Engedd ennek a 6 percnek, hogy szavak nélkül megmutassa, mivé lettél!


Úgy érzem, ezt a filmrészletet nagyon nem szabad kommentálni, mondandóját szavakba zárni, ezért én is rövidre fogom.
Bizonyára sokan azok közül, kik megnézik ezt a néhány percet, megpróbálják “felmenteni” magukat arra gondolván, hogy nekik ehhez semmi közük.
Bizonyára jól is fogják érezni magukat, amennyiben az önámítás hiba nélkül megtörténik, de az a legcsodásabb ebben az egész létezésben, hogy van benne egy rend, ami minduntalan kizökkenti az embert önámító, ébren alvó állapotából. Hogy milyen eszközökkel? Hát ez attól függ, hogy ki milyen mélyen alszik. Vannak olyanok, akiknek elég egy kedves simogatás az ébredéshez. Vannak olyanok, akiknek egy kisebb pofonra van szükségük. Sok olyan ember van, akiknek a RÁK, 
korunk nagy tanítója nyitja fel a szemét (vagy csukja le mindörökre). Másoknak egyéb súlyos, sokkoló hatású tragédiákra van szükségük az ébredéshez.
Vajon, neked milyen ébresztőre van szükséged?
(Érdemes a teljes filmet megnézni! Ron Fricke: Samsara)


RÉSZLET:TELJES FILM: Reklámok
Categories: Minden | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “Engedd ennek a 6 percnek, hogy szavak nélkül megmutassa, mivé lettél!

 1. Albert

  Na ez nagyon jó. Ugyanazokat a fogalmakat, gondolatmenetet írtad le most, mint tegnap én egyik full-materialista kolléganőmmel való vitában.

  (hitvallása: nincs isten, reinkarnáció, nincs az életnek célja, minden véletlenszerűen történik, minden a külső környezettől függ – a fullmaterialista ember világnézete)

 2. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  A teljes filmet még nem néztem meg, azt később tudom, de a RÉSZLET-et igen. Ehhez nem tudok más hozzáfűzni sajnos: borzalom hányinger, embertelen, esztelen, megalkuvás?!, észbontó, s hadd ne soroljam tovább, hadd ne címkézzek tovább, hiszen azt nem szabad! Kiakadtam, valahogy vissza kell “akasztanom” magamat.
  Ennek most nagyon nem örültem, inkább megőrültem: Schmidt Károly.

  • Kedves Károly, lehet, sőt szinte biztos, hogy az a tény, hogy találkoztam ezzel a videóval, romlottságom bizonyítéka. 😦

 3. Benkovich ÁDám

  Vajon Mi a megoldás? Vajon Mi vagyunk a megoldás? Moziban megnéztem a filmet..Tetszik. tudom hogy ez van. tudom hogy milyen módon. A tudatos, józan fogyasztás iránynak érzem..Viszont annyira mélyen volt eddig manipulálva több szinten az élet..Hogy ember Legyen a Talpán a tudat. Érdemes megnézni az Incepcion (nem tudom magyarul a film cimét) ÁLom az álomban töréténő manipuláció…észvesztő. persze a vizualitás meg az akció elkenheti a lényeget. éberség.

  Áldás,Béke, Szeretet
  Ádám

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.