VAGYON

GAZDAGSÁG TESZT (MIRE ELÉG A PÉNZ?):

A valóság pénz nélkül is valóság marad!
Pénz nélkül, viszont, a színfalak összeomlanak!
Ha kíváncsi vagy, hogy egy jelenségnek mennyi köze van ahhoz a valósághoz, mely az “idők kezdete óta” valóság, és a te fizikai elmúlásod után is valóság marad, képzelj el egy kis varázslót, aki egyetlen mozdulattal kirántja belőle a pénzt. Ami marad, miután a kis varázsló kirántotta belőle a pénzt, az a jelenség valóság tartalma, az az ő valódi értéke, melyet kínál számodra, melyet fizikai elmúlásod után is megtarthatsz magadnak.
Ily módon elemezve világod, megtudhatod, mennyire vagy gazdag, eddig mennyit halmoztál azon értékekből, melyeket az anyagon túl is megtarthatsz magadnak. Elemezd alaposan, hogy mi az értékeid építőanyaga, hogy megtudhasd ki vagy valójában!

A MŰVÉSZET, A PÉNZ ÉS A VALÓSÁG:

Az a művész, ki megrendelésre, pénzért “alkot” olyan, mintha Petőfi, a szabadságharc kellős közepén a patak csobogásáról, a rétek illatáról és a csillagok ragyogásáról írná verseit. Ha már a művészet sem képes a JELEN történéseit valósághűen szemléltetni, mindenféle anyagi érdektől függetlenül, végképp elérkezett az idő, hogy mindenki a kintről a bentre irányítsa figyelmét.
Az összes művész, tudós, filozófus és spiritualista, kit az anyagi haszon késztet a cselekvésre, az alkotásra, tudatosan vagy tudattalanul a valóság elrejtésén, elferdítésén munkálkodik.

A VAGYON

“- Ó nagy bölcsek, a vagyon éppen ilyen értelmetlen, hisz elvakítja a tudatlanokat. Az állandóan mozgásban lévő vagyon mérhetetlen mennyiségű aggodalom melegágya, megszüli a még többre vágyódás kielégíthetetlen érzését. A vagyon nem törődik azzal, hogy kihez kerül, a jó és a gonosz egyaránt meggazdagodhat. Az emberek is csak addig jók, együtt érzők és barátságosak, míg szívüket meg nem keményíti a vagyonfelhalmozás szenvedélye. A vagyon még a bölcs tanító, a hős, a nemes lelkű, halk szavú és ügyes ember szívét is megrontja. A vagyon és a boldogság nem járnak kéz a kézben. Ritka az olyan gazdag ember, kinek nincsenek vetélytársai és ellenségei, akik mind arra várnak, hogy megrágalmazhassák.

A helyes cselekvés lótuszvirágának a vagyon olyan, akár az éjszaka, a szenvedés hófehér lótuszvirágának olyan, mint a holdfény. A tiszta értelem lámpásának a vagyon olyan, akár a szél, az ellenségeskedés hullámának olyan, akár az áradás. A zavarodottság fellegeinek a vagyon jelenti a kedvező szelet, a reményvesztettség mérgének pedig a vagyon nyújt erőt. A gazdagság a gonosz gondolatok kígyójához hasonlatos, mely csak fokozza a nyomorúságtól való félelmünket. A szenvedélynélküliség kúszónövényének a gazdagság olyan, akár a halált hozó hófúvás. A gonosz vágyak baglyának a vagyon jelenti az éj sötétjét, s ehhez hasonlóan a gazdagságunk vet árnyat bölcsességünk teliholdjára is. A vagyon jelenlétében jó természetünk köddé válik. Az igazat megvallva, a gazdagság ahhoz vonzódik a legjobban, kit már a halál is kiszemelt magának.

ÉLETHOSSZ:
Élethosszunkkal
is ugyanez a helyzet, ó nagy bölcsek. Hosszúsága a levélen megcsillanó vízcseppel egyenértékű. Az élet csakis annak gyümölcsöző, aki RENDELKEZIK ÖNISMERETTEL. Elkaphatjuk a szelet, darabokra törhetjük a teret, nyakékbe fűzhetjük a hullámokat, ám élethosszunkat nem uralhatjuk. Az ember értelmetlenül próbálkozik élete meghosszabbításával, főként azért, MERT EZZEL IS CSAK NYOMORÚSÁGÁT ÉS SZENVEDÉSÉNEK IDŐTARTAMÁT FOKOZZA. Valódi életet csak az mondhat magáénak, akit az önismeret iránti kiolthatatlan tűz hevít, hiszen egyedül csak ennek van értelme ebben a világban, MERT EGYEDÜL CSAK EZZEL VETHETÜNK VÉGET A JÖVŐBENI SZÜLETÉSEK LÁNCOLATÁNAK, ÉPPEN EZÉRT A TÖBBIEK LÉTE A SZAMARAKÉVAL AZONOS.
Az ostoba embernek a szent iratok ismerete, a vágyakkal telinek pedig már maga a bölcsesség is teher. A nyughatatlan embernek saját elméje jelent terhet, az önismerettel nem rendelkezőnek pedig saját teste (élethossza). Az idő patkánya megállíthatatlanul rágcsálja élethosszunk kötelét. A betegség termeszként falja fel az élőlények életerejét. Az éber készenlétben patkányra vadászó macskához hasonlatosan a halál is éberen őrködik élethosszunk fölött.”

Reklámok
Categories: Minden | 5 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

5 thoughts on “VAGYON

  1. Balint Sandor

    Sziasztok! ismerem a konyvet, amelyikbol ideztel! 🙂

  2. Visszajelzés: Napi Szabad Gondolat – 21. hét « Szabad Gondolat

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.