Napi Szabad Gondolat – 17. hét

Kedves vendég! Ha frissiben szeretnéd olvasni a napi gondolatokat, görgess az oldal alján (a fekete részben) található “Facebook” dobozig, ahol megtalálod a legújabb sorokat. Ha facebook felhasználó vagy, kattints a “like” (tetszik) gombra az értesítésért.

Szabad Gondolat 2012.10.14: MIKOR VÁLTOZIK MEG A VILÁG?

A világ mindig változott. A Változás mindig is létezett. Csak te nem voltál képes ezt eddig észrevenni. A jelen pillanatban is hatalmas változások várnak arra, hogy feléjük fordítsd a figyelmed, hogy felfedezd őket.
Látod-e a belső világod? Látod-e, hogy változni szeretne? Tudod-e hagyni, hogy minden pillanatban alakuljon, változzon, megújuljon, vagy helyette ragaszkodsz a régi sémákhoz, ahhoz, ami szemet huny a mindig jelenlevő változások felett?
Hol van a figyelmed? Kit és mit szolgál a te értékes figyelmed?
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Szabad Gondolat 2012.10.15: A FÉKEZŐ ERŐ:

Az ember csak és kizárólag a korlátaihoz ragaszkodhat, melyek árnyékot borítanak a változás, a lelki fejlődés lehetőségére. Ha önvizsgálat során ragaszkodást vélsz felfedezni magadban, próbáld megismerni annak tárgyát, mert az, ami téged visszafog és fékez. Ha az ismerkedés és a megértés megtörtént, képes leszel az akarás és a ragaszkodás helyett az állandó változást, megújulást hozó életet megszületni HAGYNI. A ragaszkodás és a változás (lelki fejlődés) nem járnak kéz a kézben! https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Szabad Gondolat 2012.10.16: GYEREK-SZÜLŐ-BOLDOGSÁG:

Ha a boldogtalan szülő azt AKARJA, hogy gyereke boldogabb életet éljen mint ő, több mint valószínű, hogy igyekezetével gyereke boldogtalanságát szorgalmazza. Egyetlen eszköze annak, hogy a szülő boldogságra nevelje gyerekét az, hogy ő maga megtalálja saját boldogságát. Másképp olyan útra kényszeríti gyerekét, melyet még ő sem ismer, melyről csak képzeli, hogy boldogabbá teszi gyereke életét. Ily módon abba a csapdába vezeti utódját, melyben ő is fetreng. Az ilyen szülő olyan hagyatékot próbál az utódjára hagyni, mellyel ő maga sem rendelkezett. Boldog szülő vagy te?
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.17: KÉTÉLTŰ EMBER:

Az ember egyszerre két síkon éli az életét: egyik a belső, a gondolatok, az érzelmek síkja, a másik a külső, a felszínen megjelenő színjátékok síkja, mely legtöbbször gyökeresen eltér attól, ami bent van.
Ha bent nem létező képet mutatsz a felszínen, kintről egy nem létező kérdésre kapsz választ, ami számodra hasznavehetetlen! Ezért fontos a két életsíkod egyesíteni! Ha nem tudod megteremteni a lehetőséget arra, hogy a belső érzelmek, gondolatok tisztán megjelenjenek a felszínen, teljesen kizárt, hogy a környezetedből érkező válaszok tiszták, őszinték, valósak legyenek! Ekképp azt kell tapasztalnod, hogy a világ folyton átver.
Az önámítás legfelsőbb foka az, amikor az ember azt gondolja, hogy megismerheti a valóságot, miközben ő folyton hazudik, mást mutat kint, mint ami bent zajlik, két életet él. Ha nem kezdesz el őszintén élni, ha mást engedsz a felszínre, mint ami belül van, fontos tudnod, hogy mások életét éled, a mások által megírt sémák szerint élsz, folyamatosan meghazudtolod önmagadat, hazudsz önmagadnak és a környezetednek. És ha ezt teszed, a leghalványabb esélyed sincs arra, hogy boldog, kiegyensúlyozott, életet élj, hogy emberi léted kiteljesedjen. Tudd meg, mi az, ami megakadályoz abban, hogy a saját életedet éld, hogy a két síkot egyesíthesd egymással, mert csak így tudsz elindulni az igazi boldogság útján, csak így tudod elérni a célt.
Erről bővebben: https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Szabad Gondolat 2012.10.18: HAGYD A HARCOT A HARCOSRA!

Ha valaki támadást intéz személyed ellen, és te visszavágsz, az a legfőbb bizonyítéka annak, hogy nem honol béke az elmédben, hogy harcos vagy. A harc megfosztja az embert a tisztánlátás képességétől.
A harcos szabad akaratából döntött úgy, hogy harcos lesz, még ha ezt a környezetére is fogja. Aki a harcot választja, mindig megtalálja méltó ellenfelét, majd a végzetét a harcban.
Ha béke tölti ki a benti teret, béke hatja át a környezetet. Ha harcot tapasztalsz, miután a békét választottad, a legtöbb, amit tehetsz az, hogy megfigyeled, de nem veszel részt benne. Ezzel bizonyítod, hogy te nem vagy már harcos. Csak így változhat meg a világod. Csak így változtathatod meg a világot. Hagyd, hogy a harcos megtalálja azt a személyt, akinek ugyanúgy szenvedélye a harc, mint neki. Bízd a harcot a harcosra, te válaszd az életet.

Szabad Gondolat 2012.10.19: MEGHATÁROZÁS, ELHATÁROLÁS:

Az ember bekerít, elhatárol, elhatároz, meghatároz, korlátoz fizikai és szellemi síkon egyaránt. Teszi ezt azért, hogy később birtokolhassa az elkerített, elhatárolt, meghatározott, határokkal ellátott területeket, észre nem is véve, hogy ez által is csak saját magát csapja be, ugyanis megfosztja magát annak lehetőségétől, hogy megtapasztalja az elhatárolt, meghatározott területeken túli valóságot. Ugyanezt teszi Istennel is: nevetséges módon meghatározza, korlátok közé tereli a végtelent, a mindenhatót, a mindent áthatót. Részben ennek köszönhető, hogy az ember istenről, a végtelenről alkotott képe több ezer éve ugyanaz.
Látod-e már, hogy az erőszakos meghatározással, definiálással a meghatározni kívánt dolog szabadságát veszed el, és ez által saját lehetőségeid halmazát csökkented? Bekerítesz egy parányi területet, és ahhoz ragaszkodsz, azért harcolsz, nem látván, hogy ha azt elengednéd, tiéd lehetne a mindenség. Még meddig ragaszkodsz a korlátaidhoz, a definícióidhoz, a határaidhoz? Még meddig vastagítod börtönöd falait?
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.20: HOGYAN VÁLTOZHAT MEG A RENDSZER?

Akik a rendszert szidják, csak olyan új rendszer kialakítására lennének képesek, mely semmiben nem különbözne attól a rendszertől, amellyel elégedetlenek.
Az ember csak önismeret hiányában szidhatja a rendszert, nem látván, hogy saját műve felett mond ítéletet, csak önismeret hiányában keríthetik hatalmukba olyan tulajdonságok, melyek lehetővé teszik egy zsarnok, kizsákmányoló rendszer kialakulását.
A rendszerben csak akkor állhat be valódi változás, ha az egyén felismeri, hogy ő maga a rendszer, és tisztán látja, milyen emberi tulajdonságok képezik annak fundamentumát. Így hát nem a rossz vezetőket kell eltüntetni, hanem a sötétséget az emberi elmékből, mely megszüli őket. Ha nem tetszik a kép, amit látsz a tükörben, teljesen értelmetlen összetörni a tükröt!
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/
http://www.ezvankiado.hu/JOG9_20.pdf

Reklámok
Categories: Minden | 1 hozzászólás

Bejegyzés navigáció

One thought on “Napi Szabad Gondolat – 17. hét

 1. Huliganthropus Agriensis

  A kéz, mely görbe tükröt tart elém, olyan ember (ember?) keze, ki ellenségként tekint reám. Tükre csalóka képet mutat rólam, magamnak. Pedig hatalmára nem áhítozom.
  Már nem hiszek neki rég, kezére csaptam, nem kicsit.
  Fájjon! Tudja, nekem görbe nem kell!
  Harcos vagyok-e eképpen én is, ölnivaló, mint ki ölni akar engem?
  Vagy ne védekezzem, mert egyszer úgyis halni kell, s ha az ölőt nem előzöm meg tettében, üdvözülhetek? Majd ha újra-újra megteszi, törjem el kezét?
  Hát nem!
  Ki élni akar, védekeznie kell. Kígyó szava ellen, Ármány tőre ellen.
  Vagy tán a sors eleve elrendeltetett?
  Bűnös, ki tudásért almát szakaszt,
  gyilkos, ki orv-támadóját letörni kész?
  Isten terve ellen vall a mersz, hogy megvédd önmagad, ha ehhez minden eszközzel rendelkezel?

  Kell neked tükör, hogy megismerd magad? Hogy magadra ismerj?
  Voltak rég népek, kik a tükröt hírből sem ismerték, mégis tudták ki az az önmagam. Ki társam, ki ellenfelem.

  Ne feledd, csatába istenek vezették az embert!
  Ölni ők tanították. Fegyvert isten adott emberkézbe, s ugyanő parancsa tűzött kardhegyre csecsemőt Jerikónál, vagy küldött máglyára boszorkányként tudós bábaaszonyt. Istenek nevében raktak koponyákból halmot a labdajátékok terén, s Visnu is első volt a harcban. Mi hajtotta Káint, hogy ölni ment? S ki ölt ott elébb istenkedvre bárányt?

  A végtelen isten tulajdona. Gondolod, nekünk adná önként? Ajándékba? A tudást sajnálta átadni, az életet eltitkolja, rejtegeti, s halállal fenyeget. Istennek embert ölni szabad? Embernek isten ellen csak szót emelni sem…

  Örüljünk hát, hogy eddig élni engedett!

  De élet ez? Ha száz évet élek is, csak tizede illet a kornak, mit Matuzsálem kaphatott. Ki csípte le, s miért részemet? Tudhatod? Kinek köszönhetem? Most én sértődöm…
  Hát isten-isten! Egészségedre! Míg e külső világban van szánk, s van borunk.
  -vízből bort, abból vért …és továbbmenve, így válik újra vízzé a vér, porrá a test. Régiek porát, s vizét hordom én e porhüvelyben, gondolataik korokon átnyúlva élednek bennem újra fel. Kár, hogy tudásuk meg nem érhetem.
  Istenből úgy érzem csepnyi sincsen bennem. Ahogyan istenben sincs emberi.
  Mégis azt várja el, “olyanná” legyek. Pedig ha nálam a szeretet, Ő lesz a gonosz, melytől rettegnem illene. Ha rosszat teszem, Ő vált meg ellenem más bűnösöket.
  Akkor hogy is van ez…?

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.