A betegség okainak feltárása és a gyógyulás

Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “A betegség okainak feltárása és a gyógyulás

 1. Tamás

  Ezt az igerészt küldeném neked elolvasásra.

  Ezék18,1 Majd így szólt hozzám az ÚR szava:
  Ezék18,2 Miért mondogatjátok ezt a mondást Izráel földjén: „Az atyák ettek egrest, és a fiak foga vásott bele”?
  Ezék18,3 Élek én – mondja az én Uram, az ÚR –, hogy nem lesz többé helye köztetek ennek a mondásnak Izráelben.
  Ezék18,4 Íme, minden lélek az enyém. Az atyák lelke ugyanúgy az enyém, mint a fiak lelke. Amelyik lélek vétkezik, annak kell meghalnia!
  Ezék18,5 Ha valaki igaz, és törvény szerint, igazságot cselekszik,
  Ezék18,6 ha nem eszik a hegyeken, és szemét nem emeli föl Izráel házának bálványaira, nem teszi tisztátalanná felebarátja feleségét, és nem közeledik asszonyhoz tisztátalanságában,
  Ezék18,7 ha senkit sem nyomorgat, visszaadja adósának a zálogot, semmit nem vesz el erőszakkal, kenyeréből ad az éhezőnek, és ruhával fedi be a mezítelent,
  Ezék18,8 nem kölcsönöz uzsorára, nem kér kamatot, tartózkodik az álnokságtól, igaz ítéletet hoz a felek közt,
  Ezék18,9 rendelkezéseim szerint jár, és törvényeimet megőrzi, hogy igazságot cselekedjék: az ilyen ember igaz, és biztosan élni fog – ezt mondja az én Uram, az ÚR.
  Ezék18,10 De ha erőszakos fiút nemz, aki vért ont, és csak egyet is cselekszik ezekből,
  Ezék18,11 bár atyja nem tette ezeket: vagyis eszik a hegyeken, tisztátalanná teszi felebarátja feleségét,
  Ezék18,12 nyomorgatja a szűkölködőt és szegényt, és erőszakkal elveszi a másét, nem adja vissza a zálogot, a bálványokra emeli a szemét, és utálatosságot cselekszik,
  Ezék18,13 uzsorára kölcsönöz, és kamatot kér – éljen az ilyen? Nem fog élni! Mivel megcselekedte mindezeket az utálatosságokat, ezért bizonnyal meghal, és vére őrajta!
  Ezék18,14 S íme, ha valaki fiat nemz, és az látja apja minden vétkét, amiket cselekszik, látja, de nem cselekszi azokat:
  Ezék18,15 nem eszik a hegyeken, szemét nem emeli föl Izráel házának bálványaira, nem teszi tisztátalanná felebarátja feleségét,
  Ezék18,16 senkit sem nyomorgat, zálogot sem kér, semmit sem vesz el erőszakkal, kenyeréből ad az éhezőnek, és befedi ruhával a mezítelent,
  Ezék18,17 a szegényre nem veti rá a kezét, uzsorát és kamatot nem kér, törvényeim szerint cselekszik, rendelkezéseim szerint jár – az ilyen nem hal meg apja vétkéért, hanem élni fog.
  Ezék18,18 Apja viszont, mivel elnyomta a szegényt, és erőszakkal elvette, ami a testvéréé, és azt cselekedte népe között, ami nem jó: íme, meghal a maga bűnéért.
  Ezék18,19 Ti azt mondjátok: Miért ne viselje a fiú is az apa büntetését? Mivel a fiú törvény szerint és igazságosan jár el, minden rendelkezésemet megtartja, s megcselekszi azokat: ezért élni fog.
  Ezék18,20 Amely lélek vétkezik, annak kell meghalnia. A fiú ne viselje az apa büntetését, az apa se viselje a fiú büntetését. Az igazon legyen az ő igazsága és a gonoszon is az ő gonoszsága.
  Ezék18,21 És ha a gonosztevő megtér minden vétkéből, amiket cselekedett, és megtartja minden rendelkezésemet, és törvény szerint és igazságosan cselekszik: akkor élni fog, és nem hal meg.
  Ezék18,22 Nem emlékezem meg többé semmi gonoszságáról, amelyet cselekedett. Igazságáért, amelyet cselekedett, élni fog.
  Ezék18,23 Hát kívánom én a gonosz halálát? – ezt kérdi az én Uram, az ÚR. Nem, hanem inkább azt, hogy megtérjen útjáról, és éljen!
  Ezék18,24 És ha az igaz elhajol az igazságtól, és gonoszságot cselekszik, olyan utálatosságokat, amelyeket a hitetlen szokott cselekedni: az ilyen életben maradjon-e? Nem emlékezem meg semmi igazságáról, amelyet cselekedett. Gonoszságáért, amelyet cselekedett, és vétkéért, amellyel vétkezett, meg kell halnia!
  Ezék18,25 Ti azt mondjátok: Nem egyenes az ÚR útja! Halljátok meg, Izráel háza: nem egyenes az én utam? Inkább a ti útjaitok nem egyenesek!
  Ezék18,26 Ha elhajol az igaz az igazságtól, és gonoszságot cselekszik, és amiatt meghal: gonoszsága miatt hal meg, amelyet cselekedett.
  Ezék18,27 És ha a gonosztevő megtér gonoszságából, amelyet cselekedett, és törvény szerint és igazságosan cselekszik, megmenti lelkét az életre.
  Ezék18,28 Mivel belátja, és megtér minden gonoszságából, melyeket cselekedett: élni fog, és nem hal meg.
  Ezék18,29 Izráel háza azt mondja: Nem egyenes az ÚR útja! Az én útjaim nem egyenesek-e, Izráel háza? Inkább a ti útjaitok nem egyenesek!
  Ezék18,30 Ezért mindegyikőtöket az ő útjai szerint ítélem meg, Izráel háza – ezt mondja az én Uram, az ÚR. Térjetek meg, és forduljatok el minden vétketektől, hogy romlásotokra ne legyen gonoszságotok!
  Ezék18,31 Vessétek el magatoktól minden vétketeket, amelyekkel vétkeztetek, és szerezzetek magatoknak új szívet és új lelket! Miért halnátok meg, ó, Izráel háza?
  Ezék18,32 Mert nem gyönyörködöm a meghaló halálában – ezt mondja az én Uram, az ÚR. Térjetek meg azért, és éljetek!

  Ugyan azon szülőtől születik 2 gyerek. Az egyik megtér, a másik nem. Terheli a szülőt bármi? Maximum a fájó szíve, hogy látja a gyereke céltévesztését, menetelését a halálába.
  Maga az Atya teremtette a világot ami jó volt és Ádámot is aki szintén jó volt. Nálánál jobb szülője senkinek sem lehetett volna, mégis elhagyta őt Ádám. Van “felelősség” (szeretet) a szülőkön (ben), hogy mit tanítanak a gyerekeinek, de minden embernek szabad akarata van és az Atyától ugyan olyan lelket kapott mindenki, ugyan abban a világban és annak törvényei szerint élnek.
  Minden emberrel foglalkozik az Atya, az egyén engedelmességének mértékében. Az engedelmességemmel megengedem, hogy formáljon, ha nem engedem, nem erőszakoskodik, de minden erejével igyekszik, hogy ne vesszek el. Nem személyválogató, mindenkinek felkínálja a lehetőséget az igazságban való járásra, az életre. Mivel mindannyian bűnösök vagyunk, így semelyikőnk sem különbözik, mindenki elszenvedi a céltévesztését és érzékelheti, hogy ez nem jó neki. Van akit ez nem érdekel és van akit érdekel. Akiket érdekel, azok rájönnek, hogy önmaguknak csökkenniük kell és teret kell hagyni az igaznak alázatossággal. Alázatosság nélkül nem megy, ezt nagyon sokszor megtanítja nekem az élet törvénye 🙂 Az alázatosság a kulcs az ajtóhoz ami mögött áll a zörgető, aki veled akar vacsorázni. Bárki megtérhet bármilyen állapotából. Ha egy emberben az igazság utáni vágy megvan, akkor az a rosszból is képes tanulni. Sőt az emberben a igaz élet a megpróbáltatások által alakul ki. Aki ezt megtapasztalta az örül a megpróbáltatásnak, hiszen attól lesz erőseb a fegyvere és visszafelé már nem vág annyit a feléd eső éle 🙂

  Nem tudom, hogy sikerült e bármit is átadnom abból amit úgy éreztem el kell mondanom, de nagyon remélem. Nem vagyok túl jó fogalmazó. Ha valami esetleg nagyon ködös megpróbálom máshogy leírni, ha kell.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.