Válasz József Attilának – Pusztuljon, ki nem magyar!

Erre a versére: http://www.szeretlekszekelyfold.hu/kultura-2/682-jozsef-attila-nem-nem-soha

magyar-zászló-hatalmas-k

Válasz József Attilának – Pusztuljon, ki nem magyar!

Ki kell nyírni mindenkit, ki nem magyar!
Zsidózni, cigányozni, oláhozni nem akar.
Ez a megoldás! Akkor lesz majd szép világ!
Mikor már nem lesz több oláh, kit meg lehet ölni,
Oláhokat fogunk a magyarok közül kinevezni!

Gyerünk fiúk, lendüljön a kar!
Pusztuljon ami zsidó, cigány, oláh, s nem magyar!
Magyar világ kell nekünk!
Egy álom, mit míg el nem érhetünk,
Gyilkolunk, gyalázunk, alázunk, butulunk,
Tompulunk és szenvedünk!

A “Pusztuljon, ki nem magyar” nem születhetett volna meg ha Magyarországon és Erdélyben, nem zsidózna, nem cigányozna öreg s fiatal. Bizonyára még vannak olyan nemzetek, melyek nem mernek szembenézni saját démonaikkal, ezért magukon kívül keresik a gonoszt, az ellenséget. Nem vagyok elfogult, nem gondolom, hogy a magyarokat uralja leginkább a vakság, a tudatlanság, de mivel közéjük születtem, kötelességem arról beszélni, ami köztünk van, ami bennünk van. Elfogultságunk mértéktelen: azt gondoljuk, mi vagyunk a kiválasztottak, a mindentudás MAGja, azt hisszük, minden más nemzet alábbvaló mint Árpád népe.

Én is regélhetnék a magyarok erényeiről életem végéig, de nem tehetem, mert ezrek vannak elfoglalva a magyar nemzeti büszkeség, a vak hiúság táplálásával. Nem is tudom, hogy kerülhetett be az önkritika a magyar szótárba, mert az nekünk nincs. Vakságunkban saját sírgödreinket ássuk, melybe, ha már kész, önként belefekszünk. Nem kell a magyarnak már ellenség, mivel egy olyan önpusztító, önsanyargató viselkedést tanúsít, hogy már lassan a vélt ellenségnek kell őt megvédeni a saját magával szemben vívott csatájában. A magyar, az általam ismert legszomorúbb példája annak, hogy a forrásától elszakadt embert, mennyire meg tud vakítani a gyűlölet, a büszkeség, az önteltség, és mennyire alkalmatlan tud lenni annak látására, hogy ő maga minden jónak és minden rossznak a forrása. Ezért folyton keresi a gonoszat odakinn, miközben azt hiszi, hogy ő csak egy ártatlan elszenvedője ennek a gonosz világnak. Bocsáss meg nekik, fogalmuk sincs mit cselekednek. Akinek nem inge, kérem, ne vegye magára!

Szeretettel,

“egy Szabad Gondolat”

Categories: Minden | 21 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

21 thoughts on “Válasz József Attilának – Pusztuljon, ki nem magyar!

 1. emlekszemkivagyok

  Ez a fajta propaganda, szerinted kinek jo?
  Segit nekunk fejlodni es szabadda valni?
  Komolyan amikor ilyeneket latok, szegyellem magam!

  • Annak, aki érti, mi van mögötte. De annak is, akit elgondolkodtat, sokkol. És még annak is, aki szégyenli magát miatta, mert az azt jelenti, hogy még mindig a “nagyamagyarságára” gyúr, nem pedig arra, hogy emberségében kiteljesedjen.

  • Nem Pozitív Gondolat, hanem Szabad Gondolat. Nem ölelkezünk azzal, ami pozitív, és nem fordítunk hátat annak, ami negatív. A teljes kép hozhat csak kiteljesedést. A pozitív vagy a negatív önmagában csak félkiteljesedést, féligazságokat mutat, amelyet ha teljesnek lát az ember, elakadt valahol fél úton. Újra kell indulnia más testben, más időben, más környezetben, más lehetőségek, feltételek között. Aki büszke arra, hogy magyar, aki büszke arra, hogy székely, aki büszke arra, hogy keresztény, aki büszke arra, hogy nő, aki büszke arra, hogy férfi, aki büszke, annak csak negatív gondolatokkal tud szolgálni ez az oldal.

 2. Schmidt Károly

  Kedves Szabad Gondolat!
  Olvasva minkét verset, nekem a “mára rendelt” megoldás csak ez lehet:

  Létforma

  Földön nincs fehér, vagy néger,
  sem magyar, sem kínai,
  nincsen zsidó, nincsen cigány,
  mindnek egy a gondjai.

  Itt csak egy fajta ember van,
  s ez az ember Ő maga,
  lélek testbe gyúrt formában,
  mindnek egy az állaga.

  Nincs is itt más, csak lélek van,
  Ki egy testbe költözött,
  s az, hogy mind más-más “ruhában”?
  Nagy Teremtőnk így döntött.
  (2013.01.25.)

  Egy régebben született versem is ezt támasztja alá:

  Te milyen vagy?

  Te milyen vagy? Fehér, vagy barna?
  Mindegy, ha nyitott vagy a szépre, s a jóra.

  Te milyen vagy? Szép, vagy csúnya?
  Mindegy, ha a lelked ragyogó és tiszta.

  Te milyen vagy? Francia, vagy magyar?
  Mindegy, ha a szíved békét akar.

  Te milyen vagy? Szegény, vagy gazdag?
  Mindegy, ha belül igaz ember vagy.

  Te milyen vagy? Keresztény, vagy buddhista?
  Mindegy, ha Istenedet, a szíved imádja.

  Te milyen vagy, “Kis”, vagy “nagy” ember”?
  Mindegy, ha a karod ölelni mer.

  Te milyen vagy? Szeretetre éhes?
  Ne várd, add, s leszel rá érdemes.
  (2011.09.27.)

  S a harmadik, el nem elhanyagolható felismerés:

  “EGY”-ek vagyunk

  Én vagyok Te,
  és Te vagy Én,
  Én vagyok Ő,
  Ő pedig Én.

  Ő is Te vagy,
  Te vagy Ő is,
  egyszerűen
  zseniális.

  Mi vagyunk Ti,
  Ti vagytok Mi,
  Mi vagyunk Ők,
  és Ők is Mi.

  Ti vagytok Ők,
  Ők viszont Ti,
  a kapcsolat
  Égi, s Földi.

  Én Te és Ő,
  Mi, Ti és Ők,
  “EGY”-ek vagyunk
  az ŐSERŐK.

  Én így gondolom, s remélem jól gondolom.

  Sok minden szépet s jót kívánok, szeretettel: Schmidt Károly.

  • Kedves Károly, soraid ellensúlyozzák a kissé borús hangvételű bejegyzést. Most arra gondolok, hogy vajon, valóban József Attila írta azt a verset. Petőfi Sanyiból még kinézem, de József Attilára nem annyira vall ez a szerzemény. Bár ha arra gondolok, hogy engemet is arra nevelt a világ, hogy magyarként én a mag népéhez tartozok, és a román egyértelműen ellenség, elképzelhető, hogy egykor ő is úgy gondolta, hogy legfőbb értéke a magyarsága…. nem is tudom…

   • Schmidt Károly

    Kedves Szabad Gondolat!
    Én értem e “kissé borús hangvételű bejegyzést”!! Azt hiszem a magyar ellenességnek számtalan példáját itt meg lehet(ne) említeni akár a múltban, de még a jelenben is. A mi kezünkben “fegyver” csak az lehet, amelyeket én a három, ide feltett versemben megfogalmaztam. Hogy mindez hogyan és miért alakult ki? A részletekbe már nem szabad, s nem is érdemes belemenni, annak ellenére, hogy valós, megtörtént, s még napjainkban is megtörténő dolgokról van szó. Egyetlen igaz “fegyver” van, úgy hívják: SZERETET.
    Tavasziasan meleg napokat kívánok (kinn és benn), szeretettel:
    Schmidt Károly.

  • Irenaeus

   CSODÁLATOS GONDOLATOK! EZ ALAPJÁN KELLENE, HOGY ÉLJÜNK!

 3. jó nagy homokláda vagy te , te ape, mért nem a gay bárban múlatod az idődet ikább?

 4. A provokatívnak tűnő “ellenvers” üzenete számomra teljesen világos. Jó csípős a csalán, érezni a suhintásán. 🙂
  “Meglévő szenvedélyre tárgy kerestetik!”- így működik az elvakult emberi elme, mely semmit nem lát, csak hadakozik ostobán és végeérhetetlenül…

 5. papirusz

  Nos, nekem van egy olyan érzésem, hogy amíg ezen a maradék kilencvenháromezer négyzetkilométeren – papíron ennek is legalább már felét kicsempészték alólunk – csak öntudatlan félálomban lézengünk, ne nagyon akarjunk magunknak Nagymagyarországot.
  Most komolyan, mit kezdenénk vele?

  • vegtelenegy

   Ez nagyon józan meglátás. Nem utolsósorban fel szeretném hívni mindenki figyelmét, hogy a “Nagymagyarországos Álom” elsősorban azoknak fontos, akik a saját belsejükben képtelenek a rendtevésre, és a saját portájuk táján van a legnagyobb rendetlenség. Úgy gondolják, ha birtokolhatnak valamit ami valójában nem is az övék, akkor az megoldaná mindnyájunk gondjait egyszerre. Nem utolsó sorban először is bele kellene helyezniük magokat azon magyarok bőrébe, akik határon kívül rekedtek, s nem biztos hogy igényük van újabb gazdacserére… Nagyapám a negyvenes években mikor Északerdély újra magyar közigazgatás alá került, a magyar királyi hadseregbe lett besorozva, ahol egyszerűen csak hirtelen oláh kommunista lett, pedig sem román sem politikai elkötelezettsége nem volt. Ágyútölteléknek viszont jó volt az “anyaországi” basáskodó tiszteknek. Sok ilyen szép történet és atrocitás is fennmaradt ezekből a mostanában lila nemzetieskedő ködben agyoncukrozott és idealizált időkből. A magyar már akkor sem volt a magyar testvére, már akkor is birtokolni ment Erdélybe. Az igazságnak ez oldala is figyelmet érdemel, nem csak a fehérlovas és egyéb nyalánkságok, melyből jó nagy csinnadrattával “nemes” nemzeti indulatokat lehet trombitálni világszerte. Aztán az erdélyi, felvidéki stb. amúgy békés, jó szándékú magyarság hátán csattan az ostor, mert mind a magyarországi mind az erdélyi, felvidéki stb túlfűtött nemzeti indulatokat rajtuk vezeti le, az amúgy is csak ürügyeket váró helyi politikai közélet, mely pedig az ottani többségben kelt hasonló ellenérzéseket a magyarsággal szemben.

   Már rég nem arról kellene szóljon a történet, hogy kinek van igaza, kinek van joga mihez, ki a mgyar és ki nem. Már régen észre kellett volna vegye minden magyar, minden román, cigány, zsidó, szász stb. hogy mindez csak ürügy. Divide et impera. (Oszd meg és uralkodj) Ez megy több ezer éve, és menni fog ameddig lesz nemzeti büszkeség – ami önmagában is már egy abszurd fogalom, hisz minden nemzet büszke valamire, akkor hogy is van, most rendezzünk büszkeségi vetélkedőt vagy versenyt? A római birodalom és a mögötte található szellemiség, eszmei táptalaj még most is tökéletes közeg a megosztottság, a torzsalkodás, a hatalmaskodás, az önzés, a mohóság, a kapzsiság és a féktelen hatalmi és uralmi vágy számára. Miért is? Azért, mert mi emberek éltetjük ezt. Ujjal mutogatunk egymásra, ahelyett hogy először a gerendát távolítanánk a szemünkből el, hogy végre tiszta tekintettel vehessük szemügyre a helyzetet. Ki az, mi az ami a mi valódi ellenségünk? Biztos, hogy csak kívül kell keresnünk? Nem lehet, hogy legelőször is mi magunk vagyunk a legádázabb ellenségeink önmagunknak téves eszméink, dogmáink, hitelveink, vallásaink, nemzeti, hatalmi, társadalmi rendszereink éltetőiként? Vagy azt szeretnénk mondani, hogy bennünk rend van, és csak a világ esküdött össze ellenünk?

   Téveszméink börtönének rácsát magunk fényezzük a legnagyobb odaadással és lelkesültséggel, anélkül hogy tudatára ébrednénk ennek. Kétségtelen, hogy a világ uralmára rengeteg jelentkező volt, van és lesz, és hogy csak viszonylag kevés azon egyedek száma, akik intelligenciájuk folytán rejtve maradva, a színfalak mögül manipulálni képes hatalmas tömegeket. Ugyanakkor kétségtelen az is, hogy a tömegek semmit sem tesznek azért, hogy az önzőség, a hatalom és a hazugság magvainak csíráit magukban fojtsák először el, azáltal, hogy nem táplálják azokat az önzés, a hatalomvágy, a hazugság vizével. Ezt a legnehezebb megtenni, a saját gerendánkat megtalálni a szemünkben. Valljuk be, az emberiség nagy többsége bár szenved ettől az állapottól, melyet elfogadott és éltet, mégsem töri magát, hogy változtasson rajta, mert az okokat csakis önmagán kívülre helyezte. A változás, a valódi változtatás pedig ilyen módon lehetetlen.

   Az országhatárok eleve szégyenei az emberiségnek. A birtoklás és a hatalomvágy emlékműveit hozzák ugyanis létre általuk államok néven. Az állam a nemzet és a vallás együtt három olyan gyilkos eszme, ami a hatalomvággyal párosulva eddig még csakis szenvedést hozott az emberiségre.

   • én mostantól rád is bíznám a Szabad Gondolat írását? Mit fáradozok én, ha valaki ily szépen megfogalmazza a dolgokat helyettem? 🙂 Örvendek, hjogy reagáltál. Ezek a hangok, nem ártana, ha egy kicsit megerősödnének. Különben kárpátmedence népei nem találnak egymásra soha, és megy tovább a több évezredes sötét kálvária…

 6. Kár belemagyarázni József Attilába, hogy ISTENTELEN, fajgyűlölő lenne…Jézus is mérges volt amikor kiűzte a templomból a kufárokat és a zsidókról is megvolt a véleménye….Akinek nem fáj az ördögi Trianon az nem magyar, neki fájt, de nem hinném, hogy ártatlan emberekre emelné a kezét, ha még élne.

 7. Van ártatlanság? Van rossz és gonosz rajtunk kívül?

 8. Gabi

  Jaj,mégegy parászkaboróka!

  Az a marosvásárhelyi napi hatszor hollókosztozó,judapestről pénzelt szdsz-es liba,hogy adtak volna érte is pár dollárt azt vitték volna a pereputtyával együtt ahová való.

  Na,és még reinkarnálódott is!

 9. Dia

  Kedves Szabad Gondolat!

  Szerintem a fenti vers éppen hogy világölelő szabad gondolat. 🙂
  Ugyanis, a vers vége felé pontosan tetten érhető benne a cinizmus, és a gúny; azaz a vers első szakaszával való totális szembefordulás, annak abszolút tagadása:

  “Egy álom, mit míg el nem érhetünk,
  Gyilkolunk, gyalázunk, alázunk, butulunk,
  Tompulunk és szenvedünk!”

  GYILKOLUNK! GYALÁZUNK! ALÁZUNK! BUTULUNK! TOMPULUNK! SZENVEDÜNK! – semmilyen “én”, ego, egyes szám első személyben nem írhat méltósága elvesztése nélkül ÍGY magáról. Pláne nem egy intelligens költői én!
  Ez a nacionalizmus egójának a szava a költő tolmácsolásában.
  Énként tálalja nekünk a nacionalizmus gondolatait. A frusztrációból adódó agresszivitást. Pontos látleletet ad a gyűlölködés bőrébe bújva és onnan kiszólva…
  Szerintem ez a zseniális vers éppen, hogy az elvadult nacionalizmus ellen íródott… Az eleje “azonosulás” a gyilkolással, majd arculütés-szerű pálfordulással rámutat arra, h ez a SAJÁT magunk gyilkolásával, alázásával, butulásával egyenlő… ez egy zseniális SZABAD GONDOLKODÓ szabad szellemű verse.
  Ja, még ez a rész is ezt a fajta értelmezést támasztja alá:
  …”Mikor már nem lesz több oláh, kit meg lehet ölni,
  Oláhokat fogunk a magyarok közül kinevezni!” – azaz, mindegy az indok, hogy kit és miért ölünk, csak ölhessünk… ilyen formán ez a vers elég szomorú képet ad a NAGY magyarságról, a kirekesztésről, az állandó bűnbak keresésről, és a gyengébbnek való nekiesési, széttépési hajlamunkról … 😦
  Eléggé cinikus és kiábrándult hangvételű vers, de számomra érthető ez a fajta sokakat becsapó(!) cinikusság. Szerintem egyértelműen érezhető benne ennek a típusú magatartásnak, “szellemi” megnyilvánulásnak az elítélése.

  Minden jó érzésű emberséges EMBER irtózik ettől a fajta elvakultságtól… Pont József Attila ne tette volna? Nem hinném…

  Nem érzed benne a nacionalizmussal való totális szembefordulást? Mi több, annak gúnyolását? Olvasd újra így! 😉

 10. Schmidt Károly

  Kedves Dia, Kedves Szabad Gondolat!
  E versnek az igazi létjogosultságát gyönyörűen felvázoltad Kedves Dia. Igen, erről szól “a József Attila versére írt vers! Az előző hozzászólásomban írt : “Olvasva mindkét verset, nekem a “mára rendelt” megoldás csak ez lehet:” -tel nem azt üzentem, hogy nem értem a mondanivalóját, s nem értek vele egyet. Mi több. Ha értem a mondanivalóját, akkor egyet is értek vele. Igaz, hogy nem fejtettem ki bővebben ezzel kapcsolatos gondolatmenetemet. Azt viszont továbbra is tartom, hogy gyógyír a bajokra csak az lehet, amelyeket a verseimben felvázoltam. Köszönöm, hogy olvashattam kimerítő elemzésedet, szeretettel: Schmidt Károly.

 11. Huliganthropus Agriensis

  Balga, balga világproletárok!
  Miben hisztek Ti, ha nem a Nemzetben, mint családban?
  Ha elveszik tőletek családotok, mi marad, ki marad, kik lesztek Ti?
  Csak árvák a világban, s valóban “egyek” egyedül a sokadalomban.
  Magányos fák?
  Erdő, mely vegyes fákkal teli?
  S ha elnyomja satnya ligetetek egy-két tájidegen, betelepített növény?
  Ha a világ korábban más részein hemzsegő “pereziták” tíz körmükkel vájják kérgetek? Nem viszket az kegyetlenül?
  Vakarják már hátatok, egyre mélyebben, s szíjat hasítanak legvégül abból. Vesszetek.
  Vesszetek, ha nektek semmi a Magyar!
  Ha nektek a Hon csak lakóhelyetek, ha nektek a Nemzet puszta szó, s nem összetart, de szétfeszít.
  Kegyetlen világ a mai. Információrengeteg.
  De satnyult receptoraitok nem szívja fel a lényeget…

 12. Visszajelzés: Election 2014 – Hungarians can register to vote at foreign missions by March 29 ‹ Daily News Hungary

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.