Ádám és Éva

apple

Azt, hogy a férfiak irányítják a világot, a nők találták ki, hogy eltereljék a figyelmet saját ténykedéseikről. Ez a jelenség persze nem tudatos, mert mint tudjuk, a „kígyó” volt az, aki Éván keresztül Ádámhoz szólt. Bolygónk olyan kormányzókkal, elnökökkel és diktátorokkal van tele, akik elhitték a nőknek, hogy ők a világ urai.

A tudatosodásnak az a legelemibb lépése, hogy belátod, hogy a földön az anya(g) az úr, az apa csupán a kivitelező. Földi otthont Éva épít, Ádám csupán Éva bátorítására, ha kell, élete árán is, harcba száll érte a képzelt ellenséggel.
A legátláthatatlanabb illúziók egyike az, hogy a világot a férfiak irányítják. A harcok nem a férfiak miatt folynak! A férfiak csak katonák. A nők az igazi hadvezérek! János, Pityu, Jóska, Peti, Misi, Péter és Pál, ne áltassátok többé magatokat, mert a földhözragadtság almáját MÉG MINDIG az Éva kezéből falatozzátok!

Tudom, hogy a fenti sorokat nagyon könnyű félreérteni, és bárhogy is formálom, félreérthető lesz sokak számára. Ezért annyit még hozzáfűznék, hogy a bennünk élő férfi és női minőségekről beszélek. Nyilván a legtöbb nőben a női minőségek dominálnak, a legtöbb férfiban meg a férfi minőségek.
A mai sablon szerint az anya feladata a (földi) otthonteremtés. Az apa feladata a kivitelezés és „megvédés”. Az a férfi, aki ezt meglátja és belátja, már nem érzi otthon magát földi kuckójában, és ha van elég bátorsága, elindul, hogy megkeresse lelke otthonát.

A férfi és a nő között nem lehet béke, csak annak színlelése. A nő mindig harcba fogja küldeni a férfit földi otthonáért, annak tágításáért, gazdagításáért. A férfi pedig mindig érezni fogja, hogy az ő otthona nem itt van. Ez a jelenség olyan konfliktusokat táplál a két minőség (a férfi és nő) között, melyek az öregedésért és az elmúlásért felelősek. Ennek következtében látszólag megkérdőjeleződik az örök élet létezése.
Egyértelmű, hogy Évának, az anyának köszönhető, hogy megtapasztalhatjuk a háromdimenziós állapotot, de Ádám, az élet és a megújulás atyja, ha nem kapja össze magát, és nem keresi meg lelke otthonát, az emberiség nem fog ráébredni isteni eredetére, nem fog megszabadulni az anyag rabságából, és az örök élet fogalmát továbbra is a meséskönyvekbe zárja.
Hangsúlyoznám, hogy a tragédia nem az, hogy belementünk ebbe a háromdimenziós állapotba, hanem az, hogy benne felejtettük magunkat.
Ezennel küldenék is egy diszkrét felszólítást az Ádámok irányába, hogy ha már belülről is kaptak rá utasítást, hagyják abba a földi otthonukért vívott harcokat és induljanak el felfedezőútjukra, hogy megkeressék az igazi otthont, a lélek otthonát. Az Éváknak azt üzenem, hogy adják vissza a piros almát a kígyónak, és a földi otthon rögeszmés tágítása, díszítése és cicomázása helyett bátorítsák Ádámaikat, hogy amíg ők vigyáznak gyerekeikre, kutassák fel, és mutassák meg a lélek otthona felé vezető utat.
Ádám ne félj, hogy elveszíted Évádat amiatt, hogy “útra kerekedsz”, hogy megkeresd az igazi értékeket! Akkor fogod őt elveszíteni, ha megfelelsz a kígyó Éva által képviselt elvárásainak. Éva igazi lényét mindig is izgalomba hozta, hogy keresel, és megosztod vele legújabb felfedezéseidet. Nem az emelkedett tesztoszteron szinteddel és a hímvessződdel fogod őt elcsábítani hosszútávon, hanem azzal, hogy eleget teszel kereső és felfedező férfiúi minőségednek, még akkor is, ha a kígyó Éván keresztül arra késztet, hogy lemondj róla. Sajnos, a szexualitás tabuként való kezelése miatt, a férfiúi minőséggel járó keresés és felfedezés elakad a szoknyavadászat igencsak primitív szintjén. Viszont egy kis megértéssel ezt a betegséget is lehet kezelni. Erről bővebben egy következő bejegyzésben…

 

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

Ukrajnában nem kell Celine Dion dalt énekelj, hogy elkápráztasd a közönséget:

 

Reklámok
Categories: Minden | 10 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

10 thoughts on “Ádám és Éva

 1. “bátorítsák Ádámaikat, hogy amíg ők vigyáznak gyerekeikre, kutassák fel, és mutassák meg a lélek igazi otthona fele vezető utat.”

  Hát eléggé nehéz nem félreérteni ezt az írásodat…
  Szerintem a férfi-nő témakörben mindent csak elfogultan lehet írni, akár nő, akár férfi valaki. Hisz a saját neme látószögéből szemlélhet. Esetleg Puncikolbász elfogulatlanabb. 🙂

  A fenti mondatból is az a sztereotípia jön át, hogy a nők vigyázzanak a gyerekekre, míg a férfiak keresik az élet értelmét…
  Ugyanakkor roppant érdekes, hogy bármilyen spirituális jellegű tanfolyamon voltam, mindig túlnyomó többségében nők voltak azok, akik a lélek igazi otthona felé vezető utat keresték.
  Nem lehet, hogy épp az volt a hiba, hogy mi nők túl sok ideig koncentráltunk a gyereknevelésre, miközben a férfiak minden női spiritualitást megbüntettek? Az általam ismert történelemben a nők legfeljebb boszorkányként eléghettek, ha érdeklődésük a szellemi út felé fordult. Addig a férfiak vallásokat hoztak létre és töltöttek be azokban funkciókat. És a vallásokkal elérkezett az intolerancia, vallási háborúk, szellemi szférák egyéni megismerésétől való durva elzárás.

  No, és ez csak egy mondatra való reagálsom…

  • Szerintem a nö a TEREMTNÖ, a ferfi a kivitelezö. Ezek persze principiumok, nö es ferfi az EGY-segen belül.

   • na pont ezt akartam mondani én is.
    Ismétlem, én is azt tapasztalom, hogy amíg a férfiak háborúznak a terület megvédéséért és az új honfoglalásért, a nőkre hárult a lelki utak feltárásának szerepe.
    Én jobban örülnék annak, ha a férfiak (is) a lelki otthonok megkeresésére fordítanának figyelmet a meglehetősen primitív honfoglalósdi helyett….

  • Én is úgy látom, hogy megfordult a világ kedves Zsuzsa. Nem baj, hogy a nők is foglalkoznak a lelkiséggel, sőt! Manapság már muszáj nekik, mert a férfiak “elgyámoltalanodtak”, és talán az is elmondható, hogy földhözragadtabbak mint a nők.
   A fenti írás sem egyértelmű. Csak úgy nyer az egész értelmet, ha férfi és női minőségekről beszélünk.

   • Skywinner

    Még hogy nem baj, hogy “a nők is” foglalkoznak lelkiséggel! Mi férfiak a nap kultuszok megjelenése előtt évezredekig a holdat ugattuk a papnők által vezetett szentélyekben. Nem eltávolodnunk kell tőlük, hanem közelednünk és megértenünk őket. El kell tanulnunk tőlük amit ők jobban tudnak mint mi és integrálni magunkban a lágyság végtelen erejét.
    A lehetőséget kell felismernünk egymásban, nem az akadályt látni a másikban.

 2. Agnes

  Jó az úgy, ha nemtől függetlenül meg akarjuk tapasztalni a férfi meg a női minőséget is az életben. Jó és kell is. DE igazán kiteljesedni abban a nemben fogunk, amiben születtünk. És akkor tudatosan elkezdjük ezt a szerepet élni és rájövünk, hogy csodálatos dolog nőnek lenni. Így például nekünk nőknek fontos a testiségben is megtalálni a szentséget. A testünkben, az Anyaföldben, az anyagban, fű, fa, virágban, természetben. És ez legalább olyan csodálatos mint lelkiség.

 3. Köszegi Viktor

  A test lélek szellem viszonylatában bontakozik ki plasztikusan a teremtő szándéka a princípiumok egymásra találása és egymásra utaltsága. A test szexben a lélek szerelemben a szellem szeretettben éli meg ezt a szándékot.

  Szerintem a szerető teremtői szándék három megélési aspektusának hangsúlya mutatja, hol tartunk ennek megélésében és megértésében, ami a másik – másság – létezése nélkül lehetetlen lenne. Ennek ellentéte a lehet, tehát a teremtői szabad akarat. Mint a prizma amikor a fehér fényt végtelen aspektusra bontja, majd ismét egybe olvassza. Talán a Szentháromság és a prizma ugyanazt a törvényszerűréget mutatja? Egy biztos, ez nagyon ki van találva, hisz mi más indokolná, hogy hol ezek, hol azok akarunk lenni – és vagyunk is.

  Szeretettel: Évától és Ádámtól, meg az alma hatalmától

 4. Kata

  Huha, ennyiféle érzést egyszerre, mint ami most bennem van, egyetlen írásod sem váltott ki belőlem 🙂 Ahányszor elolvasom, mindig másképp értem 🙂

 5. Kata

  Már megtettem 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.