A pénz, mely öl, és életet ad

penz“A pénz felvidítja azokat, akik arra használják,
hogy megnyissák vele a világot.

és megátkozza azokat, akik dicsőítik,
összetévesztve a lelki és az anyagi gazdagságot.”

mondja Alejandro Jodorowky a “Valóság tánca” című filmjében.
Több, mint 5 éve nem dolgoztam pénzért, de sosem fáztam és soha nem éheztem. Indiai és nepáli zarándoklatom során 9 hónapon keresztül csavarogtam az ismeretlenben azzal a szándékkal, hogy megtapasztaljam, milyen a világ pénz nélkül.
Bármennyire is fókuszáltam a pénznélküliségre, képtelen voltam teljesen elkerülni és mellőzni azt az eszközt, mely sokak életében úgy van jelen, mint egy életfogytiglan tartó függőséget okozó kábítószer, mint egy halálos végkimenetelű betegség.
Sokszor akaratom ellenére is pénzt nyomtak a kezembe, melyet rendszerint el is költöttem élelemre, vízre és arra, hogy a világhálón keresztül megoszthassam tapasztalataimat azokkal, akik kíváncsiak rá, és azokkal, akik inspirációt merítenek belőle a hétköznapok halálos monotonságából való kizökkenésre.
Napokig tudnék beszélni azokról a felismerésekről, melyek a sok esetben ördögi eszközként emlegetett pénz kapcsán jöttek. Viszont ha nagyon röviden és tömören szeretnék fogalmazni, valahogy úgy szólnék, mint Jodorowsky:

“A pénz olyan, mint a vér:
életet ad, ha áramlik.

A pénz olyan,mint Krisztus:
megáld téged, ha megosztod másokkal.”

Alaphelyzetben tehát a pénz nem több, és nem kevesebb, mint egy semleges energia, mely az egyén bölcsességének, lelki érettségének függvényében válhat démoni eszközzé vagy a megváltás eszközévé. Ez alapján határozottan kijelenthetjük, hogy ha a bölcsesség, a lélek érettsége nem több, mint az a pénzösszeg, mellyel érintkezünk, életfogytiglan tartó rabságba kerülhetünk. Bármennyire is fájdalmas, muszáj megcáfoljam azt az egyre inkább propagált elképzelést, hogy a nincstelenség a szegénység a világbankárok és az “Illuminati” számlájára írható.
Így például, ha egy embernek havi kétezer euró használatára van bölcsessége, könnyen megtörténhet, hogy ha valaki vallásos nagylelkűségből megemelné a fizuját ezer euróval, azzal az ő korai halálát szorgalmazná.

Találtam a minap egy rövid videót, melyet A. J. japánban tartott előadásából ollózott ki a feltöltő. Rövid, de nagyon tartalmas. Halk szavú, de mégis sokat mondó.
Meggyőződésem, hogy ha ezek a gondolatok megértést nyernek, majd megélést teremnek, elvezetnek minden olyan igazságra, mely szükséges ahhoz, hogy a meglehetősen primitív túlélésre fókuszáló üzemmódból átléphessünk egy olyan termékeny üzemmódba, melynek legfőbb jellemzői az életöröm és a bőség.
Fogadd és fogyaszd szeretettel!

P.S.
A következő Szabad Gondolat Est témája:

Az álom, a testen kívüli élmények és a fizikai valóság

Meghívottunk 40 napos trinidádi elvonulásáról tart beszámolót, mely során betekintést nyerhetett az általunk tapasztalható fizikai világ korlátait meghaladó szellemi valóságba.
Helyszín: a gyergyószentmiklósi Centrál Kávéház.
Időpont: 2016.05.26, csütörtök este 7 óra

 

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “A pénz, mely öl, és életet ad

  1. Tomi

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.