MASZTURBÁLÁS ÉS/VAGY SPIRITURBÁLÁS

masturbation_resized-825x496

A testi kívánságok kielégítésének vágya csak akkor veszítheti el a test feletti uralmat, ha állandó ismerkedésben vagyunk az életet adó igével, a logos-szal. …ugyanis egy jó felismerés, Isten tervének egy parányi szegmensére való ráébredés nagyobb örömmel jár a legjobb szexnél, maszturbálásnál, a testi vágyak kielégítésének bármely formájánál.
Mivel az élet öröm, és mi örömre lettünk teremtve, teljességgel elkerülhetetlen, hogy megfosszuk magunkat az örömöktől. Viszont teljesen nyilvánvaló, hogy a testi örömöket ha lépésről lépésre nem helyettesítjük a lelki örömökkel, nem lehet békés a fizikai létből való távozásunk: nem boldogulhatunk meg, és nem üdvözülhetünk.
Ha ez a felismerés és tapasztalat valamikképp megszületik, az ember már nem azért nem maszturbál, mert valahol azt olvasta, hogy az bűn, és félelmében engedelmeskedni akar Istennek, hanem azért, mert a testi vágy kielégítésének  örömét legyőzi a Krisztus ismeretének eufóriája.
Ekképp nem halmozunk olyan frusztrációkat magunkban, melyek az antikrisztusi vallásos szellem által előidézett elfojtásokból születnek, és elveszik tőlünk a legfontosabbat: a Teremtőnk tervével, az élet rendjével való játékos és örömteli ismerkedés lehetőségét.
Teljesen érthető, tehát, hogy bizonyos embereknek miért okoz nehézséget éltetni a vallásosság bármely formáját, legyen az sámánizmus, sátánizmus, hinduzimus, kereszténység, kommunizmus, jógaizmus, vipassanaizmus, feminizmus, szexizmus, rasszizmus, nacionalizmus, hagyományizmus stb.

Pál barátunk a következőképpen szól a mennyek országáról:
“Mert az Isten országa nem evés, nem ivás, hanem igazság, békesség és Szent Lélek által való öröm.”

A fenti sorok, ha tartalmaznak némi igazságot, talán azt is kijelenthetjük, hogy minél erősebb a testi vágyaink kielégítésre való késztetés bennünk, annál távolabb vagyunk az örökkévaló lélek igazságaitól, a lélek ismeretétől, a lelkiismeretünktől. …ami önmagában nem baj, de jó ha felismerjük, mert csak úgy indulhatunk el tudatosan a megboldogulás felé, azon átlényegült lelki állapot felé, mely képes legyőzni a tudatlan elme legnagyobb félelmét, a halált.

blue

 

Kapcsolódó gondolatok:
A hatásos ima és a halálos ima

Mi köze Jézusnak az önkielégítéshez és a fogyókúrához?

A Humán Operációs Rendszer (HOR) és a Mustármag

 

Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “MASZTURBÁLÁS ÉS/VAGY SPIRITURBÁLÁS

  1. Visszajelzés: Miért oly nehéz jelen lenni? |

  2. Visszajelzés: LEHETÜNK-e BÁRKI vagy BÁRMI? |

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Start a Blog at WordPress.com.