A ragyogás kapuin túl (teljes film)

Kölyök koromban azt hallottam, hogy a hazugság halálos bűn. Akkor még nem értettem, mit jelent ez. A mai ember fülének már valósággal sértő a bűn fogalma. Azt bizonygatjuk, hogy nincs is bűn, csak tudatlanság nem akarva észrevenni, hogy valójában mindkettő létezik, és az előbbi az utóbbinak a következménye. Viszont, a tudatlanság, vagy a rosszul tudás, mint látjuk, nem ment fel senkit, a helytelen döntések és cselekedetek súlyos következményei alól.
Akkor mégis miért tagadjuk azt, hogy van bűn, hogy vannak életellenes döntések és cselekedetek? Talán azért, mert nem szívesen szembesülünk gyengeségeinkkel, gyarlóságainkkal, melyek révén olyan mulandó örömökben, földi élvezetekben részesülhetünk, melyek a mulandósághoz, a hiábavalóság kerekéhez, azaz a halálhoz láncolnak bennünket.
Ez az igaz történet nagyon szépen bemutatja, hogy mit jelent, és hova vezet a hazugság, milyen következménye van a hamisságnak az egyénre és a környezetre nézve.
Ha nem hiszünk Istenben, akkor is látjuk, hogy az életben olyan törvények uralkodnak, melyek egyformán vonatkoznak minden földi lélekre. Láthatjuk, hogy az élet rendjét nekünk, földi halandóknak lehetetlen felülírni. Egyedüli dolog, amit tehetünk annak érdekében, hogy könnyebbé és élvezhetőbbé tegyük földi utazásunkat, az, hogy megismerkedünk ezzel a mindenütt jelenlévő, mindent átfogó renddel, és mint a madár, mely ráfekszik a levegő áramlataira, vele együtt szárnyalunk, és örülünk az életnek.

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.