Miért nincs/van szükség a Bibliára?

Amióta úgy döntöttem, hogy a Krisztus által kijelölt utat választom, többször is adódott alkalmam vitát folytatni arról, hogy van-e szükség a Bibliára, vagy nincs?
Tapasztalataim szerint a legtöbben, kik megkérdőjelezik a Biblia hitelességét és fontosságát, nem olvasták, nem tanulmányozták azt. Helyette elfogadták azokat az interneten terjengő elméleteket, hogy nincs értelme a Bibliát olvasni, ugyanis azt már sokszor átírták, és meghamisították a különböző zsinatokon.
Teljesen logikus, hogy sokkal egyszerűbb, könnyebb és kényelmesebb egy ilyen elmélet által indítva visszafordítani tekintetünket a világ szellemének sok földi örömmel és testi élvezettel kecsegtető tanításaira, mint az igazságszeretet által motiválva elolvasni és megvizsgálni, hogy miről beszél az oly sokszor “meghamisított Biblia”, mely az ellenzék véleménye szerint csak arra lett kitalálva, hogy az embereket félelemben tartsa.
A csatolt elmélkedésben szó van arról, hogy melyek azok az esetek, amikor nincs szükség rá, és melyek azok az esetek, amikor segíthet a keresőnek visszatalálni az élet útjára.
A Megváltó maga mondta, hogy nem az egészségeseknek van szüksége az orvosra, hanem a betegeknek, és ő nem az igazakért jött, hanem a bűnösökért, azokért, akik valamilyen oknál kifolyólag letértek arról a keskeny ösvényről, mely elvezet az életet adó Úristen megismerésére.
Az egyszerűség kedvéért és a szemléltetés céljából segítségül hívtam János bácsi és Pista bácsi személyét.
A kedves olvasónak és nézőnek nem kell mást tennie, mint az elmondottak alapján eldönteni, hogy az ő életében János bácsi vagy a Pista bácsi jelleme a domináns.

Akit érdekel, hogy mibe került, hogy a magyar ember személyesen is elolvashassa a Bibliát, annak ajánlom figyelmébe a Károli Gáspár féle első magyar bibliafordítás rövid történetét:
Károli Biblia

Befejezésképp egy kedves személy szavait ollózom be, ki amikor megtalálta a nagymamája bibliáját, nagy lelkesedéssel a következőképp fogalmazott:

“Azért gondolom, hogy igaz ez a Biblia, mert nagymamám minden nap olvasta,
és én tisztán emlékeszem rá, hogy milyen ember volt, hogyan élte az életét.”

Bevallom, hogy az én szívemben is hála van azért, hogy voltak és ma is vannak olyan nagymamák és nagytaták, kik életükkel bizonyságot tettek arról, hogy annak ellenére, hogy voltak próbálkozások a Biblia meghamisítására, a benne foglalt alapigazságok elcsavarására, az az ember, ki szívvel-lélekkel éhezi és szomjúhozza az igazságot, még mindig kiolvashatja belőle azokat a létfontosságú tanításokat és tanácsokat, melyek segítenek az élet útján maradni.

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.