Mi akadályoz abban, hogy önmagad légy?

coffin_0Egyre gyakrabban halljuk a keleti misztikát a nyugati liberalizmussal ötvöző modern spirituális tanítóktól azt a megváltó tanácsot, hogy szeresd önmagad, vállald fel önmagad, légy önmagad!
És akár azt is mondhatnánk, hogy ez egy olyan tanács, mely lehozhatná a mennyek országát a Földre, de valamiért mégis úgy érzem, hogy nem árt egy kicsit alaposabban megvizsgálni ezt a tanítást annak érdekében, hogy elkerüljük a “légy önmagad”-dal járó súlyos csalódást, mely abból származik, hogy a mennyek országa helyett valamilyen hiba folytán a poklot “vonzottuk be az életünkbe”.

Na de mégis milyen csalódások érhetik az embert, ha arra törekszik, hogy önmaga legyen? Egyáltalán lehet-e ártalmas ez a tanítás?
Én úgy látom, hogy igen. Ugyanis nagyon sok modern spirituális tanító valamiért elfelejti felhívni a tanítványok figyelmét arra az egyszerű tényre, hogy az újjászületés “pillanatáig”, minden egyes ember fejében olyan énképek, és önképek élnek, melyeket kívülről fecskendezett belé a világ szelleme, a fizikai világ ura. Ekképp, amikor egy tudatlan, fel nem ébredt, újjá nem született ember azt hallja, hogy a legtöbb, mit tehet, az, hogy felvállalja önmagát, ezeket a kívülről betáplált hamis énképeket fogja megerősíteni, felvállalni, mutogatni, miközben azt hiszi, hogy a valódi önmagát, istengyermeki természetét mutogatja. A nagy városokban tüntető, magukat mutogató, fesztiválozó, kiáltozó, követelőző transzvesztiták, homoszexuálisok, feministák, kapitalisták, stb épp ezt teszik: felvállalják “önmagukat”, a világ szelleme által eltorzított, lezüllesztett önmagukat.

Félreértés ne essék! E bejegyzés célja nem az, hogy félelmet ébresszen olvasóiban, hanem inkább az, hogy kijózanítsa azokat, akik már elértek arra a pontra, hogy meg merik kérdőjelezni azt az értékrendet, melyet a főáramú média oly intenzíven fecskendez a jóhiszemű de tudatlan emberek elméjébe.
Természetesen mindnyájan abban hiszünk, amiben akarunk, de mint tapasztaljuk, a következmények nem a mi akaratunk szerint jönnek, hanem egy olyan RENDELET (rend élet) szerint, mely már a mi eltorzult akaratunk, beszennyezett önmagunk előtt is létezett.
Ezt a tényt, úgy érzem, nem tanácsos figyelmen kívül hagyni.
Feltétlenül egyetértek azzal a kijelentéssel, hogy nincs értelme félni, mert a félelem nem visz sehova, de ha valami nyugtalanít, akkor nem árt egy kis önismeretet is gyakorolni, a sok önszeretet meg önkielégítés után. 🙂 Mellesleg, ha szerethető emberként vagyunk jelen, az élet gondoskodik a kielégülésünkről anélkül is, hogy mi fokozott erőfeszítéseket tennénk annak érdekében, hogy egy kis örömöt lopjunk valahonnan.
Nagyon hasznosak lehetnek tehát azok a bátorítások, hogy legyünk önmagunk, mert ha az igazi, meg nem rontott vagy már újjászületett önmagunk lennénk, minden bizonnyal sok szép, élettel teli dolgot cselekedhetnénk. Viszont fontos észrevenni, hogy ezek a tanítások gyakran elfelejtik hozzátenni, hogy amikor az ember önmaga érvényesítését gyakorolja, anélkül, hogy tudna róla, legtöbbször a világ által beprogramozott képzelt önmagát élteti, és mutogatja, ami nagy eséllyel a képen látható fadobozkába vezeti őt, hogy teljesen önmaga lehessen, ne csak félig.

Egy egyszerű példa:
Egy gyermeket ha túlságosan korán megfertőznek a pornográfiával, egy idő után ezzel a megfertőzött énképpel fogja azonosítani magát. És amikor azt hallja ezektől a mondvacsinált, ékes beszédű guruktól, hogy legyen önmaga, úgy fogja érteni, hogy fordítson nagyobb figyelmet a testiségre, a szexualitásra, nézzen még több pornót, szexeljen minél többször, minél több emberrel, és ha lehet, csináljon pénzt is belőle. És amíg egy szeretetteljes lélekismerő  ember el nem mondja neki, hogy amikor ő önmaga akar lenni, tudattalanul egy hazug, a világ szelleme által az elméjébe táplált hamis énképet éltet, tudatlanul gyilkolni fogja valódi önmagát.
Konklúzióképp tehát elmondhatjuk, hogy ahhoz, hogy az ember igazi, boldog önmaga lehessen, először le kell vetkőzzön minden olyan énképet, melyet a világ szellemétől, a lelkileg alultáplált társadalomtól kapott; újjá kell születnie; életre kell hívnia azt az önmagát, melyet a Jóisten elképzelt.
Ez az újjászületés legjobb tudásom szerint nem lehetséges külső beavatkozás, az isteni kegyelem érintése nélkül, mely, mint említettem, egy már újjászületett emberen keresztül is megnyilvánulhat.
Akik régebb óta olvassák ezt a blogot, tudják, hogy nem vallásosságról beszélek, hanem egy személyes kapcsolatról azzal a megronthatatlan lélekkel, melyet a legtökéletesebben Krisztus urunk mutatott be számunkra.

Végezetül pedig térjünk vissza a címadó kérdésre:
“Mi akadályoz abban, hogy önmagad légy?”
Minden bizonnyal a kegyelem, a Jóisten, a halványan pislákoló lelkiismeret akadályoz minden egyes embert abban, hogy a világ által eltorzított önmagát akarja érvényre juttatni. Ő fékez minket abban, hogy megerősödjünk, és megszilárduljunk abban az önmagunkban, abban az énképben, melyet a világ szelleme ültetett belénk. És ugyanez a kegyelem, ugyanez a Jóisten, ugyanez a lelkiismeret bátorít minket arra is, hogy még mielőtt önmagunk akarnánk lenni, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy leleplezzük az Antikrisztus szellemének munkálkodását az életünkben; hogy újjászülethessünk, és az újjászületés után az a tökéletes önmagunk lehessünk, amelyet a Jóisten elképzelt, amikor jókedvében embert teremtett a Földre.

VÉGÜL ÉN MAGAM IS CSAK ARRA BÁTORÍTOK MINDEN KEDVES OLVASÓT, HOGY LEGYEN ÖNMAGA, DE ELŐBB TALÁLJA MEG, FEDEZZE FEL AZT A TÖKÉLETES ÖNMAGÁT, MELY NEM A KÍVÜLRŐL BETÁPLÁLT HAMIS ÉNKÉPEKRE ÉPÍT, HANEM AZ ISTENGYERMEK LEGFŐBB ATTRIBÚTUMAIRA:
IGAZSÁGSZERETET, ÖNZETLENSÉG, IRGALOM, SZOLGÁLATKÉSZSÉG STB.

“Vakult tükörben elvész a napfény, gyerek. Igyekezz hát, hogy tiszta tükör lehess, amilyennek Isten megteremtett, s akkor tied lesz az Ő jóságos ereje, tied lesz mindég, továbbsugárzásra…” (vass_albert___hagyatek-1)

blue

AZ ALÁBBI VIDEÓBAN IS NAGYON SZÉPEN TETTEN ÉRHETŐ A VILÁG URÁNAK TÉNYKEDÉSE:
ELŐSZÖR AD AZ EMBEREKNEK EGY HAMIS IDENTITÁST, MAJD ARRA BIZTATJA ŐKET, HOGY LEGYENEK ÖNMAGUK; EZZEL SZÁMONKÉRVE TŐLÜK AZT AZ ÉLETELLENES PROGRAMOT, MELYET Ő MAGA OLTOTT AZ ELMÉJÜKBE.

1Thess 5,21
Mindent megpróbáljatok; a mi jó, azt megtartsátok!

 

 

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.