Kell-e támadni a Hatalmat?

amit adszA válasz röviden és tömören: NEM.

Bővebben:

Fontos látni, hogy az ellenszenv-nyilvánítás egy fajta TÁM-ADÁS. A hatalmat ha segíted, erősíted. A hatalmat ha TÁM-ADOD, arra kényszeríted, hogy megerősítse a védelmét, újabb taktikákat alkalmazzon ellened, tehát közvetett módon szintén erősíted, segíted. Ha figyelmes vagy, rájöhetsz, hogy őt támadva is magadnak ártasz. TÁM-ADÁS és támogatás a hatalom számára ugyanaz. A figyelem megvonása, az egyén irányába történő visszafordítása az egyetlen valós megoldás. Minden, amit az egyén tapasztal, az ő személyes figyelméből táplálkozik. A kérdés ismételten, már sokadjára is ugyanaz: HOL VAN A FIGYELMED, A TE ÉRTÉKES FIGYELMED? Ha az egyén figyelme a helyén, az igazság, mely erős, útjára kél, fertőz, gyökereiben oszlatja szét a valótlant, az élősködő hatalmakat.
FIGYELEM! Nem hallgatásra bátorítok senkit, hanem inkább arra, hogy végre kezdje el őszintén vállalni szíve hangját! Ne éljen, ne beszéljen, ne cselekedjen másképp, mint ahogy gondolkodik, ahogy érez. Az ŐSZINTESÉG AZ EGYETLEN JÁRHATÓ ÚT.
Mindenféle hatalomnak a melegágya az emberi vakság és tudatlanság, mely abból származik, hogy az ember születésétől fogva hazugságra van kondicionálva (programozva). Egyáltalán nem csoda, hogy a politikusok, a pénzügyi és vallásipari szakemberek, még ha tudatlanul is, de ugyanezt teszik. Számukra természetessé vált a hazugság.

igazságA társadalom hazug, velejéig romlott, így téged is hazugságra, képmutatásra, színjátékra, taktikázásra nevel. Ezek súlyos, nem túl szokványos gondolatok. Akár ellenszenvet is ébreszthetnek azokban, akiket valamiért kényelmetlenül érintenek. Viszont fontos látni, hogy ennek felismerése a legelső lépés a változás útján. Csak utána jöhet a többi.
Fontos látni, hogy igenis az egyén felelős a parazita hatalmak létrejöttéért és épp ezért a többségnek szüksége is van rá. Általa találkozhat az egyéni felelősség nem vállalásának súlyos következményeivel. Tehát egy hazugságokra épülő társadalomban a diktatórikus hatalom jelenléte igenis fontos. Ekképp kaphat a felelőtlen egyén valós tükörképet arról, hogy ki is ő valójában. A csalódások, a szenvedések, a fájdalmak mértéke egyenesen arányos az emberek elméjét uraló sötétség mértékével. Ne siránkozz! Változz, hogy változtathass! Légy te az őszinteség, a változás megtestesítője! Senki más nem léphet helyetted!

Eszközök Az Élet Piramisában

P.S. Ez a gondolatsor akkor segíthetnek a változásokban, ha miután elolvastad és tetszett, megosztod, hogy másoknak is eszközül szolgáljon egy másabb, egy emberibb látásmód kialakításában.

Reklámok
Categories: Minden | 15 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

15 thoughts on “Kell-e támadni a Hatalmat?

 1. Ha értésére adod a hatalomnak, hogy nem tetszik neked, hogy visszaél helyzetével, az még nem támadás. Igenis vegye tudomásul a hatalom, hogy én, a polgár vagyok felette, nem ő a hatalom. Tulajdonképpen én hatalmaztam fel őt hatalommal, ne vegyen engem babra akkor. Csak a sok tátott szájú égre néző erről a dologról nem akar tudomást venni…

  • Kedves Attila. Egyetértek soraiddal. De a kérdés még mindig ugyanaz: miért hatalmaztam fel mást? Miért bombázom figyelmemmel a külső hatalmakat. Miért hagyom az belsőt összeomlani? Ki volt aki, lemondott a felelősségről és másra ruházta azt? Ki volt aki vakon száguldott a kényelem és a tudati eltompulás felé?
   A hatalmat én hoztam létre tudatlanságommal. És én szüntethetem meg a tudatosulással.

   • Mucsi Sándor

    Re.Szabad Gondolat
    De a kérdés még mindig ugyanaz: miért hatalmaztam fel mást? – Azért , mert EZ a demokrácia , úgy éreztem hogy majd Ő képvisel engem és a rá szavazó százezreket a Parlamentben ! Ha nem úgy cselekszik , ahogy ÉN és MI elvárjuk , akkor igen is támadni KELL a hatalmat – hogy tudja – nem hagytam a belsőm összeomlani , sőt számon kérem tőlük a felelősséget ! Bizony , ez ilyen egyszerű !!

 2. KalSce

  Szerintem ez a mondatod is ítélet, “támadás” :)) – “A társadalom hazug, velejéig romlott, így téged is hazugságra, képmutatásra, színjátékra, taktikázásra nevel.”
  Minden nézőpont kérdése 🙂

 3. Huliganthropus Agriensis

  …és mégis.
  Nem támadni kell a hatalmat, hanem visszavenni a hatalmasságoktól a nekik ideiglenesen átadott jogainkat, mert azokkal nevünkben visszaéltek. Ezeket a rendeleteiket pedig azonnal hatályon kívül kell helyezni. Hol támadás ez? Miért értékelnénk mi jogátadók támadásnak e visszavonást? Még az ajándékot is vissza lehet kérni, nem még egy személyes jogot, ha azzal rosszul gazdálkodnak. Egyenként is visszakérhetnénk. Egyéni jogainkra hogyan is vonatkoznának a kollektíva, az ország jogtiltó rendeletei? Pedig annak folyamatát látjuk, lassanként elveszítjük egyedi, egyéni rendelkezés-képességünket, a hatalom gyakorlói megvonják ezeket tőlünk. Majd azt állítják, már csak a kollektív jogok maradtak, nincs egyedi elbírálásra lehetőség, egyéni szabad akarat, nincs egyetlen embernek semmihez joga. Csak a kötelesség marad, de az szigorúan személyre szabva. Kötelességünk marad, hogy befogjuk a szánkat, fizessük az adót, ne vegyük észre, ha pl. maguknak a fizetésemelést megszavazzák, aminek összege havonta öt nyugger átlagjövedelme (csak az emelésnek). De EÜ dolgozónak, tanárnak béremelésről kuss!
  Az ő szemszögükből tényleg támadásnak minősül, ha valakik le akarják vágni a kígyó fejét, vagyis őket eltávolítani a hatalom közeléből végérvényesen, vagy csak időlegesen. Nézzük meg, hol vannak most a “bukott” politikusok. pl. Ki a Máv vezére?

  De nézzünk a régmúltba is. Volt-e, van-e, a magyarok közül, aki meg merné kérdőjelezni Szent Koronánk hitelességét? Annak alkotmányosságát, törvényeit?
  Tehát a hatalom nem mindig egyenlő a rosszal, a népellenséggel, még akkor sem, ha szigorú. Törvényeit be kell tartani, be kell tartatni. Most van rajtunk a sor, számon kérni politikuson, pénzemberen, nép- és nemzetnyúzón a törvényt! A mi törvényünk áll az ő rendeleteikkel és “jog”szabályaikkal szemben. De amelyik törvény jó, azt be kell tartani. Ami szabály pedig emberellenes, nemzetellenes, meg kell szegni a polgári engedetlenség eszközével (már ezt is elveszik lassan).
  Mit ér a csordaszellem, ha a nyájat, vagy a csordát gyér legelőkre viszik? Nem lázadnak, összevesznek egy fűcsomón. Mert barmok és birkák! Próbáld meg ezt a bivallyal! Nem is említi az emberre hasonlatként ezt a kissé önfejű, akaratos jószágot még a biblia sem.
  Most nekünk is erősnek, bivalyerősnek kell lennünk egyenként, és nemzetként!
  Már csak egy igazságosztó nemzetvezető hiányzik, ki olyan mint nagy királyunk Atilla, vagy II. Atilla (Mátyás). Mi “királyra” várunk, etikai és szellemi vezetőre. A zsidók még mindig a messiásra várnak, aki majd elviszi őket közülünk (elragadtatás). Én már nem is tudom, melyiket várom jobban…

  • Nem vagyok a szavak mestere. Úgy érzem, bárhogy fogalmaznék, nem tudnám megértetni a lényeget. Forradalommal többször próbálkozott már a nép…nem vált be. A korona igazságában én nem hiszek. Egy részt azért, mert nem voltam ott, csak meséket hallottam róla, másrészt meg azért mert úgy gondolom h. Szent I. húzta először csőbe a magyarokat, oly módon, hogy még meg is köszönte a nép neki. Természetesen elfogadom, ha valaki nem így vélekedik róla. Számomra István volt a legnagyobb áruló….annak ellenére hogy szentkén tisztelik és dicsőítik a templomokban meg a hazafias szónoklatokban. A zsidókról röviden: http://www.youtube.com/watch?v=r1ACGZFa9bw&feature=player_embedded

 4. Visszajelzés: Hogyan mentheted meg a politikusokat? – Hogyan valósítható meg az autonómia? « Szabad Gondolat

 5. Huliganthropus Agriensis

  Én nem sz. Istvánt emlegetem, s a Koronát sem vele kapcsolatban hoztam szóba. A korona mindig is magyar, vagy hun korona volt, semmi köze a pápasághoz, a judeo-katolicizmushoz. Annál sokkal ősibb, s e jellegzetességek meglátszanak kialakításának jegyein. Gondoljunk csak a csüngőire, ami sámánkoronák sajátja, a világfa ábrázolásokra, talizmán-köveire, vagy a napkeresztre a tetején. (Bár egyes feltételezések szerint később került rá a kereszt.) Az, hogy éppen István idejében adták vissza, csak a véletlenek egybeesése. De vissza kellett adniuk, s ha ezt hamarabb teszik, nem István kerül hatalomra. Első ismert királyunk Nimród, majd a közismertségben Atilla következik, aztán István. De Istvánt soha nem lehet a magyarok első koronázott királyának hazudni. Ez csak a történelemhamisítók vesszőparipája.
  A korona a törvény megtestesítője. A közvetítő fent és lent között, tehát személy. Beavató korona, nem mindennapos viselésre szánták. Nimród koronája ez, vagyis annak hasonmása. A beavatott, a király nincs a nemzettségek tagjai fölé helyezve, azok egyenrangúak a választott királlyal. E két fél fölött áll a korona, s annak törvényei. A király ennélfogva sohasem lehet teljhatalmú. Ez a rendszer a világ első alkotmánya, az Usa alkotmányának is alapja. A királyválasztás módja pedig szinte mesébe illő. Vagy a Nemzetgyűlés választ arra alkalmasok közül királyt, vagy a korona választ, s nem muszáj, hogy főúri család sarja legyen az.
  S hogy erről mit sem tud az átlag magyar… hát mit lehet erre mondani?
  Csak példánk hozom fel >>> Talán tudod, hogy mi a Szfinx neve?
  -Miért, van neve? Azt hittem Szfinx-nek hívják. – mondhatná bárki 🙂
  Pedig a feliratokban ott az eredeti név, mégsem azon nevezik. Ma az egész világ így hívja, s nem a “Szfinx” tehet róla.
  …majd ha valaki eredeti nevén említeni meri, rögtön kiutasítják a tudományos körökből, csak a név kimondása miatt is. Nem kell hozzá az sem, hogy magyarnak mondja magát.
  A név: ABA-HUN Csak ennyi, nem több, nem is kevesebb. Ha ezt valaki meghallja, s mellé, hogy Hungary, majd hogy az Aba magyar nemzetségnév, rögtön “hamis” gondolatok támadhatnak még egy nem-magyar elmében is. Magyarázhatják ezt az ottani őshonos nyelv másmilyen jelentésével, hogy másra gondolt a hieroglifa készítője, hogy túl messze van a Kárpát-hazától, mégis hirtelen új felismerés-dimenziók nyílnak. Piramisok nálunk is vannak, Hierosolyma pedig magyar város volt a talmudisták térnyerése előtt, ahonnan nem távolság Egyiptom.
  Az igazi távolság nem itt, hanem a szellemi-kőkorszakba zuhant mai ember beletörődésében van, szemben állva a megismerni és tudni vágyókkal.
  A mai hatalom képviselői őket erősítik, minket pedig minősítenek, megjelölnek mint ellenségeiket. A tudatlanok pedig ránk ismernek, s nemsoká üldözni fognak, mert kívülállók lettünk. Fekete bárányok… fényhordozók, fényhozók, ragyogó lelkűek. Luciferek.

  • úristen!!!!!

   • Huliganthropus

    Melyik úristenre gondolsz?
    S konkrétan melyik mondatomra?
    Történelmi, világnézeti, vagy vallási kritikának véljem láthatóan nemtetszésedet kifejező válaszod?

  • Őszintén: magas röptű gondolatok ezek az én egyszerű lényemnek. Számomra a történelem olyan mint a szentnek mondott iratok: a valóság megismerésére semmiképp nem használom őket, mert ahány ház, annyi szokás, ahány könyv, annyi “szopás” 🙂 Nem hiszek én már egyben sem. A nagy Hungary mitoszban sem hiszek, és azt sem hiszem, hogy különb lennék én, székely magyar bármelyik másik fajnál. Nem hiszek én már semmiben. Bizalmam van csak az élet rendéjben. Miért? Megtapasztaltam, milyen csodálatosan működik. Ennyi. Tiszteletben tartom a véleményedet. Járd az útját, tapasztald meg, hova vezet. Nekem nem megy, mint ahogy az általam felszínre hozott gondolatok is hasznavehetetlenek sok ember számára. A formai hatalmak, a formaságok a csili-vili dolgok számomra semmit nem jelentenek. Legfeljebb csak annyit, hogy elterelik az ember figyelmét a valóságról, elkápráztatnak. És bár tudatában vagyok, hogy ezzel csökkentem a szimpátiámat sokak szemében, én csak annyira vagyok magyar, mint amennyire cigány, amerikai, vagy kínai. Meggyőződésem, hogy az igazság fényét nem lehet meglátni sem magyarként sem cigányként, sem székelyként, sem gazdagként, sem hatalmasként, sem híresként, sem ragaszkodásokkal, kötődésekkel, félelmekkel és vágyakkal teli emberként. Egyelőre ehhez tartom magam, amíg nem jön valami hasznosabb felismerés 🙂 Vidám vasárnapot! 😛

   • Huliganthropus

    Szándékos humornak veszem utolsó mondatod 🙂
    Ezen igen jót mosolyogtam magam is…

    A fenti, általam írott gondolatok a “szabad gondolat” jegyében fogalmazódtak, senkinek nem kell elfogadnia, csak egy szokásostól eltérő megközelítés. Célja a nézőpontok szélesítése, azok ütköztetése, s látnivaló, még megütközést is kiváltanak egyes olvasóiból.

    🙂 A Te hibád 🙂 , hogy a szokásos irányvonaltól különböző gondolatokra sarkallod olvasótáborod, benne engem, s a kedves olvasó “hibája”, hogy elolvasva soraimat jelentőséget tulajdonít azoknak. Pedig azok csak a pillanat szüleményei. 🙂
    E megközelítések kizárólag az én érdeklődési körömbe tartozó ismeretek összerendezései, melyekre saját következtetéseket is merészelek tenni. Belátom, hiba volna elvárni másoktól, hogy az általam összeszedett ismereteket ők is ugyanúgy magukénak mondhassák -nekik máshonnan, más tartalmú információhalmazuk van-, de a nálam lévő töredékrészt mégis jelentősnek gondolom, nem kevesebb az, mint másoké, nem értéktelenebb, s talán még tudásnak is nevezhető. Ha nekem a “tudás fájának” gyümölcséből csak a csutka jutott is, s ha édes húsát Ti fogyasztjátok, mégis ebben van a mag. Ha csírázni kezd itt-ott, új fa nevelkedhet.

   • Nagyon helyes! Írtam már, hogy értékelem benned, hogy van bátorságod az emberi operáció rendszeren kívül működni! 🙂

 6. Megoldás a hatalom “ellen”, ha nem használod a monopóliumait.
  Szóval nem a szájtépés és nem a tüntetés, nem a panaszkodás és nem a mocskolódás.
  Magyarul:
  – üres multiáruházak
  – üres bankok
  – kikapcsolt tévék és rádiók
  – kiolvasatlan újságok (ne vedd meg sem!)
  – néma mobiltelefon
  – no cigi
  – no alkohol
  – no drog

  A fentiek helyett: építsd magad!
  Akinek “füle” van, az hallja. 🙂

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.