Valótlanságok, melyeket valóságnak hiszünk – Csinálhat-e egy fecske tavaszt?

 

fecskeKedves embertárs. Túl sok a hazugság, a ferdítés és a valósághamisítás világunkban. Arról, hogy miért van ez így, és mit lehet tenni az egyensúly visszaállításáért, megtartásáért, részletesen a Szabad Gondolat időleges kiadvány 6. számában írok.
Nem célom, és úgy érzem, nem is dolgom egyenként az összes valóságfertőző vírust leleplezni. Helyette inkább arra összpontosítok, hogy a legdurvább, a legkárosabb és legkórosabb hazugságokról lehúzzam a leplet, bízva abban, hogy ha az alaphazugságokat lefegyverezzük, a belőlük származó, rájuk épülő kicsi hazugságok is erőtlenné, hatástalanná válnak.

Térjünk a lényegre, és nézzük meg, hogy igaz-e az a kijelentés, melyet ősidők óta sulykolnak a fejünkbe, hogy egy fecske nem csinál tavaszt. (Una hirundo nоn facit ver! Latinul még tudományosabbnak, még igazabbnak tűnik.) 🙂
Én azon az állásponton vagyok, hogy ez a kijelentés egy olyan hazugság, mely nélkül az embereket szinte lehetetlen lenne rabságban tartani. Lássuk, be tudom-e bizonyítani.
Nézzük csak meg, hogyan van jelen ez a kis ártatlannak tűnő szólás-mondás a társadalmunkban! Ma már rengeteg ember látja, hogy melyik irányból bűzlik a hal.
A kiábrándultság, a csalódás és a reménytelenség ma már van annyira erős, hogy cselekvésre, változtatásra tudná késztetni az egyént, de az első és a legfontosabb lépést valamiért mégsem meri senki sem megtenni, és senki sem látja, hogy miért, pedig annyira nyilvánvaló.
Azért nem mer senki lépni, mert ha számolni, írni, olvasni nem is tud az egész világ, egy hamis axiómát mindenki ismer. Minden öreg, minden fiatal, minden szegény, minden gazdag, minden buta és minden intelligens ember megtanulta, hogy EGY FECSKE NEM CSINÁL TAVASZT, és ez elég is ahhoz, hogy igaz legyen az a bibliai kijelentés, hogy a sötétség erői irányítják a világot. Szomorúan tapasztalom, hogy mára annyira intelligensek lettünk, hogy egy fölényes és gőgös mosollyal, magabiztosan kijelentjük, hogy ez hülyeség, nincs semmiféle ördög, nincsenek sötét erők.
Nem vagyok túl intelligens, kedves olvasó, de azt tudom, hogy ha én uralkodni szeretnék feletted, a családod, az országod és a világod felett, első lépésben elhitetném veled, hogy nem is létezem. Utána meg a szemed láttára vitelezném ki a tervet, erősíteném meg a mély álmot hozó tudatlanság uralmát a földön, miközben te beképzelt módon mosolyogsz, hogy milyen gyerekes az a felnőtt, ki azt állítja, hogy a földet a sötétség erői irányítják.

Tehát én is tudom, te is tudod, mindenki tudja, hogy egy fecske nem csinál tavaszt. Ezért én sem, te sem, és más sem akarja eljátszani a hős fecske szerepét, mely hisz abban, hogy megadatott neki az erő és a hatalom, mellyel ha kedve tartja, elmulaszthatja a telet, és előcsalogathatja a fák rügyeit.
Egy emberről tudunk, aki ezt megtette, de annyira csökönyösek vagyunk, hogy inkább bizonyítékokat keresünk arra, hogy ő nem is létezett, vagy ha létezett is, nem volt olyan hatalmas, mint amilyennek leírták. Mintsem, hogy elgondolkodjunk az ő mesébe illő történetén, időt és energiát fecsérlünk arra, hogy meggyőzzük magunkat, hogy az egész csupán egy mese, egy gyenge fantazmagória. És tudjátok mi az ironikus az egészben? Az, hogy még annak ellenére is, hogy mi kitartóan de bután leírjuk őt, ő kitartóan ontja ránk szeretetét, hogy leleplezve és beismerve kicsinységünket, felébredhessünk és élvezhessük a mindenható végtelen szeretetét.

Na de mi jobban tudjuk, mert még a professzor úr is elmondta nekünk, hogy egy FECSKE nem csinál tavaszt! Így meg sem próbálunk a zord, életet oltó télből, virágos élettel teli tavaszt csinálni.
Folyton azt ismételgetjük, hogy mi megpróbálnánk, mi másképp csinálnánk, de mégsem tesszük, mert a többség, mert az a rengeteg „buta ember” úgy sem fog lépni. Lenézzük azokat, akik nem merik vállalni másságukat, életszomjukat, de mégis ők azok, akikhez mi magunk is igazodunk, akik félelemmel telített viselkedésmintái megfertőznek bennünket is.
Azok a fecskék vagyunk, akikre tényleg igaz a szólás, mert elhittük, hogy a „többiek miatt” lehetetlen lépni, hogy nem történhet meg a változás, ha a többség nem akarja. Azt gondoljuk, hogy hiába hiszünk valamiben, ha a többség nem hisz. Azzal a hamis elképzeléssel folytjuk magunkba az életet, hogy a tömeg tudatlansága miatt lehetetlen másképp csinálni dolgokat. Meg sem fordul a fejünkben, hogy a tömeg tele van olyan egyénekkel, kik ugyanúgy, mint mi, ennek a téves hitnek köszönhetően mondanak le az élet igazi örömeiről, a megújulásról, a növekedésről.
Nem vesszük észre, hogy ha ezt a súlyos valótlanságot valóságnak hisszük, az szomorú igazságként fogja megnehezíteni a hétköznapjainkat. Ha ezt a megkövesedett, örök igazságnak hitt kijelentést bevesszük, akkor gyakorlatilag fejet hajtunk az uralkodó tömegszellem előtt, mely a nagy könyv szerint is a sötétség erői által van irányítva.
Ha nem halljuk meg a belső hangot, mely arra figyelmeztet, hogy a tömeg nem tehető felelőssé az egyén boldogságáért, nem a mi hitünk fogja megtisztítani a fél elemben élő tömegszellemet, hanem a tömegszellem félelme fogja megfertőzni a mi lelkünket, beleolvasztva minket abba a sűrű masszába, melyből egy idő után csak keserű áldozatok árán juthatunk ki.
Tudunk valakiről, akinek akkora volt a hite, hogy legyőzte a tömegek hitetlenségével együtt a halált is. Tanúbizonyságot tett arról, hogy a változás nem a tömegtől indul, hanem attól az embertől, mely megtalálta önmagában azt a kis mustármagot.
Képzeljük el, hol tartana az emberiség, ha az összes felfedező, tudós és úttörő úgy gondolkodott volna, mint azok, akik meggyőződéssel vallják, hogy egy fecske nem csinál tavaszt, hogy a többiek miatt nem lehet lépni….

Egy ma aktuális romániai példával szeretném szemléltetni a fent leírtakat.
Vasárnap olyan emberek is el fognak menni szavazni, akiket korábban nem érdekelt a politika. Elmennek, mert megfertőzte elméjüket a felülről jövő, rettegést szülő propaganda. Sokan nem azért szavaznak az egyikre, mert hisznek az ígéreteiben, hanem azért, mert félnek, hogy mi lesz, ha a másik hatalomra kerül. Már olyan propagandák is terjengenek, amelyek azokat az embereket teszik felelőssé az esetleges kudarcokért, akik nyíltan vállalják, hogy nem mennek szavazni, mert tudják már azt, amire már többen is rájöttek, hogy ha a szavazással meg lehetne változtatni valamit, a hatalmasok nem biztosítanák ezt a jogot a tömegek számára. Ezen a vasárnapon sok erdélyi magyar választ a száraz és a penészes kenyér közül, mert képtelen elfogadni a frissensült cipót. Sokan ma nem valami mellett állnak ki, hanem valami ellen szavaznak, nem látva, hogy a
tám adás és a támogatás ugyanazt az eredményt szüli. Nem vesszük észre, hogy nem az a dolgunk, hogy valami ellen küzdjünk, hanem az, hogy energiáinkat az élet a megújulás felé irányítsuk.
Kedves olvasó, szeretnélek emlékeztetni a mustármag hatalmára, mely képes legyőzni a tömegek hitetlenségét, mely fényt képes hozni a legsűrűbb sötétségbe is.
Ha valamit nem lehet, nem azért nem lehet, mert a többség felkészületlen és buta hozzá. Ha valamit nem lehet, azért nem lehet, mert az EGYÉN elhanyagolta a benne is létező mustármagot.
Minden ember önmagában hordozza saját maga megváltását. Igazán fontos és lényeges döntéseket, mivel szabad akarattal rendelkezik, senki nem hozhat helyette. Ahhoz, hogy az ember kijusson a sötétből, neki személyesen kell vállalnia azt, hogy elege van már belőle, hogy ő a világosságot választja, még akkor is, ha körülötte mindenki természetesnek hiszi a sötétséget.
Az emberiséget mindig is azok az emberek vitték előre, akik fénytilalom idején is elég bátrak voltak ahhoz, hogy meggyújtsák és kirakják az ablakba mécseseiket.
Kedves embertárs,
Nem igaz, hogy egy fecske nem csinál tavaszt, és az sem igaz, hogy csak azért nem lehet lépni, mert a sötétség erői által irányított többség még túl erőtlen ahhoz, hogy lépjen. Ha valamiért neked mégis igaznak tűnik a fenti kijelentés, tudd, hogy nem vagy szabad, a szabadság illúzióját éled, mert a te szívedet és elmédet is uralja a félelem ördöge. A mustármag hatalmában rejlik az élet igazi szépsége, melyet ha felfedezünk, megváltozik és megváltódik világunk.
A világ nem a politikai propagandák által összefogott, egymás ellen uszított tömege által váltódik meg, hanem az EGYÉN szívében életre ébredt mustármag által, általad.

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

HANGOSAN IS:

Kedves olvasó, szeretettel ajánlom Kozma Szilárd asztrológus barátom, gondolatait, melyek révén felhívja figyelmünket egy másik, igencsak népszerű és elhatalmasodott hamisságra! Használd egészséggel!

Hálás örömmel üdvözlöm e mustármag-kiszabadító gondolatoknak a megszületését és leírását – terjesztését, terjedését!
Hálám jeléül hadd hívjam fel a figyelmeteket egy másik lélek- és szellemnyomorító, boldogság- és egészség-gátló “arany-mondásra”:

– Mondd meg az igazad és betörik a fejed. És nem csak azért van baj ezzel a sátáni hazugsággal, mert pl. lám csak: a fentiekben Attila is kimondta a lényegi, megváltó igazságot, és még sem fogja érte senki betörni neki a fejét, sőt: még az általa emlegetett sötét hatalmak (Amely arimáni – sátáni hatalmak és erők létezéséről mint 22 éve a szellem-világ figyelésével – is – foglalkozó asztrológus, tehát a misztika lét-magyarázataival meg nem elégedő sors-figyelő munkás mindenkit biztosíthatok.) sem fognak ártani neki. Hanem azért, mert, ha tudatlanságodban netalán nem egészen igazat mondanál, és emiatt esetleg megsérülne egy kicsit a fejed, vagy a lelked, még annak a kis sérülésnek az elviselése is százszor többet ért neked hosszú távon, minthogyha hazudtál volna, vagy elhallgattad volna az igazságot! Tudom, kedves barátaink, hogy ezt nehéz felfogni. Holott az a személy akire Attila is céloz már két ezer évvel ezelőtt afelől is felvilágosította a tanítványait és rajtuk keresztül minket, hogy ezt az életet megnyerni nem lehet. Hogy aki azt meg akarja nyerni (annak az igazmondásért való feláldozása helyett például), a legkisebb hazugság, huncutság, svindlisség – nyerészkedés árán is, tehát, még csak nem is a hamis és mérgezett ételek, vagy un. tápanyagok árusításával, nem a földből kifolyó tiszta és egészséges vizek isteni törvények szerinti hamis birtokba vételével és messze a palackozás – szállítás – eladás értéke feletti áron való “árusításával”, az anyaföldből (még) tisztán és egészségesen kifolyó víznek az esetleg egy kis “ártalmatlan” méreggel való feldúsításával, egészen biztos, hogy elveszíti az életét. – Vagyis értelmetlenül leéli (feléli saját magát szín potyára!). Hanem azért barátaim, mert a tárgyi valóság és a szintén tárgyi valóság által jelzett következmények által jelzett – igazolt, igazság szerinti életvitelnek, gondolkozásnak, beszédnek (kimondásnak!), írásnak, magatartásnak(!), hosszú távon élet-adó, boldogság- és egészség-adó MÁGIKUS EREJE VAN!
Ahogy mágikus ereje van a a tavaszhozásban az egyetlen fecske-személynek is, aki tudván tudja azt, hogy: az “Én vagyok az út az igazság és az élet”, meg azt, hogy “Amíg a világon vagyok a világ világossága vagyok” kijelentéseknek csak és csakis első szám és egyes személyben van ugyancsak mágikus hatása, tehát igazi – valóságos pozitív következményekkel járó értelme.

Reklámok
Categories: Minden | 4 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

4 thoughts on “Valótlanságok, melyeket valóságnak hiszünk – Csinálhat-e egy fecske tavaszt?

 1. Hálás örömmel üdvözlöm e mustármag-kiszabadító gondolatoknak a megszületését és leírását – terjesztését, terjedését!
  Hálám jeléül hadd hívjam fel a figyelmeteket egy másik lélek- és szellemnyomorító, boldogság- és egészség-gátló “arany-mondásra”:

  – Mondd meg az igazad és betörik a fejed. És nem csak azért van baj ezzel a sátáni hazugsággal, mert pl. lám csak: a fentiekben Attila is kimondta a lényegi, megváltó igazságot, és még sem fogja érte senki betörni neki a fejét, sőt: még az általa emlegetett sötét hatalmak (Amely arimáni – sátáni hatalmak és erők létezéséről mint 22 éve a szellem-világ figyelésével – is – foglalkozó asztrológus, tehát a misztika lét-magyarázataival meg nem elégedő sors-figyelő munkás mindenkit biztosíthatok.) sem fognak ártani neki. Hanem azért, mert, ha tudatlanságodban netalán nem egészen igazat mondanál, és emiatt esetleg megsérülne egy kicsit a fejed, vagy a lelked, még annak a kis sérülésnek az elviselése is százszor többet ért neked hosszú távon, minthogyha hazudtál volna, vagy elhallgattad volna az igazságot! Tudom, kedves barátaink, hogy ezt nehéz felfogni. Holott az a személy akire Attila is céloz már két ezer évvel ezelőtt afelől is felvilágosította a tanítványait és rajtuk keresztül minket, hogy ezt az életet megnyerni nem lehet. Hogy aki azt meg akarja nyerni (annak az igazmondásért való feláldozása helyett például), a legkisebb hazugság, huncutság, svindlisség – nyerészkedés árán is, tehát, még csak nem is a hamis és mérgezett ételek, vagy un. tápanyagok árusításával, nem a földből kifolyó tiszta és egészséges vizek isteni törvények szerinti hamis birtokba vételével és messze a palackozás – szállítás – eladás értéke feletti áron való “árusításával”, az anyaföldből (még) tisztán és egészségesen kifolyó víznek az esetleg egy kis “ártalmatlan” méreggel való feldúsításával, egészen biztos, hogy elveszíti az életét. – Vagyis értelmetlenül leéli (feléli saját magát szín potyára!). Hanem azért barátaim, mert a tárgyi valóság és a szintén tárgyi valóság által jelzett következmények által jelzett – igazolt, igazság szerinti életvitelnek, gondolkozásnak, beszédnek (kimondásnak!), írásnak, magatartásnak(!), hosszú távon élet-adó, boldogság- és egészség-adó MÁGIKUS EREJE VAN!
  Ahogy mágikus ereje van a a tavaszhozásban az egyetlen fecske-személynek is, aki tudván tudja azt, hogy: az “Én vagyok az út az igazság és az élet”, meg azt, hogy “Amíg a világon vagyok a világ világossága vagyok” kijelentéseknek csak és csakis első szám és egyes személyben van ugyancsak mágikus hatása, tehát igazi – valóságos pozitív következményekkel járó értelme.

  • Örvendek, kedves barátom, hogy felhívtad figyelmünket egy másik, igencsak népszerű és elhatalmasodott hamisságra! Jóegészséget! 🙂

 2. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  “a változás nem a tömegtől indul, hanem attól az embertől, aki megtalálta önmagában azt a kis mustármagot.”. ABSZOLÚT ÉS MÉLYSÉGES EGYETÉRTÉSEM E GONDOLATTAL! Tulajdonképpen ennyire egyszerű is. Csupán egy embernek kell kell megtalálnia azt a kis mustármagot, s többiekkel nem is kell foglalkozni, nem kell meggyőzni, nem kell agitálni, nem kell frázisokat durrogtatni, mi több, másokért még felelősséget sem kell vállalni, csupán önmagunkért. Hát…., ennyire egyszerű?!!!!!
  A következő hat versszak szorosan összeköthető e prózai gondolattal: “Csinálhat-e egy fecske tavaszt?”.

  VAN BELESZÓLÁSOD!

  A világ kereke forog
  másként minthogy szeretnéd?
  Azt egy pillanatig sem hidd,
  hogy ez a balszerencséd.

  A szerencse, mint fogalom,
  csak szótárban létezik,
  véletlennel szinonima,
  s ez közhírré tétetik.

  S mi, mint tudjuk, a véletlen
  sohasem lőn véletlen,
  ember fizikai aggyal
  ezt felfogni képtelen.

  Világod nem fog változni,
  hogyha Te nem változol,
  Égi Mannát csak úgy várhatsz,
  ha szívvel gondolkozol.

  Új és szebb világot akarsz?
  Feledned kell a régit,
  romból várat építeni
  ma egyértelműn tévhit.

  Eddig volt, ki irányított,
  s volt kit, ezt Te jól tudod,
  mától diktálj Te iramot,
  mert van beleszólásod.
  (2014. 10. 16.)

  Köszönöm az írást, s kívánom mindenkinek, hogy azt a kicsike kis fecskeszárnyat csatolja fel a hátára, s kezdjen el repülni, s nem is olyan sokára fecskefelhő fog úszni az égen: szeretettel: Schmidt Károly.

 3. Skywinner

  Hát… kedves fellegekben járó barátaim, a józan paraszti gondolkodásom nekem azt súgja, hogy ha a fecske nem a megfelelő talajra pottyant ( mármint mustármagot) akkor abból semmi sem lesz.
  Jól előkészített talaj, locsolás, gondoskodás, védelem a kártevők ellen, stb. És persze az sem árt, ha a fecske tudja, hogy mi fog kifejlődni a magból.
  Ha egy fecske csak úgy belecsicsereg a hóviharba, a hangját a farkasüvöltés elnyomja.
  Szerintem nem a fecske dolga, hogy a napot a seggével az égre tolja.
  De ha egy átdorbézolt éjszaka után a nap bealszik, akkor jobb ha felébreszti, mert sötétben nehéz bogarakra vadászni.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.