Te (m-)ilyen elnököt szeretnél?

Uruguay elnök

Az uruguayi elnök, José Mujica (Pepe) megválasztása után nem költözött be az elnöki palotába, hanem felajánlotta az üresen álló épületet a montevideói hajléktalanoknak, arra az esetre, ha ítéletidő esetén betelnének a város hajléktalanszállói.

Pepe mind a mai napig vidéki házában él, zöldség és virág termesztéséből teremti elő napi betevőjét.
És a te elnököd…? A te elöljáróid…? A te vezetőid…?

RÁADÁS:

Reklámok
Categories: Minden | Címkék: , , , , , , | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “Te (m-)ilyen elnököt szeretnél?

 1. Kaya Ibrahim

  A jigging kid a szarvas-gombát csípi kurvára zabálni, aminek 3.000.€ kilaja, fürjtojással, libamájjal oldalba támasztva. Egy ilyen villásreggeli 170.000. -Ft./ kopf, a tetves népzsírján-élősködő sleppjével együtt ez 100 – 150 adag/nap, az ország rokkant-nyugdíjasainak éves pénzét fölzabálják 2 hét alatt. Mint a világháborúban az amerikai hadseregnél: ilyen kevésből, ilyen kevés idő alatt ilyen sokat lopni, ez a művészet!

 2. Huliganthropus Agriensis

  …és az én elöljáróim, akik mindig ugyanazok, s maguk szavaznak magukra…?! Nos bizonyos értelemben “jók” azok…

  Igazságosságra még a gonoszoknak is szükségük van egymás közt

  XXIII. SZÓKRATÉSZ: Jól teszed. Még ebben is kedvezzél nekem, és felelj: szerinted egy állam vagy hadsereg, vagy kalózok, vagy tolvajok, vagy más népség, akik közösen valami gonoszságban orozkodnak, képesek-e valamit elérni, ha egymással szemben igazságtalanok?
  THRASZÜMAKHOSZ: Aligha.
  SZÓKRATÉSZ: És ha nem gonoszkodnak egymással?
  THRASZÜMAKHOSZ: Akkor inkább.
  SZÓKRATÉSZ: Az igazságtalanság, Thraszümakhosz, lázadást, gyűlölködést, harcot támaszt közöttük; viszont az igazságosság egyetértést és szeretetet. Így van?
  THRASZÜMAKHOSZ: Úgy legyen! Hogy ne húzzak ujjat veled.
  SZÓKRATÉSZ: Jól teszed. De felelj erre is. Ha az igazságtalanság, ahol csak föltámad, viszályt támaszt, ugye, ha szabadokban és szolgákban megfészkel, bennük kölcsönös gyűlöletet csihol és visszavonást, s képtelenné teszi őket a közös munkára?
  THRASZÜMAKHOSZ: Nagyon is.
  SZÓKRATÉSZ: És ha két emberben támad föl. Azok ugye majd széthúznak, gyűlölködnek, ellenségeivé lesznek egymásnak és az igazságosaknak?
  THRASZÜMAKHOSZ: Azok lesznek.
  SZÓKRATÉSZ: És ha, Thraszümakhosz, egy emberben támad föl az igazságtalanság? Nem veszti el önnön lényegét? Vagy éppen megtartja?
  THRASZÜMAKHOSZ: Megtartja.
  SZÓKRATÉSZ: Úgy látszik, az igazságtalanságnak éppen az a lényege, hogy akiben csak föltámad, államban, fajban, seregben vagy bármi másban, azt először is képtelenné teszi a célszerű cselekvésre, meghasonlást támasztva benne, úgyhogy ellenségévé lesz önmagának és mindenféle ellenfelének, sőt még az igazságosnak is? Nem így van?
  THRASZÜMAKHOSZ: Nagyon is így.
  SZÓKRATÉSZ: Gondolom, ha egyvalakibe belefészkelődik, mindezt épp úgy gerjeszti, hiszen épp ez a természete: először is az illetőt képtelenné teszi a cselekvésre, önmagával tusakodóvá és meghasonlottá teszi, majd önmaga és az igazságos ellenségévé. Így igaz?
  THRASZÜMAKHOSZ: Így.
  SZÓKRATÉSZ: Ó, kedvesem, ugye az istenek is igazságosak?
  THRASZÜMAKHOSZ: Tegyük fel.
  SZÓKRATÉSZ: És az igazságtalan gyűlöletes az istenek előtt, míg az igazságos a barátjuk.
  THRASZÜMAKHOSZ: Töltekezzél a szavakban, én nem ellenkezem, nehogy ezek meggyűlöljenek.
  SZÓKRATÉSZ: Csak rajta! Tedd lehetővé lakománk élvezetét, felelgetvén mint most is. Minthogy kitűnt, hogy az igazságosak bölcsebbek, jobbak, tettreképesebbek; viszont az igazságtalanok nem képesek közös cselekvésre – s ha el is ismerjük, hogy néha tényleg elértek valamit közösen, ebben nincs teljes igazságunk, hiszen ha teljesen igazságtalanok lettek volna, hajba kaptak volna; világos, hogy fészkelt bennük valami az igazságosságból, ami visszatartotta őket, hogy egymással is úgy bánjanak el, mint az ellenséggel; íme megtették, amit akartak, de úgy láttak neki gaztettüknek, hogy csak félig voltak gonosztevők; ha tökéletesen gonoszok és igazságtalanok lennének, tökéletesen cselekvésképtelenek volnának. Hogy ez így van, belátom, de nem úgy, ahogy te először állítottad. Még azt kell megvizsgálnunk, amit későbbre tűztünk vizsgálatra: vajon az igazságtalan jobban él-e az igazságosnál és boldogabb-e?
  >>>na, ez itt a lényegi kérdés, ami az alapcikkhez kapcsolódik.<<>>Szókratész korában is létezett már az NWO?<<<

  Platón: Az állam
  http://www.mek.niif.hu/03600/03629/03629.htm#9

 3. A mi vezéreink életükben sosem dolgoztak,de eladták, kifosztották az országunkat… …loptak, csaltak,hazudtak,és közben nem csináltak semmit….

 4. Huliganthropus Agriensis

  Álmodjunk szebb világot… 🙂

  Go the Fuck to Sleep – Read by Samuel L. Jackson

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.