart Tolle minden szavat, nincs szemelyes szeretet. Nalam ez kiverte a biztositekot, mivel vannak gyerekeim. Ennyi erovel szules utan dobjam a kozosbe, bar a termeszet, vagy Isten? ugy tervezte, hogy egy csecsemonek a legidealisabb etel jodarabig a SAJAT anyukajanak a teje, hiszen a tejnek az osszetetele mindig valtozik, vagyis igazodik a gyerek feljodeshez, ergo megcsak nem is szoptathatna akarki, megha van is teje! ( az allatokhoz kepest itt is visszafele fejlodunk valamiert)
    Meg ha lenne tarsam, az tulkepp barki lehet, a sajat apam is, mivel nincs szemelyes szeretet. Bar kerdes, hogy a termeszet, vagy Isten? miert csak az embertol vonta azt vissza, hogy sajat rokonaval ne tudjon gyereket nemzeni. Tudatossag szempontjabol ez is visszalapeles szerintem Es el is erkeztunk ahhoz, hogy ez miert bun, ( apa- lanya viszony, de meg a tesveri is… sot az unokatesoi is) miert vannak erzeseink. erkolcs. Az allatok teljesen jol elvannak erzes nelkul. vajon miert csinalt maganak a tudatossag olyan dolgokat, ami csak neheziti a tudatosodast? Elobb kitalalta, hogy az allatoknak tok jo, hogy nincsenek erzesei, aztan adott az embernek, de most rajott, hogy ez megse jo, most a szemelyes szeretet kiiktatasaval ujra nem lesz, bar igy ujra kell kodolnia a testet is, csakhogy hogy szexelhessek barkivel. Ez aztan egyre tudatosabbnak tunik, nem?
    Osho szerint a szerelem az egyentol fuggetlen. tehat ma szeretek valakit, de holnap mar masvalakit. De kerdezem en, hogyha a termeszet ezt engedne, akkor miert van egy csomo nemi betegseg? ( az a franya termeszet mar megint visszafejodott)
    Osho is annyira volt tudatos, hogy 58 eves koraban egy csomo betegsegtol meghalt.

    Echart Tolle azt allitja, hogy az allatok egomentesek. David R. Hawkins viszont pont az ellenkezojet. Kinek van igaza?

    Echart azt allitja, hogy a Vilagegyetem tagul- szukul. Kozben meg a tudosok is vitatkoznak rajta. Azt nem allitom, hogy sokmindenben nincs igaza. Viszont ahol ennyi ellentmondas van, azzal nem tudok mit kezdeni. Volt egy megvilagosodasa,.. oke. Eloszor nem tudta, hogy mitol van. Aztan elolvasta a Bibliat, elolvasta a Csodak tanitasat, par keleti filozofiat, nehany fizikus elmeletet, stb… kivalasztotta belole azokat, amik az o vilagszemleletehez a legjobban illeszkedik. es miert kivalaszotta? Ugyanis emliti tobb helyen Stephen Hawkinst, csak eppen azt hagyta ki, hogy Hawkins szerint robotok vagyunk, nincs sajat akaratunk. Hawkins felfogasa a vilagrol tokeletesen ellentetes Tolleeval. Meg a keleti tanoknal Tolle azt mondja, hogy nincs reinkarniacio klasszikus formaban. Azzal kezdi, hogyha nem erted a konyvet, nem vagy kesz az uj tudatossagra, majd irja, hogy nem kell neki mindent elhinni amit ir, meg hallgas meg mas tanitokat is. Es utana azt mondja, hogy ezt nem o irta, Hanem belso vezetes altal irodott. Akkor most mi van?

    Nos… van egy vilaghiru fizikus aki allit valamit. Van Tolle aki szinten allit valamit. En ugy dontottem, hogy egyiknek sem hiszek el mindent, hanem keresek egy papot. 🙂

    Ja… allitolag mar Einstein fenysebeseg elmelete is megdolt, marmint az, hogy mennyivel szaguld a feny. Hat itt tartunk. Mindenki csak talalgat, ugy erzem. De mint Szabad Gondolat is mondta, van egy hasznalati utmutatonk. Bar Tolle is 2/3 reszt ra hivatkozik, Meg azt mondja, hogy talan par ember ert/ ertette a Bibiliat. Igaza van vajon? Varom Szabad Gondolat meglatasat is ez ugyben. 🙂

 10. Nem tudom, hogy a latassal igy lehet-e. Bar eleg nagy kicseszesnek ereznem, hogy mas terheit olyanvalaki kapja meg, aki nem tehet rola. Arrol nem beszelve, hogy Anyukam 19 eves, Apukam 25 eves koraig mit nem lathatott ok sem tudjak, de en sem, igy tanulni sem tudok belole, max. altala. Viszont akkor sem azt, hogy ok mit nem lattak ( hiszen senki nem tudja ), csak azt, hogy sajat tapasztalati szinten, ezt hogyan tudom hasznalni.

  A torott karra tudok gondolni. Az, hogy eltorik a karom, az nem oka valaminek. Pl. nem azert torik el, mert elozoleg elkovettem valamit es azaltal, hogy eltorik, letudtam valami karmat es visszafele gondolkozzak, hogy miert tort el. Sokkal inkabb gondolom azt, hogy mondjuk telen csuszos a jarda es en ugy esek el, hogy eltorik a karom, vajmi kevesse tehetek. Tehet mondjuk a szomszed, hogy nem sozta fel a jardajat, vagy tehetek en olyan modon, hogy miert nem tapadosabb talpu cipot vettem. de ha leszidom a szomszedot, hogy miert nem sozta a jardat, vagy szidom magam, hogy miert nem vettem masmilyen talpu cipot, ( bar elore nem lathattam, hogy el fogok csuszni) es ezt korrigalva visszaviszem a boltba es kicsereltetem, attol meg a tores tores marad. Arrol meg hogy pont ugy esek ahogy, arrol nem igazan tehetek, mert a gravitacio torvenyet aztan meg vegkepp nem tudom befolyasolni.
  Viszont az, hogy a kartoresemet hogyan elem meg… ugy gondolom az a tanulnivalo es mint olyan, nevezhetjuk akar karmanak is. ( azert mar nem tudok imadkozni, hogy ne csusszak el,( megbanhatom azt a bunom, hogy rossz cipot vettem? ) de azert igen, hogy a kartores altal jot tapasztaljak meg) ( bunbocsanatot nyerek) ? 🙂

  Koszonom a valaszaid es a videot. Nagyon sokat segitesz nekem az irasaiddal es ezert nagyon halas vagyok! 🙂

  • Kedves Tímea,
   Először is azt szögezzük le, hogy ezek nem az én írásaim, én csal leírom a gondolatokat. Ha inspirációt, ihletet merítesz belőlük, hálás lehetsz ugyan, de köszönetedet egyenesen a gondolatok küldőének is küldheted, mert nélküle csak ÉNKEDŐ írásokat tudnék produkálni, melyekkel még téged is félrevezetnélek. 🙂

   Kartörés: Talán nem a hogyan számít, hanem az, hogy mihez vezetett, milyen szituációba sodorta az elszenvedőt: Pl. ideiglenesen megszabadult egy olyan függőségtől egy olyan szenvedélytől, melynek következtében nem láthatja meg, amit meg kellene látnia. Ha kartörés nélkül is meg tudná tenni ezt, nem lenne szükség a kartörésre 🙂

   Gyenge látással születtem én is. Ez azt jelentette, hogy a jobb szemem gyengébb mint a bal, ezért nem okozott nagy örömet az olvasás… azaz olvasta,m de nem lehettem soha sem a rabja… így inkább a tettek mezejére léptem, megéltem megtapasztaltam bizonyos dolgokat. Hálás vagyok a létnek, hogy nem adott nagyon jó fizikai látást nekem. Áthelyeztem a fókuszomat a valóság talajára. Így megérthettem egy két dolgot az életről 🙂

  • zoltán

   Az illúzió alatt azt értem, hogy a világ holografikus természetű, olyan mint egy szuperhologram. Ez nem azt jelenti, hogy nem létezik, nagyonis létezik és valóságos, de mondhatni, mégiscsak egy álom az álomban.
   Ez a karma dolog valahogy sosem foglalkoztatott, manapság ez annyira ki lett már forgatva, főleg az, hogy az előző életünkben elkövetett hibákért most bűnhődnünk kell, ez biztos nem így van, számomra ez humbug, mint a vallásokban a pokol és menny kérdése.
   Úgy gondolom szabad akarat abban van, hogy eldönthetem, hogy a régit vagy az újat szeretném-e, ahogy szokták mondani, egyszerre nem lehet két urat szolgálni, előbb-utóbb döntenem kell, vagy hagyom hogy a természet erői rángassanak vagy a lelkemet követem.
   Hogy miért van ennyi szenvedés, szerintem arról van szó, hogy elfelejtettük, hogy kik vagyunk, ez a lényege az egész világunknak. Mondhatjuk, hogy egy mély álomba merült a tudatosságunk, vagy az anyag nem tudatos isteni eredetére és az igazságra, ebből fakad minden hamisságunk. Az emberek többsége amit lát, azt veszi egyetlen valóságnak, elképzelni sem tudnak egy másképp működő világot. Mi feltesszük a kérdést, hogy miért van ez így, de sokakat egyáltalán nem érdekli, honnan jön ez az egész.
   Kérded, miért vagyunk ennyire hülyék, szerintem az lenne furcsa, ha nem lennénk azok, mert akkor azt jelentené, hogy ez a világ tökéletes és minden rendben, úgy jó ahogy van, de hát, hogy lehetne ez a mesterségesen fenntartott, beteg, életellenes civilizáció rendben? A hamisság az, ami egyre inkább szétbomlik ahogy haladunk a fény felé és ezért látjuk ezt az őrületet a földön, olyan ez mintha a fény beszűrődne a láthatatlan falak repedésein és mindenhol elkezd lelepleződni a hamisság. De emellett azt is láthatjuk, hogy manapság már nagyon sokan keresik, hogy kik vagyunk valójában, ki tudja, talán lehet ez volt az értelme az egésznek, meg a háttérhatalom vagy nevezzük tudatlanság, sötétség erőinek, is lehet ez a szerepe, hogy minél nagyobb káoszt teremtenek, annál nagyobb bennünk a késztetés, hogy megtaláljuk és megvalósítsuk az isteni létet itt a földön.
   Én is úgy látom, hogy rengeteg féle ellentmondás található, van ennek a dolognak egy olyan értelmezése is amit olvastam, hogy a látható világunkon kívül vannak a számunkra láthatalan, sokkal hatalmasabb világok, amelyekben mindenféle lények léteznek, ilyen-olyan istenek, félistenek stb. és ezek hatással vannak a földi életre. Pl. a különböző művészek innen kapják az inspirációkat, vagy spirituális tanítók, mesterek is többnyire ezekhez a világokhoz kapcsolódnak, de a lényeg, hogy ezekben a világokban is van dualitás és nincsenek kapcsolatban a legfelsőbb isteni tudatossággal, bennük nincs meg az ami az emberi lényekben megtalálható, vagyis a lélek, ez csak a földi élet sajátossága. Lehet ebben igazság és ez sok mindent megmagyaráz, miért van ennyi ellentmondás, félreértelmezés, torzítás az ezó-spiri vonalon.
   Érdekes ez a Stephen Hawking jelenség is, mennyire népszerű és sztárolják, jellemző ez a halált támogató kultúránkra. http://youtu.be/GAVF0eR0QDs?t=40s Miközben véleménye szerint nincs isten, és csak úgy véletlenül kifejlődtünk, most ugye kijött egy életrajzi film is róla, amit rengetegen dícsérnek, gondolom sok oscart is fog kapni, mert aki ennyire elismert tudós és ilyen klasszakat mond, azt mélyen be kell vésni a kollektív tudatba. 🙂 Valakik nagyon támogatják a háttérben, hát igen, éljen a materializmus és az egó. 🙂

 11. En nem erzem azt, hogy barmilyen szellemi leny( ami nem olyan mint en) hatassal lenne ram. Nem erzem, hogy Orban Viktor vagy Putyin valamilyen ufo lenne. Max. egy penzsovar, hatalomehes tiszta ego ember. De mint ember o is meg fog halni. Ha en vagyok egy joval fejlettebb szellemi leny, vajon mi okom, hogy egy nalam alacsonyabb rendu fajt leigazzak, de semmi masert csak a penzert es azt is ugy, hogy nem is tud rola? De ha mar tudatban(tudatosan) el tudok utazni barhova, minek akarnek barmilyen anyagi megnyilvanulast is? Illetve ha akarnek is, hat en tudatosan mar biztos nem szenvedest valasztanek. 🙂 Akkor mar csinalnek egy szereto bolygot, ha mar ugyis anyira tudatos tudat vagyok. 🙂 De ha egy olyan tudati szinten levo entitas vagyok mint az ember, kerdes, hogyan jutok el barhova is? Maradjak a seggemen, van otthon a hazam tajan mit sepergetni. 🙂

  Azt nem feltetelezem, hogy a Fold javai kellene nekik, mivel az meg anyagi. Teljesen szellemi lenynek minek az anyag. Szerintem ez is csak egy agyszulemyeny. Raadasul minket jellemez, mert rogton azt feltetelezzuk, hogy barmilyen kulso szellemi megnyilvanulas csakis arto lehet. Vajon miert?
  Azt miert nem gondoljuk, hogy valaki segiteni szeretne es nem artani? ( talan mert magunkbol indulunk ki)

  De lehet ez is kivetetes. A pokol es a menny kivetitese. A rossz dolgokat demoni erovel ruhazzuk fel. Viszont ha felruhazzuk egy kulso erovel, akkor nem leheteges, hogy letezik is az a pokol is ami a halal utan var rank, ha nem banjuk meg buneink, nem terunk vissza Istenhez?

  Lassan mar barhonnan kozelitem meg a Vilag kerdeseit, mindig Jezusnal lyukadok ki.
  Es erdekekes modon Jezus valamilyen univerzalis dolog. A Bibliabol lassan mar midenki azt fordit le maganak amit akar.Bar anno Jezus azt sem tudta, hogy a hologrammot eszik- e vagy isszak. Max. akkor ha Isten fia volt. 🙂

  Viszont ha ennyi mindent tudott, az meg elgondolkodtatobb, hogy vajon honnan tudta?

  Egy szamomra erdekes kerdes: Hogyan tanultunk meg beszelni? Meg ezt sem tudjak.
  Ha igaz lenne az evolucio, vissza kellene tudnunk emlekezni arra, hogy mikent alakult ki a beszed. Sot… hogyan lehet az, hogy egy nagyon primitiv emberi leny elkezdett valahogyan beszelni, mi meg itt vagyunk nagytudasuak es pont ezt nem tudjuk? Vegul az az elmelet szuletetett, hogy a beszed velunk szuletett adottsag. Es vajon ki adta? Ki kodolja ezeket a dolgokat belenk? Mert ezek viszont nem tanult dolgok.

  Meg ha a Vilag holografikus is. ( bar a relativitas elmelet is csak elmeletben letezik, bizonyitani azt sem tudtak sose, amit a holografiaval meg is cafoltak), ki alkotta azt is? Azt birom amugy a tudomanyban, hogy amiota vilag a vilag, tobbnyire csak elmeleti alapon nyugszik amit soha senki nem tud bizonyitani es tugomanyos tovabbfejlodesunket hangsulyozva ezeket rendre sikerul is megcafolni, csak sajnos azokat sem lehet bizonyitani. 🙂

  Akarunk kvantumugrast. De ugrani nem tudunk 3-as szintrol a 4-re sem, de azt siman feltetelezzuk, hogy a kvantumfizika altal megugorjuk a 10-est. 🙂

  Mindenesetre nagyon szeretnek tudos lenni. A valos elettel nem kellene foglalkozni. Hiszen csak egy illuzio 🙂

  Koszonom a beszelgetest Zoli, hogy fejtegettuk itt az elet nagy titikait. 🙂

  • Olvasva a hozzászólásodat, kedves Tímea, arra gondolok, hogy ezért van ekkora zűrzavar a fejünkben, mert valamiféle kvantumugrást akartunk és akarunk megeszközölni a tudatunkban anélkül, hogy az alapokkal tisztában lennénk.
   Én legalábbis ezt látom. A krisztusi tanítások nekünk, moderneknek elavulttá váltak. Lassan már kicsit ciki is emlegetni őket. Viszont mivel az képezné az alapját minden további folyamatnak, épített házaink, elméleteink roskadoznak, mert az alapokra nem fordítottunk kellő figyelmet.

   Hogy a szellemi lények, miért foglalkoznak velünk? Feltételezem, azért, mert ez az ő dolguk. Valamilyen értelemben ők stimulálják a tisztulási folyamatot.
   Ha teljesen benne vagyunk, nem érzékeljük, nem tudunk különbséget tenni, csak megyünk az árral. De ha kapunk egy “felsőbb” perspektívát akár a Teremtő érintése, akár a Biblia sorai által, kitisztul a kép.
   Csupán az 5 érzékre hagyatkozva, azt hiszem, ez nem lehetséges. És ez is a bajunk. Azért van ilyen sok szóra szükség, mert el akarjuk magyarázni, le akarjuk írni, a szavakban leírhatatlant.
   Meggyőződésem, hogy írott szavakon keresztül, nem megy át az eszencia, a lélek üzenete. 😦

   • Amikor gyerek voltam es gyakorlatilag semmit nem tudtam a Vilagrol tanult tudas szinten, akkor ertek a legnagyobb “felismeresek”.

    Alltam kint este a csillagos eg alatt, vagy eppen a szakado hoesest neztem, ami gyonyoru volt es elkapott valami megmagyarazhatatlan felelem, hogy egyedul lennenk ebben a nagy urben? Ennyire itt vagyunk a nagy semmi kozepen? Mi lesz ha belenk csapodik valami? Es tudod akkor belehallgattam a csondbe, korbeneztem fent az egen, hogy milyen rendezett minden es belul ereztem, hogy nem, nem vagyunk egyedul. De nem foldonkivuliekre gondoltam, vagy valamilyen szellemi lenyekre, hanem azt hiszem, hogy tudattalanul Istenre. Es olyankor mindig valamilyen merhetetlen nyugalom szallt meg.

    Ne nevess ki, de velemenyem szerint ez az erzes a megvilagosodas, megha nem is a csucsa. Es gyerekkent nem kellett hozza semmi mas, csak nezni a csillagokat, vagy a hoeset. Amit gyerekkorban biztos sokan atelunk..Aztan a kondicionalas altal elveszik. Es baromi nehez ujbol ratalalni. Megorizni aztan meg vegkepp keveseknek sikerul.

    Egy biztos jel, hogy osszekeverjuk a valosagokat. vagy legalabbis a fontossagi sorrendjuket. Valamelyik nap olvastam, hat termeszetesen a facebookon 🙂 egy anyukat. A kovetkezot irta ( nem szo szerint) : Nyitott szajjal neztuk a lanyokkal az ablakon keresztul, ahogy nagy pelyhekben esik a ho. Gyonyoru latvany volt, Majd csongettek es visszatertunk a rideg valosagba.

    Sajnalom, de legszivesebben raordibaltam volna, ahogy magamra is, hogy de ember! hat nem veszed eszre, hogy az volt a valosag es nem ez?

 12. Csak meg egy gondolat. A mai tudomany tart ahol tart. Azt mondjak egyre tobbet tudunk. Megis mihez kepest? Mitol vagyunk elorebb, mint az Okorban? En a techinkai fejlodesen tul mast nem latok
  Ezeket az ezos dolgokat akkor is csinaltak, csak akkor meg mondjuk nem transzcendentalis meditacionak hivtak, hanem Merlinnek, ( bar az mar a kozepkorban volt, de lenyegen nem valtoztat) meg sotet magianak. 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.