SZABADNAK LENNI AZ IGAZSÁGRA, IGAZNAK LENNI A SZABADSÁGRA

Az Örökkévaló kegyelméből megtanulhattam, hogy a felszabadító igazság megpillantása csak és kizárólag a Krisztus jelleme általi megigazulás révén lehetséges.
Gyarló emberként úgy vágyakozunk az igazságra, hogy közben hazugságaink rabságában fetrengünk. A lelkiismeret reménytelenül kiált, hogy ismerjük fel, leplezzük le, valljuk meg és veszítsük el hazugságainkat, világi gondolkodásunkat, testi önmagunkat, de bátorság hiányában, a kényelem által motiválva, vallásos cselekedetekkel tompítjuk a lélek hangját.
Sötét titkaink vannak, melyek megkötözik, és kínozzák a lelkünk. A féltett titkok, elhallgatott, meg nem vallott hazugságok ellenzőként lapulnak szemeink előtt.
Mesterkélt és erőszakos módon kikényszerített örömökön vegetál a lelkünk.

Amíg az ég madarai élik és dicsőítik a szabadságot és a szabadság Istenét, addig mi betanult technikákkal csupán mantrázgatjuk magunknak, hogy szabadok vagyunk.
“Szabad vagyok!” kiáltja a majom a rácsnak, és egy pillanatra megfeledkezik rabságáról.

Amíg csak bio táplálékot fogyasztottam, addig nem ismertem a bio táplálék fogalmát, mert számomra nem létezett más, mint táplálék, melyről, mint később kiderült, bio volt. A bio táplálék fogalma csak a nem bio, azaz a fogyasztásra nem alkalmas táplálék fogalmával együtt jelenhetett meg. Addig csak táplálék létezett, mely értelemszerűen, természetes módon, a rendeltetésének megfelelően fogyasztható volt a bio jelző nélkül is.

Az ég madarai csak a szabadságot ismerik, számukra csak a szabadság létezik. Ezért nincs szükségük arra, hogy beszéljenek róla, hogy megfogalmazzák maguknak, hogy ők szabadok.
Mi, megigazulatlan emberek, szabadságot ordítozunk sötét hazugságaink börtönében, és egy-egy röpke pillanatra elhisszük, hogy szabadok lehetünk az életet adó igazság megpillantására úgy is, hogy közben hazugságainkat és sötét titkainkat vallásos cselekedetekkel leplezzük.
A megigazultság látszatának köntösében magas térdemeléssel szaladunk a pokol bejárata fele, ahol tárt karokkal vár az örökkévaló hiábavaló.

“János 9:41
Monda nékik Jézus: Ha vakok volnátok, nem volna bűnötök; ámde azt mondjátok, hogy látunk: azért a ti bűnötök megmarad.”

Különbség van a szenteskedés és a szentség között,
a bizalom látszata és az élő bizalom között,
a humanista látszatcselekedetek és a lélek cselekedetei között.
Sajnos nehéz idők jönnek. Ne hagyjátok magatokat megtéveszteni a szentség látszata által. A rejtett titkok, az őszintétlenség, a gyávaságból eredő kompromisszumok tengerében a testet, még ha nem is éri bántalom, a lélek kárba vész.

Máté 10:28
És ne féljetek azoktól, a kik a testet ölik meg, a lelket pedig meg nem ölhetik; hanem attól féljetek inkább, a ki mind a lelket, mind a testet elvesztheti a gyehennában.

Évtizedek óta azt sulykolja a New Age, hogy minden bennünk van. És ezt mi el is hittük neki. Számomra már teljesen nyilvánvaló, hogy ha nem világít át az igazság szelleme, képtelenek vagyunk őszinte önvizsgálatot, önkritikát és megbánást gyakorolni. Ha meg nincs őszinte megbánás, maradunk a hazugságok és a féligazságok kötelékeiben, ahol különböző New Age-es és vallásos mantrákkal megpróbáljuk elhitetni magunkkal, hogy igazak, tehát szabadok vagyunk.

Én vagyok az út, az igazság és az élet;
Senki sem mehet az Atyához, hanemha énáltalam.”

Magyarul:
Én vagyok az út, az igazság, és az élet, amit be is bizonyítottam azzal, hogy az “Atyával” szembeni engedelmességem révén legyőztem a halált. Senki sem jut el az Atyához, azaz a teljes igazságra, hacsak olyanná nem válik, mint én. Senki sem kaphatja meg a teljes szabadságot, hacsak a Krisztus jellemével teljesen be nem helyettesíti földi jellemét. De ez nem önerőből történik, vallásos vagy a New Age által népszerűsített cselekedetek által, hanem kegyelemből, az igazság szelleme által.

„Aki beveheti, vegye be!”

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

VALLÁS VS. KRISZTUS

Jefferson Bethke: Miért utálom a vallást, de szeretem Jézust?
Teljes vers magyarul és angolul: http://www.srek.sk/kozelet/jezusvallas-jefferson-bethke-koenyverol

Egy elrettentő példa a dinamikus önmegváltásról: https://youtu.be/wo8wa92nbZc?t=45m44s

 

Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.