A zarándok útja – teljes film

Aki próbálta már, tudja, hogy a zarándoklat lényege a lelki átformálódás. Épp ezért nem a fizikai hol és a mennyi a fontos, hanem az, hogy kap-e a lélek lehetőséget arra, hogy ráébredjen valós helyzetére, és elinduljon benne egy olyan változás, mely során kizökkenhet abból a kerékvágásból, mely a hiábavalóságban tartja őt.
A film szerint mindannyian zarándokok vagyunk az élet útján. Mindannyian kapunk lehetőséget az ébredésre és az átformálódásra. A kérdés csupán az, hogy mit kezdünk ezzel a lehetőséggel: elutasítjuk, vagy Élünk vele.
Amikor évekkel ezelőtt először megnéztem ezt a filmet, bevallom, nem igazán értettem az üzenetét.  Sőt, még haragudtam is rá, lázadtam is ellene. Buta vallásos filmnek tituláltam, mert valami akadályozta, hogy meglássam a szavakon túli üzeneteket. Most meg azt látom, hogy szerény eszközökkel ugyan, de nagyon jól bemutatja, hogy milyen kihívásokkal, milyen próbatételekkel, és milyen lehetőségekkel találkozik az ember a teljesség felé vezető úton. Megszemélyesíti azokat az emberi jellemvonásokat, melyek hozzáláncolnak bennünket a fizikai valóság mókuskerekéhez.
Meggyőződésem, hogy mindannyian benne vagyunk ebben a történetben, de nem úgy, mint a filmben megjelenített személyek, hanem úgy, mint az általuk megjelenített jellemek egyvelege. Hogy kiben, milyen arányban vannak jelen azok a jellemvonások, melyek a mulandósághoz, tehát a halandósághoz láncolnak bennünket, csak Isten tudja.
Mindenesetre hiszem, hogy ez az alkotás sokaknak segíthet a megigazulásban. És mint tudjuk, boldog ember az, ki nem a saját kárán, hanem mások hibáiból, vagy akár egy ilyen balga kis történetből tanul.
A film legfőképp férfiaknak ajánlott, hiszen ők azok, akiknek szellemi tévelygése miatt a nők és a gyermekek is a tékozlás útjára léphetnek. És ők azok, akik ha egyenesbe kerülnek az élet rendjével, megóvhatják szeretteiket a fölösleges fájdalmaktól, szenvedésektől.

Kellemes töltekezést kívánok!

Ha a fenti hivatkozás nem működne, a film elérhető még
itt: A Zarándok Útja
letölthető  itt: A zarándok útja

Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.