Az angyalok és a szellemi hierarchia

Angel
Kedves olvasó,

Nemrégiben született egy olyan bejegyzés, amely a “Tudatszintek és a szellemi hierarchia” nevet kapta, és mely “A Párhuzamos valóságok és a vonzás törvénye” című bejegyzésnek volt a meghosszabbítása és kiegészítése. Ezek az írások azért születtek, hogy segítsenek az útkeresőnek megérteni a teremtett világ működését, valamint a rész (az egyén) szerepét az egészben.
Továbbra is meggyőződésem, hogy az univerzumot megteremtő erő nem várja tőlünk, hogy vakon higgyünk, és elfogadjunk olyan dolgokat, amelyeket nem értünk. Más szóval a mindenható, a mindent egyben tartó törvény minden igazságot szomjazó számára lehetőséget biztosít arra, hogy megértse a világ működését ugyanúgy, mint ahogy a jó apa is átadja tudását gyermekének megőrzésre, gyarapításra és továbbításra. (Feltéve, ha a gyermek szabad akaratából úgy dönt, hogy elfogadja a segítséget. Viszont mivel valóban szabad az akarat, a gyermek dönthet úgy is, hogy megtagadja, elutasítja az atya segítő kezét.)
Azok számára, akiket komolyan érdekel, hogyan működik a lét, és miként áramlik a szer, mely táplál, és életet ad, javaslom, hogy még mielőtt meghallgatnák a következő hanganyagot, olvassák el a fent belinkelt bejegyzéseket, hogy teljesebb és érthetőbb legyen a kép.
Őszintén bízom benne, hogy ezek a gondolatcsomagok hozzájárulnak a már meglévő mustármagok növekedéséhez, és a még meg nem született magocskák létrejöttéhez.

Szeretettel,
egy “Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 4 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

4 thoughts on “Az angyalok és a szellemi hierarchia

 1. Veréb Imre

  Egy szívességet szeretnék kérni tőled, írnál egy emailt az amelune@gmail.com, mert szeretnék írni egy csak számodra szóló levelet. Előre is szépen köszönöm.

 2. Jaj Istenem mennyi misztikus fantazmagória, mennyi vallás! Az angyalok az Egyetemes Törvények… Hogy a karma törvénye pl. mennyire jelenik meg valakinek “lény” formájában, az tényleg szubjektivitás kérdése… Az arkangyalok a tűz-víz-föld-levegő alkímiai őselemnek a megnevezései.. Orvosok helyett az angyalok,, nem rossz…főként a megható segítség az angyalok részéről, meg a fogamzás idején mellénk álló őrangyal a szülői felelősség helyett, a felelősségre való nevelés helyett…mit mondjon az éber ember? Egyszerűen cuki, ez az ingyenes égi szolgáltatás, az angyal szövetkezet részéről, na!

 3. Ebből az egész szabad-rabság gondolatrendszerből messze kirí az, hogy a szerző az általa sokat hirdetett “józan paraszti eszével”, nem érti a földi létezés (a szerves anyagban lehetővé váló individuális tudatot kitermelni képes élet), vagyis az anyagban való létezésnek (törvényes „korlátainak”) az individuális felelősség-érzet és felelősség-tudat (lelkiismeret) szakrális mivoltát. Nem érti az egyéni – személyes felelősségnek a megváltásban (boldogulásban) betöltött (szakrális) funkcióját és jelentését. Tudniillik azt, hogy kollektív felelősségtudat nem lehetséges, hogy tehát a kollektív felelősségtudat metafizikai majdhogynem nonszensz és azért a kollektív vágyak által működtetett imaginációban éppen az a veszélyes, hogy nem felelősségteljes és ezért annak nem is lehetséges hogy pozitív mágikus következménye legyen (Lásd a részletes kifejtést Hamvas Béla Láthatatlan történet c. esszéjében. A tömegszellem működési mechanizmusának a plasztikus leírását viszont a Garcia Marqez Száz év magány c. regényében.).

  Bodó Attilának valaki szólhatna már, hogy a keresztény vallás gúnyolása és teljes elvetése helyett, illetve a Keresztény beavatást megteremtő Názáreti Jézusnak az egyéni felelősség és a törvény (A föld, a kereszt…) ellen lázadó csavargó anarchistaként való bemutatása helyett, igyekezne a szavainkért, tetteinkért és a gondolatainkért való felelősségvállalás (kereszt-vállalás) szemszögéből is megvizsgálni azokat a Jézusi kinyilatkoztatásokat (Létaxiómákat), mint pl. “Én vagyok az Út az Igazság és az Élet.”, amelyeknek az értelmezésével ő próbálkozik ugyan, de amelyeknek a teljes értelméhez a Szaturnuszi őserő megértése és elfogadása hiányában képtelen eljutni és az olvasóit eljuttatni.
  Így pl. az egyéni (tehát nem véletlenül individuális!) karmák feloldásának és meghaladásának (A velünk-született személyi negatív tulajdonságok pozitív képességekké változtatása) a megvalósítása is elmarad, ami nélkül teljességgel lehetetlen az a Jézus által is meghirdetett „első halál utáni” második születés, vagyis az a „Skorpiói” (Lásd a személyi horoszkópokban a halál ás az újjászületésházának, vagyis a 8 ház jelentését) újjászületés (ti. „a Szentlélektől való”), vagyis az a „villámlás szerű felismerés – megvilágosodás”, amiről beszél, és amely lehetővé teszi az időtlenségbe – a Boldogságba, a Királyságba, a Mennyek Országába, stb.-be.( – Ezek mind terminus tecnikus- ok arra az egészség-teljes megváltott állapotra, amelyben már az életünkben jól érezhetjük magunkat a sorsunkban és a bőrünkben, és amely sokkal több annál a felelősségtől szabadult szabadság – illúziónál, amit Attila hirdet!) való belépést, illetve a második halál okafogyottá válását (eltűnését).

  És ekkor, és ettől, az egyetemes törvényeknek a kizárólag a földi életben és kizárólag az egy- „én”-ek által való megértési és megvalósítási lehetőségének a tudatával, az apaságon, az apai felelősségen keresztül megvalósulni képes spirituális „atyaság” szellemének a metafizikai (A családra és a gyermekekre pozitívan mágikusan hatni képes!) értelmét is felfoghatná és taníthatná Villás úr, amire most, e „végső időkben” óriási szüksége van nem csak a magyarságnak, de az egész emberiségnek!

  • Szilárd, ha netán segíthetek valamiben, kérlek szólj. Nem pénzre gondoltam, mert tudod te is, hogy életem mostani szakaszára a szegénységet választottam,
   De ha pl. fát kell vágnod, és elkelne egy segítő kéz, szólj bátran.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.