Önkritika a választások fényében

stamp

Lelki békémet elfújta a szél.
Az igazat megvallva boldogtalan vagyok, és már semmiben nem hiszek, de még reménykedem, hogy egy jó helyre ütött pecsét az autonómiával együtt visszahozza életem derűjét is.
A hozzám legközelebb álló személyeket leszámítva mindenkit nagyon szeretek.
Önértékelésem és a gondviselőbe vetett bizalmam zéró, de a pecsételővel a kezemben most fontosnak érzem magam.
Olyan munkát végzek, amit nem szeretek.
Fizetségem, életenergiám jelentős részét önkényesen elveszik tőlem olyan célokra, amelyekkel, szívem mélyén én sem értek egyet:
fegyveripar, üzleti érdekek által életre keltett tömegmanipuláció, a központosított világuralom alapjainak letétele, stb.
Az én szenvedély és lelkesedés nélkül elvégzett munkámnak keserű gyümölcséből megszervezik a hamis ígéreteken alapuló választási kampányokat, melyek során olyan „pszichológiai fegyvereket” vetnek be, melyekkel rávesznek arra, hogy részt vegyek a mókuskerék, a monoton, lelket betegítő ismétlődések fenntartásában.
Jó munkát végeztem! Megoldatlan problémáimat elküldtem Bukarestbe, onnan Brüsszelbe. Egy fontosnak hitt pecséttel sikeresen megrendeltem a következő öt év panaszait magamnak.
Mosolyogva, elégedetten és elismerően veregetem meg a saját vállamat.

Reklámok
Categories: Minden | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “Önkritika a választások fényében

 1. Lívia

  Tökéletes összefoglaló, így éljük mindennapjainkat.. Vajon miért nem nő oda fel az emberiség, hogy belássa, nem a pártok nyújtanak megoldást az élettel együtt járó problémákra? Miért gondolja a szavazó, hogy politológiát pedagógiát,szociológiát, stb-t) tanult, önmagukat 4-5 évre bebetonozó, majd esetleg (felelősségre vonás nélkül) távozó “politikus” oldja meg a világ problémáit? Miért nem keresnek olyan, civil, nagy szakmai tudással rendelkező embereket hazájuk irányításába, akik, ha rosszul teljesítenek, akkor visszahívhatók, felelősségük van a munkájukért, stb. Szavaztam én is, pár éve is, amikor még reménykedtem, de mára tisztán látok. Ha marad a pártirányítás, akkor megyek legközelebb szavazni, amikor az a párt is indul jelölőlistán, melynek tagja volt Mátyás király.

 2. Dienes Erzsébet

  Már nem létezhet olyan párt, amelyiknek tagja lehetett volna akár Mátyás király is, mert a nemzetközi antinacionalisták, közel 100 év alatt, kiiktatták a nacionalistákat a globalizált világukból.

  Nemzetek helyébe viszont, -a devianciát leszámítva-, semmiféle közösséget nem voltak képesek kreálni, ám a deviancia mindenütt kizárólag a szerves társadalmak atomjaira-hullására szolgáltat energiát.

  Mitől szerves egy társadalom? Amitől az embrióból eleven és életképes emberke lesz: “sejthalmazok” tökéletes együtt működésétől, nem kimondottan genetikailag, hanem MÉMileg is.

 3. A mindenféle társadalmaink hierarchikusan vannak felépítve. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy lebontva az utcaseprőig (nem sértegetni akarom az utcaseprőket) mindenkinek van egy főnöke és az a főnök elkötelezett egy másik főnöknek és így tovább a csúcsig. Az infó és végrehajtás ezen az úton jön le és történik. Abban a pillanatban, ha egyének, tömegek kiszállnak ebből a piramisból, vállalniuk kell, hogy munkahelyükről kirúgják, vállalkozásaikat megszállják az ellenőrök, és két mozdulatból ezekből huligánok, adócsalók lesznek.
  Ha változást akarunk generálni, ezen kell dolgozni. Hogy a rendszer felülről megváltozzon, lehetetlen. Ebben hinni, butaság. Rendszeren kívül bármit csinálni őrültség.
  de legyünk pozitívak…

  • Skywinner

   …..És mégis, a rendszer csak egyvalamitől fél igazán. Attól, hogy kikerül valaki a rendszerből. Ha nincs számod, ha nincs “cédulád”, akkor követhetetlen, hogy mit teszel, mit gondolsz.

  • Az Új Közösség Projektben írtunk arról, hogyan képzelhető el egy megújult értékéken alapuló rendszer.

 4. Libuc

  Ezek a felismerések egyre több emberben megnyilvánulnak. Kezdjük átlátni a helyzetünket, és ez már maga haladás! A présnek megvan az a tulajdonsága, hogy lehántja a fölödleges kérdéseket, ezáltal kiderül, mi az, ami igazán fontos. Sosem szabad leértékelnünk a szolgálatot, amit azok adnak, akik szorítják rajtunk a prést.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.