Ártatlanság

Mit takar az ártatlanság fogalma?

Reklámok
Categories: tv | Címkék: , | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “Ártatlanság

 1. Judit Vzsonyi

  Kedves Attila, hogy van ez?

  Melyik nzpont az, mely ezt mondatja. Az EGY-sg, vagy az elvlasztottsg?

  n hiszek az rtatlansgodban.

  s a magamban, ami nem jelenti azt, hogy az ltalam meglt szenvedsek okozit, okait magamon kvl kell keresnem, de termszetesen ennek megrtshez be kellett jrnom egy utat, melynek mg bizonyra nem rtem a vgre. Msok rtatlansgban val hitemhez azonban elszr hinnem kellett a magamban. Ami nem rtatlansg, az csupn elvlasztottsg, tudatlansg. Ha nem hiszek az rtatlansgban, az tletre knyszert, a vided, szavaid szerint nmagam felett. Ha nem hiszek az rtatlansgomban, abban hiszek, hogy megrdemelten szenvedek. Ez tvtra is vihet, sokan egyszeren elknyvelik magukat, mint rosszat, – 🙂 s ez nem j. 🙂 s lerzzk, elfojtjk a bntudatot. De a bntudat, majd bnbnat is egy stci csupn, mely elvezethet a feloldozsig, akr hitre juthatunk ltala, emelkedhetnk is ltala, m ha logikusan kiterjesztem, – s mintha ezt sugallnk a szavaid – mindenki megrdemelten szenved. Senki nem rtatlan.

  Senki nem rtatlan, mert mindenki az. Az rts: tants, mi visszatr a tanthoz, m az egszet, az Egysget, minden legels okt nem srtheti.

  Mindazonltal nem ktelkedem abban, hogy a videban elmondottak sokak szmra megfelel helyen tjuknak pp azon szakaszn rkezik, melyre ppen most, ppen gy lehetnek befogadk.

  Judit

  • Kedves Judit, természetesen a videóban foglalt gondolatok nem mindenkinek válnak hasznára. Őszintén bízom benne, hogy aki megnézi, már rendelkezik a megértéséhez szükséges eszközökkel, mint ahogy te is, mert úgy vélem, te érted, mit szerettem volna összefoglalni ebben az 5 percben. Amikor azt hisszük, hogy ártatlanul “szenvedünk”, akkor nem teszünk mást, mint a hozományunkkal találkozunk, melyet fontos megfejtenünk a továbblépéshez. Amennyiben hiszünk az ártatlanságban, hiszünk az igazságtalanságban, és hajlamosak vagyunk az ellenkezésre a harcra, új szabályok és törvények beiktatására, mely tovább növeli – ne szó szerint értsd – az adósságunkat, mely tovább süllyeszt bennünket a vakság tengerében.

 2. Albert Alexandrosz a Gonosz

  Jó Gondolatébresztõ. Gratulálok a videóhoz !

 3. Bernadett

  Valóban nagyon jó gondolatok!
  Az élet apróságokból tevődik össze és ilyenkor mondom azt, hogy semmi sem véletlen, ugyanis evvel az ártatlanság szóval nem voltam barát, de nem foglalkoztam vele, egyszerűen tovább tettem.
  A videó láttára elgondolkodtam és kezdtem vizsgálni kicsit az ártatlanságot. Arra jutottam, hogy össze lehet kötni a bűn, dualitás és az áldozat szavakkal. Ha van ártatlan ember akkor bűnősnek is lennie kell, ez meg a dualitáshoz vezet. Emellett van, hogy egyszerre érzi magát az ember ártatlannak és áldozatnak is. Azt hiszem mikor ez a két érzés találkozik hajlamosak vagyunk jól elbújni a problémák elől és a félelembe kapaszkodunk.
  És ismét sikerült meggyőződjek arról, hogy a félelem az oka a problémáknak.
  Köszönet a videóért!

 4. Régi eszközökkel nehéz megragadni az újat. Írott szavakkal nekem egyre kevésbé megy. Ha így kimondom, talán egy kicsivel könnyebben, de tudatában vagyok, hogy még így is nem mindenkihez az az üzenet érkezik el, amelyet én útjára engedek.
  Kedves Bernadett, pontosan arról van szó, amit te is szavakba öntöttél a fentiekben. Egyszerűen hangzik az egész, mégis milyen fontos lenne tisztán látni, hogy e felismerés nélkül, elakad az ember egy adott ponton.

 5. Kedves Barátom!

  Remek gondolatokat fogalmaztál meg. Megihlettél az írásra, és a következő gondolatok fogalmazódtak meg bennem, melyek egy ideje már érlelődtek:

  http://blog.fazekas.info/2013/04/03/hit-vagyak-es-onismeret/

  Ölel: végtelenEGY

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.