Az álbölcsesség és az igazi bölcsesség

Ahhoz, hogy meg tudjuk különböztetni a lélek szavát a hús és vér szavától, meg kell tanulnunk a lélek nyelvén (is) beszélni. Arról, hogy ez miként lehetséges, a lehető legtisztább gondolatokat olvashatjuk János evangéliumának a 14. fejezetében.
(Ez tényleg az élet könyve! 🙂 Nem Hittem volna, hogy egyszer ezt fogom mondani! Viszont szívből örülök neki, hogy ezt a nagy igazságot vallás nélkül, valláson kívül is felfedezhettem. 🙂 Ezt csak azért ismételgetem, hogy még véletlenül se higgye senki, hogy arra biztatom, hogy beálljon valamelyik vallási felekezetbe vagy szektába, esetleg lecserélje a régi vallását egy újra. Most már biztos vagyok benne, hogy akinek nem sikerült megtapasztalnia az igazságot katolikusként, annak kicsi az esélye rá, hogy ortodoxként vagy hinduként, netán buddhistaként meg fogja tapasztalni.
Röviden: az igazság nem a vallásban keresendő.
A mester tanítványainak szavai, amelyeket a lélek nyilatkozott ki, a mestert dicsérik.
(Amilyen a fa, olyan a gyümölcse.)
Emlékeszem, amikor Indiában találkoztam a 140 éves guruval, nagyon kíváncsi voltam az ő bölcsességeire, de ő nem volt hajlandó szót váltani velem. Arra gondoltam, hogy ha vele nem is, a tanítványával, aki akkor már több mint tíz éve szolgálta őt, hátha szóba tudok elegyedni. És sikerült!
A bölcs és büszke tanítvány perceken belül elveszítette lelki békéjét és szinte tajtékzott a szája, úgy szórta rám a szitkot. Ily módon a gyümölcs alapján megismerhettem a fát is.
Ha az ember felesküszik az igazságra, azaz meghozza a döntést, hogy számára mostantól kezdve semmi nem lesz fontosabb az igazságnál, a Teremtő kegyelméből megkap minden eszközt, mellyel megtanulhat a lélek nyelvén beszélni.

Meggyőződésem, hogy a mester tanítványain keresztül a lélek nyilatkozta ki az élet legfőbb bölcsességeit, melyek az örök életben maradáshoz szükségesek.
Őszintén kívánom minden olvasónak, hogy mielőbb ráhangolódjon a lélek beszédére, hogy többé sose szoruljon rá az álbölcsességek hangzatos, de ugyanakkor nagyon is megtévesztő és félrevezető szavaira.

13 Kicsoda köztetek bölcs és okos? Mutassa meg az ő jó életéből az ő cselekedeteit bölcsességnek szelídségével. 14 Ha pedig keserű irígység és czivódás van a ti szívetekben, ne dicsekedjetek és ne hazudjatok az igazság ellen. 15 Ez nem az a bölcsesség, a mely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi. 16 Mert a hol irígység és czivakodás [van,] ott háborúság és minden gonosz cselekedet is [van.] 17 A felülről való bölcsesség pedig először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedelmes, irgalmassággal és jó gyümölcsökkel teljes, nem kételkedő és nem képmutató. 18 Az igazság gyümölcse pedig békességben vettetik azoknak, a kik békességesen munkálkodnak. “ Jakab 3:13-18

Szeretettel,
„egy Szabaduló Gondolat”

Inspiráló filmek itt:
https://szabadgondolat.wordpress.com/filmek/

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.