Vedd ki sebedből a kést!

Ha jól körülnézel, láthatod, hogy ma már minden káros az egészségre. Egy életöltő nem elég, hogy megtaláld az egészséges életmód minden titkát, megismerd az egészségedre törő szerek kiapadhatatlan, egyre gazdagodó forrását! Még akkor sem, ha egész életedet a fizikai egészséged szolgálatába állítod. Nap mint nap, reggeltől estig az egészséges élet eszközeit fürkészheted. Mást nem is kell csinálnod!  De még így sem zárhatod ki annak lehetőségét, hogy holnap találkozol a tuti információval, mi szerint, életeden keresztül tudatlanul mérgezted magad, amit egy új csodaszerrel kellene kompenzálnod.

Az ember kapott egy ÚJ JÁTÉKOT, mellyel élete végéig eljátszadozhat, ahelyett, hogy megpróbálja megérteni, ezt a zseniális színdarabot, amibe beleszületett. Az új játék neve: EGÉSZSÉG.
Addig is, amíg ezzel az új tamagocsival bíbelődik, nem foglalkozik olyan buta kérdésekkel, mint honnét “jött”, miért, merre tovább, nem érdekli az önismeret. Sutba vágja értelmét és az érzelmeit, és elindul egészséget gyűjteni. Mennyire látszik, hogy az egészséges életmódhoz is legalább akkora “EGO”-ra van szükség, mint a hódításhoz, az uralomhoz, a hatalomépítéshez? Ugyanaz a mozgatórugója az egésznek. Szabad akaratodból, kényed-kedved szerint kiválaszthatod a lehetőségek gazdag tárházából, hogyan kényeztesd az EGO-t (a hamis ént), hogyan ragadj bele ebbe a sűrű három dimenziós iszapba: hódítasz, egészséget vadászol, uralkodsz valakin vagy valamin, anyagiakat halmozol, gyűjtögetsz mint a mókus…. A lényeg, hogy szabad vagy, és választhatsz. A lehetőségek adottak. SZABADON MEGVÁLASZTHATOD, HOGY MILYEN ESZKÖZZEL HOZOL VAKSÁGOT LELKI SZEMEIDRE, MILYEN ESZKÖZÖKKEL SZEGED ÚTJÁT A MEGÉRTÉSNEK, AZ ISTENI BÖLCSESSÉGEKNEK.
(Luci)Ferkó valóban kiválóan végzi a dolgát ebben a világban. Kiérdemelten ér el eget-földet megrengető sikereket! Gratulálunk neki! 🙂

Ding-dang, ding-dang, DING-DANG! Korunk egyik legbrutálisabb betegsége, a rák, nem a helytelen táplálkozás következménye. A rák is, mint az összes többi betegség a BŰNBŐL ered. De nem abból a bűnből, amire itt a legtöbben gondolnak. Sokan tudják, hogy a bűn igazi jelentése: CÉLTÉVESZTÉS. Eltévesztetted a célt, elvesztetted a kapcsolatod az igaz forrással. Legyengültél, táplálék nélkül maradtál, szervezeted elrákosodott. Próbálkozhatsz ezerféle hagyományos és alternatív módszerrel, tartós gyógyulást nem kaphatsz, míg újra kapcsolatot nem létesítesz a forrással, MAGoddal, önmagaddal.
Láthatod, hogy a szervezet természetes módon korrigálja a hibákat. Ha elvágod a kezed, a seb beforr.  De ehhez nagyon fontos, hogy ne felejtsd a kést a sebben. Nem tud beforrni a seb, ha a penge a sebben marad. Legtöbb és leghasznosabb dolog, amit a gyógyulásodért tehetsz, hogy kiveszed a pengét a sebből, megtalálod és megszünteted a betegség okát. Fontos látnod, hogy amíg ez nem sikerül, nem teszel mást, mint tünetmentesen menetelsz sírgödröd irányába!

További tartalmas időtöltést kívánok mindenkinek a játszótéren! 🙂
Kapcsolódó írások:
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/11/20/az-ordog-meg-mindig-nem-alszik-egeszseges-ongyilkossag/
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/07/22/zsidozol-meghalsz/

Ha tetszett, mutasd meg másnak is.

“egy Szabad Gondolat”

Reklámok
Categories: Minden | 18 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

18 thoughts on “Vedd ki sebedből a kést!

 1. oh yeah;) nem hiaba keltel fel ma sem;)) koszi a gondolatokat;*

 2. meglehet, hogy nem hiaba van ez a sok propaganda a karos hatasokrol melyek minket ernek kivulrol es ugymondvan negativan hatnak egeszsegunkre, ujra meg ujra az embert arra probaljak csalogatni, hogy a dolgokat kivulrol keresse es nem belulrol az igazan lenyeges helyrol;)) sajat velemenyem de ettol meg lehet a mase is;)

 3. Annamari

  Tiszta, erőteljes, friss gondolatok, mint egy jó ébresztő hidegzuhany. Kösz Blue, ez betalált!

  • Én is köszönöm, hogy bekopogtak hozzám is, hogy elgondolkodtattak, és hogy megoszthattam őket. 🙂
   ölellek, b

  • zenmagda

   POntosan így érzem én is, ugyanilyen “radikálisan”, mint a frissítő hidegzuhany!!. Bár a vitaminpártiak és bioétrendkiegészítőpártiak körében is vannak olyanok , akik a mi “belső” lelki elveinket vallják, csak “rásegítenek” egy kis dobozos életerővel, amit a magamfajta ambiciózus törekvő útonjáró kitartóan megtagad magától, hadd jöjjön belülről az az erő, hiszen nyilvánvalóan ott van!!
   Bár néha, gyengébb pillanatokban talán jöhetne egy kis külső segítség is, nem?

   • Hirtelen most az jut eszembe, hogy az ecuadori fiatal pár 4 éve nem eszik és nem iszik semmit. Ők “odaértek”, nincs szükségük rá. Én eszek néha még szalonnát is fokhagymával és túróval ..és jól is esik. Ha már érzem, hogy nincs szükségem rá, nem fogom enni, nem fogok enni. Addig meg bekapok néha egy-egy söröcskét is. Szerintem nagyon fontos, hogy mindenki tegyen legjobb tudása/belátása szerint. Személy szerint úgy gondolom, hogy nem túl EGÉSZséges, ha az ember vitaminok segítségével hiteti el magával, hogy minden “rendben”. Itt arra gondolok, hogy talán egészségesebb pihenni, mint vitaminokkal a pihentség illúzióját kelteni. Vagy arra, hogy hagyjuk, hogy testünk lelkünk egészségi állapotának valós tükörképe legyen.
    puszillak! 🙂

 4. szivárványhavasán

  és tényleg!… de külső segítség tényleg nem kell? még nem értem…egészen.

 5. Te valami guru vagy, vagy csak a benned szorongó igazság lelke nem hagy nyugodni ? 🙂
  Mennyire díjazott az oldaladon a kekeckedés, ami szerintem a kritikai gondolkodás alapja, és mennyire vagy sértõdékeny, és haragtartó vagy-e vagy bosszúálló ? Lovagias vagy-e a harcban ? Ha igen, beszállnék néha idõm, erõm szerint hogy gondolatainkat egymáséin köszörüljük.

  • Kedves Sándor! Bár nagyon hízelgő a guru kifejezés, én még az sem lehetek. Amennyiben megHATÁROZom magam, szabadságomat csonkítom. Szívesebben vagyok semmi vagy senki, mert abban benne van a végtelen lehetőség. 🙂
   Egyébként nem vagyok sértődékeny, és harcos sem vagyok. Harcolni nem szeretek. De megtisztelsz, ha véleményt nyilvánítasz egy gondolatsorról. Legyen az támadó sértő, dicsérő, elmarasztaló, trágár, szent. Engedjed, hadd menjen. 🙂 Ha netán megsértődök, azt jelenti, hogy átvertem magam: nem voltam elég arra, hogy senki lehessek (ugyanis a senki nem sértődhet meg) 🙂

   • A senki nem sértõdhet meg, viszont a senkinek nem is szokott gondolata lenni. Ha már van gondolat, az valakivé tesz, az már valamilyen állásfoglalás, valamilyen meghatározottság, így abban az összetételben hogy “szabad gondolat” van egyfajta ellentmondás mert lehet-e egy gondolat teljesen szabad ? És már el is jutunk a szabadság filozófiájához, amit nem hiszem hogy itt most maradéktalanul ki lehetne fejteni. Másrészt a szabad gondolat abban az értelemben, hogy hadd gondolkodjuk szabadon, elõítéletmentesen, sõt azzal az állandó feltevéssel hogy gondolataink, elképzeléseink viszonylagos értékûek, azaz félreérthetõek, elfogultak vagy adott nézõpontból érvényesek, egy jó alapállás. Ez esetben a kritikai gondolkodás nem ellenkezés vagy egyet nem értés, nem támadás, hanem az adott nézet, vélemény, képzet feltételrendszerét elemzõ, kibõvítõ, újrarendezõ elv. Ilyen értelemben szeretnék majd néhány az oldaladon közölt cikkhez, íráshoz hozzászólni, nem azért hogy igazam legyen, hanem mert ez egy emberhez méltó, érdemes tevékenység. Röviden, és kevésbé fennhéjázóan, mert nekem ez bejön, szeretem ezt csinálni, it is fun. 🙂 Amúgy, te is ezt csinálod, én csak élek azzal hogy te létrehoztad a médiát.

   • Kedves Sándor! Lebuktattál! Sajnos nem vagyok semmi/senki így még
    minden/mindenki sem lehetek. Hátha majd egyszer…
    Sajnos még nem fogunk tudni kardot rántani, mert teljes mértékben
    egyetértek az általad leírtakkal.
    “Szabad Gondolat 2012.08.25: HALLGATÁS ÉS TISZTULÁS:

    A teljes tisztulás akkor áll be, amikor az ember nem érzi szükségesnek,
    pontosabban fölöslegesnek érzi a szavak írott illetve verbális
    használatát. Ezeket a sorokat még néhányan értik, talán hasznát is
    veszik, visszaigazolást, megerősítést, kapnak tőlük, hogy ne a mások
    által megírt programok szerint éljék életüket, hanem az önvaló
    megismerésére összpontosítsanak. A gondolatok egyre kevésbé olyanok,
    amelyek tetszetősek a fülnek és a szemnek, egyre inkább a tényszerű
    valóságot mutatják. Így a mára oly divatos” pozitív gondolkodás” hívei
    hátat fordítanak nekik, és újra az alvást választják.

    Az elhallgatás előtti utolsó sorokat talán már csak az ért(-het)i, aki
    épp el fog hallgatni. Ekképp ha egy “tanító” hívei gyarapodnak, az
    számára a romlás, a lelki hanyatlás előjele.”

 6. Cindy

  Nem tudom kivenni a kest a sebembol!!!!! SEGITSEG!!!! HOGYAN!!!!!

 7. Cindy

  HOGYAN?????!!!!!! HOGYAN ES HOGYAN?????!!!!!

  • Kérdezd meg Cindytől! Ha valaki válaszol egy olyan kérdésre, melyre neked kell felismerned, megtalálnod a választ, át vagy verve. Épp az a lényeg, hogy te tedd alkalmassá magad arra, hogy a csak téged illető kérdéseket megválaszolhasd, a kizárólag téged illető döntéseket te hozd meg. Kezdj el játszani, próbálkozni elvárások nélkül. Ez segíthet, de kérlek ne feledd, hogy a legpontosabb a számodra leghasználhatóbb választ te magad kell megfogalmazd. https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/ Ennek hangos anyag ingyenesen kérhető a következő címen: tavolvasas@gmail.com a szabad gondolatra hivatkozva, az írás pontos címét megjelölve. Sikert a válasz megtalálásához!

 8. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 22. hét « Szabad Gondolat

 9. Schmidt Károly

  Én ebből az írásból kivettem a számomra “elrejtett” igazságot, mi szerint: “ne felejtsd a kést a sebben.” Tulajdonképpen megtaláltam ebben az anyagban a lényeget. Nem volt nehéz, hiszen a címe is ez. Kibővítve meg értelmet is nyert! Azt a hosszú hozzászólást meg nem értem, – de minek is akarnám én azt megérteni, nincs rá szükségem!

 10. Elkövettem egy súlyos hibát testvéremmel szemben,szerintem jóvá tettem már és megbocsájtottam magamnak de Ő gyűlöl továbbra is.Nagyon fáj nekem .Szerinted hogyan tovább?

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.