Bőte Baba és a mesterséges árva teremtés

Reklámok
Categories: Minden | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “Bőte Baba és a mesterséges árva teremtés

 1. Edit

  Hálásan köszönöm a tiszta gondolatokat!

 2. Bingi

  Valóban nem biztos, hogy jót tesz, ha a felelősséget leemeljük a másik ember válláról.
  Viszont vannak, akik átmenetileg segítségre szorulnak.
  A munkanélküliekkel és a krízisben levőkkel is módszeresebben kellene foglalkozni. Sok magatehetetlen és krízisben levő szülő gyermeke van elhelyezve ezekben az otthonokban. Pl. családapa, aki hirtelen egyedül marad négy gyerekével, aki nehezen tud megbirkózni a rázúduló nehézségekkel, aki nem tud megfelelően teljesíteni a munkaerőpiacon. Van sok felelőtlen szülő is, igaz.
  Előfordul, hogy látva a sok tehetetlen és bajbajutott embert, segíteni akarunk rajtuk, aztán átesünk a ló másik oldalára. Azért vagyunk, hogy egymás terhét hordozzuk. Segítsünk a másik embernek, hogy jobb ember lehessen.

  A helyzet jobbítása érdekében tegyünk inkább javaslatokat!
  Ki volna az, aki venné a fáradtságot és tenne valamit azért, hogy saját hazánkban is minél több munkanélküli és krízisben levő ember foglalkoztatva legyen? Ki az, aki venné a fáradtságot és párbeszédet folytatna a otthonokban élő gyerekek szüleivel?

  Amikor egyetemista voltam, azt gondoltam, hogy az emberek többsége nagyravágyásból megy ki külföldre dolgozni. Ha valaki tovább tanuláson gondolkodik, az költségeket von maga után. Külföldön szedni az uborkát sem könnyebb, mint itthon dolgozni és túlórázni.
  Bár nem kell mindenkinek tovább tanulni, de hol vannak, azok a nagy gyárak, ahol több száz nőnek és férfinak tisztességes megélhetést tudnak biztosítani?

  • Drága Bingi,

   Hozzászólásodra Krisztus szava jut eszembe: Szükséges nekünk újraszületni, mert ami testtől született, test azt. Ami lélektől született, lélek az.
   Túlságosan hiszünk fizikai szemeinknek. Ezért nagy a nyomorúságunk… Testi a gondolkodásunk, az aggodalmaink, a félelmeink stb.
   Saját eszünkkel akarunk boldogulni, megváltást nyerni… ezért a kárhozatba vezet az utunk…
   Nem emberi intelligenciából és emberi projektekből van hiány , drága embertárs, hanem Isten jelenlétéből. Az utóbbiból mindig és mindenkinek hiány lesz, amíg újjá nem születik…
   ha netán érdekel ez a lehetőség, megtalálod az evangéliumokban.. olvasd el,és kérd az Úristen segítségét, hogy megnyissa a szemeidet. És egy új kép fog a szemeid elé tárulni.

 3. Bingi

  Szeretném törölni a fenti bejegyzésemet.

 4. Bingi, személyes e-mail címről

  Kedves Válaszadó!

  Lehet, hogy elfogult voltam a témával kapcsolatosan. Talán mert magam is voltam bentlakó. Saját bőrömön tapasztaltam hideget is, meleget is. Lehet, hogy én még nem látok olyan tisztán, túlságosan testi a gondolkodásom. Lehet, hogy én nem olvasom olyan gyakran az evangéliumokat, lehet, hogy kevesebbszer kérem az Urat, hogy mutasson utat vagy kevésbé járok nyitott szemmel. A Jóisten bocsássa meg nekem.
  Köszönöm a hasznos tanácsokat! Máté evangéliumának 17. fejezete és 18. fejezete, illetve Lukács evangéliumának 17. fejezete szólt hozzám most azt érzem. Minden jót kívánok a továbbiakban is!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.