Van ébredés sokk nélkül?

Shocked1

 

 

 

 

… hogy a sokk elkerülhető-e vagy sem? Ki tudja? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Én mindenesetre egy régi kérdéssel zárnám ezt bejegyzést, bízva benne, hogy ha elkerülni nem is, de minimalizálni segít a sokk erejét, mely mint egy ébresztő vekker jelenik meg mindannyiunk életében:

Hol van a figyelmed? Kit és mit szolgál a te értékes figyelmed, mely a tisztánlátás, a lelki fejlődés örömét hivatott megszerezni számodra?

Reklámok
Categories: Minden | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “Van ébredés sokk nélkül?

 1. Ezek a gondolatok Jenő Kalo-tól valók. Tökéletesen egyetértek! És itt jön a szabad gondolat!!!
  Minden nap, amikor felkelünk az ágyból, óriási lehetőségek várnak ránk. Minden napunk ráébredés lehet az élet csodájára, az örömeinkre, a képességeinkre és a képességeink alapján ha megfelelő hittel viszonyulunk önmagunk felé megérezhetjük az alkotás fantasztikus távlatait. Gondoltunk-e már arra, hogy mennyi mindent alkotunk nap, mint nap? Nem gépek vagyunk és nem robotok! Pusztán az a tény, hogy fel tudunk kelni az ágyból, hogy járunk, hogy összetett mozgásaink vannak, hogy a gondolatainkat, elképzeléseinket meg tudjuk valósítani, ez maga a csoda. Az is egy alkotás, ha levágunk egy szelet kenyeret, megkenjük vajjal és ráteszünk egy pár szelet retket, de az is alkotás, ha megszerelünk egy villanykapcsolót. Az is alkotás, ha ragyogóra sikáljuk a WC-nket. Ma nem trendi a hétköznapiság. Mindenki valami extremitást vár, valami különlegességet. Valamit, ami megrengeti a világot. Levágni egy szelet kenyeret az automatizmus, pedig gondolhatnánk arra, hogy az a kenyér az asztalunkon maga a csoda.

  • Orvos Andrea

   Igen, és kb itt járok, sőt, úgy gondolom, ha elkezdünk hálát érezni a hétköznapi alkotásokért, akár egy tiszta WC-nek is lehet örülni valóban, szóval ha azért hálásak vagyunk, hogy ezt megtehettük, tapasztalatból mondom, hogy elkezdenek jönni a nem mindennapi alkotásokhoz szükséges intuíciók…csak úgy…vezet az érzés, vezet a hála 🙂

   • tapasztalataim szerint a tiszta vécének akkor lehet a legjobban örülni, ha te magad voltál a budipucoló :))

 2. Orvos Andrea

  abszolút 😀 csak egy példa, mi mindenért lehet hálásnak lenni 😉

 3. Orvos Andrea

  …hogy megtetted, hogy megtehetted, kigondoltad és van kezed, hogy megcselekedd, van “szered” hozzá…stb….persze ez mondjuk úgy, a kezdet…később jönnek a jutalmak (habár nem elvárásból kezdtél el WC-t pucolni igaz? :), a már “nemcsakbudipucolós” intuíciók is, na azokért meg még hálásabb vagyok (vers, próza, festmény, kézműves cselekedetekre motiváció és ihlet) 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.