Az ördög (még mindig) nem alszik – (egészséges öngyilkosság)

Szomorúan tapasztalom, hogy bár látszólag nő a biztonság, és az ember egészségre való törekvése, az igazi mérgezés igazából csak mostanában vette kezdetét. Most nyilván azt gondolod, hogy a sorok írójának megfutottak a kerekei, hisz ez nem lehet igaz abban a világban, ahol minden második előadás az egészségről szól, és kínál különbnél különb módszereket annak megőrzésére, visszaállítására.
Folyamatban van egy filmecske fordítása, mely segíteni fog majd megérteni a most következő, kissé fura megközelítését a témának.
Addig is felelevenítenék egy régebb megjelent gondolatsort, hogy legyen egy kiindulási pont a most következő eszmefuttatáshoz:
“Szabad Gondolat 2012.08.13: A VALÓDI SZENNYEZÉS/MÉRGEZÉS:
Amíg folyamatosan arra figyelünk, hogy melyek azok az anyagok, melyek mérgezően hatnak szervezetünkre, elkerüli figyelmünket, hogy melyek azok az információk, melyek mérgezően hatnak lelkünkre. Az emberi test valódi immunrendszere az egészséges, kiegyensúlyozott lelkiállapot. Nem vesszük észre, hogy a legerősebb támadások melyek az embert érik, szellemi szinten érkeznek. Vannak akik, nagyon jól tudják, hogy addig, amíg egyensúlyban a lélek, az emberi test mindent elvisel, ezért hiábavaló a klór, a fluor, a higany, a kálium, és az összes ipar által előállított, élelmiszerben megtalálható, tartósító szernek becézett méreg. Azért szükséges a sok hamis FÉLELEMKELTŐ információ, hogy a belső egyensúlyt megbontsa, a valódi immunitást felszámolja. Ezek után elég egy enyhe nyári szellő, és máris a gödör peremén tántorogsz. Leginkább arra figyelj, milyen táplálékot adsz a lelkednek, mert ha az megsérül, a modern orvostudomány, az ayurvéda, a szellemgyógyászat eszközei együttvéve sem mentik meg a tested! Nagyon fontos szembenézned a félelmeddel, megismerned a forrását, megértened, hogyan váltál alkalmassá a lelki mérgezés, a félelem befogadására és tárolására. SZEMBENÉZNI, NEM HÁTAT FORDÍTANI!”

A mai ember lassan már betegesen törekszik az egészségre, miközben lelke korhadozik odabenn. A gyergyói vezetékes telefonok egyre sűrűbben csörrenek meg: zaklat egy új lehetőség, mely hosszú életet és jó egészséget kínál. Teljesen ingyenes!!! A naiv emberek szíve ilyenkor elmelegedhet, hogy mégis csak létezik emberség, önzetlen segítés. Jó hír az, hogy igen! A rossz hír meg az, hogy az nem ilyen formán fog rád találni. Nem fog tolakodni! HOMO SAPIENSNEK nevezed magad! Kérlek, próbáld észrevenni, hogy nem mind arany ami fénylik, és a mesét nem tudod csak félig. Még egy ilyen előadásra sem sikerült elmennem, ezért elképzelhető, hogy hibás lesz a gondolatmenetem:
Röviden, ahogy én látom ezeket az ingyenes lehetőségeket: elmész, ingyen megmérnek percek alatt mindent. Egy-kettőre megállapítják, hogy az egészséged tudományos mutatói, eltérnek a SZINTE ÉVRŐL ÉVRE VÁLTOZÓ normális értékektől. Ezután, azt hiszem, már te is kitalálod, mi következik. Ajánlanak egy két csodaszert, mely visszahozza az egészséged, vissza a fiatalságod, újjászületsz. Csupán pénz kell hozzá (egy szekérderékkal), hogy életed végéig megvehesd ezeket a csodálatos vitaminbombákat, fiatalítókat, egészségesítőket. Meddig akarsz élni, és miért? Mit tettél mostanig? Mit kívánsz a továbbiakban tenni? Mit fogsz mostantól másképp csinálni? Nem ettél már eleget? Nem ittál már eleget? Nem buliztál, nem táncoltál már eleget? Nem szeretkeztél már eleget? Nem gyűlöltél már eleget? Nem gyűjtöttél már eleget? Nem versenyeztél már eleget? Nem harcoltál már eleget? Mit akarsz még? Mi az, amit mostantól másképp szeretnél csinálni? Van egyetlen dolog is, amit ha makk egészséges leszel valami drága csodaszernek köszönhetően, másképp fogsz csinálni? Minek is kell neked az a bizonyos testi egészség? Mire hajtasz? Tudod már? Vagy csak kell, mert FÉLELEM FŰSZEREZI ÉLETED MINDEN EGYES PILLANATÁT? Kérlek, tedd fel magadnak a fenti kérdéseket, és keríts egy kis csendet, ahol szépen sorjára megválaszolhatod őket. Ne feledd: “Dicsőség, győzelem, gazdagság, tudomány mind porba hull. Az élet minden gyönyörűsége elmúlik.”

A lelkem sír, amikor látom, hogy minél több ilyen egészséget megőrző, visszaállító lehetőség bukkan fel, az ember figyelme annál jobban megoszlik, elterelődik a lényegről. Egészség címszó alatt még inkább háttérbe szorítod a lelkiséget, az önismeretet, kizárod annak lehetőségét hogy megtudd, ki vagy valójában. Itt a hatalmas lehetőség. Gyógyítók serege vesz körül (ayurvéda, energia, hit, tudományos, spirituális,stb.). Most már egészséges leszel, csak éppen azt felejted el, hogy miért kell az neked.
Kedves olvasó! Az “ördög” nem alszik. Báránybőrbe bújva fogja a kezed nappal, vigyázza álmaidat, miután szemeidet lehunyod. Minden eszközt megragad, hogy elterelje figyelmed az önvaló megismeréséről. Kérlek, tarts önvizsgálatot amilyen gyakran csak tudsz. Cselekvés közben folyamatosan figyeld magad, hogy mi az, ami irányít. Megnyugtatlak, hogy nem fogsz így sem – úgy sem többet élni, mint amennyit a gondviselés enged, hogy élj.
Vedd tudomásul, hogy életed hosszát nem nagyon változtathatod, a minőségét viszont igen! Szabad akaratodból kifolyólag csak arról dönthetsz, hogy mire használod a rendelkezésedre álló időt. Vannak, akik egy életen keresztül lelkük járművét fényezik, cicomázzák, díszítik, majd félelemtől eltorzult arccal adják vissza a földnek, ha elérkezett az utolsó óra. Vannak, akik megértik, hogy az emberi eszencia halhatatlan. A test csupán a szállító eszköz, mely gazdáját, a lelket hivatott célba juttatni. Próbáld elfelejteni a materialista, földhöz ragadt “ép testben ép lélek” szólást, vagy fordítsd meg, vedd észre, hogy a lélek, a test gazdája, ha nem éhezik, nem szomjazik, gondját viseli a járművének is. Fordítva viszont nem lehetséges. A test önmagától nem képes erre. A nagy tanítók, a nagy mesterek, a csodatevők, nem a testüket szépítgették, kényeztették, díszítették, mert tudták, hogy az csak eszköz. Helyette a lelküket táplálták, mely amíg szükség volt rá, gondját viselte a testnek, az eszköznek.

A nepáli mesterről szóló bejegyzés
(https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/08/01/nyersanyagra-van-szuksege-luciferkonak/) segíthet a fenti sorok teljes megértésében.

Egy orvosság mely a legtöbb betegséget gyógyítja, és teljesen ingyen megkaphatod: PIHENÉS. Mikor pihentél utoljára? Mikor engedted el a hétköznapok bajait, mikor adtál magadnak alkalmat a teljesen gondtalan pihenésre? A fáradt tested jelez, hogy pihenni szeretne, tüneteket jelentet meg. A pihenést arra is használhatnád, hogy lehetőséget adj a hétköznapok történéseinek, hogy értelmet nyerjenek, hogy felszusszanjon a lélek odabenn. Te erre mit teszel? Elcsitítod: bekapsz egy csodaszert, egy multi level marketingen terjedő vitaminbombát, ami azt hazudja neked, hogy minden rendben, robotolhatsz tovább, gyűjtögethetsz a következő dózisra, mely ismételten átver téged, azt a képzetet keltve, hogy egészségeddel minden rendben van. Ily módon válsz csodaszerekkel MLM vitaminokkal működő biorobottá, aki robotol, száguld látástól vakulásig, de nem tudja, miért.

Ne akarj egészségesebb testet, mint amilyent lelki fényed képes fenntartani! Testi egészséged lelki egészséged valósághű tükörképe. Ha testedet díszíted cicomázod, eltorzítod a tükörképet. Ekképpen elveszíted a valóságtudatod, átvered magad, és elsüllyedsz a vakság tengerében. Szeresd a lelked. Engedd, hogy a testen keresztül megmutassa neked, hogy táplálékhiányban szenved. Hagyd a testet, ne azonosulj vele! Kényeztesd a lelket, mely mint hálás gazda, szeretettel gondját viseli járművének is, és nem engedi azt elveszni, amíg szüksége van rá. Bízz egy kicsit a benned élő istenben. Ha nem bízol benne, tedd próbára. Játszadozz, tapasztalj. Ha van tapasztalat, a bizalom is jönni fog. Csak a manipulátorok, a hatalomépítők várják tőled, hogy vakon higgy egy bizonyos dogmában. Az igazság nem várja ezt tőled. Ő azt szeretné, hogy megtapasztald, megismerd, megértsd, és megbarátkozz vele.

Légy az igazság barátja, és az egészséget ajándékba kapod!

 

 

“egy Szabad Gondolat”              A Szeretet Gyógyít

Reklámok
Categories: Minden | 15 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

15 thoughts on “Az ördög (még mindig) nem alszik – (egészséges öngyilkosság)

 1. Ildi

  Nagyon jó, hasznos gondolatok ezek!!! Jó lenne, ha egyre több embernek sikerülne ezeken elgondolkodni. Ezzel a véleménnyel abszolut mértékben tudok azonosulni, magam is így gondolom jó ideje. Köszönöm!
  (a feltett kérdéseken azért szép sorban végigmegyek újra és újra)
  További sikeres munkát!
  Üdv
  Ildi

 2. Tetszik! 🙂
  Ez a lényeg! Én a fogyibogyókon szoktam mosolyogni: tedd azt, amit eddig, légy lusta, zabálj és ha kifizeted a csodaszert, akkor lefogysz… meg is érdemli, aki elhiszi, hogy kívülről megváltoztatható bármi is. Ismertem olyan kövér embert, aki szerette és elfogadta a testét. Nem lett ettől soványabb, csak boldog. És ismerek anorexiás boldogtalan leánykát is. Köszönöm az írásodat, nagyon a helyén van! 🙂
  Személy szerint azon vagyok épp, hogy a gmo-hírek ne húzzanak le, hogy a félelem helyett a szeretet szintjén maradjak. Ez a dolgunk.
  CsE

 3. aszta a plakut la mine;)

 4. Vázsonyi Judit

  🙂 Kedves Attila!

  Szép, és okos figyelemfelkeltő a bejegyzés, és most is, mint eddig, sok sok előrevivő gondolattal ajándékozod meg az olvasót. Köszönjük.
  Egy apró megjegyzés:

  “Lassabban a testtel” . avagy lassabban a lélekkel?
  Az anyagi dimenzióban nem lehetséges a kettőt külön kezelni. Mert nem az egyik a másik gazdája. A szellem az, ami felülről alakíthatja egyiket is, másikat is. A mindenséggel való egység tudatát elért szellem. A test és lélek kölcsönösen hatnak egymásra, ezért a karban tartott test éppúgy fontos, mint a karban tartott lélek. Mindkettőnek megvan a maga tápláléka, viszont ha egyikük hiányt szenved, a másik is megsínyli azt, Jézus is tudta, hogy az éhes embereknek kenyér is kell, és halat is adott nekik, a mennyegzőn pedig még bort is. Az ördög kísértésére pedig azt felelte, “…nem csak kenyérrel él az ember… ( Mt. 4.4.)
  Mindazonáltal a test egészségét, karbantartását az evés (- nem zabálás 🙂 -) ivás, a mozgás és az érintés! örömeinek mértékletes, de nem elhanyagolt megélésében látom, nem a csodabogyók bekapkodásában. És az esztétika az öltözködésben szintúgy nem lehúzza a lelket, inkább felemeli, mint bármely más esztétika, legyen az Isten, vagy ember alkotta… a kettő ugyanis egy, az ember számára a legtöbb, hogy társ lehet a teremtésben.

  • Örvendek az észrevételednek Judit! Lehet, kicsit elfogult vagyok az emberi eszencia oldalán, ugyanis úgy vélem, hogy ha az megkapja táplálékát, természetszerűen gondoskodik az eszköz épségéről-szépségéről is 🙂 Derűs napot!

 5. Anie

  Köszönöm a lelki táplálékot! 🙂

 6. Visszajelzés: Vedd ki sebedből a kést! « Szabad Gondolat

 7. Botika

  Attila, a cikked annyira jó, hogy megérdemelné hogy hangos verzióban megérjen pár rádióadást !
  Azt saját tapasztalattal tudom alátámasztani, hogy csodaszert – vagy ahogy én nevezem “tunningot” – szedni csak akkor érdemes, ha fel is vagy készülve rá. Lehet hogy két kúrát nem tudsz ugyanúgy végigcsinálni. A segítség abban hogy hol tévedtél viszont el fog maradni ha a szer titkát csak maga a gyártó tudja és nem árulja el senkinek, pénzért se.
  Szerintem (ez magánvélemény) a csudaszerek nagyja épp most van a klinikai kipróbálás negyedik fázisában, vagyis az tudott dolog hogy müködik, csak arra nincs adat, hogy meddig lehet srófolni a hatását. Tehát kisérleti nyúlnak áll, aki kipróbálja. A pozitív visszajelzések döntik el a végleges árát.
  Ennek ellenére ne féljünk az újtól, hanem legyünk kritikusak.
  Ha mégis rászánod magad egy ingyenes felmérésre HARAG és KETSEGBEESES ne legyen benned mert az eredményeket rontani fogja, a vizsgálatét is, a szerét is.

  Legyél jó

  • Hát én nem merem megítélni, hogy jó-e vagy sem 🙂
   A cikk egyszerűen csak van. Bízom benne, hogy a tisztánlátás eszközéül szolgál az olvasó számára. Egyetértek abban, amit írsz. Az aki rászánja magát, annak tudnia kell, hogy ami jönni fog, az ő személyes döntésének a következménye…Jó egészséget Boti!

 8. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 21. hét « Szabad Gondolat

 9. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 22. hét « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.