Élet kaja nélkül

Kedves olvasó,

!!! Fontos hangsúlyoznom, hogy a következő bejegyzés tartalmát nem ajánlom mindenkinek! Az itt leírtak nem egyetemes igazságok, melyek egyformán alkalmazhatóak minden egyes emberi személyre. Ez a bejegyzés is, mint az összes többi nem abból a célból született, hogy “új tudást” adjon valakinek –ami egyébként sem lehetséges–, hanem kizárólag csak azért, hogy visszaigazolásként, megerősítésként szolgáljon azon személyek számára, akik elméjében már a felszínhez közel járnak bizonyos megértések, gondolatok.

Azért ragadtam tollat eme téma kapcsán, mert a jelenség létezik, már sok embernek felkeltette az érdeklődését, és meggyőződésem, hogy szerves részét képezheti a teljes szabaddá válás  útjának is. 

Még mielőtt félreértenél valamit, és ártanál magadnak, kérlek, alaposan olvasd el a képek után következő sorokat, valamint az ajánlott bejegyzéseket!

A következő két rövid gondolatsor “mantraként” alkalmazható a régi programok felülírására. Természetesen fontos, hogy az ember teljes mértékben értse, átérezze, és ami fontosabb: ÉLJE a lényegét:

eletmantra

kajanelkul

FONTOS!

1. A fizikai táplálkozás mellőzése nem lehet eszköz, csupán következmény! Tehát a fizikai táplálkozás mellőzésével a hülye továbbra is hülye marad, nem fog megvilágosodni, legfeljebb éhen halni. Másképp: a fizikai táplálékozás elhagyása nem lehet a tisztánlátás, az úgynevezett megvilágosodás eszköze. A fizikai táplálkozás elhagyása csak és kizárólag egy megváltozott, átalakult (emelkedett) tudatállapot következménye, természetes velejárója lehet.

2. Ahhoz, hogy az ember abbahagyhassa a rutinszerű zabálást, először tisztában kell lennie, melyek azok a programok, amelyek működtetik őt. Jelen esetben: “ha nem eszel, lefogysz”, “ha nem eszel, beteg leszel”, “ha nem eszel, nem lesz erőd”, “ha nem eszel, meghalsz”. Ezek csupán programok, melyeket az ember alapigazságokként fogadott el, amelyek mélyen bele vannak kódolva az elméjébe. Ezek a programok felülírhatóak! De előbb, mint mondtam, fontos megismerni és tudatosítani őket, megérteni, honnan származnak, és mi a rendeltetésük. Ajánlom mindenkinek, ki sejti, miről van itt szó, a Humán Operációs Rendszerről szóló 2 bejegyzés elolvasását:

https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/25/a-human-operacios-rendszer-hor-es-a-mustarmag/

https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/28/a-human-operacios-rendszer-alappillerei/

Mára már olyan élelmiszereket kezdtek gyártani és árusítani, amelyek néha jobban leterhelik az embert, mint amennyi energiát, életerőt kölcsönöznek neki: génmódosított növényekből és állatokból származó ételek, kőolajszármazékok, mesterséges ízesítő és tartósítószerek, amelyek sok esetben nem kívánatos (akár természetellenes) információkat tartalmazhatnak. Ezek, tetszik-nem tetszik, elfogyasztásukkor bekerülnek az emberbe, és egyre inkább eltávolítják őt emberi mivoltától, impotens, önálló gondolkodásra képtelen, utasításokat kitűnően végrehajtó bio-robot birkává degradálva őt. A modern táplálkozás meglehetősen leterheli az ember szervezetét, melynek egyre nehezebb szétválasztania a hasznos tápanyagokat a sok salaktól, műanyagtól, ami a táplálékunk egyre növekvő hányadát képezi. Szervezetünk legtöbb esetben kudarcot vall, és bedobja a törölközőt, jelezve nekünk, hogy “rossz úton” járunk. Azt hiszem, senkinek nem mondok újat azzal, hogy néha egy kiadós táplálkozás után az ember fáradtabb mint előtte, és érzi, hogy megvan lassulva, le van terhelve a szervezete. Sokan rájöttek már, hogy az ember főképp az ízekért eszik, aminek a következménye egyre nyilvánvalóbbá, látványosabbá kezd válni:

Fontos tudomásul vennünk, hogy az ember a lelki boldogságát olyan ötérzéki valóságban halmozott élményekkel igyekszik pótolni, melyek általában csak nagyon rövid ideig tartanak, és amelyeket állandóan ismételni kell. (Viccesen: szex, pia, rock’n’roll) Ha sikerül neki állandó folytonossággal megszerezni ezeket a mulandó örömöket, a boldogság illúzióját élheti meg, de amint a forrás elapad, könnyen beáll a zavaradottság állapota. Korábban is írtam, hogy az ötérzéki valóságot állandóan fokozzák, hogy az egyén figyelmét és energiáját elterelhessék az önvizsgálatról, az önismeret és valóságismeret egyetlen eszközéről. Erre vannak az ízfokozók, a látványfokozók (televízió műsorok, valóságshow özönök).  Az eutanáziát választó ikrekkel kapcsolatos bejegyzésben volt szó arról, hogy ha a mai embert megfosztják az ötérzéki valóság hízelgő, szemet-kápráztató, orrot, fület, nyelvet, tapintást zsibbasztó “ajándékától”, teljesen elveszíti az élete értelmét, ugyanis számára csak az létezik.

A fenti videóban az a legszörnyűbb, hogy bár elítéljük azt, amit látunk, nem vesszük észre, hogy a mi hétköznapjainkat, ami értékrendünket is azok az erők alakítják, formálják, melyek megteremtették a videóban látható boldogtalansághordozókat, “áldozatokat”. Más szóval: a magyar média is ugyanazt a mintát másolja és utánozza, mely ezeket a szerencsétlenül járt elméket is programozza: a sok(-k) valóságshow, hollywoodi filmek, a híradók, a reklámok, stb. A sablon ugyanaz, amelyet a szabadság földjén, az új világban is alkalmaznak (AEÁ). Bár nem vettük észre, mi is elindultunk ezen az úton. Ezen folyamat titka a fokozatosság. Fokozatosan, apró lépésekkel terelik a népet az önálló gondolkodásra képtelen, ötérzéki örömökön táplálkozó birkák karámjába, és majd ha a rendszer számára teljesen hasznavehetetlenné válnak, a vágóhídra, egy hosszan tartó, gyógyíthatatlan betegség segítségével (pl. rák, vagy valami agykárosodásból származó bénulás). Állítólag ha békát beteszed egy fazék hideg vízbe, amit fokozatosan elkezdesz forralni, hozzászokik a lassan növekvő hőmérséklethez és megfő. Nem tudom igaz-e, mert nem próbáltam, de az emberek esetében, innen figyelve igaznak tűnik, hogy a nagy hazugságot egyből nem veszik be, de apránként fokozva és adagolva a valótlant, mindent el lehet hitetni velük.

TOVÁBBI FONTOS GONDOLATESZKÖZÖK: 

– Csak a változást fizikai síkon is megélő, kipróbáló személyek lehetnek képesek a fizikai táplálék elhagyására.

– Amíg rejtett (belső) vagy fizikai síkon is megnyilvánuló (külső) harcok dúlnak az ember életében, nem fog menni.

– A nem táplálkozás nem lehet menekülés valami elől.

– A versenyszellem, a birtoklási vágy, a ragaszkodások felszámolása szükségszerű előzmény.

– Őszinte, szívből jövő örömök megélése nélkül nem lehetséges a hagyományos étrend elhagyása. (Kövesd minden pillanatban az örömödet elvárások nélkül! Próbálj ki mindent, amit diktál, játssz az ötletekkel. Játékosan tanulj, próbáld megérteni, mi dolgod az életben. De ne ragaszkodj, ne legyenek elvárásaid. Csak figyelj és tanulj mindenből, amit a legfelsőbb örömöd, a legfelsőbb izgalmad kínál számodra.)

Az anyag nem más mint energia + információ. Az energia állandóan adott, körülölel minket. Hogy mit kezdünk vele, az a mi dolgunk.  Egyéni tudatállapotunk szerint használhatjuk a minket állandóan körülvevő energiát civakodásra, egós harcokra, birtokolásra, versenyezésre, céltudatos csörtetésre, hiú vágyak kielégítésére, …, stb. De, ha már a fentieken túl vagyunk, használhatjuk táplálkozásra is (materializáció). Energia van, én vagyok a tudat, az információ forrása, mely anyaggá teszi az energiát. 

– A legfontosabb: a gondviselésbe, az egyetemes törvényekbe, a mindenható, a mindent átható rendbe vetett bizalom.

Kedves olvasó, a következő részben megosztok egy néhány inspiráló videót, valamint egy két személyes tapasztalatot a nemevéssel kapcsolatosan. Bízom benne, hogy a fenti gondolatcsokor egészségedet, egyéni növekedésedet, lelki kiteljesedésedet szolgálja.

Felhívom a figyelmed arra, hogy egy ideje egyre ritkábban írok hosszú eszmefuttatásokat, mert már nem igazán megy az nekem. Apró és tömör gondolatokat viszont szinte napi rendszerességgel rögzítek a Szabad Gondolat facebook oldalán https://www.facebook.com/ahargitay, melyet ha nem vagy facebook felhasználó, ezen lap alján böngészhetsz. A hosszabb eszmefuttatásokat kényelmem és az egyszerűség kedvéért ezentúl videoblog formájában osztom meg a  http://www.youtube.com/szabadgondolat címen.

Felebaráti szeretettel,

                                                  “egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Élet kaja nélkül

 1. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  E megjelent írásod és a mostanában megélt napjaink között összefüggés található. Mi már – elég rég óta – csak zöldség és gyümölcsökön élünk, fűszerezve házilag őrölt magokból készített pitával, kenyérlángossal. Felvetődött a gondolat, hogy lassan erről is le kellene szokni, ezért mi már beiratkoztunk ebbe az iskolába:

  A jövő konyhája

  Most járunk oly iskolába,
  hol a létnek nincs konyhája,
  nem fő leves, sem második,
  ember Fénnyel táplálkozik.

  Földi étek ismeretlen,
  a gyomor nem élhetetlen,
  ki idejár enni felejt,
  mégsem lesz belőle selejt.

  Előélet nagyon fontos,
  felvételi precíz, pontos,
  követelmény igen kemény,
  nem felel meg, ki nem szerény.

  A tananyag oly egyszerű,
  életszagú, meseszerű,
  ki az anyagban el nem vész,
  feladata nem lesz nehéz.
  (2013.08.07.)

  Boldog perceket, órákat, napokat, hónapokat, éveket kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.