Mi az, amit a férfiak nem tudnak a nőkről?

women-spiritual-path-00A múltheti beszélgetés alkalmával a nők szerepéről szólt a közös elmélkedés. A kiindulópontot Müller Péter gondolatai jelentették, ki véleményem szerint „túl nőpárti”. Az ő gondolatai, melyekről felelőtlenség lenne kijelenteni, hogy teljesen alaptalanok, jelentették az egyik pólust, mely hamar meg is szülte ellenpólusát a férfi nemet „dicsőítők” oldalán. 🙂 Így hát a beszélgetésben észlelhetők voltak a szikrák, melyek e két pont között röpködtek.

Hanga kedvéért (is) úgy döntöttem, hogy megpróbálom röviden összefoglalni a múltheti beszélgetés tanulságait:
A legfontosabb észrevétel az volt, hogy nem túl egészséges dolog ezeréves szerepeket rákényszeríteni a mai nőkre. Természetesen ugyanez érvényes a férfiakra vonatkoztatva is. Úgy gondolom, hogy tiszteletlen, durva és meglehetősen szeretethiányos az a magatartás, hogy bűntudatot próbálunk ébreszteni azokban a nőkben, akik szívesen részt vesznek az általában férfiak által gyakorolt tevékenységekben (is). És ugyanilyen tiszteletlen, durva és szeretethiányos az a magatartás is, hogy lenézik azt a férfit, aki örömmel vesz részt az általában nők által gyakorolt tevékenységekben. Miért akarná bárki is eldönteni, hogy Pistikének tilos főzőcskézni, vagy más, általában nők által gyakorolt szerepeket vállalni csak azért, mert neki fütyije van? Miért érzünk késztetést arra, hogy megszégyenítsük, lenézzük azokat a férfiakat, akik néha könnyeket fakasztva elérzékenyülnek? Miért akarunk a férfiakból érzelmeiktől teljesen megfosztott terminátorokat, háborús hősöket és pankrátorokat csinálni? Miért akarunk a nőkből az érzelmek tengerében fuldokló eszetlen libákat gyurmázni? Honnét jön ez a lelket lehúzó beidegződés?

Minden egyes emberben benne van a nő és a férfi. Viszont mivel még nem elég magas a tudatossági szintünk, egy személyben nem mutatkozhat meg egyszerre mindkettő. Ezért ezen a létsíkon szükség van a nőre meg a férfira ahhoz, hogy az emberi egész megnyilvánulhasson. Ahogy a tudatosság növekszik, a nő a férfi segítségével, a férfi a nő segítségével ráébred(-het) ellenkező nemű önvalójára is. Ez által válik teljessé emberi mivoltában. Ekképp az, aki nagyon ragaszkodik női, illetve férfi mivoltához, egy kicsit távolabb áll az emberi kiteljesedéstől, mint az, aki nem.
Különböző spirituális források és halálközeli élmények beszámolói egyaránt utalnak arra, hogy nemek csak ebben a létsíkban léteznek, ahova azért jöttünk, hogy megtanuljuk az élet legelemibb szabályait. Tehát ha halálunk után, vagy akár a mostani életünkben átjutunk a „következő létsíkra”, már nem valószínű, hogy a nemi hormonok fognak irányítani, az egykor nagyra becsült nemiség eltörpül a teljességérzet mellett, melyben egyformán jelen van a nő és a férfi.
Minden egyes személy mindenekelőtt ember, “Isten teremtettje”, kibe bele van “kódolva” a férfiúi minőség és a női minőség egyaránt. Akiben a női minőségek vannak túlsúlyban, az nőként éli az életet, és nyilván akiben a férfi minőségek vannak túlsúlyban, férfiként éli az életét. Ez alapján fontos észrevennünk, hogy létezhet egy „zéró pont”, ahol azonos mértékben van jelen egy emberben a nő és a férfi, mert már „megbírja”. Ez az állapot valószínűleg már az emberi kiteljesedés állapotát hivatott előrejelezni. Természetesen mindenekelőtt a nőnek nőiességében “kell” kitejesednie, a férfinak meg “férfiasságában”. Vannak, akik még csak most férfiasodnak, illetve nőiesednek. Viszont mások a zéró állapot felé tartanak, ahol már azonos arányban van bennük a nő és a férfi. Az, hogy ki hol tart ezen az úton, teljesen egyénfüggő.
Így hát gonosz dolog megvetni azt a személyt, aki női nemi szervvel rendelkezik, de sok benne a férfi minőség, és fordítva: gonosz dolog megvetni azt a férfit, aki bár hím nemi szervvel rendelkezik, sok benne a női minőség. Az a legfontosabb, hogy tudjuk elfogadni és tiszteletben tartani, hogy embertársaink épp abban a megállóban vannak, ahova eddig sikerült eljutniuk. Ezerszer, százezerszer, egymilliószor hangsúlyozom, hogy Istennel szemben a legnagyobb vétek (egész pontosan eltévelyedés) az, hogy kőbevésett szabályok és eszmék köré vallásokat építünk, amelyeket sokszor fizikai erőszakot alkalmazva próbálunk egymásra kényszeríteni. Az égvilágon semmiből nem lenne szabad mindenkire alkalmazandó szabályt (vallást) csinálni. Úgy gondolom, hogy a ma létező vallások mindegyike a teremtővel szembeni legnagyobb tiszteletlenség. Egyetlen eszme, egyetlen ideológia köré sem szabad örökérvényűnek mondott vallást építeni, mert ami igaz már vagy még az egyik emberre, az már vagy még nem igaz a másikra. Aki ezt mégis megteszi pénzszerzés céljából vagy hatalomvágyból, annak tudnia kell, hogy a zsarnokság, az önkényuralom alappilléreit építi, változás és életellenes tevékenységet folytat.


Még egy észrevételemet szeretném megosztani a fenti témával kapcsolatosan, és azzal be is fejezem ezt a bejegyzést, átengedve a szót a hozzászólóknak. Sokszor írtam már róla, hogy a mindent átható rend az egyensúlyra törekszik. Ezért van az, hogy a nagyon férfi a nagyon nőt vonzza. Ez akár azt is jelentheti, hogy a nagyon férfi rendszeresen elnáspángolja élettársát, aki nagyon nő akar lenni. A két ellentétes pólus vonzza egymást még akkor is, ha az fizikai bántalmazással jár. Jó esetben megtörténik az, hogy ennek a vonzalomnak köszönhetően mindkét fél elindul a zéruspont felé, az emberi kiteljesedés pontja felé.
A fenti gondolatot úgy értsd, hogy egy életképes párkapcsolatban a férfiban annyi nőiesség „kell” legyen, mint amennyi férfiasság a nőben. Egy párkapcsolat tartósságát az is befolyásolja, hogy mennyire képes a két fél többé-kevésbé azonos tempóban haladni a zéruspont felé.
Kedves olvasó, nem túl szokványos gondolatok ezek, ezért nem kívánom, hogy egyetérts velem, mint ahogy nem kívántam ebbe a témába szavak szintjén ennyire részletbemenően belemenni. Meggyőződésem, hogy nem tudtam elég tisztán fogalmazni. Ezek csak korlátos szavak, melyek mindegyikéhez megrögzött jelentések társulnak. Ezért a fenti sorok félreértéseket, akár ellenszenvet is szülhetnek. Teljesen rendben van, ha nem értesz (egyet). Teljesen rendben van, ha te most épp nagyon férfi akarsz lenni. Teljesen rendben van, ha te most épp nagyon nő akarsz lenni. Kívánom, hogy mielőbb kiteljesedj férfiúi, illetve női mivoltodban, és megtapasztald azt, ami azután következik.
Befejezésül meg szeretném köszönni Hangának, hogy arra ösztönzött, hogy megírjam ezt a bejegyzést, ami által jómagam is mélyebb betekintést kaptam a párkapcsolatok és a nemiség misztériumaiba.
P.S. CSODÁK, MATERIALIZÁCIÓ, GYÓGYÍTÁS és KÁPRÁZAT

– Lehet-e materializálni?
– Bizonyos “mesterek” miért művelnek csodákat?
– Mennyire hasznos vagy káros ez a “követőkre” nézve?
Ma este 7-kor a Nosztalgia Kávéház emeletén.

Így kezdődött a múlt héten: 

Reklámok
Categories: Minden | 13 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

13 thoughts on “Mi az, amit a férfiak nem tudnak a nőkről?

 1. Staudinger Szilvia

  Az én meglátásom szerint, addig amíg az emberben a hódítás vágy, és a figyelem központúság ennyire erőteljesen dominál, addig a két nem sosem fog úgy összeolvadni, hogy az egyiket ne zavarja a másik. Mai világban szeretet hiányban küzd mindenki, ami magába foglalja az önértékelés, önbecsülés hiányát, ha nem kap a másiktól állandó visszacsatolást kevésnek érzi magát. Ezért alakul ki az hogy a nő nem mondja azt a köténykében főzőcskéző férfinak: Hu szerezz meg, mutasd a biztonságot, az erőt, mert félek, a férfi meg nem mondja a férfiasan böfögő vagy akár szellenteni merő nőnek, hogy: Megvédem, a karjaimba zárom, ő a részem, teljes vagyok, hódítok. Nő létemre nehéz persze a másik oldalt megfigyelni..de talán kapirgálom? Összegezve az emberben benne él az izgalom vágya..van aki nem vesz tudomást róla, és elnyomja és van aki tudja és örök harcot vív. Aki elnyomja jobban jár, ez az én véleményem. És elnyomni azzal lehet ha más dolgokra koncentrálod a figyelmed, nem arra amit a társadalom diktál kitartóan. Üdvözlet mindenkinek!

  • zsukat

   Kedves Szilvia és Szabad Gondolat alkotó!
   Miért kéne elnyomni, vagy miért kéne harcolni? Ettől gyönyörű….”Csak” megélni kell….zsigerből, őszinte felvállalással….az én tapasztalásomban pont nagyon ül a megfogalmazás, “egy életképes párkapcsolatban a férfiban annyi nőiesség „kell” legyen, mint amennyi férfiasság a nőben” Erre idővel jön rá az ember fia, onnantól pedig nincsenek kérdések. Egyenrangú felek, EMBEREK…gyarlósággal,
   ffi-női reakciókkal..csak már “szabadon” némi bölcsességgel átitatva, így könnyebb, egyszerűbb, nagyszerűbb! Ja, és a társadalom diktálását az ajtón kívül kell hagyni…nem beengedni…
   Nekem most jobban elindult az agyam…kimondottan segítenek a fenti sorok, hogy szabad gondolatként :o) szárnyaljon tovább minden porcikánkban…ez az örök “létérzés” minden szépségével és adott nyűgével egyetemben! Szeretek nő lenni….és köszönöm jól megfér a (szerencsémre :o) bennem létező hímoldalammal!

   • Kedves Zsuzsa, szívből örülök soraidnak, és a benne foglalt érzéseknek! Derűs napokat! 🙂

  • Kedves Szilvia,
   Nagyon tetszenek a soraid, tetszik, ahogy megközelíted a témát. Úgy érzem, átjött a lényeg. Talán csak annyit fűznék hozzá, hogy azt a bizonyos elnyomás szót én lecserélném valami másra, hisz tudjuk, hogy az elnyomásban is benne van a harc. Mi lenne pl, akkor, ha szembenéznénk a társadalom diktálta sémákkal, hogy megértsük, miként születtek, minek köszönhetik a hatalmukat. Ha megértjük őket, elveszítik hatalmukat fölöttünk, és az ok-okozat törvénye alapján már nem igazán lesz értelme annak, hogy úton-útfélen találkozzunk velük. Minden esetre én nagyon örvendek, hogy vannak nőnemű embertársak is ezzel a gondolkodással, és nem esik nehezükre vállalni azt. 🙂
   Örömteljes felismerésekben gazdag perceket!

   • Staudinger Szilvia

    Valóban úgy van ahogy mondod Szabad Gondolat az elnyomás szót illetően, a 20-as 30-as éveiben járó korosztálynak ez a legnehezebb felismerés, mi alapján idealizálom a másikat, szüntelen visszatérünk a társadalom által idealizált képre, és miért, mert számításba veszem a körülöttem élők véleményhalmazát, tagadhatom hogy én aztán nem, de tudat alatt az ego azt is figyelembe veszi, beleszól a döntésbe, akkor mondhatnám nem elnyomni, hanem figyelmen kívül hagyni a téves iránymutatásait. Az izgalom átélése az új iránt, az a másik tényező, az ember alapvetően érdeklődő típus, és ha a másikban felfedez egy olyan dolgot – lehet akár nő-férfi motívum az ellenkező nemben -ami szerethető és saját magához húzza, magára venne akkor lép egyet félre az elméletileg kikövezett úton. Ezt mindig is figyeltem, (talán lehet a média is tudja ezt, csak azt ne :D)Ezek a kiinduló pontok (újra említem 20-as 30-as korosztály), na már most én erre rájöttem, ezért én érzem a kontrollt (elnyomást, felismerést :P) magamban, de kevés vagyok, ha többen lennénk, probléma megoldódna, de ahányan vagyunk azt hiszem ebben az életben nem lesz máshogy.
    Az ember alapvetően társas lény és főleg párt választ magának ezen időszakban, nagyban meghatározza életét, kivel köti össze, és vele vajon sikerül együtt eljutni a “zero pont”-ig. 🙂
    Választ nem feltétlenül kell írni, mert most hogy visszaolvasom, nem könnyű kiigazodni rajta 😀 De a véleményetek nagyszerű volt és elgondolkodtató! köszönöm!

 2. vt135

  1., A címnek semmi köze a cikk tartalmához.
  2., Kicsit összemosod azt, hogy egyesek mit, milyen címkékkel ítélnek el és azt, hogy egy adott helyzet lehet fontos állomása, tanulási szakasza egy léleknek, de nem az az állapota, amelyben megleli a harmonikus párkapcsolatot.
  3., Bár szerintem nincs a te írásod és Joós István, idevágó bejegyzése között, azért az ő általa közvetített üzenetét markánsabbnak, érthetőbbnek, ezáltal jobban érthető “útjelző táblának” érzem.
  http://envagyok.info/parkapcsolathoz-nem-a-kereses-hanem-az-onfelvallalas-vezet/

 3. vt135

  Jav: 3., Bár szerintem nincs a te írásod és Joós István, idevágó bejegyzése között **alapvető ellentét**, azért…

 4. Visszajelzés: Puncikolbász történetének tanulságai. |

 5. Ez a cikk nagyon szepen kiegesziti azt amelyikrol hivatkozas volt ide (Puncikolbasz tortenete), en tokeletesen egyetertek , sajat tapasztalataimbol kiindulva is, mert a ket evvel ezelott ”lezart” hazassagom egyik fajdalmas pontja az volt hogy en nem tudtam ”eleg noies lenni”, a volt ferjem pedig kemeny, kozervativ macho volt , aki a fennebb emlitett modon ”tanitott rendre”, de koszi szepen, elegem lett a folytonos ”leckekbol” 😀 Mialatt azota rengeteget fejlodtem szellemi szinten, megtanultam hogy velem minden rendben van, nincs baj a noiessegemmel, ertekes vagyok azzal a ”csomaggal” amit a Teremtotol kaptam, sot az osi tudasokat jobban tudom magameva tenni, es gyakorolni ha szabad vagyok (egyenlore).

 6. Kata

  En is ilyen leckeket kapok: nem vagyok igazi Nő, nem úgy vezetem a háztartást, ahogz igazi családanya kellene tegye, nem hódolok be a családfőnek stb stb stb. A fura az, hogy a férjem legtöbbször ilyen konzervatív macho, ahogy olgababy4ö említette, de felszínre jönnek a női aspektusai is: mozgásában akár, ritkán, de nekiáll főzni és élvezi, pelenkázza a babákat, játszik velük, érzékeny is tud lenni és én ezt nagyon szeretem benne. No de most egy kicsit értetlenül állok, hogy ilyen megközelítésben mi lehet nálunk a probléma. Bennem van túlsúlyban a férfiasság (belülről legalábbis)??? Nem érzékeltem magamon, de lehet jó lesz ha magamba tekintek egy kicsit…Hm…

  • Staudinger Szilvia

   a férfi igazi nője nem a családanya és háztartás dolgaiban mutatható ki, vagy h behódolsz neki. Az igazi nő szint eléréséhez más dolgok kellenek ha (sajnos) macho a férjed. A konzervatív macho mit jelent? 🙂 A macho szereti ha a nő néha tehetetlen és segítségre szórul és segíthet neki az ő bölcsessége, intelligenciája, férfi vezér mivolta lévén. ÉS ez örömmel tölti el. Ha pl egy nő mindig mindenre konkrétan tudja a megoldást és nincs szüksége másik segítségére, túl erősnek (férfias mótívumnak) fog tüni. Ami lehet h egy jo tulajdonság számunkra, számodra, de az ő szemében elveszed tőle a bizonyítást, és a férfias talparaesettség kimutatását, hogy felnézhess rá és csodálhasd. A férfi nagyon örül annak ha a nő kicsit kevésbé naprakész tudással rendelkezik és majd ő megmutathatja azt amivel megoldódik egy dolog, és ő ezáltal NÉLKÜLÖZHETETLEN. Ezek rejtett dolgok, nem láthatod mikor ez végbe megy a férfiban és nem is kell látni.
   A másik hogy a nőiességet kifejezni bizonyos szituációkban. Ha pl önbizalom hiányos vagy mint minden nő majdnem ebben a társadalomban sokszor nem tudja kifejezni nőiességét, mert ugy hiszi nem kívánatos. Erőt kell venni és apró dolgokkal újítani, esetleg sejtelmesebben beszélni, vagy kisebb trükkökkel ruhatárat újítani(nem kell egészet akár egy dolgot, amiben pl otthon vagy lecserélni másikra, olyat keresni ami kényelmes de imponáló a férfi szemnek.Ápoltabbnak tüni otthon is. A férfiban beindul a
   vadászösztön és máshogy fog rád nézni. Sok nő otthon elhanyagolja magát mert nincs ideje csak azzal foglalkozni amit mindenképp el kell intézni és a vállára vett több feladatot, ami a másik figyelmét fogja elvenni és nem kapod meg a másiktól azt a fajta figyelmet. Mint anya persze hogy nehezebb ezek megtervezése és betartása és akár időzítése. Meg értem teljes mértékben. De ha a másikból ezt akarod kihozni, h a nőiességedre figyeljen fel akkor csak ilyen módszerekkel sikerülhet. Nekem is vannak férfias dolgaim, de előtte nem kell mindet mutatni ahogy esik úgy puffan. Ha a partner nem macho lenne hanem az utópikus férfi ideál,amiben minden megvan amire vágyunk akkor nem lenne szükség erre, de ilyen nincs. Aki meg túlzottan odaadó és minden kívánságodat lesi az meg idővel unalmas és idegesítő. Ezeket általánosítva írom, mert mindenkinek más a hozzáállása a férfi nemhez. Van hogy tényleg nem bennünk van a hiba hanem másikban számottevőbb. De ha a másik nem tud változtatni sehogy se akkor kompromisszum és elfogadás a legjobb választás. Ha ennél nincs nagyobb probléma főleg ha már család vagytok. üdvözlettel Szilvia

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.