A kultúra nem a te barátod!

Régebb szó volt az úgynevezett mesterséges értékteremtésről (https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/07/22/zsidozol-meghalsz/), mely álnok módon rabul ejti az ember figyelmét, hogy még véletlenül se a saját dolgaival, saját létezése megértésével, a jelenével foglalkozzon, hanem a múlttal és a jövővel. Ennek kapcsán szóba jöttek azok az “értékek”, “ünnepek” is, melyek a magyarságot arra késztetik, hogy a jelen szeretetteljes megélése helyett, keserű szívvel a múltban szerzett sebeit nyalogassa, és a szebb jövőről ábrándozzon, egy szebb jövőért küzdjön. (Hit és remény, a terminátor páros.). Az 56-os megemlékezés másképp című bejegyzés is erre a jelenségre szeretne rámutatni. (https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/23/56-os-megemlekezes-maskepp/)

702427Egy kicsit már úgy érzem, hogy kifogytam a szavakból. Egyébként is meggyőződésemmé vált, hogy vannak dolgok, melyek megértéséhez a kimondható/leírható szó nem nyújt elégséges támaszt. Ezért személyes megélésekre, tapasztalatokra, önálló gondolkodásra van szükség. Egy újabb nemzeti szintű “megemlékezés” közeleg (Március 15), mely során rendszerint dicsőítik a harcot, a vérontást, a hősiességet, stb. Ezért arra gondoltam, hogy küldök én is egy kis emlékeztetőt, mely táplálékul szolgálhat az ébredni vágyó elméknek e nehéz időkben:


Kedves magyar felebarátom! Emlékeztetni szeretnélek, hogy a magyar jelen nem szólhat míg a világ s két nap a múlt siratásáról  (Trianon, szabadságharc, stb.)  és a jövőtől való félelemről. Szeretném, ha látnád, hogy a közelgő ünnep is szerves része a Mesterséges Értékteremtés nevű programnak, melynek célja, hogy elterelje az ember figyelmét önmaga, emberi mivolta megismeréséről, hogy továbbra is programozható termelő/fogyasztó robotként élje az életét. Ezen “hivatalos ünnepeknek” köszönhetően történhetett meg, hogy ma már az emberek vezényszóra ünnepelnek, és egyre kisebb hajlandóságot mutatnak a spontán, természetes viselkedésre/ünneplésre. A hivatalos ünnep az ünnep. Ha nem hivatalosan ünnepelsz valamit, az megvetendő. Erről szól a társadalomnak nevezett jelenség.
Tudom, hogy egy kissé szokatlan a kép, amit itt festek, de úgy érzem, hogy egyre többen kezdenek belátni a színfalak mögé, így azok előbb vagy utóbb leomlanak, és újra ránk ragyog a fény. Most még a “a múltból meríteni és a jövőbe nézni”  a jeligék. Ekképp telik el az életünk anélkül, hogy megértenénk, mi volt a célja az egésznek. “Hál’ istennek” ez már változóban van, és én arra bátorítok minden kedves olvasót, hogy legyen szerves része ezeknek a változásoknak, hogy elkezdődhessen a közös felemelkedés!

Élj a jelenben, küzdelem nélkül

(C.R. Singh: live In The Present Free From Strife)
Az öregek lassúk és a múltban élnek;
A fiatalok sietve a jövőbe lendülnek;
Mindkettőnek oda lett a jelen,
Minek ára megfizethetetlen.
A múlt nem látja viszont az öreget;
És ki tudja, hogy a jövő mit rejteget!
Vessz el az időben, s életed elrepül;
Vagy élj a jelenben küzdelem nélkül.
Terence McKenna kultúráról szóló gondolataival zárnám e bejegyzést, bízva abban, hogy arra ösztönözik a nézőt, hogy merjen másképp (önálló módon) gondolkodni, és azt őszintén, tisztán kinyilvánítani:

Szeretettel,

egy Szabad Gondolat

Ha érted az üzenetet és átérzed a fenti sorok súlyát, kérlek, mutasd meg másnak is.

Reklámok
Categories: Minden | 6 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

6 thoughts on “A kultúra nem a te barátod!

 1. Huliganthropus Agriensis

  Szükség van ezekre az ünnepekre, igény viszont egyre kevesebb van rá.
  Történelmi múlt nélkül, annak ismerete nélkül pedig nem élhet egy nemzet. Az említett “ünnepek” eredetije sok halált és veszteséget hozott, s akik harcoltak, nem a semmiért küzdöttek, hanem okkal, céllal. A történelemhamisítás az oka, hogy nem úgy és nem azt ünnepeljük, amit és ahogyan kellene. Ki tud ma Atilláról, az első magyar királyról bármit is? Kik ünneplik őt, vagy Bendegúzt? Pedig Himnuszunk egyik nevesített alakja Ő, de az átlag magyar ma megelégszik az első versszakkal, a többi néma csend. S okkal nem folytatják… Mert valakiknek sértené a lelki világát. Hogy a miénket mi bántja, az nem számít.
  Nekem fáj Trianon és fáj, ha ide új izraelt vizionálnak.

  Még egy versemet ide leteszem:

  http://poet.hu/vers/104379

 2. Van benne igazság; a szabadság, testvériség egyenlőség stb. csak 1 nagy RIZSA részei, a szabadkőmüves mocskosság 1640-ben kezdődött, 1789-ben folytatódott, hozzánk 1948-ban ért el. Cél a királyság megdöntése volt, ill.a társadalmi berendezkedésekkel való kísérletezés. Kossuth-ot és társait is a svájci, francia free-masonok bérelték fel ill. uszították, (a bukás után Kossuth Amerikába szökött, álruhába bujkált a Washingtoni Capitolium oszlopai mögött, de az ottani free-mason elvtársai nem álltak szóba vele!). A mocskosság folytatódott párizsi kommün, Lenin, Trockij, Kun (Konh, Kan) Béla, Rótmanó, Biszku Béla, Ipper Pál, Bolgár György stb. Ezek pénz-sóvárabbak, mint a királyok, vagy mint, a drasztutye megszállók. A nyugati országokban megmaradt alkotmányos monarchiák mai példájából világos, hogy jobban jártunk volna, ha elfelejtettek volna bennünket, ill. Görgeynek volt igaza

 3. juca

  már nagyon régóta gondolkodom erröl, csak azt gondoltam ezek nem “illendő” gondolatok.nagyon egyetértek ezekkel a gondolatokkal.hatalmas kultúránk mellett képtelenek vagyunk egymással beszélgetni, olyan dolgokról, ami nem pletyka, vagy politika, abban mindenki remek.ebben a szédült világban nem tudom mi az én álláspontom, mi az én világom, olyan mintha csúszna allam minden kifelé.nm értek egyet a karácsony aljas szellemével az álszeretet megnyilvánulásaival, az iskola rendszerrel ahol a gyerkeket birkáknak nevelik s akik nem állnak be a sorba kiképzötáborszerüen büntetik.nem tudom hol a helyem, s hogy tudnék ezen változtatni, vagy egyáltalán lehet-e.a családom nem ért velem egyet …
  örülök hogy hasonló gondolkodású emberek írásait olvashatom, s ilyenkor gy érzem nem vagyok egyedül…

  • Csak egy megjegyzés. Teljesen normális dolog, hogy amikor az ember elkezd belátni a színfalak mögé, úgy érzi, egyedül van. Ez valójában nem így van! Igenis sokan vannak, nagyon sokan, akik már nem veszik be a maszlagot. Kérlek, figyelj arra, hogy ez az “ébredés” ne szüljön ellenszenvet a családoddal szemben. Tudod te is, hogy azért nem értenek meg, mert az elméjük még mindig kondicionálva van. Te ezt kezded észrevenni, kezdesz kiszállni ebből a bűvös körből. Ők még benne vannak, ők még nem látják át, hogy mennyire programozva van az emberi elme. Most van a legtöbb szeretetre és elfogadásra szükség részedről, hogy ne érezz irántuk megvetést, még akkor sem, ha ők elítélnek téged azért, hogy furcsán gondolkozol, és megpróbálnak visszahúzni oda, ahonnét jössz. Ha sikerül odafigyelned erre, hihetetlenül felgyorsulnak a dolgok: egyre többet és tisztábban látsz, és ők is elkezdenek nyitni az új dolgok felé. Ha nem tudsz megbirkózni az ellenszenvvel, ami ilyenkor felüti a fejét, a te lelki fejlődésed is lelassul, hogy tudd konstruktív módon feldolgozni a változásokat. Sok-sok szeretet és megértést kívánok neked!

   • juci

    –hát ezt most nagyon köszönöm…..:)

 4. és vajon ki ölte meg Felekyt?

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.