Milyen bölcsességre van szükség?

NEM OLYAN BÖLCSESSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM,
MELY MEGTANÍT E VILÁGBAN ÉLNI,
HANEM OLYANRA, MELY SEGÍT MEGTALÁLNI AZ IGAZI OTTHONOM.

 
Én, az ember, a tömeget látva, önkéntelenül is erőfeszítéseket teszek annak érdekében, hogy megtaláljam a helyem ebben a világban. És teszem ezt balgán még azok után is, hogy már sokszor megbizonyosodtam róla, hogy nem ebből a világból vagyok.
Azt a “bölcsességet”, mely megtanít ebben a világban élni, sokat kell gyakorolni, ismételni, rögzíteni, majd újraismételni, mert hazugság, mint ahogy az a világ is hazugság, mely általa épül. A hazugság pedig akkor sem lesz igazság, ha szent könyvekbe fűzik. Sőt! Nincs is annál nagyobb hazugság, mint az, amit szentnek mond a világ. Ha ezt szem előtt tartjuk, még a szent könyvek és hittételek is az igazság eszközévé válhatnak, mert ha megfordítjuk a szentnek kiáltott állításaikat és eszméiket, sok esetben épp az igazat fogjuk látni.
A “hegyen épített városnak” nem kell kiabálnia, nem kell felhívnia magára a figyelmet, nem kell ismételgetnie sem magának, sem másnak, hogy ki ő. Nincs szüksége reklámra, mert ő minden, és mindenki egyszerre. Tökéletes, hiányosságoktól mentes. Zavartalan és zavarhatatlan.
 
Fontos kimondanunk, hogy minden erőfeszítés hazugság; és annak jele, hogy a hazugság világát építjük, az, hogy erőlködünk, mantrázunk, hittételeket és eszméket ismételgetünk, telepítünk fel az agyunkra. Ezek a halott eszmék egy idő után, egy időre szürkeállományunkon keresztül átveszik az irányítást. Valóság jelmezt öltve magukra, megmutatják számunkra, milyen az a világ, melyben csupán mímelik, utánozzák az életet.
Amint megszűnik az erőfeszítés, a hazugság falai leomlanak, és felszínre kerül az igazság, mely egyszerűen csak van. Nem erőlködik, nem hamisít, nem áltat, nem mantrázik. Rózsafüzért nem morzsolgat, tibeti imákat sem mormol. Egyszerűen csak van. Ő A VAN, a legtisztább van, melynek jelenlétében az enyészet martalékává válik a mesterkélt, köddé lesz minden, ami valótlan, elpárolog minden, ami az erőlködések és ismétlések eszközeivel látott napvilágot.
 
NEM OLYAN BÖLCSESSÉGRE VAN SZÜKSÉGEM,
MELY MEGTANÍT E VILÁGBAN ÉLNI,
HANEM OLYANRA, MELY SEGÍT MEGTALÁLNI AZ IGAZI OTTHONOM.
Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.