Félreértés

Azokhoz, akik félreértettek:

Boxing ExecutivesNem Pozitív Gondolat, hanem Szabad Gondolat. Nem ölelkezünk azzal, ami pozitív, és nem fordítunk hátat annak, ami negatív. A teljes kép hozhatja el csak a teljességet. A pozitív vagy a negatív önmagában csak féligazságokat mutat, amelyet ha teljesnek akar látni az ember, elakad valahol félúton. Újra kell indulnia más testben, más időben, más környezetben, más lehetőségek, más feltételek között. 

Aki büszke arra, hogy magyar, aki büszke arra, hogy székely, aki büszke arra, hogy keresztény, aki büszke arra, hogy nő, aki büszke arra, hogy férfi, aki büszke bármire is, annak csak negatív gondolatokkal tud szolgálni ez az oldal. Az itt található csomag nem a büszkék kenyere, hanem azoké, akik szelídek, akik le tudnak mondani mindenről, akik el tudnak engedni minden ragaszkodást, akik hagyni tudják a tárgyi, az emberi és az eszmei bálványaikat azért, hogy egy teljesebb képet kapjanak az életről, melynek ők is a részesei.

A “Pusztuljon, ki nem magyar” nem születhetett volna meg ha Magyarországon és Erdélyben, nem zsidózna, nem cigányozna öreg s fiatal. Akiknek öröm az újjal mutogatás, aki még hisz abban, hogy a gonosz kint van és nem bent, aki hisz az ártatlanságban, aki elveszik a sebnyalogatásban, annak ez az oldal nem való!

Ezen az oldalon egyébként sincs semmi új, semmi különleges! Itt csak az van, ami mindenben és mindenkiben benne van. Nem lehet senkinek semmit sem tanítani! Nincs mester, nincs tanítvány. Nincs oktató, nincs tanuló! Csak az van, ami van. És ami van, az mindenben, mindenkiben benne van, mert mindenható, mindent átható. Ide csak az van leírva, ami mindenkibe bele van írva. Ezt csak az értheti meg, ki önmagát is érti, kiben ezek a gondolatok már egyébként is közel vannak a felszínhez. A szabad Gondolat egy portörlő, mely eltávolíthatja az igen vékony porréteget arról, ami az olvasóban is már közel van a felszínhez. Portörlő és nem véső! Tudást nem ad, csak visszaigazolást. Emlékeztet arra a tudásra, mely mindenkiben már születéstől benne van. Aki abban hisz, hogy tudást lehet szerezni másoktól, az átveri magát. A tanítás és tanulás illúzió. Részei a Humán Operációs Rendszernek nevezett társadalmi programnak, mely az emberek közötti hierarchiát hivatott táplálni. 

Szeretettel,

“a portörlő”

Reklámok
Categories: Minden | 16 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

16 thoughts on “Félreértés

 1. juca

  nagyon szuper, napok óta ez jár a fejembe, hogy lehet gondolatban érzésben tettekben lerendezni azt , hogy nem ragadok le a sorokban összefoglalt szinteken, de nem nagyon tudom fenn hangon mondani mert sokan értetlenül néznek, vagy gondolatban elitélnek. nem mintha bántana, csak nem tudok vele gyakorlatban mit kezdeni mert tudásom nem olyan kimerítő hogy érveljek, de az biztos hogy a bensőm már nyugodt…nem zaklat fel az értetlenség s nem is akarom, hogy mindenki velem legyen…köszönöm az írásokat

  • Kedves Juca, örülök annak, ami veled a fenti sorokat íratta. Boldog Születésnapokat! 🙂 Még csak annyit, hogy csak és kizárólag magadnak köszönhetsz mindent. Az utat, mely odavezetett, hogy visszaigazolást kapj ezekből a sorokból te magad tapostad! A te bátorságodra volt szüksége ehhez. A te döntéseidre. Még ha kaptál is egy kis segítséget a fentiektől, a döntéshozó te voltál.További felismerésekben gazdag utakat! sz.g.

 2. Egy másik "Juca"

  Így van, addig lesznek zsidók és cigányok, amíg zsidózunk és cigányozunk. Egyetértek. És csak EGYET értek: az pedig a Szeretet.

 3. Emőke

  Mindig elcsodálkozom, milyen egyszerűen és egyértelműen rendszerbe foglalod a bennem sokszor kavargó gondolatokat. Köszönöm. Szeretettel: Emőke

 4. Vincze Edit

  Nyitott szívvel olvasom az oldalon megjelenő írott gondolatokat és mindig az az érzésem támad, hogy akár én is írhattam volna. Majd mindig visszhangként cseng bennem saját tapasztolatomra és megértésemre. Vasárnap jöttem haza Braziliából, Abadianiából, Joao de Deustól. Ott volt egy felismerésem, hogy nincs gyógyítás, csak gyógyulás, úgy mint ahogyan nincs tanítás és tanulás. A gyógyuláshoz a “gyógyító” jelenlétével létrehoz egy üres teret, amiben a gyógyulni vágyó,- amennyiben elvárásait és hamis énképéből származó, mindent irányítani és befolyásolni akaró görcsös akaratát képes feladni- átalakulhat. Az átalakulás által a betegséget okozó információ halmaz átrendeződhet és a gyógyulás megtörténhet. Megtapasztaltam Joaonál a teljes félelemnélküliséget, a jelenlétet, a gondviselést, amiben a vállalt fizikai műtétét szememnek elviselhető fájdalommal bírtam. Végig az alázat és hála áldásos állapotában voltam. Joao 58 éves szolgálatban tesz az emberekért és csoda volt számomra megtapasztalni azt a teret, ami az ő Lénye által szentült gyógyító hellyé.

 5. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  A “Pusztuljon, ki nem magyar” írás első olvasásakor számomra már nyilván való volt annak üzenete. Ebben az írásban is egyetértek azzal, hogy senki ne legyen saját magával kapcsolatban konkrétumokra büszke, mert az már bizonyos vonalon kiváltságossá teszi önmagát. Nincs kiváltságos ember! Ezt a kategóriát az emberi elme hozta létre. E mai világnak, rendszernek, vagy nevezzük bárminek, pontosan az a rákfenéje, hogy elég sok ember ül magas lovon, kiváltságokkal felcicomázva, s hiszi, hogy uralkodásra teremtetett, s úgy “ráégett” már a lovára, hogy nem tud róla leszállni.
  Azzal is egyetértek, hogy senkit nem lehet tanítani. Tanulni lehet, mi több, kell. S aki tanul, s elég okos, elsősorban saját magától tanul, hiszen a legjobb tanítónk magunk számára mi vagyunk. S mivel ez írás szerint tanulás sem létezik, hajlok én is arra, hogy a tanulás szót, inkább a tapasztalás szóra kell felcserélni, mert ha valaki csak tanul, de nem tapasztal, akkor a tanulásnak semmi értelme. A portörlő, meg a seprű is a mi kezünkben van, csak használni kell(ene).

  • Kedves Károly, egyre inkább érzem, hogy a szavakkal csak megcsonkítom, meglopom a valóságot. A szavak durván fogalmazva a hazugság, a valótlan kinyilvánításának az eszközei. Ezért értelemszerűen alkalmatlanok a valóság kifejezésére…

 6. Schmidt Károly

  A záró mondatom lemaradt:
  Egészségben, örömökben boldog napokat kívánok a Szabad Gondolatnak, s Mindenkinek, aki olvassa e sorokat, s azoknak is akik nem, szeretettel: Schmidt Károly.

 7. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  Az “újjal mutogatás”-ról jutott eszembe:

  Mutatóujj

  Kezünkön van mutatóujj,
  mire is használjuk?
  Neve miért is mutató?
  Jer, majd kitaláljuk.

  A sorban ő a második,
  s ha kilóg a sorból,
  talán csak asztalt takarít,
  s szabadít meg portól?

  Port bútorról letörölni
  ugye nem így szokás?
  Mutatóujj feladata
  inkább mutogatás.

  Hova lehet mutogatni,
  magunkra, vagy másra?
  Az utóbbi a legkönnyebb
  önigazolásra.

  Gyakoroljunk önkritikát,
  ujjunkra figyeljünk,
  önmagunkkal szembenézni
  legyen elég merszünk.
  (2013.06.05.)

  Derűs napokat kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

 8. Visszajelzés: Puritán Szájbersarok – én EGY másik TE vagyok / NEMzet és IGÉZet

 9. balazsisandor

  Egy idézet, ami ide való:

  “Még egy dolgot szeretnék elmondani, és szeretném, ha nagyon gondosan figyelnétek, ez most nagyon jó alkalom egy jó mély lélegzetre-
  Magyarországra inkarnálódtatok már legalább 2, 3, 4 vagy még több élet óta.
  Újra és újra idevonzódtatok, de szeretnélek emlékeztetni benneteket valamire:
  Ti nem vagytok magyarok.
  Nem magyarok vagytok. Szellemek vagytok, szuverének.
  Csak úgy esett, hogy itt éltetek, itt tevékenykedtetek, de nem vagytok idekötve.
  Nem kell megmentenetek Magyarországot. Nem kell túlzottan nacionalistává válnotok. Igen,legyetek büszkék arra, akik vagytok és arra,hogy ebben az országban éltek, de emlékezzetek rá:
  Nem magyarok vagytok. Szuverén Szellemek vagytok.”
  Tóbiás.
  A teljes cikk itt:
  http://azujenergia.hu/havi-koezvetitesek/tobias-kozvetitesek/tobias-uezenete-a-magyaroknak.html

  • vegtelenegy

   Nem a szöveg tartalmát fogom minősíteni, mert azt tegye meg mindenki maga, saját útjának, lelki szellemi érettségének belátásai szerint. (A véleményem itt leírtam már: https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/06/04/valasz-jozsef-attilanak-pusztuljon-ki-nem-magyar/#comment-1375 )

   Egy újabb jelenségre hívnám viszont fel a figyelmet ennek kapcsán, és ez az úgynevezett “közvetítések”. Ezek a köz-vetítések = közérdekű vetítések 🙂 Ennyi erővel olvashatja bárki az Ószövetséget, vagy a Hogyan gondolkodjunk pozitívan és egyéb elmeprogramozó bölcsességeket. Azért mert valamiben vannak elgondolkoztató, netán örök igazságokra, emberi értékekre, működésre stb. vonatkozó dolgok, azért még ugyanúgy vezetni próbálnak, és ugyanúgy az a céljuk, hogy ÚJRA megmondják nekünk, hogyan gondolkodjunk, mit is kell tennünk. Szellemi terelőkutyák ezek.

   Az ilyen és ehhez hasonló “üzenetek” és a bennük való elmélyülés mindenki szíve dolga. Számomra viszont egyértelműen, jól látható irányultsággal manipulálnak, és ugyanazt a hatalmi rendszert szolgálják, amelyik 1500 éve egyeduralkodóvá tette a keresztény vallást, melyet mint eszmei fegyvert számtalan civilizáció és kultúra ellen nagy sikerrel bevetettek. Kilóg a lóláb. A kereszténység megtette a magáét, a kereszténység mehet. Adunk helyette ezoterikus “tudást”, meg jó sok “chanelinget”.

   • balazsisandor

    Köszönöm a gondolatodat.

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.