Mi az ego, és mit lehet kezdeni vele?

art-ego2 (1)– És akkor mi a megoldás? – kérdezte valaki.
Nos, az a baj, hogy legalább annyira nehéz kivitelezni, mint amennyire könnyű kimondani, hogy mi a megoldás. Egyszerre olyan túl nagyot nem lehet változni/ változtatni. Viszont lépésről lépésre megtörténhet a csoda, ha az ember megérti a következőket:
– Az úgynevezett ego nem más, mint a hamis én, ami nem más, mint a hazug én, mely önáltatással kezdi, és mások tudatos vagy tudattalan becsapásával folytatja. 
– A változtatáshoz fontos leleplezni ezt a bizonyos hazug ént, melyet feltehetőleg minden földi halandó születésekor magával hozott, a társadalom segítségével fejlesztett, táplált. Ez viszont nagyon nehéz, mert a hamis én arra van programozva, hogy megvédje az igazát. Kész harcba szállni mindennel és mindenkivel, ami/ aki kívülről azt sugallja, hogy ő hazug.
– Fontos megértenünk, hogy hazugságba születtünk, abban nevelkedtünk, és abban temetkezünk. Ha tudatosan nem nézünk szembe ezzel a ténnyel, soha nem lehetünk igazak.
– Teljesen fölösleges tehát az “egónak” hátat fordítani, előle elmenekülni. Szembe kell néznünk vele, meg kell ismernünk, mert csak így lehetünk képesek könnyedén levetkőzni őt magunkról, hogy megtudhassuk, kik vagyunk valójában. 
Amikor az ember elindul az őszinteség útján, a világ elkezd megváltozni. Pontosabban a saját közvetlen világa automatikusan megváltást nyer. Ekképp az ő közvetlen világa szereplőinek a világa is automatikusan megváltást nyer, és így tovább. Ez az a láncreakció, mely előbb-utóbb átfogja a teljes világot. Ezért fontos, hogy az ember felismerje magában a felelősségteljes megváltót, aki igenis tehet a világ megváltásáért (de nem azt, hogy a felelősség terhét lerázva vállairól, külső segítségért, külső megváltásért imádkozik).
Ezt Gandhi úgy fogalmazta, hogy légy te a változás, melyet látni szeretnél a világban. (légy őszinte)
Giuseppe Moscati úgy fogalmazott, hogy mutasd meg, ki vagy színlelés, félelem és óvatosság nélkül. (légy őszinte)
Ennyit tehetünk. Sem többet sem kevesebbet. A harc, csak harcot szül, a lázongás további lázongást. A hazugság és a cselszövés további hazugságot és cselszövést. Az erőlködés meg további erőlködést, melynek következtében elpattannak a húrok szépen sorjában, és kezdhetünk mindent elölről…
Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Mi az ego, és mit lehet kezdeni vele?

  1. Tücsi Soulleader

    🙂 igen….

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.