Pinalavina

lavina
Még mielőtt belekezdenék a Pinalavina címet viselő gondolatcsomag kibontásába, emlékeztetnélek, hogy a Szabad Gondolat egy önismereti portál, melynek célja, hogy segítsen olvasóinak az önvizsgálat gyakorlásában, a földi lét rejtelmeinek feltárásában. A visszajáró vendégek már tudják, hogy fokozott figyelmet fordítok arra, hogy a valóságot ne söpörjem be a pozitív gondolatok szőnyege alá. Ezért az itt található sorok nem mindig tetszetősek, és néha biza kényelmetlen pillanatokat is okozhatnak az illúziók által éltetett hamis énnek, az egónak. Azt tapasztalom, hogy a modern ezotéria átállt az ego megértéséről, tudatos lefegyverezéséről a pozitív gondolatok ipari mennyiségben történő gyártására, melyben nyilván sokkal nagyobb az anyagi haszon, mint az önismeret eszközeinek megmutatásában. Na de úgy érzem, megbékültem a szegénységgel, és megengedhetem magamnak, hogy nem állok be a materialista spiritualitást osztogató pultosok közé. 🙂
Az olykor kissé kényelmetlen szabad gondolatok az íróban is még jelenlévő egónak köszönhetően természetesen nem lehetnek teljesen szabadok. Viszont mivel nem eladás céljából íródnak, és nem a társadalmi normákkal szembeni megfelelési kényszer szüli őket, olykor-olykor tartalmazhatnak inspiráló meglátásokat, felfedezéseket az olyan olvasók számára, akiknek már elegük van az agykontroll és a pozitív gondolatokon alapuló ezotériából, és fokozott hangsúlyt fektetnek az emberi lét önismereten alapuló megismerésére.

hamburgerNa hogyan is kezdjem, hogy rövid, egyszerű, tartalmas és egyben könnyen emészthető legyen az írandóm?
Először is jelzem, hogy ahhoz, hogy megértsd a következő eszmefuttatást, fontos, hogy elolvass egy pár hete született bejegyzést, mely a párkapcsolatok működését elemzi: Hogyan hátráltat a gyarló szeretet? Aki követi a blogot, emlékszik rá, hogy nemrég szó esett Ádám és Éva meseszerűnek tűnő történetéről, melyről kiderítettük, hogy nem is annyira meseszerű, mint gondoltuk.
Más szóval, ha Éva piros almáját helyettesítjük Marika, Rozi, Juliska, Helga és társai piros puncijával, mindjárt érthetőbbé válik a történet. 🙂 Ma már a vak is látja, hogy nem a pina forog a világ körül, hanem igenis a „világ” kering a pina körül. Ezt nem azért írom, hogy bárkit is megsértsek vele. A régi olvasók tudják, hogy nem vagyok sem „maszkulinista”, sem pedig feminista. 🙂 Egyszerűen csak megfigyelem a férfiakban és nőkben egyaránt jelenlévő férfi és női minőségeket akció közben annak érdekében, hogy egy átfogóbb képet kapjak az emberi lét működéséről. Az alábbi gondolatoknak sem az a célja, hogy a férfiakat az önsajnálkozásba kergesse, elhitetve velük, hogy ők a nők pórul járt áldozatai, ezért ismételten hangsúlyozom, hogy a nők ugyanúgy, mint a férfiak tudattalanul, tehát vakságuknak köszönhetően vesznek részt különböző szomorúságot gerjesztő játékokban. A nők tehát (a legtöbb esetben) nem előre megfontoltan, rossz szándékkal teszik azt a férfiakkal, amit tesznek, és a férfiak sem tudatos önsanyargatás céljából mennek bele bizonyos játékokba, hanem azért, mert még nem tudják, miről szól a játék.
Sokak számár az sem titok már, „hogy a látszat, néha mindig csal”, és bár úgy tűnik, hogy a férfiak irányítják a világot, valójában ők csak a kivitelezői szerepet kapták a három dimenziós földi valóság formálásában, mert mint ahogy azt a Szentírás is említi, a világot az „ördög” irányítja, és az ördög még véletlenül sem Ádámnak, hanem Évának adta a piros almát, aki megkínálta, és azóta is kínálgatja Ádámot belőle.
Férfi társaimat meglehetősen kényelmetlenül érinthetik a fenti sorok, mint ahogy engem is kellemetlenül érintett a felismerés, de amondó vagyok, hogy ahhoz, hogy a dolgok állása megváltozzon, ajánlott a tényeket tényként kezelni, odafigyelni az élet dolgaira, és tudatosítani a játék „szabályait”.
Sok kábítószer létezik e földön. Van alkohol, cigaretta, marihuána, hasis, kokain, heroin stb., és vannak különböző hobbik, férfias szenvedélyek, mint a motorok esztelen burrogtatása, az alufelnik szenvedélyes cserélgetése, különböző küzdősportok, amelyekben a férfiúi tesztoszteron feloldódik, de egyik sem annyira erős, mint a punci.
Punci a legerősebb kábítószer és a legkeményebb földi rabság. Aki kiszabadul a punci börtönéből, annak már talán lehet egy halovány sejtése arról, hogy mit jelent az a szó, hogy szabadság.
Nézzük csak, hogy is működik a puncibörtön!
A férfiak hagyományosabb verziója általában vágyik rá, sóvárog érte, éhezi, szomjazza stb. mindaddig, amíg megkapja. A legtöbb egy ideig még amolyan shakespeare-i romantikát is képes színlelni érte. Sőt, a legtöbb ezt úgy teszi, hogy ha kell, utolsó leheletével is tagadja, hogy ez így lenne.
Azt gondolná az ember, hogy nincs nagy gond, mert ha végül megkapja, telítődik vele, kielégül testileg-lelkileg. Ó, bárcsak így lenne! A szomorú valóság viszont azt mutatja, hogy a punci egy olyan kábszer, amelyről szinte lehetetlen leszokni. Ha egyszer megkaptad, akkor következőleg kétszer kell, és ha egyet megkaptál következőleg kettő kell. …. ha pedig kettőt megkaptál, következőleg három kell, és elindul a pinalavina.
A punci rosszabb, mint Lucifer piros almája. Az almáról könnyű lemondani, ha van finom sonka, de a punci a húsevőket és a vegákat egyformán hatalmába keríti.
Az elején még jó ugyanaz a punci, főképp, ha bizonyos tényezőknek köszönhetően kevés jut belőle. Gondolok itt a kapitalista korszellem által üzemeltetett pénzvadászatra, a puncitulajdonos étvágytalanságára stb. Kezdetben elég, ha egyszerűen csak a tálalást változtatják, de előbb-utóbb a puncifelhasználó rájön, hogy meglehetősen egyoldalú az étrendje, ha mindig ugyanazt a főételt fogyasztja, és aggódni kezd az egészségéért. Elmegy egy szakértőhöz (a legjobb barátjához), aki egy sör mellett azt tanácsolja neki, hogy kell a változatosság, különben a kis bohóc lebetegszik. Megfogadva barátja tanácsát, a kis narkós körülnéz, hogy nem találna-e kábítószert más kiszerelésben, más körettel. A keresést előbb-utóbb siker koronázza. Néha még csak keresnie sem kell, mert csak úgy bevonzza az új menüt. (Feltéve, ha már olvasta ő is A Titok című mesterművet.) 🙂
Ez a dolog nem is olyan rossz. Sőt, inkább élvezetes. Főleg ha titkon megy az akció, és hazudik mindenki mindenkinek. Aki képtelen a nagy hazugságokra, egyszerűen csak paráználkodik, és nem beszél róla párjával, csak a barátjával. Viszont a hazugság nagy mesterei még maguk előtt is letagadják, hogy mivel embernek születtek, egy puncifüggőségnek nevezett megállíthatatlan örökletes szenvedélyt hoztak magukkal. Az ilyenek azt hiszik magukról, hogy „ők nem olyanok”, hogy ők különbek társaiknál. Hát mit mondjak? Igazuk van! Ők nem olyanok, ők olyanabbak! Ekképp sokszor Isten igéjének avatott tolmácsolói keverednek a legnagyobb hazugságokba úgy híveikkel, mint önmagukkal szemben. Nekik kötelességük színlelni, különben ki a fenét érdekelne, mit prédikálnak, ki fizetné az egyházadót?
… és biza elképzelhető, hogy valaki annyira beletemetkezik a pénzvadászat nemes feladatába, esetleg valamilyen filozófia vagy vallási dogma követésébe, hogy ideiglenesen elfelejti legalább gondolatban magához venni a puncinarkót.
Tudnod kell kedves barátom, hogy ez a kábítószer egy olyan kábítószer, mely még az Isten dolgait is képes rövidebb vagy hosszabb időre elfeledtetni az emberrel.
A legtöbb férfi a punci jelenlétével vagy jelenléte nélkül tudattalanul puncirabságban éli le az egész életét. … merthogy a puncirabság egy olyan rabság, mely punci nélkül is élvezhető, ha jó képzelőerőt adott a teremtő. Igen, kedves bajtárs, nincs szükség a punci fizikai jelenlétére, hogy a puncigondolat rabságában tölthesd életed hátralévő napjait. Ez a pénz dolgával hasonlatos. Van, aki úgy van benne a pénz rabságában, hogy nagyon sok pénze van, mely az összes figyelmét leköti, de van olyan is, akinek soha nem volt és nem is lesz pénze, de mindig sóvárogni fog érte.
A puncilavina, mint a hagyományos lavina általában, végzetes. A legfőbb különbség a hólavina és a puncilavina között az, hogy míg a hólavina amolyan instant halált hozó lavina, addig a puncilavina olyan, mint egy időzített bomba, melyet a lét átlag 60-80 évre időzített. Hogy melyik könyörületesebb? Ennek megválaszolását rád bízom.
Csak egyetlen egy dolog van, ami veszélyesebb és végzetesebb a puncilavinánál. Ez pedig nem más, mint a fentiek őszinte beismerésének elmulasztása. Az eredendő puncirabság megtagadása, és az abból származó önáltatás még gyötrelmesebb, mint maga a kór, amelyről a fentiekben beszéltünk. Hogy miért? Azért, mert a hazugság amúgy is halálos betegség, és ha egy egyébként is halálos kórral kapcsolatos, elképzelhető, hogy még végzetesebb.
Remélem, senki nem értelmezte úgy a fenti sorokat, hogy a homoszexuálisoknak jobb dolguk van, mert ők nem szeretik a puncit. Nem vagyok teljesen biztos benne, de elképzelhető, hogy ők még nagyobb szarban vannak, mint a puncifüggőségben szenvedők.
Még egy utolsó gondolatot szeretnék megosztani kedves/türelmes/toleráns szabad gondolkodó felebarátaimmal, és utána le is teszem a tollat.
pinaVajon, mitől függ, hogy ki mennyi puncikábítószert kaphat életében?
Nos, erre a kérdésre felettébb egyszerű a válasz: a puncinarkóból mindenki annyit kap, amennyit megbír. Aki keveset bír meg, keveset kap. Aki sokat megbír, sokat kap. És ez azért van, mert áldott keresztény világunkban létezik kegyelem. Kegyelem, mely hiányozni látszik a keleti vallásokból, filozófiákból. Ők, mint tudjuk, mindenképp reinkarnálódni akarnak. Hát, ha annyira ragaszkodnak hozzá, felőlem reinkarnálódhatnak az idők végezetéig. Én valamiért úgy érzem, hogy ebből a földi színházból egy testet öltés is bőven sok.
Tehát ha szabad akaratunkból nem utasítjuk el a kegyelmet, akkor nem kapunk a puncinarkóból sem többet, mint amennyit megbírunk.
Ezért van az, hogy amikor az ember nagyon akarja (nagy bajba keveredhetne általa), nem kapja meg, és amikor nem akarja annyira (tehát már nem annyira erős a függőség), tonna számra megkaphatja. Van, akiben a punci utáni sóvárgás annyira erős, hogy élete végéig polírozhatja a bohócot szárazon.
Meggyőződésem, hogy aki nem akarja annyira, az inkább megbírja, mint az, aki betegesen ragaszkodik hozzá. Aki már ráeszmélt arra, hogy van nagyobb boldogság, mint a puncinarkó élvezete, az bármikor megkaphatja, de még számára is rejtegethet veszélyeket a pinalavina, mely mint mondtam, akár isten dolgait is képes elfeledtetni az emberrel.
Megint csak a pénz példáját tudnám felhozni, hogy szemléltessem, miről is van szó:
Aki nem sóvárog, aki meglátta már, hogy van értékesebb dolog az életben, mint az anyag eszeveszett halmozása, az jobban bírja a pénz terhét, mint az, aki minden gondolatába és minden imája belefoglalja az anyagi világ istenének nevét, a pénzt. Viszont vannak olyanok, akik az anyagi jólétet üldözve annyi pénzt szereznek, amennyire nincsenek felkészülve, és elvesznek, belevesznek, belefulladnak kincseikbe. Ugyanez a helyzet a pinalavinával is. Minél tudatosabb vagy, annál többet „megbírsz”.
Egy örökös hajsza, egy őrült verseny zajlik a punci mágiája és a tudatosság között. Minél nagyobb a tudatosság, annál nagyobb a hozzáférés az élvezetbarlanghoz, fokozódik a kísértés. Viszont ha az ember nem feledkezik meg isteni küldetéséről, egy idő után a kis-értés megszűnik, és lesz belőle megértés, bölcsesség, mely az emberi kiteljesedés legfontosabb elixírje.

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

Ha megszeretnéd osztani a pinalavinát, illusztrációnak válaszd a puncimentes képet, mert különben a facebook letörli a postot 🙂

Következő bejegyzés: A rendszerből való kilépés illúziója

Categories: Minden | 20 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

20 thoughts on “Pinalavina

 1. Kőszegi Viktor

  A bölcsesség a bűntudatot kizárja, mert különben jön a lavina. 🙂

 2. Veréb Imre

  Erősen sarkított gondolatok, amelyek bejáratott gondolat sémákat követnek. Híres görög filozófusok, filozófia iskolák “alapvetése”. és mivel a görög filozófia hatása benyomult a kereszténységbe, a nő ellenesség ott sem ismeretlen. Az apajogú társadalmakban egyenesen természetesnek tűnik a nőellenesség. Bár a kínai univerzalismus szerint a kettősségen nincs sem alárendelt sem fölérendelt minőség. (Vajon miért tartom felületesnek az európai ugri-bugri gondolkodást?)

  • Ne haragudjál, kedves Imre. Nem állt szándékomban megbántani. Ismételten hangsúlyozom, hogy itt nem arról van szó, hogy szegény férfiak a gonosz nők áldozatai. Ezek egyszerű észrevételek egy kis humorral fűszerezve, melyeket nevezhetsz nyugodtan nevezhetsz tévesnek, ha neked úgy tetszik.
   És persze, hogy van sarkítás az írásban. A valóság minden leképezésében van, és kell is legyen egy kis sarkítás, nagyítás, túlzás, mert ha az ember olyan mértékben találkozik a benne élő gyarlósággal, a külvilág tükrében, amilyen mértékben, az benne jelen van, akor nem veszi észre magát.
   Tehát ha pl. ha én egy hazug malac vagyok, akkor egy hazug disznóval kell találkoznom ahhoz, hogy észrevegyem magam, nemde?
   Még egyszer elnézést, ha megbántottalak! Elkerülhetetlen, hogy az olyanok is elolvassák írásaimat, akikből ellenszenvet vált ki. Én senkit nem biztatok rá, hogy ezeket az abnormális gondolatokat olvassa, de ha valaki idejön, az a saját felelősségére teszi.
   Derűs napot! Ne mérgelődj Imre, mert az az egy dolog biztos, hogy nem segít!

   • Veréb Imre

    Félreérted. Nincs ebben sértődés. Miért lenne rossz vagy jó? Kérlek, hogy egy kicsit figyelmesebben olvasd el, amit írtam. Tudnék bővebben írni, de inkább ajánlanék egy olvasmányt alapos és figyelmes olvasásra. Robert Graves: Aranygyapjú. (Én ráismertem a krisztusi tanítások kiforgatásának a hasonlóságára.)

 3. Ez csodálatos :)) nagyon együttérzek. Azt erzem még belecsuszok de mar jövök le róla. Mar voltam szabad es azt tudom hogy élhetőbb vagyis ugy élek. Köszönöm. Ádám

 4. Kőszegi Viktor

  A lélek ember ruhát öltve két dolgot keres: Istent és saját korlátait – rá is megy az egész élete. 🙂

 5. ildi

  Óóóó. Hát egy újszülöttnek tényleg minden vicc új. 🙂 Szaporíthatom is a közhelyeket: hát nincs új a nap alatt még egy szabadnak született gondolatnak sem? 😉

  • Legfőbb szabadságom, kedves Ildi, hogy tudok a rabságomról 🙂

   • Veréb Imre

    Beszélnek az emberek a Rendszerről. Esetleg látod-e, hogy még tiltakozás is lehet kiosztott szerep? Az is, hogy a férfiakat a nők ellen uszítja egy szellemi hatalom. Néhány megnyilvánulásodból azt érzékelem, hogy Krisztus hívő vagy (legalábbis az a papírmasé Krisztus, amit Pál alkotott meg). Pár töredék megmaradt érintetlenül: Krisztusban nincs férfi és nő, szabad és rabszolga, testvérek vannak, a Krisztus testvérei. Nagyon remélem, hogy nem véled ismét sértődöttségnek, vagy haragnak ezen pár megjegyzést. A Jakab levélben óvnak a felesleges beszédtől pl. Tanácsként (félve írom le, nehogy te sértődj be) áshatnál mélyebbre, írhatnál egy kicsit megfontoltabban. Ismét egy jó olvasmányt ajánlanék: Biagio Russo: Istenek rabszolgái című könyvét (bár ez már sokkal keményebb eledel). Ha nem tudnád másképp megszerezni, nekem van egy beszkennelt példányom, magánban mindenkinek elküldöm, aki igényli.

   • Kedves Imre, nagyon kedves tőled, hogy segíteni akarsz. Érzékelem a jó szándékot soraidból. Azt hiszem, egyszer majd én is eljutok arra a pontra, ahol ugyanúgy fogok gondolkodni Istenről, mint te. De azt mondanám, hogy engedjünk mindenkit a maga tempójában haladni a maga útján.
    Ezek az olvasmányok nem kötelezőek. Egyetlen erényük az őszinteség, ami még mindig elég hiányos, de törekszem. Az önkritikát gyakorolom soraimban, mindenki annyira veszi magára, amennyire tudja…
    Nehéz dolog belátni felismerni, hogy mindnekiben benne van mindenki. A gyilkos a gazember a tolvaj ugyanúgy mint a szent, nem magamon kívül keresendő… Egyszerűen csak a változatosság kedvvéért megvillantottam egy olyan emberi dolgot is, melynek csírái mindenkiben benne vannak. Lehet benned, nincsenek, de bennem sajna, igen. Önkritika, bűnbánat, önvzsigálat, a tudattalan feltárása… stb….
    Most még ebben látom az egyetlen járható utat. Az összes többi most még számomra csak szép duma….
    És nem olvasok, mert nem túl jó a látásom… inkább figyelek… minden megvan írva az engemet körülvevő éterben, amit tudnom kell…
    Ha örömöt okoz neked, olvass addig, amíg már nem okoz örömöt, amíg más örömforrásra lesz szükséged.

    Jó egészséget drága embertárs! 🙂

 6. Veréb Imre

  A magán email címem: amelune@gmail.com

 7. Veréb Imre

  Drága Embertárs!

  Azért bízok benne, hogy ezt a pár sort elolvasod. Nem idegen számomra, ami emberi és nem idegen, ami isteni. Krisztusban egyesült az isteni az emberivel harmóniában. Ténylegesen szomorú, hogy szinte régészeti módszereket szükséges alkalazni az Írásokban, hogy az Igazság tanúbizonyságot tehessen az igazi Krisztusról. A teológia majdnem teljes egésze romlott. Ezek egyszerú tények ítélkezés nélkül. A pár vágya egymás iránt Istentől adott, nem kell benne semmi rosszat látni. A kifacsart szemlélet ellen vagyunk, hogy a nőből és a férfiból csak a szexuális tartalmat lássa valaki. A család, a kapcsolat nagyon fontos. És a párkapcsolaton kívül más kapcsolatok is léteznek. Krisztusban vagy? Nincs kárhoztatás.

  És végül egy saját versem:

  Hajnal

  Európa sötét emberei,
  Ázsia haragvó emberei,
  Afrika vérző emberei,
  Amerika álmodó emberei,
  Ausztrália távoli emberei,
  Föld és Ég bennünk találkozik.
  Tudással megrontott isteni ivadékok.
  Testvéri szívetek hívom
  Találkozásra az Egybe.
  Hajnal hasad lassan
  És újra itt a Nap.

  • Imre, én egyáltalán nem cáfolom az általad leírtakat! Ez a bejegyzés sem azért született, hogy cáfoljam a család és a pár alkotta egész foontosságát… egy egyszerű meglehetősen népszerű jelenségre szándékoztan felhívni a figyelmet. Nekem személy szrint igenis fontosabb a nőben az ember, mint a nővel megélhető testiség, szexualitás.
   Nem arról van itt szó, hogy vagy-vagy, hanem arról, hogy is-is..

 8. Andrea

  Nagyon kellett koncentrálnom helyenként, egy-egy szakaszt kétszer is elolvastam … volt hogy mosolyogtam, volt hogy tágra nyílt a szemem a csodálkozástól és volt hogy féltékenység szorongatta a gyomrom, de a végére mégis maradt bennem némi hiányérzet. Két gondolat fogalmazódott meg bennem: 1.) Vágom én mi a probléma, de a modern orvostudomány kezelési módszerét látom csak. Van egy “betegség” amit remekül tudunk kezelni, viszont nem látjuk a gyökerét. Ez így szép és jó, de csak a felszínt kaparásszuk és nem vezetjük le az eredetére – talán ha meglátnánk az okot, értenénk az okozatot is.
  2.) Mint nő, bizton állíthatom, hogy – bár nem vagyok egy feminista lelkületű ember – MI is élünk drogokkal, de mi a kemény drogokat kedveljük inkább, csak olykor-olykor silány termék kerül a piacra, amiről bizony csak azután derül ki, hogy hevenyészett utánzata a kábítószernek, miután belőtte magának az ember. (^^,)

 9. Imre

  Jó gondolatok vannak a cikkben, érdemes elgondolkozni rajtuk. Viszont egy-két dolgot megjegyeznék én is, csak úgy, hogy gondolkozzunk el azon is, afféle gondolatébresztőnek:
  – Egyre több kutatás szerint a bibliai “tiltott gyümölcs” eredetileg épp, hogy a teljesség gyümölcse, a tudás fája, és pont hogy kell arról szakítani, és a sátán volt, ki azt mondta, hogy meghalsz, ha abból eszel. Különben is, milyen Isten az, aki teremt valamit, amitől majd eltiltja az embert?? Legyen szó almáról, tudásról, bölcsességről, ételről, punciról.
  – A földi dolgokra szerintem tévedés úgy tekinteni, hogy teljesen kerülendők, mivel ha a földi dolgok kerülendők lennének, akkor nem születtünk volna le a Földre, a földi dolgok közé, hogy azokat megtapasztaljuk, csak szellemieket a szellemvilágban is tapasztalhatunk. A mérték, és a hangsúly, az más kérdés.
  – A “puncinarkó” egy elkerülhetetlen dolog, ennek alávetett testben élünk földi életünk során, ennek fényében kell éljünk, ha akarunk még emberiséget, további generációkat,
  – sőt, összehasonlíthatnánk a táplálkozással. Ha eszel, nem elégülsz ki, következőkör is kell! Sőt, bele is halsz, ha nem eszel! Mi ez, ha nem függőség?! Szóval..
  – A punci olyan narkó, amilyen, de a nőknek is meg van a maguk “démonja” (pontosabban démonizált, vagy démoniálható narkója, a mi testünk ékeként, és hasonlóan vannak ők is.

  – Szerintem ez is egy olyan téma, amire az aranyközépúton maradás lenne a fontos. Jóból is megárt a sok. Akár az ételről, akár a pénzről, vagy mondjuk egy pohár jó borról, vagy akár a punciról is beszéljünk.

  • Imre

   Kifelejtettem, hogy
   – az egész pinalavina következtében kialakuló hazugságvilág, amit esetlegesen valaki maga köré létrehoz, az minek az eredménye? Annak, hogy a biológia ellene van a dogmatikusan meghatározott etikai és társadalmi rendszerünknek, vagy nem-e kézenfekvőbb magyarázat, hogy a jórészt dogmatikusan kialakult-, főként neveltetésre visszavezethető gondolkodásmódunk áll szemben a biológia szabályszerűségeivel?

 10. HegelG

  Jó irás jókat mulattam rajta, van humor benne.
  És ha az életünket nem fogjuk fel humorosan hát qrva nehéz cipelni végig.

  Csak ugy idetévedtem és nem tudtam elképzelni tán a Pinatubut vagy mit megmászókról van szó, de ugy is nevezhetjük. (Mount Pinatubo – Wikipedia, the free encyclopedia) félreértések elkerülése végett:)
  Még mindig vigyorgok….
  És valóban 69 év tapasztalata, hogy ugyan nem voltam fallosfaló mégis láttam egyedülállóként sok “vadászt” csak a pillanat hajt majd el is felejti mint a tömegkajáldát….Csak a trófeagyüjtés a narkó nem a pinalavina….

  Pár nőtársamnak ismerős lehet a munkahelyi vadászok eme rémtetteiből való emlékezés a ciki beszólásokra amik azt jelzik hogy …..de viccként hangzik ha visszautasítást kap a vadász…..
  A pnarcó után való sóvárgás csúnya jellembeli hiányt takar/hat.
  az azonos pedig még nagyobbat lustasággal tetézve. (lusta kedvesnek lenni udvarolni kivárni a másik hajlandóságát – hát ez valóban xar és benne van .)

  Na ezért lettek a nők mára agresszívak.

  • Köszönöm! 🙂
   Az Ádám és Éva című bejegyzésben azért kitérek arra is, hogy a pinalavina jelenség az egy férfi nő, Ádám és Éva koprodukció. Valóban primitívek az Ádámok, de ahhoz nagy szükség van az Évák piros almát imádó földhözragadtságára is 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.