A Halk Fuvola

versenyNem arra lettél nevelve, hogy az igazi arcodat mutasd, mely a testedben lakozó lélek igazi tükörképe, hanem arra, hogy egy életen keresztül maszkot viselj, hogy külső mércékhez mérd magad, és azok szerint alakítsd értékrended, önértékelésed. Ezért kell azt tapasztalnod, hogy mindenik csupán egy szerepet játszik körülötted, mindenki számító, senki nem őszinte. Ha te úgy döntesz, hogy az őszinteség útjára lépsz, mely elvezet az örök igazsághoz, meglátod, hogy a maszkok mögött, gyáva emberek bújnak meg, akik arra lettek idomítva, hogy elrejtsék valódi önmagukat.

Az igazi keresés akkor veszi kezdetét, ha már meg mered kérdőjelezni a megkérdőjelezhetetlent: a megkövesedett társadalmi normákat, szabályokat, sémákat, törvényeket, melyekbe beleszülettél, melyek hosszú éveken keresztül átitatták a hétköznapjaidat. Ezt persze senki nem nézi majd jó szemmel, mert arra van berendezkedve társadalmi rendszerünk, hogy automatikusan visszahúzza, akadályozza azt, aki más utat választ, mint amit az előír számára.

Arra neveltek, hogy célokat tűzz ki magad elé, melyeket úgy kell elérned, hogy közben betartod a szabályokat melyek szerzője számodra ismeretlen. Mások határozzák meg számodra mi az értékes, és mi az értéktelen, és elhitetik veled, hogy ezeket a bizonyos értékeket csak úgy érheted el, ha betartod az általuk kínált játszma szabályait. Így kerülsz be a társadalmi hierarchiába, mely előre megírt törvények szerinti működik, és a versengésen alapul. A lényeg, hogy meg ne forduljon a fejedben a KOCKÁN KÍVÜL gondolkodni. A verseny közben folyamatosan fogy az életenergiád, melyről azt HISZED, hogy csak és kizárólag egy előre megírt program szerint pótolhatsz. Ez a program viszont gondoskodik róla, hogy mindig több energiát fogyassz, mint amennyit pótolni tudsz. Ez nem vezet máshoz, mint a lassú de biztos elfogyáshoz, öregedéshez, elmúláshoz.

Ha te fölöttem vagy a ranglétrán, engem a programom arra biztat, hogy én is eljussak a te szintedre, és ha lehet, még annál is magasabbra. És ami nagyon fontos: KÖZBEN BE KELL TARTANOM A SZABÁLYOKAT! De mi történik, ha betartom őket? Egyszerű a kép: te, aki fölöttem vagy, ismered már őket, ismered az eszközöket, amelyekkel eljuthatok hozzád. Ha én egy előre megírt sablon szerint haladok utamon, ki tudod számítani minden lépésemet, minden reakciómat, mert te tökéletesen ismered azt a bizonyos operációs rendszert, mely engem működtet. Ekképp az esélyeim arra, hogy a helyedre kerüljek elenyészőek. De nem is ez a lényeg. hanem az, hogy a sémákat követve erőlködjek, küzdjek, másokkal harcoljak, versenyezzek, a feljebb kerülésért. Közben nem veszem észre, hogy ezzel a versennyel csak az életenergiámat pazarlom, egy olyan programot követek, mely arra lett kitalálva, hogy megkösse a figyelmemet, és lassan de biztosan elvigyen engem a síromig úgy, hogy közben ne legyen időm és energiám a valóság, a mindent átható REND megismerésére.  (Ezt alapul véve érthetővé válik, miért olyan zavaró a rendszer számára, ha valaki a saját útját járja, ha valakit nem ez az univerzális, embert robottá alakító operációs rendszer működtet.)

Ha eljutsz egy bizonyos szintre ebben a bizonyos illuzórikus hierarchiában, alprogram arról próbál meggyőzni, hogy elérted a célod, megvalósítottad önmagad, most már nem kell mást tenned, mint BÜSZKÉN élvezned az elért pozíció kényelmét. Elhiteti veled, hogy ez a maximum, amit elérhetsz. Légy elégedett és BÜSZKE. Az új életcélod, hogy meggyőzz másokat is, akik alattad vannak ebben a valótlan hierarchiában, hogy nekik is oda kell eljutniuk, ahol te vagy, és ennek eszköze, hogy teljesen meghasonulva önmagukkal, álarcokat viselve betartsák a rendszer szabályait. A ranglétra minden szintjén arról kell gondoskodnod, hogy azok, akik alattad vannak, betartsák a rendszer összes törvényét, versenyezzenek, küzdjenek egymással a magasabb pozícióért, ekképp életük energiájának egy töredékét sem  fordítva a színfalakon túli igazságok megismerésére.

Az út, amin járok végtelen. Ezt soha nem feledhetem.

A paraszt

Ha tetszik a film, töltsd le, majd töltsd fel újra más oldalakra, torrentre,  hogy ne tűnjön el teljesen az internetről. Érdekes módon az ilyen tudattágító filmek sokszor nyomtalanul elvesznek. Elképzelhető, hogy ez a film sem lesz sokáig elérhető. 
(A VLC player segítségével tölthetsz le a youtuberól filmeket: megnyitod a VLC-t, ott CTR+N, ide beilleszted a film linkjét. Elindítod a lejátszást. Majd CTR+I. A megjelenő infó ablak alján találsz egy hosszú címet, amit ha behelyezel a böngészőbe, elindul a film lejátszása. Jobb klikk a filmre, majd mentés másként.)

Reklámok
Categories: Minden | 9 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

9 thoughts on “A Halk Fuvola

 1. Én, Te, Mi, Ti, Ők :)

  Köszönöm a cikket. Köszönöm a filmet és a fordítást hozzá. Köszönöm, hogy ma is tanulhattam valamit…

  • bercimerci

   Szia, nem töltötted le véletlenül ezt a filmet?

   Üdv: bercimerci

 2. Emőke

  nagyon mély gondolatok. köszönöm, nagyon tetszett

 3. misi

  Minden kerdesre a valaszt onmagunkban talaljuk meg……..

 4. bercimerci

  Sziasztok,

  Kérlek Titeket, ha valaki tudja, hogy honnan lehet leszedni ezt a filmet – Halk fuvola – az üzenjem a face-en keresztül, mert nyomtalanúl eltűnt.

 5. B3LLAT0R

  A filmet túl későn szerettem volna letölteni. Látom más hozzászóló se találja már sehol, szóval van valaki, aki okosabb nálunk? Szeretném, ha a gépemen is meg lenne, nem csak az emlékeimben. Köszönöm!

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.