Bőte Baba és a mesterséges árva teremtés

Categories: Minden | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “Bőte Baba és a mesterséges árva teremtés

  1. Edit

    Hálásan köszönöm a tiszta gondolatokat!

  2. Bingi

    Valóban nem biztos, hogy jót tesz, ha a felelősséget leemeljük a másik ember válláról.
    Viszont vannak, akik átmenetileg segítségre szorulnak.
    A munkanélküliekkel és a krízisben levőkkel is módszeresebben kellene foglalkozni. Sok magatehetetlen és krízisben levő szülő gyermeke van elhelyezve ezekben az otthonokban. Pl. családapa, aki hirtelen egyedül marad négy gyerekével, aki nehezen tud megbirkózni a rázúduló nehézségekkel, aki nem tud megfelelően teljesíteni a munkaerőpiacon. Van sok felelőtlen szülő is, igaz.
    Előfordul, hogy látva a sok tehetetlen és bajbajutott embert, segíteni akarunk rajtuk, aztán átesünk a ló másik oldalára. Azért vagyunk, hogy egymás terhét hordozzuk. Segítsünk a másik embernek, hogy jobb ember lehessen.

    A helyzet jobbítása érdekében tegyünk inkább javaslatokat!
    Ki volna az, aki venné a fáradtságot és tenne valamit azért, hogy saját hazánkban is minél több munkanélküli és krízisben levő ember foglalkoztatva legyen? Ki az, aki venné a fáradtságot és párbeszédet folytatna a otthonokban élő gyerekek szüleivel?

    Amikor egyetemista voltam, azt gondoltam, hogy az emberek többsége nagyravágyásból megy ki külföldre dolgozni. Ha valaki tovább tanuláson gondolkodik, az költségeket von maga után. Külföldön szedni az uborkát sem könnyebb, mint itthon dolgozni és túlórázni.
    Bár nem kell mindenkinek tovább tanulni, de hol vannak, azok a nagy gyárak, ahol több száz nőnek és férfinak tisztességes megélhetést tudnak biztosítani?

    • Drága Bingi,

      Hozzászólásodra Krisztus szava jut eszembe: Szükséges nekünk újraszületni, mert ami testtől született, test azt. Ami lélektől született, lélek az.
      Túlságosan hiszünk fizikai szemeinknek. Ezért nagy a nyomorúságunk… Testi a gondolkodásunk, az aggodalmaink, a félelmeink stb.
      Saját eszünkkel akarunk boldogulni, megváltást nyerni… ezért a kárhozatba vezet az utunk…
      Nem emberi intelligenciából és emberi projektekből van hiány , drága embertárs, hanem Isten jelenlétéből. Az utóbbiból mindig és mindenkinek hiány lesz, amíg újjá nem születik…
      ha netán érdekel ez a lehetőség, megtalálod az evangéliumokban.. olvasd el,és kérd az Úristen segítségét, hogy megnyissa a szemeidet. És egy új kép fog a szemeid elé tárulni.

  3. Bingi

    Szeretném törölni a fenti bejegyzésemet.

  4. Bingi, személyes e-mail címről

    Kedves Válaszadó!

    Lehet, hogy elfogult voltam a témával kapcsolatosan. Talán mert magam is voltam bentlakó. Saját bőrömön tapasztaltam hideget is, meleget is. Lehet, hogy én még nem látok olyan tisztán, túlságosan testi a gondolkodásom. Lehet, hogy én nem olvasom olyan gyakran az evangéliumokat, lehet, hogy kevesebbszer kérem az Urat, hogy mutasson utat vagy kevésbé járok nyitott szemmel. A Jóisten bocsássa meg nekem.
    Köszönöm a hasznos tanácsokat! Máté evangéliumának 17. fejezete és 18. fejezete, illetve Lukács evangéliumának 17. fejezete szólt hozzám most azt érzem. Minden jót kívánok a továbbiakban is!

  5. Imre Bodo

    Ki ez a Bodó Attila? Ki vagy te Bodó Attila? Petőfi Sándor is kérdezte Arany János-t: “Ki volt tanítód, hol jártál iskolába…? Arany János pedig válaszolt: “Ki vagyok én, kérded, egy népi sarjadék, ki népemnek élek, érette, s általa, s ha dalra olvadék, otthon leli magát ajakimon dala.” Szépen, költőien, művészien fogalmazott Arany János. Ki vagy te Bodó Attila? Semmi sem véletlen, egyesek megállapítása szerint. A nagy isteni műben lehetsz egy fogaskerék. Lehetsz egy kő is, amelyikről “meg van írva”, ha ezek hallgatnak, akkor a kövek fognak megszólalni. Lehetsz “ezek” is, az “ezek” közelre mutató névmás, tudtom szerint a tanítványokra vonatkozott. Ezek egyenlő a tanítványokkal. Ha Pétert, s az ő állítólagos utódait “kősziklának” nevezik/állítják, akkor miért ne lehetne Bodó Attiláról is azt állítani, hogy “kőszikla.”
    Egyébként Bodó Attila is tudatában van a “kősziklára építés” jelentésének, jelentőségének, tényének. A képes beszédet is megértette Bodó Attila, s nemcsak, hogy megértette, de másokat is igyekszik megértetni. A kősziklára építés sem elsősorban építészeti, szilárdságtani előadás volt Krisztus részéről, hanem az ember életének az “Igazságra” építése, Az igazság ebben az esetben az, amelyről a Tanítómester beszélt. Ő saját magát nevezte “Út, Igazság és Életnek. “Élő víznek”, a “lélek táplálékának” és “szabaddá tevőnek” nevezte a Tanítómester az igazságot. Az “Igazság” és Isten Fia egy és ugyanaz a fogalom. Isten igazsága, az Ő igéje, az Ő Szava. “Az ige testté lett.” Így lett az Úr Jézus Krisztus a megtestesült igazság. Az “Igazság” az “Isten Szava, amely erőt fejt ki és élesebb minden kétélű fegyvernél, elhat a test és lélek, a csontok, ízek és velők megoszlásáig, megítéli a gondolatokat és a szív indítékait.” Ki vagy te Bodó Attila? Kiáltó Szó a pusztában? Az élet minden problémájának beható elemzője? Ebben az a jó dolog, hogy akik hallják, az akik között legyek akár én is, el kezdenek gondolkodni, s megállapítani az elemzések valós voltát, s talán további elemzésekre is serkentőleg hat az egyszer már elindított elemzés.
    Elgondolkodtam a “Bőte Baba árva teremtő tevékenységével kapcsolatban is. Bodó Attila azt állítja, hogy még vannak a világon Bőte Babához hasonló árva-teremtők, nem is teremtők, hanem termelők.
    Elhagyott gyermekek, akiknek a szülei külföldi munkát vállalnak, s a nagyobb pénzkereset reményében feláldozzák az elhagyott gyermekeiket. A terhet, mintegy áthelyezik Bőte Babára. Ez a Bőte Baba kifejezés a török Ali Baba, az Ezeregy éjszaka meséiből ismert “negyven rablónak” a vezérére emlékeztet. S még voltak ilyen Babák, páldául Gül Baba. A “Jót tenni jó” szlogent is Bodó Attila “Jót színlelni jó”-ra változtatta.
    Elgondolkodtam az olyan igazságokon is, mint: “Szerezzetek barátokat a hamis Mammonból, hogy amikor meghaltok, befogadjanak benneteket az örök hajlékokba.” A Bodó Attila elemzéséből megértettem, hogy ebben az “árva termelés” esetében többről van szó, a hamis Mammonról való barátszerzésnél. Az árva termelés semmiképpen nem az “Isten útja”. A tehetős családok örökbe vegyenek árvákat, ez talán inkább nevezhető volna “Isten útjának.” Egy ismerősöm úgy fejezte ki, hogy “Bőte Baba” Bőjte Csaba a “keblén viperák melengetésével” foglalkozik. Ő ezt úgy fogja fel, mint Isten neki szánt terve, akarata véghez vitele.
    Az a Krisztusi kijelentés is felidéződött bennem, amely szerint: “A világ fiai, a maguk nemében okosabbak a világosság fiainál.” Adós-levelek meghamisításáról van szó a képletes, áttételes beszédben. Az irdatlan erdőirtás, a kamatos kamat, a kettős mérce és egyéb mocskolkodások, megértettem, hogy túllőnek az Úr Jézus “világ fiai” okosabbaknak nevezésénél.
    Ki vagy te Bodó Attila? “Csak az anyám tudta, hogy királyfi vagyok.” Mécs László: A királyfi három bánata.
    További videók megjelentetését tegye számodra lehetővé a Jóisten.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.