…ÉS TEREMTÉ VALA EMBER AZ istent SAJÁT HASONLATOSSÁGÁRA…

Azután meg csodálkozik vala ábrázata szüntelen torzulásán, betegségein, verejtékes küzdelmein, belső vívódásain, békétlenségén.
És azon is csodálkozik vala, hogy örömteli élet, lelki növekedés és állandó megújulás helyett, halál, testi növekedés, romlás, öregedés és rothadás lésznek útjának kísérői.

Drága embertárs! Kezdeném ezen gondolatmenetet azzal a beismeréssel, hogy saját magamat sem tartom méltónak arra, hogy erről a témáról építőjellegű gondolatokat jelenítsek meg, melyek mindannyiunk hasznára válnak. Mindazonáltal most nagyon erősen érzem, hogy napjainkban egyre szükségesebbé válik azon egyszerű ténynek a megjelentetése, hogy a becsapott emberiség olyannyira a maga kezébe vette az irányítást, hogy már rég nem igaz az a tézis, hogy Isten teremtette őt saját hasonlatosságára. Helyette egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mai ember fizikai kényelmének és jólétének köszönhetően annyira önhitté és önelégültté vált, hogy Ő próbál isteneket és krisztusokat teremteni a saját haldokló és folyton torzuló képmására. Ezen törekvésének következményei teljesen nyilvánvalók. Főképp, ha körülnézünk a világban, és azt is megvizsgáljuk, hogy mi van a VAK-ációs díszletek mögött, és a hollywood mintájára gyártott színfalakon túl, a konditerem és a kozmetikai szalonok segítségével mesterségesen megszépített emberek lelkében.
Lassan már fel sem tűnik, hogy az egyre szaporodó egészségügyi biztosításokkal valamint az orvostudomány fejlődésével egyenes arányban növekszik a rákos megbetegedések, a morfiumon és más zsibbasztókon élők száma. A tanügyi intézmények és a technika fejlődésével egyenes arányban növekszik a fölösleges információkkal leterhelt, istenüktől elszakított, lelkileg sérült, kétségbeesett emberek száma.
És bár külsőleg valamelyest tetsző, és sokszor még kívánatos is a kép, szinte minden létező rothadásnak indult belülről kifelé. Életünk filmkockái elcsúsztak vagy előre vagy hátra: Amikor fehéret kiált a hang, épp fekete a kép; amikor a süllyedés képei sorakoznak, a hang megújulást és emelkedést beszél; és amikor a kétségbeesés, a harcok és a zavarodottság képei mutatkoznak, a hang biztonságot és békét ordítozik.

Az ember 21. századi próbálkozása, hogy isteneket és krisztusokat teremtsen, csúfosan elbukott.
A bukás és a romlás meg olyannyira leplezett és alattomos, hogy sokak számára csak a sírgödör peremén válik nyilvánvalóvá, hogy egy életellenes tervre pazarolta élete éveit és energiáját.
A halál pártájnak tagjai mindenkit kinevetnek, aki még éltélben rájön, hogy valójában süllyedés és romlás történik, valahányszor növekedésről és fejlődésről beszél a világ.
Eközben a vallások a babonás imádat tárgyává teszik a Krisztus Jézust, kinek MEGISMERÉSE és MEGCSELEKVÉSE szabadulást jelenthetne a haldoklók számára.
Ily módon a vallásos emberek válnak a halál legkönnyebb prédáivá, mert szinte önként, tapsolva és dalolva szolgáltatják ki lelküket a Világ Urának.

A tény, hogy ezen sorokat olvasod, azt jelenti, hogy te még élsz, és noha nem kerülheted el a világ ostromát, ha az Utat, az Igazságot és az Életet választod, még van esélyed lelki épséged megőrzésére.

“Az pedig az örök élet, hogy MEGISMERJENEK téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.”
“És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.”

(Máté, Márk, Lukács, János – 1908-ban revideált Károli Gáspár fordítás
http://www.biblia.hu/biblia_k/k_43_1.htm)

Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “…ÉS TEREMTÉ VALA EMBER AZ istent SAJÁT HASONLATOSSÁGÁRA…

  1. Drága barátom, ha el látogatsz a Csíkszeredai Megyei Kórház beteg-termeibe, de akár a folyosókon is, találkozhatsz olyan, szellemileg teljesen nyitott, hozzád és hozzám hasonlóan szabadelvű felvilágosult és jól tájékozott, művelt, ám de Isten-hittel is rendelkező (De attól még nem vallásos, illetve nem a szónak a fanatikus – negatív – értelemben.) beteg személyekkel, akik a fentiekkel, akár szó szerint is, még egyet is értenek. És mégis betegek! Ki a veséjükkel, húgy-vezetékükkel és hólyagjukkal – Mérleg karmások – Kik a Szívükkel – Oroszlán karmások -, kik a májukkal és cukros vérükkel és hasnyálmirigyükkel és általában minden mirigyükkel – Halak és Nyilas karmások -, Torkukkal és fülükkel – Bika karmások – , prosztata, vagy méh, és petefészekrákkal – Skorpió karma! – Idegrendszerükkel és agyukkal – Vízöntő karmások – stb. És hidd el, ha így folytatod, téged is utol ér majd minimum egy kis szívritmuszavar (Oroszlán Lilithed), egy kis csontritkulás (Tök negatív Szaturnusz a 12-es házban), bőrgombásodás, vagy a fent leírt Halak-karmának megfelelő kis hormonális megbillenés. Hogy a máris jelentkezett, Kos mivoltodnak megfelelő hiúsági gondjairól, aminek köszönhetően a leborotvált fejtetődet kendő alá rejtegeted évek óta, ne is beszéljünk.

    Bárhogyan is lázadsz tehát ellenem, az is lejár egyszer, és el kell majd fogadd, hogy a Biblia is, akárcsak a Véda, vagy a Buddhista tan-gyűjtemény, csak egy alacsonyabb – érthetőbb! – szintre levitt, tehát misztifikált, humanizált és ezért megfelelően fanatizált asztrológia. És tehát, hogy hiába tanítod a hozzád hasonló, illetve veled rezonanciában levő székely – magyaroknak azt a szabadelvű misztikus részét, aki még téged olvas, arra, hogy ezt és azt ne csináljanak, hanem kövessék a te példádat és éljenek közvetlen és úgymond ellenőrizhető felelősségek nélkül, mert akkor biz isten, ezzel a korlátlan szabadságukkal és igazság-állapotban, amelyben állítólag te is élsz, éppen olyan egészségesek és boldogak lesznek, mint amilyen te is vagy (állítólag…), mert nem lehetnek azok. A fenti címben használt idézetből ugyanis hiányzik az a kiegészítés, hogy de komoly metafizikai céllal és rendeltetéssel, és ezért karmával terhelten, ami viszont nem általánosan isteni, hanem nagyon személyesen emberi. Nem tudom, érted-e?

    A te, kétség kívülien jó indulatú és jó akaratú és bizonyos szinten és értelemben még helyén is való kritikáid és figyelmeztetéseid tehát, sajnos fabatkát nem érnek, amennyiben az embereknek képtelen vagy megmondani, hogy mindabból a nagy általános hibás mentalitásból, amelyekről nap mint nap kimerítő leírásokat adsz, mi az, ami személy szerint, tehát személyesen konkrétan és határozottan rájuk érvényes. És m i az, ami nem, amivel nem kell foglalkozzanak, hagyniuk kell a fenébe!

    Barátsággal: Szilárd

  2. Judit

    Kedves Szilárd, Attilának nincs szüksége védelemre, észrevételem nem ezt szolgálja. Két évvel ezelőtt, találtam erre az oldalra, az Önére néhány hónapja. Ez az oldal mentette meg az életemet és indított el azon ösvényen, melyen azóta járok. Szeretem az írásait, saját tapasztalataira épít. Nem tanít, hanem a gondolatait osztja meg, érthetően nem para, ezo dumákba burkolva. Szerintem ezért kaptuk a hangot, a beszédet a Létezéssel. Nehezen jöttem rá, hogy mi életem célja, miért vagyok itt, de boldog vagyok, hogy, legalább részben, ha nem is egészben, azt gondolom, hogy rájöttem. Élni, létezni, tapasztalni jöttem. Látni, szagolni, sírni, nevetni, szeretni, haragudni, s mindezt úgy tehetjük ebben a 3D-s világban, hogy anyagba teremtve, korlátozott tudattal érkeztem. Olvastam az Ön oldalát is, sajnos nem nekünk “átlag emberekhez” szól. Véleményem szerint, hót tökmindegy ki milyen,s hányadik házban álló asztrológiai háttérrel születik, egyetlen dolog számít miután itt van, hogyan él, hogyan és mit gondol, és ez csakis az ő dolga, senki másé. Kedves Szilárd, álljon itt egy mondás, nem megbántva Önt, “a véleményünk másokról, többet elmond rólunk, mint arról, kiről alkotják”. Üdvözlwttel, ismeretlen ismerősként: Judit

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.