Napi Szabad Gondolat – 18. hét

Kedves vendég! Ha frissiben szeretnéd olvasni a napi gondolatokat, görgess az oldal alján (a fekete részben) található “Facebook” dobozig, ahol megtalálod a legújabb sorokat. Ha facebook felhasználó vagy, kattints a “like” (tetszik) gombra az értesítésért.

Szabad Gondolat 2012.10.21: HIT ÉS REMÉNY – A TERMINÁTOR PÁROS (AZ URALOM TITKA)

Ha uralkodni akarsz, adjál nekik hitet, reményt (és történelem könyveket)! Ez a legbriliánsabb eszköze, hogy rávedd őket arra, hogy ne azzal foglalkozzanak ami VAN, hanem azzal, ami volt és ami lehetne, hogy feladván a jelen kínálta lehetőségeket, önfeláldozó módon életükön keresztül hamis képzeteket üldözzenek, szolgáljanak téged. Eközben te azt csinálhatsz, amit akarsz, arra használhatod őket, amire akarod. Teljes uralmat élvezhetsz a hangyaboly felett.
A lényeg, hogy valamilyen módon eltereld a figyelmüket arról, ami VAN, mert aki megérti azt ami van, tudni fogja, hogy mi volt, és azt is, hogy mi lesz. Az ilyennek ura nem lehetsz!

Szabad Gondolat 2012.10.22: MIÉRT FONTOS SEGÍTENI, MEGOSZTANI?

Az igazán nagy léptékű lelki fejlődés csak kollektív módon valósulhat meg. Minél többet osztasz meg másokkal abból, amid van, annál több új felismerésben, megértésben lehet részed. Ha útját szeged a tudásnak, saját magadat fosztod meg a növekedés lehetőségétől, és előbb vagy utóbb tévútra lépsz, anélkül, hogy tudnál róla. Fontos, hogy ne te akarj segíteni, mert azzal is csak átvered magad, hamis képeket táplálsz a “jóságodról”. Helyette járd figyelmesen az utat, hogy felismerhesd az alkalmat, amikor segíthetsz, megoszthatsz valamit másokkal. Az igaz segítést annak felismerése szülheti, hogy másokat segítve, önmagadat segíted. Enélkül segítségeddel is csak ártasz magadnak és a világnak egyaránt.

Szabad Gondolat 2012.10.23: ŐRÜLTSÉG:

Minden ébredő elme viselőjéről előbb-utóbb megállapítja a tömeg, hogy őrült. Ez egy teljesen természetes dolog, hisz az ember könnyelműen nevezi őrültségnek, hülyeségnek azt, amit jelenlegi tudásával nem tud megragadni. Ha őrültnek neveznek, ne csüggedj, légy inkább vidám, hisz sikerült áttörnöd a megcsonkított elméd korlátait, elindultál a szabadság felé.
Inkább légy egy boldog őrült, mint egy félelemeiben fetrengő, képmutató, önmagát meghazudtoló, öngyilkosságot fontolgató mintapolgár! Ami még ennél is fontosabb: bocsáss meg nekik, hisz nem tudják mit cselekednek! Lásd, hogy ők is legjobb tudásuk, ill. tudatlanságuk szerint élnek és ítélnek. Ezt ha nem tudod elfogadni, számodra sincs tovább út!
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.24: MIT VESZÍTHETSZ?

Tedd fel magadnak a kérdést, hogy a tudatlanságon kívül mit veszíthetsz, ha az akarás helyett, a hagyást, az alázatosságot, az önvizsgálatot választod. Nézz körül, és vizsgáld meg az életed családtagjaid, rokonaid, barátaid, ellenségeid tükrében! Nézd, hogyan kezdődik, hogyan folytatódik, és hogyan végződik! Látsz-e lényeges különbséget a kezdetek, a folytatások és az elmúlások között? Érted-e, mi történik? Érted-e miért történik?
Ezután tedd fel újra a kérdést, hogy ha az akarást hagyásra, alázatosságra, önvizsgálatra cseréled, a tudatlanságon kívül mit veszíthetsz? Vajon, érdemes cserélni?

Szabad Gondolat 2012.10.25: MIHEZ VAN KÖZÖD?

Tetszik vagy nem, mindenhez közöd van, amit hallasz, látsz, vagy bármilyen módon érzékelsz!
Ha úgy hiszed, nincs közöd az általad tapasztalt történésekhez, jelenségekhez, gyakorlatilag nem teszel mást mint, határozott NEM-et mondasz a fejlődésre, a kiteljesedésre! Emlékezz rá, hogy minden, amit tapasztalsz arra vár, hogy megértést nyerjen! Ha tovább száguldasz, ha nem tudsz meglassulni, a meg nem értett, legtöbbször kellemetlen élmények halmazát növeled, melynek súlya alatt előbb-utóbb szétroppannak csontjaid. Csak alázattal, hasznos figyelemmel, önvizsgálattal és az ebből származó megértéssel vethetsz véget a kényelmetlen tapasztalatok véget nem érő ismétlődésének.
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.26: KOLOSSZÁLIS SZÉPSÉG:

Ha az ember alkotta kolosszális méretű építményekben, formákban, (a földi hatalmak jelképeiben) gyönyörködsz, a mérhetetlen tudatlanságot, a vakságot, a kizsákmányolást, emberek ezreinek fájdalmát és szenvedését csodálod, mely születésüket lehetővé tette.
Egyetlen császári palota, kastély, katedrális sem épülhetett volna olyan emberek közreműködésével, akik nem a hordaállat szintjén élnek, kik lelkét a formák világának ura nem tudta rabul ejteni.
A kiteljesedés útját járó ember “építményeivel” egyetlen földi hatalom sem dicsekedhet, mert az ilyen ember lelke otthonának építésével van elfoglalva, melyet emberi szemek nem csodálhatnak.
A leglátványosabb építményeket a kizsákmányolás, a megtévesztés nagy mesterei építették milliók verejtéke és vére árán.
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Szabad Gondolat 2012.10.27: FÉL-ELEM vagy ÉRT-ELEM?

A félelem annak ellenére, hogy sokan azt hiszik, hogy segít, eddig még senkit nem mentett meg sem a haláltól, sem a bajtól, sem a szenvedéstől. Legfeljebb csak a tisztánlátás képességétől tudott megmenteni.
Ne fordíts hátat neki! Kezdj el ismerkedni vele! Tudd meg, honnan ered, mi táplálja, mitől van ekkora hatalma! Ha sikerül, megtalálnod a forrását, meg is szüntetheted.
Addig csak FÉL ELEMBEN létezhetsz, és maximum csak képzelődhetsz, hogy milyen lehet a TELJES-, az EGÉSZ, az ÉRT-ELEM.
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.