A SZERELEM A GARANCIA

joy

Azt érzem ma reggel, drága barátaim, hogy igazságszeretetem révén mindig is Ő vezetett. Akkor távolodtam el mindig a legjobban tőle, amikor nagyobb figyelmet “szenteltem” a testem dolgaira, és saját ambícióimra, mint rá.
Egyre inkább azt érzem, hogy csak egy néhány alapszabály van, melyet ha betartunk, szó szerint örök életünk van:
A legfontosabb ezen szabályok közül, hogy mindennél fontosabbnak tartsuk Krisztusunk megismerését és megcselekvését. Újabban szándékosan nem mondom, hogy Istenünk megismerését, mert tudatában vagyok, hogy amíg “csak az Isten szót” emlegetjük, mindenki ahhoz a képzelt Istenhez szalad vissza, ki egyetért vele mindenben, amit a jelen pillanatban igaznak vél a világról. Én tudom, hogy az én Istenem nem ért velem egyet mindenben, és érzem a sátán angyalának munkálkodását az oldalamban, hogy felettébb el ne bizakodjak azon kijelentések miatt, melyek lelki szemeim előtt feltárulkoznak, amikor Teremtőmmel ismerkedek.
A másik szabálynak azt mondanám, hogy legyünk szigorúak és kritikusak becsapott embertársainkkal szemben: az alázatot ne a hülyeséggel, a hazugságokkal és a szenzációval szemben gyakoroljuk, hanem Teremtőnk tervével szemben, mely feltárulkozik mindenkinek, ki szívvel-lélekkel éhezi az igazságot. Mindazonáltal fontos, hogy szelíden és szeretetteljesen bíráljuk felül megtévesztett embertársaink gondolatait és viselt dolgait, hogy a sötétség világbírói elleni harcot még véletlenül se az ő fegyvereikkel vívjuk.
Nem könnyű mesterség az Élet urának szolgálatában járni. Ha Ő nem sietne segítségünkre, egyenesen fájdalmas és hiábavaló lenne minden arra irányuló igyekezetünk, hogy megszabaduljunk ezektől az energiavámpír fejedelemségektől. Az ő erejével pediglen örömteljes a mi kínlódásunk, mert minduntalan bizonyságot kapunk arról, hogy majdani megboldogulásunk megér minden földi fáradtságot.
Összegzésképp azt mondanám, hogy csak egyetlen garancia van arra, hogy egyszer teljesen megigazulunk,és teljesen szabadok leszünk. És az nem más, mint a Mindenhatóval szembeni szerelmünk, mely a legtöbb esetben embertársainkkal szembeni magatartásunkban nyilvánulhat meg és válhat teljessé, mint ahogy Jézus urunk is bemutatta.

P.S. Elnézést az esetleges helyesírási hibákért. Annak idején szívből utáltam a magyar órát (a svájcit nem annyira)! A legrosszabb álmomban sem gondoltam volna, hogy majd egyszer ilyen sokat fogok írni. De hát mégiscsak jobb írni, mint sírni. 🙂

Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.