Hogyan zárhatod le a múltat?

screen-shot-2012-12-17-at-8-59-47-pm1Sokszor mondtam: döntöttem, lezárom a múltam, de a múlt megelőzött, és elém került mindig. Megértettem, hogy a látszólagos továbblépés a világ által betanított elmém játéka volt csupán. Ugyanígy az a fajta szabadság is, melyben korábban hittem, csak az elmém által kivetített hamis szabadság volt, mely, mint délibáb lebegett az elérhetetlen horizont felett.
A múltat az elme segítségével, önszuggesztióval lehetetlen lezárni. A múlt lezárásához nem elég a tudomány és az akarat. A múlt lezárásához teljes szembesülésre van szükség, melyet nem kaphat meg ember az embertől. Irgalom kell hozzá, és lélek szinten történő feloldozás, melyet csak a Jóistentől vehet át mindenki.
Eszembe jutnak jó barátom szavai:
“Mert nincs oly rejtett dolog, a mi napfényre ne jőne; és oly titok, a mi ki ne tudódnék.”
és egy másik barátom szavai:
“Ne tévelyegjetek, Isten (az örökkévaló rend) nem csúfoltatik meg; mert a mit vet az ember, azt aratándja is. Mert a ki vet az ő testének, a testből arat veszedelmet; a ki pedig vet a léleknek, a lélekből arat örök életet.”
Viszont igenis van szabadulás a múlttól. És ez a szabadulás, bármennyire is hihetetlen, egy névben, az ahhoz társuló természetfeletti erőben rejlik.
Sokan, amíg eljutnak ehhez a névhez, sok technikát, iskolát, emberi tudományt és módszert kipróbálnak. Sokan csak az élet-halál küszöbén fordulnak hozzá. A szelídek és az alázatosak pedig, már eleve benne “nevelkednek”.
A szabad akaratot még a Jóisten sem veheti el senkitől. Ezért a legtöbben, mint ahogy én is, bejárják a fél világot és irdatlan tragédiákkal szembesülnek, mielőtt megértik, hogy ez a név, nem csak egy név, hanem a lélek szabadulásához szükséges erő, mely képes ténylegesen és véglegesen lezárni a múltat, és új életet adni nekünk.
Ha ezeket a sorokat olvasod, bizonyára, már te is sok technikát, meditációt, vallásos rítust és tudományt kipróbáltál a múltban elkövetett hibák következményeinek az elhárítására. Ha úgy érzed, hogy minden eddigi erőfeszítésed ellenére még mindig a múlt felhői árnyékolják be az életedet, talán elérkeztél arra a pontra, hogy e NÉV segítségével olyan elszámolást hajts végre, mely után teljesen elveszíti hatalmát feletted a múlt.
Szeretettel,
“egy Szabad Gondolat”
Categories: Minden | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “Hogyan zárhatod le a múltat?

 1. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  Az én fülemben (is) igen erősen és ismerősen csengenek eme velünk megosztott gondolataid. A múltnak hihetetlen, s mondhatni, legyőzhetetlen ereje van, főleg akkor, hogyha az olyan nem igen kedves múlt. Az erő, mellyel vele szembe lehet, illetve a saját jól felfogott érdekünkben KELL szállni, – most ez jutott eszembe – Isteni Erőket igényel. No de, mivel Isten bennünk lakozik, így ennek az erőnek is a tulajdonosai vagyunk, no de Istenként élni, viselkedni, dönteni, felejteni, elengedni, megbocsátani, szeretni????????!!!!!!!!!!!! Képes erre az ember????!!!! Én azt mondom igen, csak ez nem egy napos munka. S merthogy munka, ahhoz kétség sem férhet.
  Olyan, “kellemetlenmúltelengedős” napokat kívánok, szeretettel. Schmidt Károly.

  • Kedves barátom, volt nekem egy nagyon intenzív tapasztalatom, mely során rájöttem arra, hogy az ember önerőből nem képes sem megbocsátani, sem szeretni, sem elengedni.
   Ezekhez a dolgokhoz már a Krisztus ereje szükséges,mely vagy benne van és aktív az emberben, vagy nincs benne.
   A másik új meggyőződésem, hogy ezekért nem lehet megdolgozni, mert ez a Jóisten kegyelmi ajándéka, melyet az újjászületéskor kapunk, ami után az ember már nem úgy lát dolgokat, nem úgy cselekszik, mint régebb, mert látást, erőt és bölcsességet kapott.
   “12. Valakik pedig befogadák őt, hatalmat ada azoknak, hogy Isten fiaivá legyenek, azoknak, a kik az ő nevében hisznek;
   13. A kik nem vérből, sem a testnek akaratából, sem a férfiúnak indulatjából, hanem Istentől születtek. ” (Jn. 1:12-13)
   “25.
   A tanítványok pedig ezeket hallván, felettébb álmélkodnak vala, mondván: Kicsoda üdvözülhet tehát?
   26.
   Jézus pedig rájuk tekintvén, monda nékik: Embereknél ez lehetetlen, de Istennél minden lehetséges.” Mt 19:25-26

   • Schmidt Károly

    Kedves Szabad Gondolat!
    Ha Isten bennünk van, akkor az már nem önerő!

   • Kedves Károly,
    Én most már a félreértések elkerülése véget úgy fogalmazok, hogy ha a Krisztus bennünk van, nem önerő. Már csak azért is, mert amíg az ember meg nem látja az Ő személyében az irgalmasság istenének tökéletes arcát, Istenről csupán önkényes képzelgései vannak, ami nagyon kevés a lélek szabadulásához.
    egymillió istenség van szerte a világon. Sok szellemiség és szellemi hatalom,mely Istennek képzeli magát. Azt tudom biztosra, hogy nem mindegy, hogy az ember melyikkel köti meg az Új Szövetséget, az újjászületés a lélekben való élet szövetségét.

    A Jóisten áldása legyen a mai napodon is, drága barátom!

   • Schmidt Károly

    Kedves Szabad Gondolat!
    Ezzel egyetértek!
    Viszont kívánom a Jóisten áldását a mai és minden ezt követő napra, szeretettel: Schmidt Károly.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.