A megváltó megszületett!

DSC_4580Manapság nagy divat a politikusokat, a bankárokat, a mamutcégek vezetőit hibáztatni azokért a kényelmetlenségekért, kellemetlenségekért, melyek átitatják az átlagember hétköznapjait. Csodák csodája, még őfelsége a pápa is ezt teszi mostanság. Másokra neheztelni saját problémáinkért, természetesen sokkal könnyebb és kényelmesebb, mint felismerni azt, hogy minden öröm és minden bánat forrása mi magunk vagyunk (Ennek  teóriája részletesen, könnyen emészthetően ki van fejtve a Szabad Gondolat Élet Piramisa címet viselő hanganyagában).

Régebb haragudtam mindenkire, aki mást hibáztatott saját maga bajaiért, de ma már nem teszem, hisz mindannyian egy olyan világba születtünk bele, mely arra tanít bennünket, hogy a baj kívülről leselkedik ránk, épp úgy, ahogy a megoldást is kívülről kell várni. A kereszténység kétezer éves meséje is teljes mértékben erről szól, azt a hamis hittételt próbálta elhitetni minden földi halandóval, hogy volt egy megváltó, aki eljött, hogy helyettünk bűnhődjön, azokért a bűnökért, amelyeket mi követtünk el. Ez a mese is arra ösztönöz (legalábbis a vallási tanok szerinti verzió), hogy nem véve tudomást a bennünk rejlő képességekről, isteni eredetünket tagadva, azt higgyük, hogy szánalmas koldusok vagyunk, akiknek az az életfeladatuk, hogy térden-állva esedezzenek a kívülről jövő megváltásért. Ezek a dogmák arra ösztönzik az embert, hogy teljes egészében megváljon az önértékelésétől, elfelejtse, hogy ki ő valójában, elfelejtse, hogy ő a felelős mindenért, amit földi halandóként tapasztal. Ezek a dogmák elhitették az emberrel, hogy a baj, épp úgy mint a menekvés csakis kívülről érkezhet hozzá, merthogy ő csak egy erőtlen teremtés kinek nincs beleszólása semmibe, kinek nincs hatalma és döntési joga semmi felett, ki teljesen ki van szolgáltatva az Isten és az Ördög akaratának.

Ha jól megfigyeled, kedves olvasó, azóta is ez a minta tapasztalható a társadalomban. Amióta elhittük, hogy a megváltó rajtunk kívül van, azóta toljuk, hárítjuk a felelősséget, és szemet hunyunk minden jelzés felett, mely arra próbál rávezetni minket, hogy az ördög (a bajok, a fájdalmak okozója), és az isten (a megoldások, a fájdalom eltörlője) egyaránt bennünk leledzik. Nehezemre esik idézni ŐT, mert mára teljesen bemocskoltuk, porig gyaláztuk a nevét, de most muszáj emlékeztetnem mindenkit a szavaira, mi szerint: ti énbennem, és én tibennetek (ő és mi egyek vagyunk, egész pontosan, ahogy egy kedves barátom fogalmazna: egy lényegűek, azonos eredetűek). Azt is mondja, hogy én és az atya egyek vagyunk, tehát mi és az atya egyek vagyunk. Ezenkívül számtalanszor utal rá, hogy ő bennünk van, ő mi vagyunk, ő a saját mintájára alkotott bennünket, de mi önértékelésünk és önismeretünk leghalványabb sugarától is elszakadva, elutasítottuk a teremtőt, ki bennünk lakozik, és helyette rajtunk kívülálló bálványokhoz (eszmei, tárgyi, emberi) folyamodtunk a megoldásért, a megváltásért, és egy rajtunk kívülálló gonosztól menekülünk, rettegünk egy életen keresztül.

A fenti sorokkal (már) nem a vallásokat akarom lejáratni, támadni, mert azok képviselői nem rosszindulattal, hanem önismeret, tudás, a forrással való kapcsolat hiányában vezetnek félre téged. Nem tudják, mit cselekednek, épp úgy, ahogy még rengetegen nem tudjuk, mit cselekszünk, amikor nap mint nap keresztre feszítjük az igazságot. Vak vezet világtalant módjára egyre csak távolodunk forrásunktól, mely életet és rendet lehelt ebbe a világba. Kedves testvérem, én egyszerűen csak emlékeztetni szeretnélek arra, amit mélyen, legbelül te is tudsz: benned van az ördög, és benned a megváltó, benned az Antikrisztus, és benned a Krisztus, te indítod el a lavinát, és te kell majd megállítsd, hogy ki ne oltsa az életed, te vagy az örömöd és a bánatod okozója, és minél tovább hiszel benne, hogy az általad tapasztalt dolgok tőled teljesen függetlenek, és azokat egy tőled független megváltó fogja orvosolni helyetted, annál messzebb a megváltásod. Megszülettél, szenvedtél, csalódtál, zokogtál, jajveszékeltél azért, hogy megtapasztalhasd, mihez vezet, ha azzal ámítod magad, hogy más felelhet a te bűneidért. Tisztán láthatod, hogy a megváltó meséje hamis, egy olyan történet, melyet a forrásától elszakadt tékozló fiú talált ki, hogy megszabaduljon a valódi felelősség terhétől. A hétköznapok minduntalan azt bizonyítják, hogy bár kényelemből sokszor hárítasz, átpasszolod a felelősséget másoknak, az ostor vége mindig a te bőrödön csattan.

Kérlek, soha ne feledd, hogy ahány ember, annyi világ, annyi kis univerzum. Minden egyes ilyen univerzum történéseinek a forrása, az univerzum közepén álló egyén, aki felelős mindenért, amit maga körül tapasztal, aki képes a lavinát elindítani és megállítani, aki képes a gonoszságot megteremteni, majd később eltüntetni, aki képes e világot megváltani.

Mi az, amit a megváltásért a gyakorlatban is megtehetsz?

Még mielőtt tovább neheztelnél a politikusokra, a pénzügyi szakemberekre, a lélektelen mamutvállalatok vezetőire, a vallás- és gyógyszeripari szakemberekre saját problémáidért, emlékeztesd magad arra, hogy sokkal nagyobb az ők keresztjük mint a tied, melyet érted, és azokért cipelnek a vállaikon, akik tudatlanságukkal egy olyan életteret hoztak létre és folyamatosan táplálnak, mely csalódást, küszködést és fájdalmat szül. Nagyobb az ők keresztjük mint a tiéd, mert ez a hamis látszatokra épülő rendszer, pozíciójuknak köszönhetően őket sokkal inkább megfosztja a lelki kiteljesedés lehetőségétől, mint téged.

A lelki fejlődés, az újjászületés jele, ha már szívből meg tudod köszönni vélt ellenségeidnek a szenvedést, a csalódást, a fájdalmat, melyet látszólag ők okoztak neked, melynek köszönhetően te magad is ébredni kezdtél. A megbocsátás csak annak felismerésével kezdődhet, hogy te hoztad létre őket, hogy ezek a szereplők a te kapzsiságodnak, telhetetlenségednek, tudatlanságodnak, vakságodnak, félelmeidnek, bizalmatlanságodnak a kivetítődései. Ők a szélsőségek, akik tükrében megláthatod önmagadat, és rájöhetsz arra, hogy azok a tulajdonságok, melyek őket ebbe a hálátlan szerepbe helyezte, benned is megvannak, tehát akár te is lehetnél az ők szerepükben. 

Ekképp ha nekik meg tudsz bocsátani, önmagadnak bocsátasz meg, azokért az emberi jellemvonásokért, melyek elsüllyesztettek téged vakságod tengerében. Ha meg tudsz bocsátani, megértetted a lényeget, célba értél, megtudtad, hogy a gonosz mindvégig benned volt, és képes voltál felfedezni rá az ellenszert: a megváltót önmagadban.

Tudod, mi az a HOR, ami nem hagyja, hogy megszülessél? 

https://szabadgondolat.wordpress.com/2013/05/25/a-human-operacios-rendszer-hor-es-a-mustarmag/

Szeretettel,

egy Szabad Gondolat

Reklámok
Categories: Minden | 10 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

10 thoughts on “A megváltó megszületett!

 1. Tökéletes!
  Ez a felismerés akkor vált élővé bennem, amikor annak jó oldala eljutott a kis tudatomig. Addig csak félelmet, szorongást keltett bennem, amit a régi és rossz értelemben vett FELELŐSSÉG gondolata okoztott. Amíg egyszer csak ráeszméltem, hogy mekkora fantasztikus esély, milyen hihetetlen, nem is álmodott lehetőség és szabadság az, hogy saját magunk KÉPESEK VAGYUNK mindezt a bennünket körülvevő szart , az úgymond külső körülményeket megváltoztatni!! Hogy az élet egy játéktér, ami csak értünk van, egy percig sem ellenünk!!!
  Ez hihetetlen érzés!!

  Köszönöm! Ölellek!
  Magda

 2. Schmidt Károly

  Üdvözlöm az írást,
  mellyel egyetértek,
  remélem megértik
  zsörtölődő népek.

  Köszönöm, hogy olvashattam, tisztelettel és szeretettel: Schmidt Károly.

  EZ AZ IGAZSÁG!

  Hibáztatunk másokat?
  Azt kérdezem, hogy miért?
  Kié a felelősség
  az aláírásunkért?

  Döntés mi kezünkben volt,
  szabadon választható,
  s hogy melyikre voksoltunk,
  ez ma nem vitatható.

  Kifelé mutogatnunk
  oly könnyen megtanultunk,
  s eközben elvesztettük
  belső lelki világunk.

  Tanultunk szorgalmasan,
  eminensek lettünk,
  el csak azt felejtettük,
  amiért megszülettünk.

  • Kedves Károly! Nagy ez a vers! 🙂 Kedves tőled, hogy megosztottad velünk.

   • Schmidt Károly

    Köszönöm az elismerést, tisztelettel és szeretettel: Schmidt Károly.

 3. Muhaha, és most ezt is elolvastam, ezek szerint nyilván ez is közös alap, az Erőss Zsoltos kommentem első bekezdése alá nyugodtan beilleszthető az egész poszt. Szóval nem a dalai láma, a rajongók, a média, a szponzorok, satöbbi, hanem ÉN VAGYOK OK, létezésem oka én vagyok. Persze, nyilván én ő is vagyok, meg te, meg mind oda-vissza, hiszen egyek vagyunk, de elkülönült anyagi állapotukban felelősségvállaláskor ne felejtsük, hogy mikor másra mutatunk (“ő a hibás”), három ujjunk mindig magunk felé mutat.

 4. Baracskai János

  A Megváltó születtet-hez:
  Egy kicsit kritikus szemmel….

  Jó lenne ha az aláirás egy személy lenne,nem “Szabad gondolat”

  A témához:az olvasás sorrendjében.:
  Akkor mi értelme volt Jézus halálának?
  Szerinted az apostoloknak akik egyszeri emberek voltak,Volt önértékelése? Azt se tudták mi az.!
  Tehát a sok munkanélkülivel,és éhezővel elhiteted,hogy bennük volt a hiba…,merthát kivülröl (idézem) nem érkezhetett.Ez fura…
  A Szentjeink szerinted emlegették,hogy bennem lévő Jézus gyógyitott meg..mondjuk……
  Talán a köztünk lévő….Isten megbocsátotta bünöd,menj békével.
  Hol van itt a gondviselés,a Ráhagyatkozás???Ki is az a belső ember. Élek én ,de már nem én ,hanem Krisztus él bennem.Nem én vagyok Krisztus!!!!!!!

  Várom válaszod!

  János

  • Kedves János, játszadozunk a szavakkal, mert egyebet nem tehetünk. Az évezredek óta hazugságok kimondására és terjesztésére használt szavak, igencsak gyengék, alkalmatlanok az igazság kifejezésére. Ezen gondolatok megjelenítésének az eszköze vagyok, semmi több. Milyen jogon írhatnám úgy alá őket, mint a szerző? Nekem is el kell olvasni őket, nekem is használnom kell a bennük foglalt üzeneteket ahhoz, hogy egy teljesebb életet éljek.
   Nem szívesen foglalkozok egy kettőezer éves Jézus halálának az értelmezésével, újraértelmezésével, mert nem az a lényeg. A magyarok már lassan ott tartanak, hogy azt hiszik, hogy magyar volt. Azt hiszem, a Jézus a gyilkos című bejegyzésben írtam valamikor régen az ő haláláról. ha érdekel, elolvashatod. A szentírás számomra nem szent. Ha valaki szentnek akarja azt hinni, hát tegye. Az apostolok rég volt, talán igaz sem volt. Nem az a dolgom, hogy az ők szavaikkal foglalkozzak, hanem az, hogy a bennem élő forrás szavait meghalljam. Amíg az emberek külső, állandóan manipulált forrásokból táplálkoznak, addig még hosszú az út, mely elvezeti őket az áhított mennyországba. A Szentjeinkben sem hiszek ugyanabból az okból kifolyólag. Úgy érzem, hogy ők olyan emberek voltak, akik közel álltak az igaz forráshoz, épp ezért kellett őket szentté avatni, szavaikat a nyáj számára másképp értelmezni. Ha felfedezted, hogy Krisztus benned él, nem is tudom, miről beszélünk most itt. Örülj neki, éld a benned élő Krisztus útmutatásai szerint. Ne hallgass rám, hagyd a bibliát és egyéb szent könyveket, mert a legtisztább forrás ott van benned. Szép napot! Attila

 5. Horváth Gábor

  Vigyázat! Úgy gondolom eme gondolatok leírója némileg hiányos információval rendelkezik a keresztény vallás tanításáról, vagy rosszul értelmezi azt. Íme, ahogy én megélem.
  Krisztus a halálával, az emberiség múltbéli bűneit váltotta meg, és ez a megváltás egyben egy új szövetség megkötését is jelenti Istennel. Isten azért akarta megbocsátani és eltörölni addigi bűneinket, hogy új lehetőséget ajánlhasson fel üdvözülésünkre.
  Valóban rajtunk múlik, hogy elfogadjuk-e, ezt az ajánlatot, hisz meghagyta nekünk a szabad akaratot. Rajtunk áll, hogy a rossz angyalokra (ördögök), vagy a jókra hallgatunk. Amennyiben engedünk a bűn csábításának, úgy viselnünk kell annak következményeit. Jézus halála ez alól nem mentesít. Ugyanakkor mindig fenntartott a tévedés joga, és ha elismerjük és őszintén megbánjuk hibáinkat lehetőségünk van az üdvözülésre. Persze végső szó az utolsó ítéletkor hangzik el.
  E mellett Krisztus azt is tanította híveinek, hogy a kapott talentumokkal nekik kell gazdálkodniuk (és elszámolniuk), nem elegendő csak leülni a porba, s várni a mennyei mannát.

  • Ildi

   Így van, ahogy Jézus tanította, a tálentumainkkal magunk gazdálkodunk, és magunk is számolunk el.
   De miért gondoljuk, hogy az abszolút, aki a maga tökéletes képére teremtett minket, meg akarna nekünk bármit is bocsátani? A végtelen szeretetével és elfogadásával pont ő ítélkezne?
   Megteszed azt magaddal te magad, Gábor, és persze, ha akarod, teremtesz új lehetőségeket az üdvözülésedre. Te. Mert csak így lesz tiéd az a szabad akarat. 🙂
   Már, ha az létezik 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.