EREDENDŐ BŰN VAGY EREDENDŐ TISZTASÁG?

baby after bath #11Hogyan várhatnánk el a szülőtől, hogy legyen benne annyi alázat és annyi szelídség, hogy képes legyen tanulni gyermekétől, táplálkozni gyermeke tisztaságából, ha ő már a szülés utáni első évben belemegy abba az ördögi játszmába, melynek alapja, hogy az ő gyermeke bűnösként (eredendő bűnnel) jött a világra? De most komolyan!

Az újszülött nem eredendő bűnnel jön a világra, hanem EREDENDŐ TISZTASÁGGAL, amely egy áldás lehet a szülő számára, egy lehetőség az újjászületésre.

Az évek során a gyermek fokozatosan átvesz a szülő szennyeiből, gyarlóságából, de jó esetben a szülő is átvesz egy részt a gyermeki tisztaságból. Azt lehetne mondani, hogy „normális esetben” a gyermek veszít tisztaságából, miközben a szülő tisztul, nemesedik.
Hatalmas örömként élem meg, hogy szemtanúja lehetek az új szülő születésének, kinek van bátorsága szíve hangjának engedelmeskedve nevelni gyermekét:

Az új szülő gyermeke nem eredendő bűnnel, hanem EREDENDŐ TISZTASÁGGAL jön a világra, amelyért ő egy életen keresztül hálát érez.
Épp ezért az új szülő gyermekét nem kell megtisztítani semmilyen féle eredendő bűntől a „szent keresztség” által.
Az új szülő alázattal, mély tisztelettel és odafigyeléssel segíti gyermekét, alkalmat biztosítva önmaga számára, hogy az eredendő tisztaság egy részét ő is magára öltse.

Hogy miért van szükség az új szülő megszületésére? A válasz benne van minden „szent írásban”. Minden pap olvassa, minden pap prédikálja, de mégsem érti. Kétezer évvel ezelőtt már felhívta valaki az emberek figyelmét, hogy nem jut be senki sem a mennyek országába, amíg újra gyermekké nem válik. Azt mondjuk, hogy hiszünk az ő szavaiban, de mégis bűnösökként, tisztátalanokként kezeljük újszülött gyermekeinket. Imádjuk őt, de még sincs bennünk annyi alázat és szelídség, hogy meglássuk az őszinte, tiszta tekinteteket. Magasztaljuk őt, de mégis „meg akarjuk nevelni” gyermekeinket, ha kell, diktatórikus eszközökkel kényszerítjük őket, hogy olyanok legyenek, mint mi. És a legszörnyűbb az, hogy ehhez a folyamathoz, ezekhez az ördögi szokásokhoz már annyira hozzászoktunk, hogy fel sem tűnik, hogy milyen vétkeket követünk el gyermekeink és önmagunk ellen. Az első évben ünnepélyesen aláírjuk, hogy a gyermek eredendő bűnnel jön a világra, utána meg azt is elhisszük, hogy ő nemcsak hogy bűnös, hanem még buta is. Ezért a szakemberek javaslatára szisztematikusan „sikeres felnőttekké”, termelő-fogyasztó gépekké neveljük őket.
Ó Istenem! Kérlek, bocsáss meg nekünk, mert nem tudjuk, mit cselekszünk, mert gyávák vagyunk meghallani a hangot, mely a szívünkből szól, és arra kér minket, hogy tiszteljük gyermekeinket, és hagyjuk, hogy segítsenek nekünk a gyermeki tisztaság és őszinteség visszaszerzésében, melyet a vak vágtában, a pénzért és a túlélésért való harcban elveszítettünk!

Tudom, hogy sokan neveltetésüknek és vallási programozottságuknak köszönhetően istenkáromlásnak látják a fenti sorokat, de Isten látja a lelkem, nem állt szándékomban senkit sem megbántani. Egyszerűen csak leírtam egy-két nagyon mélyről jövő gondolatot, amelyekről tudom, hogy már sok emberben megfogalmazódtak annak ellenére, hogy még nem sokan bátorkodtak a felszínre hozni, a világnak megmutatni. Nem biztatok senkit sem arra, hogy ne keresztelje meg gyermekét. Mindenkinek kötelessége legjobb tudása, illetve tudatlansága szerint cselekedni. Viszont azokat a fiatal szülőket, akik érzik ott belül a fenti sorok súlyát és igazságtartalmát, arra bátorítom, hogy merjék tiszta szívvel vállalni, hogy ők hiszik, hogy az ők gyermekeik már eleve tisztán jöttek a világra, hogy az ők gyermekeik a fényt, az újjászületés esélyét hozták el nekik ajándékba. Tudom, hogy nehéz, mert hosszú volt a sötétség, a társadalmi és a vallási szabályok meg szigorú tekintettel abban munkálkodnak, hogy megfélemlítsenek, térdre kényszerítsenek, de mit ér az az élet, mely tele s tele van megalkuvásokkal, félelemmel és gyávasággal?

Nem szívesen idézek mástól, de Gandhi szellemisége ott él a lelkemben:

LÉGY TE A VÁLTOZÁS, AMIT LÁTNI SZERETNÉL A VILÁGBAN!
Kedves embertársam, ha úgy érzed, eleget jártál már lesütött fejjel és sokszor fojtottad el már a szíved hangját, akkor szabadítsd fel a lelked, és dönts úgy, hogy MOSTANTÓL TE LESZEL A VÁLTOZÁS, MELYET AZ IGAZI ÖNVALÓD LÁTNI SZERETNE A VILÁGBAN.

Szeretettel,
„egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 15 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

15 thoughts on “EREDENDŐ BŰN VAGY EREDENDŐ TISZTASÁG?

 1. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  Úgy érzem, (vagy talán tudom?!) hogy a mai pozitív változ(tat)ás alfája és omegája lehet(ne), hogyha az emberek nem hinnének az eredendő bűnben, – tisztelet a kivételnek – mert azzal csak megpecsételik saját maguk, s a rosszabbik esetben az utódaik sorsát is. Az eredendő bűn elismerése a szolgasághoz vezet, s a “bevezetése” éppen ezt a célt szolgálta, s jól szolgálta! Most is cseng a fülemben, hogy emberek, mint a szajkók skandálják, bűnben születtünk, bűnben halunk meg. Az elismerése semmi más, mint megalázkodás, egész életen keresztül lehajtott fővel való járás. S még ha tudnák azt is, hogy a kimondott szó, hát még a leírt szó milyen teremtő erővel bír! (Jobb lenne, ha tudnák!) Nem tudják, hát kimondják és le is írják, ráadásul rímekbe faragva, hogy azt öröm legyen olvasni! S az is teljesen egyértelmű, hogy mai világunkban a gyermekeket, gyermekeinket mi felnőttek rontjuk el, ha úgy tetszik, visszük a bűnbe. Meg kell(ene) fordulnia a világ kerekének, s felnőtteknek kell(ene) tanulniuk a fiatal, az egészen fiatal nemzedéktől, mert hát kétség nem férhet hozzá, hogy ŐK AZ IGAZÁN TISZTÁK! Nem fertőzte, nem fertőzhette meg még őket ez a modern civilizáció. MI TANÍTOTTUK, S TANÍTJUK MEG MÉG NAPJAINKBAN IS “CIVILIZÁLTAN” (ENGEDELMESEN!) ÉLNI ŐKET! Még egyszer mondom: TISZTELET A KIVÉTELNEK! Azért én már látom, s tapasztalatom is, hogy a pozitív változ(tat)ás már úton van, jó úton halad. Ez az út lehet rövid is, CSAK RAJTUNK MÚLIK! HISZEM A LEGJOBBAKAT, S CSELEKSZEM IS ÉRTE! EGYETÉRTEK AZZAL, HOGY (még) SOK FELNŐTT ÚJJÁSZÜLETÉSÉRE VAN SZÜKSÉG ahhoz, hogy kilábaljunk mai életünk útvesztőjéből.

  Ui.: Mondjuk ki:
  1./ BŰNÖS VAGYOK!
  2./ A TEREMTÉS TISZTA ENERGIÁJA, A FÉNY HORDOZÓJA, A FÉNYES VILÁG ÁLDOTT GYERMEKE VAGYOK, TEREMTŐ ERŐVEL BÍROK!

  (GONDOLJUNK CSAK EMOTO-ra!)

  Melyik változatnál érezzük jól magunkat? ÉN A MÁSODIKNÁL!

  Ismét köszönöm az írásodat, szeretettel: Schmidt Károly.

  • Köszönöm a megerősítést, kedves Károly! Örömmel tapasztalom, hogy már sokan vannak, akik a világ megváltását a saját kezükbe veszik ahelyett, hogy a sült galambra várnának.
   Kellemes, örömteli hétvégét! 🙂

  • Staudinger Szilvia

   Mélyen egyetértek Károllyal! 🙂

 2. Bokalaci

  Kedves Attila! nagyon örülök, hogy nyomatékosítva idézted Gandhit, ez megerősítés számomra, hogy nemcsak én követem pár éve ezeket a szavakat tőle! ez kellene, hogy legyen minden jó érzésű ember egyik fő alapgondolata, ennek betartásával a többi pedig jönne ezek után magától. tehát ismételjük meg mégegyszer: LÉGY TE A VÁLTOZÁS, AMIT LÁTNI SZERETNÉL A VILÁGBAN! gyermekünk eredendő tisztaságával természetesen szintén egyetértek. tisztelet minden szülőnek, aki ezt felismerve igyekszik nem tönkretenni, hanem megtartani ezt a gyermeki tökéletességet és ellensúlyozni evvel a maga tökéletlenségét! kívánok mindenkinek nyugalmas, békés életet és mindennapokat!

  • Kedves Laci! Köszönet minden szavadért, amellyel megerősíted a most születőben lévő új világ alapjait!
   derűs, örömteli napokat neked is! 🙂
   Jóegészséget!

 3. Ha ez jelent valamit én is megerősítem minden leírt szavadat és gondolatodat. Mitöbb nyíltan vállalom: a vallás bármely intézményes formája – élén a katolikussal – az emberiség ellen elkövetett legnagyobb merénylet.

  • Kedves munkatárs! Persze, hogy jelent. Tudom, hogy tudod, hogy minden gondolatnak, minden szónak lenyomata van a valóság új tervrajzában.
   Én bevallom neked, hogy a vallással úgy jártam, hogy neki köszönhetően, szinte az igazságot elvetettem magamtól. (a mosdóvízzel szinte a gyereket is kivetettem) 🙂 Hinduk, muzulmánok, szikek, zsidók között voltam. Láttam, mire képes a vallás. Amikor hazajöttem, odafigyelve, hogy ne legyen túl sok harag az intézménnyel szemben, melynek elméletileg én is tagja voltam, visszaadtam a vallást, megköszönve, hogy általa is megérthettem sok mindent emberi mivoltomról. 🙂

   Jóegészséget, derűs napot!

 4. A fiamat nem kereszteltem semmilyen vallásra, volt is emiatt neki nézet eltérése az osztálytársaival, azt mondták neki, hogy meg fog halni, el fog kárhozni. Sajnálom a félrevezetett gyermekeket. Eleve sötétségre predestinálták a szüleik.
  Felfedezni a gyermekek tisztaságát, nem kell hozzá Gandhi meg senki más, csak egy kis jóérzés….

  • Egyetértek kedves Attila, de attól még a Gandhi szavai is inspirálhatnak, ösztönözhetnek, hogy legyünk hűek gondolatainkhoz, érzéseinkhez, nemde? 🙂

 5. Visszajelzés: A találkozás (teljes film) |

 6. “Testesítsd meg azt, amit tanítasz, és csak azt tanítsd, amit megtestesítesz.”

  • Köszönöm!
   Átadom annak, aki tanít.

  • Szólok Jézusnak is, ha összefutok vele. 🙂

   • a wise man once said nothing;)

   • please forgive me father for I have sinned. I think, I am aware of my limits, but why would YOU ever want me to shut up? Have you ever questioned yourself upon this matter?
    I could start pretending that I am wise, for your sake, but because you are my friend, I just pretend, that I am a common earthling, without any godly wisdom.
    But of course I am ver delighted having such a wise friend as you. 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.