Mi nyertük a választásokat!

Kedves olvasó! Ezt az Egyed “Ufó” Zoltán tollából származó írást a www.manna.ro hasábjairól nyúltam le. Miért tettem? Egyszerűen csak azért, mert belőlem is kikívánkoztak a benne felsorakoztatott gondolatok, és nem szeretnék annak  megfogalmazásával bíbelődni, amit előttem valaki ennyire jóízűen, kissé humorosan és emészthetően megfogalmazott. Úgy gondolom, hogy a következő írás tartalma nagyon tanulságos és ébresztő lehet, minden magyar ajkú embertársam számára, függetlenül attól, hogy a határon innen vagy túl próbál megbirkózni a hétköznapok megoldatlan problémáival. Fogyaszd szeretettel!
….ja, és hogy mi lesz, ha az alábbi írást megosztod?
1. Többen visszaigazolást kapnak, hogy sokan vannak már, kik másképp gondolkodnak (többen mint gondolnák), és hogy a “másképp gondolkodás” nem bűn, hanem egy természetes dolog, amit nem szégyen, hanem igenis fontos vállalni, és alkalomadtán nyíltan kifejezni.
2. Megtörténhet, hogy sokan bátorságot merítenek belőle ahhoz, hogy legközelebb, ne hagyják magukat hazugságokkal beetetni, megfélemlíteni, helyette a saját egyéni véleményüknek adjanak hangot, ha megkérdezik őket.
3. Felgyorsulnak a valós változások, stb….

Azt sugallták nektek: „ha nem szívsz te is legalább egy slukkot, nem vagy a barátom!”. Igen, kinéznek bennünket, mert nem akarunk mi is szívni. Mert úgy érezzük, eleget szívtunk már.

Kedves nemszavazó testvéreim!

Ezúton mondok köszönetet mindenkinek, aki december 9-én élt demokratikus jogával, és tudatosan elkerülte a szavazóhelyiséget. Az erdélyiek ismét példát mutattak, hisz az országban régiónk áll első helyen a távolmaradás tekintetében. Önök megmutatták, nem hagyják, hogy mások döntsenek a fejük felett, saját kezükben akarják tartani sorsukat. Ezért köszönet és elismerés jár!

Fotók: Egyed Ufó Zoltán

A fenti bekezdést egyik kedvenc politikusomtól, Borboly Csabától kölcsönöztem, természetesen adaptáltam egy kicsit, kicserélve a „felkereste” szót az „elkerülte” szóval, és a régiókat is átírtam. Az adaptáció oly jól sikerült, hogy az eredetinél sokkal jobb lett, ezért mertem ezzel kezdeni.
Kedves nemszavazó testvéreim! Mi nyertük a választásokat.

Nem azok a politikai pártok, akik vasárnap este kiálltak teljes vezéri karukkal a tévékamerák elé, és nyilatkozgattak mindenfélét, mellüket verve, hogy ők ilyen vagy olyan jók voltak, és még jobbak lesznek a mandátumuk alatt. Mi nyertük a választásokat, a hazug, köpönyegforgató politikától és főleg a gagyi, tolvaj politikusoktól megundorodott átlagemberek.

58,24%-kal mi nyertünk. A magát nyertesnek kikiáltó USL csak 24%-ot kapott, a magyar választók szívére és pénztárcájára pályázó RMDSZ pedig csak egy halvány 2%-ot. Ha párt lennénk, messziről vertünk volna mindenkit. De szerencsére nem vagyunk párt.

58 százaléknyian vagyunk, de számunk egyre növekszik. Ha a szavazókból leszámítjuk azokat, akiknek szavazatát megvásárolták, azokat, akik zsarolás miatt mentek el szavazni, azokat, akik picit kételkedve, de mégis bevették a hazug ígéreteket, és azokat, akik csak a papjuk unszolására mentek el voksolni, akkor kiderül, hogy ők még 10 százaléknyian sincsenek, és főleg olyanok, akik a csont közelében vannak.

De csak ha az 58%-ot vesszük, már az is hatalmas. Ezzel a számmal üzentünk a politikumnak. Nyilván süket fülekre találunk, szokás szerint.
Politikusainknak sokkal nehezebb elhinniük azt,

hogy nem kellenek az embereknek, mert nem végezték rendesen a munkájukat, mint azzal ámítaniuk magukat, hogy hullott a hó, vagy hogy az emberekben nagy az érdektelenség. Nincs olyan ember, aki érdektelen lenne sorsa iránt, de ők ezt nem látják át, annyira el vannak foglalva magukkal.

Kedves nemszavazó testvéreim! Tudom, nehéz volt vállalnotok azt, hogy véleményt nyilvánítotok az urnától való távolmaradással.

Tudom, hogy minden sajtóorgánum azt szajkózta nektek, hogy bűnösök vagytok, ha nem mentek el szavazni. Minden úton-módon megpróbáltak bennetek bűntudatot ébreszteni, akár nemzeti öntudatotokat zsarolva, akár titeket hibáztatva régiótok eljövendő anyagi visszafejlődéséért. Sajtósként bocsánatot kérek tőletek. Tudjátok, mi újságírók is pénzből élünk, és a pénz főleg a politikumon keresztül érkezik irányunkba.

De nem csak a sajtó támadott benneteket. Vasárnap tucatnyian megkérdezték tőletek, voltatok-e szavazni. Ismerősök, barátok, szomszédok. És ha azt mondtátok, hogy nem, akkor úgy néztek rátok, mint valami bűnözőkre, mint valami szociális beilleszkedési problémával küszködő betegekre.

Pont úgy néztek rátok, mint ahogy kinézik egy középiskolás bentlakás szobájában azokat, akik nem cigiznek. Azt sugallták nektek: „ha nem szívsz te is legalább egy slukkot, nem vagy a barátom!”. Igen, kinéznek bennünket, mert nem akarunk mi is szívni.
Mert úgy érezzük, eleget szívtunk már.

Kinéznek minket, de ne feledjük el: már mi vagyunk többségben. Igen biza, mi vagyunk 58 százaléknyian, és lassan nekik kell majd szégyellniük magukat. Egyelőre nemtörődömséggel vádolnak minket, de hazug vádjukból kilóg a lóláb.

Nézzük csak meg a térképet! Hol szavaztak legtöbben? Teleorman, Gorj, Mehedinţi, Olt, Giurgiu. És hol tartózkodtak ettől a legtöbben? Temes, Máramaros, Kolozs, Arad, Szeben. Valamiért úgy érzem, ebből a felsorolásból egyből kiderül, hogy nem butaságból fakadó közönyről van szó, hanem ellenkezőleg, magasabb tudatossági szintről.

Hogy ez (gyakran félanalfabéta, a Maslow piramis középső lépcsőfokát pénz és hatalom segítségével átugrani próbáló) politikusainknak nem tetszik, érthető, és azon sem csodálkozom, hogy reakciójuk az, hogy sértegetik, bunkósággal és közönnyel vádolják az ország lakóinak a kétharmadát ahelyett, hogy magukban keresnék a hibát.

Sajnos annyira körbevették magukat seggnyalókkal és imidzsüket építő szakemberekkel, hogy nem tudnak már tőlük tükörbe nézni, csak a falon lógó, rendelésre készült portréjukat nézegetik, amely félistenként ábrázolja őket. Bocsássatok meg nekik!
Kedves nemszavazó testvéreim!

Ha a választási plakátok szlogenjeit nézegetem, ilyeneket, hogy autonómia, biztonság, jövő, remény, akkor ezekről mind ti juttok eszembe, nem félisten, félmajom politikusaink. Bennetek látom azt a szikrát, mely egy magasabb tudatossági szint felé fogja tolni társadalmunkat. Bennetek van a jövő. Köszönöm, hogy felvállaljátok véleményetek, a társadalom előítéleteivel dacolva.

Kitartásotok nem hiábavaló. Nyilván nem fogjuk a politikai hatalmat átvenni, még akkor sem, ha többen vagyunk mint ők. De velük párhuzamosan, akár őket figyelembe sem véve, ki tudjuk alakítani a saját kis világunkat, ami talán jobb lesz, emberibb, őszintébb, hasznosabb.

Magától fog ez menni, meglátjátok, nem is kell és nem is szabad erőltetni. Csak kell hagynunk, hogy a szeretet szabadon kiáramoljon belőlünk. És munkára van szükség, szellemi és kétkezi munkára. Újra fogjuk építeni, amit drága elöljáróink tönkretettek az elmúlt évtizedek alatt.

Őket hagyni fogjuk, hogy tovább játsszák a saját pénzünket szívességből visszaosztogató félistent, hogy embertársaink iránt gyűlöletet és félelmet próbáljanak szítani, és mosolyogni fogunk rajtuk. Ahogy már most is mosolygunk rajtuk eleget. Ők a mi bohócaink. Igaz, elég költséges őket fenntartani, de mit meg nem ér egy-egy jó röhögés, a legjobb gyógyszer a világon.

Kedves nemszavazó testvéreim! Ne feledjétek, győztünk, és a végsőkben is győzni fogunk! Köszönöm nektek, hogy ki mertetek állni, köszönöm ezt a győztes csatát, és köszönöm, hogy továbbra is segíteni fogtok gyermekeim számára egy jobb, emberibb világot teremteni.

Isten áldjon benneteket!

Egyed Ufó Zoltán

Világvégi Autonómia

Reklámok
Categories: Minden | 3 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

3 thoughts on “Mi nyertük a választásokat!

  1. Nem tudom milyen választásokat nyertek meg a távol maradottak, én azt látom, hogy kik lesznek a hatalmon…

    • Antal János

      Én meg azt látom, hogy nem érted a rendszert, melyben élsz. :-((

  2. Visszajelzés: A változás jelei – Világvégi autonómia « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.