A hármas alap – Miért apad el a megértés?


A szellemi növekedés három nagyon fontos tényezőtől függ:

1: MEGISMERÉS
2: MEGÉRTÉS
3: MEGCSELEKVÉS

A harmadik tényező még több megismerést, még több megértést szül, ami újabb cselekedetekhez, azáltal pedig állandó, soha véget nem érő megújuláshoz, növekedéshez vezet.

“Ha ti megmaradtok az én beszédemben, bizonynyal az én tanítványaim vagytok;
És megismeritek az igazságot, és az igazság szabadokká tesz titeket.” – mondja a mester.
Na de hogyan ismerhetné meg valaki az ő beszédeit?
Egyáltalán milyen beszédekről van szó? Lehet, csak hazugság az egész. Lehet, hogy nem is működik. Viszont lehet, hogy igaz, és tényleg élet van benne.
Bárki kipróbálhatja.
Nem szükséges hozzá vallás. Nincs szükség sem prédikátorokra, sem tanítókra, sem spirituális tekintélyekre, sem felemelkedett, megvilágosodott gurukra, mesterekre. Csupán igazságot szerető, azzal ismerkedő, azt cselekvő embertársakra, testvérekre, akik olyan szerepet töltenek be egymás életében, mint a test különböző részei a test tökéletes működésében.
…Mert mit láthatna a szem, ha nem lenne láb, mely elhordozhatja őt oda, ahol a látvány van? És mit érne a szem által meglátott látvány, ha azt az agy nem helyezné be a megfelelő helyre az élet puzzle-ében?

Sokan azt tapasztalják, hogy elapadt a megismerés, nem jön már a megértés. Lehet, hogy megfeledkeztek a megismert és megértett dolgok megcselekvéséről, megmutatásáról, továbbadásáról, mely révén az Örökkévaló kegyelme, az isteni szer, tovább áramolhatna, másokat is felébreszthetne, megtisztíthatna, újjászülhetne?

http://www.biblia.hu/biblia_k/k_43_1.htm

 

LEGÚJABB VIDEÓ:

Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.