Mitől szegény a világ?

Az emberi világ legfőbb hiányossága az, hogy túl sok benne a hasznavehetetlen elmélet, és túl kevés az élő szeretet.
Az igazi tudás nem abban rejlik, hogy észben tartjuk, és idézzük a nagyok hangzatos gondolatait, és újabb, élettelen teóriákat gyártunk, hanem abban, hogy minden nap, minden órában és minden pillanatban bizonyságot teszünk a bennünk élő szeretetről, mely a Krisztussal való kapcsolatunknak köszönhetően nem ismer határokat.
Bizony értéktelen és hasztalan a teremtés titkainak ismerete, ha nem él bennünk a szeretet, mely összeköt és egyben tart minden létezőt, mely nélkül a világ nem létezhetne.

1 Ha embereknek vagy angyaloknak nyelvén szólok is, szeretet pedig nincsen én bennem, olyanná lettem, mint a zengő ércz vagy pengő czimbalom. 2 És ha jövendőt tudok is mondani, és minden titkot és minden tudományt ismerek is; és ha egész hitem van is, úgyannyira, hogy hegyeket mozdíthatok ki helyökről, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi vagyok. 3 És ha vagyonomat mind felétetem is, és ha testemet tűzre adom is, szeretet pedig nincsen én bennem, semmi hasznom abból. 4 A szeretet hosszútűrő, kegyes; a szeretet nem irígykedik, a szeretet nem kérkedik, nem fuvalkodik fel. 5 Nem cselekszik éktelenül, nem keresi a maga hasznát, nem gerjed haragra, nem rójja fel a gonoszt, 6 Nem örül a hamisságnak, de együtt örül az igazsággal; 7 Mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr.
8 A szeretet soha el nem fogy: de legyenek bár jövendőmondások, eltöröltetnek; vagy akár nyelvek, megszünnek; vagy akár ismeret, eltöröltetik. 9 Mert rész szerint van bennünk az ismeret, rész szerint a prófétálás: 10 De mikor eljő a teljesség, a rész szerint való eltöröltetik. 11 Mikor gyermek valék, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek: minekutána pedig férfiúvá lettem, elhagytam a gyermekhez illő dolgokat. 12 Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről-színre; most rész szerint van bennem az ismeret, akkor pedig úgy ismerek majd, a mint én is megismertettem.
13 Most azért megmarad a hit, remény, szeretet, e három; ezek között pedig legnagyobb a szeretet.
(1 Korintus 13)

P.S. Holnap, április elsején, este 6 órai kezdettel Kolozsváron is levetítem Az utazás az ismeretlenbe címet viselő útifilmet, melyet az indiai zarándoklat során készítettem.
Miközben a film megy, elmesélem,
az Indiában és Nepálban pénz nélkül eltöltött 9 hónap kalandjait, megpróbáltatásait, és azt, hogy miként vált ez a periódus életem leggazdagabb időszakává.
Helyszín: Bulgakov Kávézó, emeleti terem

Ízelítő a filmből:

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.