A tiltás mágiája és a pornó

Agyonglobalizált, végtelenül szabad, ultra-kapitalista, uniósan centralizált világunkban csak úgy burjánzanak az ellentmondásosabbnál ellentmondásosabb törvények, tiltások, szabályok,  korlátozások.
Egy érdekes példa: Amerikában, a szabadság országában manapság 21 év alattiaknak nem szabad pornófilmet nézni, viszont pornófilmben szerepelni már 18 éves kortól engedélyezett. 🙂
Dicséretre méltó dolog, hogy ha már hülyét csinálunk magunkból, azt legalább humorral fűszerezve tesszük (még ha nem is tudatosan).
Sokat írtam a szabályokról, a törvényekről, a korlátozásokról. Úgy éreztem, nem árt leleplezni az egyik legördögibb tulajdonságunkat, mely az új világrend példás birkáivá tesz bennünket.
Főképp azt szoktam hangsúlyozni eszmefuttatásaimban, hogy minél több a szabály, a törvény, a korlát, annál kevesebb hely és energia marad a megértésre, isteni eredetünk, isteni minőségünk megértésére.
cine-porno
Most lássuk kicsit részletesebben, hogyan is működik ez az ördögi játék:
Egyre többen jönnek rá  arra, hogy annak köszönhetően, hogy a parancsolat azt mondja, hogy ne paráználkodj, egy “kicsivel” jobban tudjuk élvezni a paráznaság okozta kéjt és örömöket. És ez így van minden tiltással, szabállyal, törvénnyel. Egy kis helyrerakott figyelemmel könnyen észrevehetjük, hogy minél nagyobb a tiltás, annál jobban esik megszegni a szabályt.
Tehát úgy is fogalmazhatunk, hogy:
– A ne paráználkodj, közvetett módon arra biztat, hogy paráználkodj.
– A ne ölj, közvetett módon arra ösztönöz, hogy ölj.
– A ne lopj, arra serkent, hogy megtapasztaljuk a jogtalan eltulajdonítás élvezetét. stb…
Ez több mint érdekes, szinte hihetetlen, de így van. Sokan már tudják, hogy egy önismerettel rendelkező ember tisztában van vele, hogy mások bántalmazásával önmagát fosztja meg az emberi kiteljesedés örömétől, és nincs szüksége semmilyen külső szabályra, tiltásra ahhoz, hogy ezt megértse.
Na de mégis mire jó ez a sok törvény és szabály?
Röviden és tömören: míg az ember a tiltott programokat hajtja végre lopva, nagy óvatossággal, figyelve minden kiskapura, hogy be legyen csukva, addig több mint bizonyos, hogy elmarad az önvizsgálat és az abból származó önismeret/világismeret. Annyira oda kell figyelnünk, hogy ne kapjanak rajta, amikor mi egy-egy kőbevésett szabályt megszegünk, hogy nem marad sem időnk sem energiánk az önvizsgálatra, és az abból származó megértésre, mely talán a “megváltás” egyetlen valós eszköze.
Kedves olvasó! Ünnep van ma! Egyik kezünkben a kólával, a másikban a pattogatott kukoricával, széles mosolyok kíséretében ünnepelhetjük robottá válásunk korát.
Jöhet a pezsgőbontás! Boldog születésnapot kedves újjászületett, robot társadalom! 🙂

Reklámok
Categories: Minden | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “A tiltás mágiája és a pornó

 1. Eralf

  Ne gondolj egy rózsaszín elefántra. 🙂

 2. Ez más oldalról is kijött, az agy nem ismeri a “ne” és “nem” szót! A gondolatmenetet pedig csak azért se folytatom, nem dőlök be 🙂

 3. “A NE tedd, közvetett módon arra biztat és ösztön-öz, hogy tedd, hogy megtapasztald a tiltott tettek élvezetét”-ez a reakció valóban elképesztő, kifordulást mutat ön-magunkból.
  A tiltások pirosan villogó sorompókat jelentenek! A vasúti átkelőnél ugyan kinek vannak hasonló késztetései? Talán inkább örülünk, hogy a biztonságunkat szolgálja nem?
  A gyerekeinket a biztonságuk érdekében figyelmeztetjük a veszélyekre. Persze, mindent át lehet hágni, mert nem lehetetlen, csak következményes. A szomorú az, hogy az emberben megvan a veleszületett hajlam a tiltásban megfogalmazott dolgok elkövetésére 😦
  Másrészt a lélek valóban nem tud mit kezdeni a tagadással, ezért a néhány “ne tedd” mellett számtalan a “hogyan tedd” példa a Bibliában.

  Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal; mert ez a törvény és a próféták. Máté 7: 12

  • Egyre inkább azt érzem, hogy nekem soha nem Jézus tanításaival vagy a hittel volt bajom, hanem magammal. És az önmagammal szembeni problémáim egyik megtestesítője az egyház vala 😛
   Jól írta Máté. Az a lényege az egésznek…
   Derűs napokat! 🙂

 4. vt135

  Ennek a bejegyzésnek a lényeg szerintem nem a szabályok feleslegessége, hanem a tiltások értelmetlensége a lényege.

  Szabályok ugyanis vannak, mindig is voltak. Szabályok alapján működik a karma, az univerzum és a természet is. A zavaró tényező ott jelenik meg, hogy miközben a Rendszer az életünk legkisebb részébe is bele akar avatkozni (Vaze: az állam mondja meg, hogy milyen hosszú lehet a fű a kertemben?? Ez konkrét eset!), miközben az együttélés írott és íratlan szabályait nem létezőnek hazudja és a féktelen liberalizmus jegyében üldözi. Tehát vannak szabályok, van a Rend, ami ellen lehet küzdeni – ahogy úgy általában az univerzum akarata ellen is -, csak kérdés, megéri-e. 🙂
  Való igaz, hogy a korszakváltásnak az is része lesz, hogy nem kívülről mondják meg a szabályokat, hanem mi magunk belülről, a szívünkre, intuícióinkra, a “felsőbb információra” hallgatva teszünk, vagy nem teszünk meg dolgokat. Addig viszont szükségünk van “segédvonalzókra”. Erre kiváló példa az ökofaluk esete: ahol a közösség meghatározott előzetesen szabályokat (miközben a szeretet, tudatosl lélek-fejlődés habarcsként szintén jelen volt!), célokat, koncepciókat, azok a települések/közösségek virágoznak. Amelyek meg csak “szeressük egymást, legyünk ződek” hozzáállással vágtak bele, csak vegetálnak. De ennél egyszerűbb példa az együttlakás: ha mindenki azt csinálja, amihez épp kedve van és nincsenek meghatározva az együtt lakás keretei, ott előbb-utóbb hatalmas balhézás és szétköltözés lesz.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.