Az élet képlete – A bizalom ereje

bizalomAzt mondja a társadalom, hogy annak, amit csinálok, nincs semmi értelme. És ezzel passzivitásra, stagnálásra, élettelenségre és a tradicionális társadalmi minták meggyőződés nélküli utánozására motivál, ezáltal beleláncolva egy olyan mókuskerékbe, mely forgásából származó energiát szisztematikusan lenyúlja tőlem, és a maga hasznára fordítja. Ezt addig teszi, amíg le nem leplezem cselszövéseit, és ki nem mondom az első határozott nemet, akár az életem árán is. A szükséges rossz nevű polip addig szipolyozza életem energiáját, amíg rá nem jövök arra, hogy ha csak olyan dolgokat teszek, amelyeknek eddigi tudásom, társadalmi kódoltságom szerint van értelme, meghalok. Ez, gondolom, így szárazon kijelentve, kissé érthetetlen számodra, kedves olvasó, de biztos vagyok benne, ha kicsit összekapod a figyelmed, megérted, miről van szó.

Bizonyára neked is feltűnt már, hogy annak, amit látunk, nagyon sok esetben pont a fordítottja igaz. Érdekes egybeesés, hogy még a pupilla is fordított képet vetít a retinára, melyet később az agynak helyre kell állítania. Természetesen abból, hogy mindennek a fordítottja igaz, nem lehet egy általános szabályt, axiómát csinálni, mert az is zsákutcába vezetne, de ha néha megfordítjuk azokat az eszmefuttatásokat, igazságoknak mondott közleményeket, amelyeket le akarnak gyúrni a torkunkon, sokkal közelebb kerülünk a valósághoz, mint akkor, ha szó szerint elhisszük, amit a jelenlegi világparadigma megpróbál elhitetni velünk a főáramú médián (az újságokon, a tévén, a vallásokon, az oktatási és más elmeprogramozási intézményeken) keresztül.

Arra biztat tehát a társadalom, hogy ne tegyek értelmetlen dolgokat. Helyette cselekedjek olyan dolgokat, amelyeknek !SZERINTE! van értelme, és akkor még elismerést, vállveregetést, oklevelet és kitüntetést is kapok. Nos, úgy gondolom, hogy erre mondják a vének, hogy eladta lelkét az ördögnek, mely a soha véget nem érő ismétlődések unalmas poklában tartja a lelket.

A laptopom csupa értelmes dolgokat csinál, előre beprogramozott értelmes és hasznos dolgokat, mint ahogy én is. Viszont mivel csak azokat az előre megírt programokat hajtja végre, amelyeket felinstalláltam rá, ő mindig is csak egy véges életű gép marad, mint ahogy én is, amennyiben mindig csak a társadalom által az elmémre telepített programokat ismételgetem. Ezt Jézus megértette, leleplezte; és kijelentette, hogy ha nem tagadjuk meg ezt a biorobot életmódot, ha nem születünk újjá (lélek által), akkor a testtel együtt a lelkünk is kárba vész, nem látjuk meg a mennyek országát, és nem lesz örök életünk. … mint ahogy a laptopomnak sem lehet örök élete, mert mindig csak az előre megírt jól működő, értelmes programokat ismételgeti, és egy idő után már nem is nagyon tudok új programokat tenni rá, mert az ember befogadóképességével ellentétben az ő befogadóképessége igencsak korlátozott.

Ezen a ponton megint úgy érzem, hogy legalább egy mondat erejéig ostoroznom kell a vallást, az újjászületés általam ismert legeslegalattomosabb ellenségét, mely szent szövegek kíséretében emberi lelkek millióit küldi a kárhozatba azáltal, hogy a megfélemlítés eszközével a soha véget nem érő, lelket facsaró ismétlésekben tartja őket. Egy éven keresztül tanulmányoztam a kereszténységet, és határozottan kijelenthetem, hogy a kereszténység alapjául szolgáló szellemiség az, mely Krisztust, és a többi krisztusi jellem által újjászületett embert keresztre feszítette. A kereszténység és a vallásos szellem, mivel hamis képzete van az újjászületésről, és kódoltságának köszönhetően képtelen leleplezni saját hazugságait, az idők végezetéig üldözni és gyilkolni fogja a Krisztust. És mivel szellemileg nincs esélye vele szemben, fizikálisan is felveszi ellene a harcot.

Azzal a bizalommal, hogy megbocsát, ha tudattalanul félreértelmezem tanításait, kijelentem, hogy elképzelhető, hogy Megváltónk jóformán semmit nem értett abból, amit cselekedett. Ő nem azt prédikálta, amit értett, hanem azt, amit az Atya neki kijelentett! Ezt a misztériumot, ha megérted, kedves olvasó, örökre szabad vagy, és nincs olyan vallás, és nincs olyan eszme vagy társadalmi rendszer az ég adta világon, mely újból rabigába tudna taszítani téged.

Jézus nem azt prédikálta, amit értett, hanem azt, amit az Atya, azaz az életet adó Úristen, a teremtés rendje, melynek ő teljesen alárendelte az akaratát, kijelentett neki. Ezt a vallások SZÓ SZERINT VÉGZETESEN félreértelmezik, és másokkal is félreértelmeztetik. Ennek következtében nagyon elképzelhetőnek tartom, hogy a kereszténységből sokkal több ember kerül a Jézus által megnevezett pokoli létállapotba, mint bármilyen más vallásból, mert a keresztények nem csak, hogy nem értették meg Jézus szavainak misztériumát, hanem szisztematikusan, babonás szavak ismételgetésével megerősítik magukat abban a hazugságban, hogy ők valami vallásos rítus következtében újjászülettek, és már egyenes úton vannak a mennyország felé. Ó Istenem, mennyire fáj az, hogy ezt senkinek sem tudom elmondani úgy, hogy megértse. Mennyire fáj arra gondolni, hogy szenvedés nélkül, a személyes kereszthordozás nélkül ezt senki nem értheti meg.

Jézus nem azt mondta, amit megértett, hanem azt, amit az Örökkévaló kijelentett neki. Erre, ha jól emlékszem, több ízben is felhívja tanítványai figyelmét. Ő nem értelemből beszélt, hanem hallásból. Hallotta, és látta az Úr akaratát. Rá volt hangolódva, „jelen volt”, „vette a jelet”. És amikor cselekedte azt, amit hallott, több mint valószínű, még nem értette, mit cselekszik. Mindazonáltal, mivel összhangban volt az életet adó Rend törvényeivel, elkerülhetetlen volt, hogy UTÓLAG megkapja a megértés, a felismerés és a megismerés örömét.
Amikor az ember rajta van a jelen, szó szerint megszűnik az ő akarata, és a teremtő isten akaratát éli, szólja, és cselekszi. Az életet adó akarat cselekvésének szemléléséből pedig elkerülhetetlenül megszületik a megértés, a Végtelen Istennel való örökön tartó ismerkedés, az örök élet.

Az újjászületett személy, a krisztusi jellembe „bemerítkezett” emberek tehát nem értelemből, testi szükséglétek kielégítése és hamis énképzetek táplálása céljából cselekednek, hanem a Mindenható, az életet adó, az egyensúlyt fenntartó Rend akaratából, mely akarattal a bizalom kapcsolja össze őket. Ha ez a kapcsolat élő, abból sokszor olyan, kezdetben értelmetlennek látszó, cselekedetek születnek, amelyek csak később nyernek értelmet. Ily módon tett csodákat az ember fia, és így művelik a csodát azok a személyek is, kik megértve az élet képletét, állandóan jelen vannak, jelben vannak.
Úgy is fogalmazhatnánk, hogy az ember igazán csak akkor él, ha nem értelemből, hanem bizalomból cselekszik, ha előbb van a bizalomból végrehajtott cselekedet, és csak azután a cselekedetből spontánul megszülető értelem! Ha ezt megfordítjuk, értelmetlenné tesszük a lélek nemesedését szolgáló tárgyi valóságot. Azok a személyek, akik ezt a sorrendet mintapolgári státuszukhoz ragaszkodva megfordítják, nem nyerhetik el az örök életet. Ha az ember mindig csak azt cselekszi, amit már ért, azaz mindig csak értelmes dolgokat művel, nem él, mert nem cselekszik mást, mint amit már azelőtt ő, vagy embertársai több ezerszer megcselekedtek. És amiben nincs megújulás, abban élet is csak gyéren lehet.

Kedves olvasó, én ezt a Jóságos Isten kegyelméből megláttam, és meg is írtam, hogy akik tiszta szívvel keresnek és zörgetnek, ezekből a sorokból inspirációt és bátorságot meríthessenek. Ez természetesen még nem jelenti azt, hogy amit ide leírtam, én minden pillanatban meg is tudom élni. Viszont úgy gondolom, hogy ugyanúgy van az Úristen királyságában is, mint idelenn, a háromdimenziós földi birodalomban: először a születés, utána a növekedés. Ezért a legfontosabb az, hogy az ember újjászületése megtörténjen. Növekedéséről majd később gondoskodik a lélek, mely állandóan rajta van a jelen.
A fentiekben leírt gondolatokat összefoglalva, talán kijelenthetjük, hogy az élet képlete a következő:
A bátorságból születik a bizalom,
a bizalomból a cselekedet,
a bizalomdús bátor cselekedetből
a megismerés, a megértés, a megújulás és az élet
… de ha az értelem a bizalom elé kerül, az örök ítélet.

Az újjászületéshez, majd az „életjel” tiszta vételéhez a Teremtő Isten áldását kérem rád, kedves embertárs, hogy ne rejtethessék el a hegyen épített város.

„egy Szabad Gondolat”

P.S. Az élet képletéről bővebben élőben: szerdán este 7 órától a gyergyószentmiklósi Centrál kávéház emeletén.

KIEGÉSZÍTŐ GONDOLATOK:

Az életet adó szó

Pszichológia, az elme börtöne

Valóság a szavakon túl

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Az élet képlete – A bizalom ereje

  1. Visszajelzés: Semmi nem változik |

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.