Búcsú A Szavaktól – egy sokkoló felismerés szavakba kényszerítve

the wisest of all2_01A valóság kegyetlen dolog. A valóság nincs tekintettel senkire és semmire. Az ébredés nem létező fogalom. Mindenki alszik, és más-más módon álmodja igaznak a valóságot. Álmok vagyunk egy álomban.

A materializmus akárcsak a spiritualitás sehová sem vezetnek. Vak vezet világtalant mindkettővel. A valóság túlmutat ezeken. A valóság mindkettő de egyik sem. Testi, lelki és szellemi pórázok uralják a Földet. A szabadság, a szeretet ezen a bolygón a félelem, erőszak, hazugság, az önámítás áldozata lett. Folyamatosan hazudunk magunknak és másoknak a túlélésünk érdekében. A valóságot pedig túlélni és nem megélni akarjuk. A valóságból csak a gyönyört akarjuk magunkénak, a fájdalmat elutasítjuk. A valóság viszont a fájdalom nélkül nem létezik. Csak a gyönyört keresve megtagadjuk magát az Életet, mely mindkettő összessége, egyik a másik nélkül értelmezhetetlen.

Az emberiség képtelen tanulni bármiből, mert az önzőség és a félelem generációról generációra újrateremti önmagát. Az emberiség valójában nem is létezik, csak egy mesterséges fogalom, mely nevében mindent megtehet az aktuális hatalom az egyénnel.

A társadalom fiktív fogalom. Tömegekbe verődött emberi lények léteznek, akik képtelenek eljutni bármilyen fajta önismeretre, és azzal áltatják magukat, hogy vannak társaik, akikhez hozzádörgölőzve biztonságra lelhetnek. Valójában a farkasok uralják a Földet, mert a bárányok képtelenek annak a felismerésére, hogy a pásztor nem értük van. A vágóhíd látványa kiábrándító, de a többség számára többnyire az első és utolsó találkozás a valóság valódi természetével.

A materializmus a test, a spiritualitás a lélek kábítószere. Az emberiség reménytelenül belegabalyodott ezek függésébe. A valóság formálását átadta azok kezébe, akik tudják ezt, és ezek felhasználásával uralják a Földet.

Mindez nem kellene így legyen. Mindez talán nincs is így. Mindez csak és pusztán egy emberi lény véleménye.

Az egyedüli igazság a valóság. A valóság egyénileg és közösen mindenkinek más. Mindenki mást ért valóság alatt. A valóság egységesítésére történő bármilyen törekvés a hatalom eszköze, mellyel az emberi lény saját maga által fenntartott elmebörtönébe zárható be.

Egy út mely a hamis illúziók kertjéből kivezet: az önismeret. Ez viszont fájdalmas és kegyetlen, kevesen vállalják fel.

A fizikai világban a szabadság gyakorlatilag nem létezik, de a szellem szintjén megismerhető, elérhető.

Szerintem, szerintem, szerintem…

Az igazság ott van mindenben és mindenkiben. Itt többé ne keresd!

Köszönet az elmúlt három évért mindenkinek! (www.kataklizma.info)

Morgó Sapiens

P.S. Ha el tudod viselni a fenti sorok súlyát, olvasd tovább itt: http://blog.fazekas.info/

Reklámok
Categories: Minden | 2 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

2 thoughts on “Búcsú A Szavaktól – egy sokkoló felismerés szavakba kényszerítve

  1. Amritha

    Hm… A fentiek értelmében ez azt jelenti, hogy ez az oldal megszűnik fizikai szemmel olvasható formában és átmegy a szabad szellem síkjára, ahol még elérhető lesz?…

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.