A nézés hatalma

eyelyingNéha, isteni segítséggel sikerül magamra öltenem az alázatos megfigyelő köntösét. Ilyenkor ideiglenesen kikapcsol a “MINDEN RELATÍV” nevezetű sátáni program, felszabadul a figyelmem, és betekintést nyerek a valóságnak hitt színjátékok mögötti valóságba, a teremtés igazságába.
Meglátom, hogy sajnos igaz, hogy az általunk ismert fizikai világot a gonoszság és a tudatlanság erői irányítják. Ami még ennél is sajnálatosabb az, hogy nincs menekvés. Ahogy Machiavelli mondaná, a harcot elkerülni nem lehet, legfeljebb csak elhalasztani az ellenség javára.
Az alázatos megfigyelő köntösét használva fényt deríthetünk az emberiség egyik legvégzetesebb tévedésére, melyet tudattalanul ismételget:
Támadja a „rossz” rendszert, vagy hátat fordít neki. Évezredek tanúsítják, hogy egyik módszer sem működik: sem a támadás, sem a hátat fordítás.
Mi akkor a megoldás? Mit lehet tenni, ha már teljesen nyilvánvaló, hogy a hátat fordítás eredménye az, hogy hamis ambíciók által vezérelve belekezdünk ugyanazon hamis rendszerek építésébe, amelyeknek a tegnap hátat fordítottunk, amelyekből tegnap tudattalanul kirohantunk?
A feltett kérdésre válaszolhatunk egy szóval: önismeret. Viszont ez nem elég, ez így túl száraz, ez így értelmetlen és használhatatlan.
Pontosabb választ, használhatóbb útmutatót akarunk, melyet akár ki is próbálhatunk. Hogyan fegyverezhetjük le, hogyan semmisíthetjük meg a rendszert?
Válasz: nézéssel.
Nem támogatjuk, nem támadjuk. A legnagyobb alázattal, szeretettel és szelídséggel figyeljük, vizsgáljuk, és nézzük. Halálra nézzük börtöncelláinkat, melyek életünk kezdetétől, mint egy láthatatlan éteri kéz, fékeznek, visszahúznak, fojtogatnak. Addig nézzük, addig figyeljük, míg megértjük, értelmét vesszük, megszüntetjük, letudjuk. Aminek értelmét vesszük, az biza megszűnik létezni, elpárolog, mint a kámfor.
Tudattalanul, ördögi programok által irányítva, most még értelmet adunk neki. És amíg értelmet adunk neki, nem tűnhet el, legfeljebb csak más köntösbe bújik, de lényegét tekintve ugyanaz marad: gyilkos, fojtogató, megbetegítő, háborúkat kirobbantó, gyilkolást filozofikusan, spirituálisan és ezoterikusan igazoló, megmagyarázó, legitimáló, láthatatlan, megfoghatatlan sátáni erő, világbajnok ördögi kéz.
… de van szemünk! Nem is egy, és nem is kettő! Ha jól tudunk nézni, ha jól tudunk figyelni, látni is fogunk. Látni fogjuk a beteg, eltorzult okozat, a hamis teremtés mögött az okot. Ha meglátjuk az okot, a teremtett, mint egy kisgyerek, mely rossz fát tett a tűzre, eltakarodik, eltűnik. Végül, de nem utolsósorban, ne feledjük, hogy van segítség. Egy mindenható, lehetetlent nem ismerő segítség, melyet ha szabad akaratunkból úgy döntünk, hogy nem utasítunk el, hanem elfogadunk, akkor erőnk is lesz a nézéshez, a tisztánlátáshoz.

Nem bújhatunk el testvér! Nem rejtőzhetünk el semmi elől, nem fordíthatunk hátat semminek, ami nem tetszik. Viszont ha elfogadjuk a segítséget, megtanulhatunk nézni. Ha megszületik a helyes látás, eltüntethetjük a beteg okozat mögötti okot, értelmét vehetjük a gonoszságnak, a gyilkolásnak, a hazudozásnak, a szenvedésnek és a fájdalomnak.
Ehhez kedves barátom, kedves útkereső társam, „én” neked sok sikert, vas erőt kívánok!
Isten áldjon!

Őszinte felebaráti szeretettel,
“egy Szabad Gondolat”

Categories: Minden | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “A nézés hatalma

 1. “I Origins” ez nezd szag meg;)

 2. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  “Ahogy Machiavelli mondaná, a harcot elkerülni nem lehet, legfeljebb csak elhalasztani az ellenség javára.”. Ha már az ellenség szó szóba jött, tisztázzuk le, ki is az ellenség? A Sötétnek a Fény, a Fénynek a Sötét. Én már itt teszek egy kis kiigazítást: ellenség=(inkább)ellenfél. Ez a szócsere már takar(hat) a másik iránt egy kis tiszteletet, még akkor is, ha nem egy hajóban eveznek. “Évezredek tanúsítják, hogy egyik módszer sem működik: sem a támadás, sem a hátat fordítás. Mi akkor a megoldás? Válasz: nézéssel.” Az önmagunkba való nézéssel, s ez elől tényleg nem bújhatunk el, ha jobbat, s szebbet akarunk, mint amilyen eddig volt. S hogyha meglátjuk, megértjük, hogy miért is vagyunk mi most, talán ebben a pillanatban még a kisebbség, de annál nagyobb erő, akkor azzal a tudatos tudattal, hogy változni, változtatni a jobb, s szebb érdekében, először a harcot önmagunkkal kell megvívnunk, s elhinnünk, hogy fontosak vagyunk:

  FONTOS VAGY!
  (Nem vagy egyedül!)

  Kellesz a Földnek,
  kellesz a Létnek,
  érezd hát nagyságod fontosságát,
  tedd fel a kérdést,
  s érezd az érzést:
  “ki vagyok Földemnek?” valóságát.

  Miért vagy épp most?
  Talán, hogy alkoss
  a legmegfelelőbb pillanatban,
  nem vagy véletlen,
  s nem vagy életlen
  “fegyver” e fénytelen sivatagban.

  Kellesz, s ezt tudod,
  s az akaratod
  mint kemény szikla, úgy harcolsz ha kell,
  fel sosem adod,
  s a pillanatod
  megsegít, ha érzel a szíveddel.

  Érzed a Földet,
  érzed a Létet?
  Ők érzik nagyságod fontosságát.
  Segítségükkel
  teremtheted meg
  Földednek s Létednek Mennyországát.
  (2014.12.23.)

  Boldog, békés mindennapokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

 3. Ezt már Loyolai Szent Ignác is mondta. Nem hiába függnek össze a dolgok:)

  • Összefüggünk. Csak így élhetünk. 🙂
   Az éterben benne van minden, amit tudnunk kell az életről. Mindenki, aki alázattal olvas, ugyanazt olvassa.
   Örömteli ünnepeket az esztendő minden napjára!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.