Napi Szabad Gondolat – 16. hét

Kedves vendég! Ha frissiben szeretnéd olvasni a napi gondolatokat, görgess az oldal alján (a fekete részben) található “Facebook” dobozig, ahol megtalálod a legújabb sorokat. Ha facebook felhasználó vagy, kattints a “like” (tetszik) gombra az értesítésért.

Szabad Gondolat 2012.10.07: HARAG

Ha haragszik valaki a szabad gondolatra, az attól van mert a hamis én fél, hogy hatására az illúzió falak, melyekkel körülveszi magát, melyek segítségével elzárja a lelket a valóság megtapasztalásától összeomlanak, és ő megsemmisül.
Az haragudhat csak a szabad gondolatokra, kit nagy mértékben a hamis, a telhetetlen a gyarló én irányít. Azok számára akik ráléptek az önismeret útjára, mely az illúziók és a színjátékok világa határain túl van, minden egyes sor táplálékként szolgál, erőt és energiát ad az ÚT folytatásához.
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.08: FÉLTÉS:

Féltéssel, félelemmel az égvilágon semmi nem előzhető meg, aminek fontos bekövetkeznie ahhoz, hogy az emberi eszencia megismerkedhessen a lét valóságával. A féltés és félelem csak késlelteti az utast, időt és energiát rabol el tőle.
Látod-e, hogy a féltés a félelem átadásának az eszköze? Ha féltesz valakit, nem teszel mást, mint félelem csomagokat adsz át neki, amiből ő “megtanulhatja” mitől kell félnie. Ekképp felülírod szíve üzenetét, elveszed tőle annak lehetőségét, hogy a számára legrövidebb legtartalmasabb, legjárhatóbb legtanulságosabb utat járja. Próbáld látni, hogy amikor valakit féltesz, attól félsz, hogy elveszítesz valamit, amihez ragaszkodsz, amihez KÖTÖD az életedet! Ha lemondasz mindenről, mindened meglehet, amire szükséged van! Ha birtokolni akarsz valakit, valamit, elveszíted a birtokolni kívánt személyt illetve tárgyat! A féltés birtoklás. Ha féltesz, veszítened kell! Lásd, hogy a féltéssel, a birtoklással gyilkosságot követsz el, mert a REND nem engedi neked, hogy a birtoklás a féltés vakságot hozzon szemeidre, így el kell veszítened a birtoklás, a féltés tárgyát.
Kérlek ne félts, ne akarj birtokolni! Válaszd az életet!

Szabad Gondolat 2012.10.09: A SZERETET MELY ÉLETET AD, A SZERETET MELY GYILKOL

A tudatlanság világában szinte elválaszthatatlan a szeretet a birtoklás fogalmától, holott nem is szabadna egy napon emlegetni e két szót. Az ember tévesen, tudattalanul a birtoklást nevezi szeretetnek. Aki igazán szeret, az nem birtokolja, hanem útjára engedi, útján segíti a szeretett személyt.
Ha igazán szeretsz, tudod, hogy ő csak annyira a tiéd, mint mindenkié, akinek épp szüksége van az ő közelségére, jelenlétére.
Ha valamit, vagy valakit birtokolni akarsz, Istent káromlod, valahányszor a szeretet szó elhagyja ajkaidat!
http://www.szabadgondolat.wordpress.com

Szabad Gondolat 2012.10.10: MENNYI IDŐS VAGY? (A KOR):

Az ember annyi idős emberségében, ahány életévet töltött teljes szabadságban félelem és küzdelmek nélkül, elfogadásban, szeretetben.

Szabad Gondolat 2012.10.11: AZ IGAZI BARÁT:

Ha olyan személyeket nevezel igazi barátodnak, kik mindig azt mondják neked, amit te a leginkább hallani szeretnél, azon kívül, hogy átvered magad, őket is hazugságra kényszeríted.
Az igazi barát minden körülmények között őszinte hozzád, azt mondja, amit gondol, és nem azt, amit hallani szeretnél, még akkor is, ha ez oda vezet, hogy te elutasítod az ő barátságát. Az igazi barát nem próbál kioktatni, de a feltett kérdésre legjobb tudása szerint, ŐSZINTÉN válaszol. Hány igazi barátod van neked?

Szabad Gondolat 2012.10.12: HAGYD PIHENNI AZ ISTENEKET

Természetes dolog, hogy ha először nem ismerkedsz meg az ábécé karaktereivel, nem fog menni az olvasás. Ahhoz, hogy tudd olvasni az isteni művet, és meg tudd azt érteni, először ismerned kell az isteni ábécét!
Hatalmas felelőtlenségre utal az ember azon igyekezete, hogy átugorva a hozzá közeli dolgok, élethelyzetek megértését, elröpíti figyelmét a fellegekbe, és azzal foglalkozik, hogy mit üzennek az istennek, a szentek, az angyalok, a csillagok, netán a földönkívüliek. Nincs ahogy megértsd azt, ami tőled tíz lépésre áll, ha úgy döntesz, hogy átugrod az első kilenc lépést.
A korlátaidon túli megértéséhez tekintetedet (figyelmedet) fontos visszahoznod a mostba, a jelenbe, a korlátaidon belüli térbe, mert ameddig nem tiszta, hogy ott mi zajlik, addig csak találgathatsz, hogy mi lehet, odakinn. Foglalkozz azzal, ami MOST VAN, ami KÖZEL VAN, hogy ne kelljen tévképzeteket üldözz! Ne zaklasd állandóan, hagyd egy kicsit pihenni az isteneket!
Bővebben itt: https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Szabad Gondolat 2012.10.13: A FACEBOOKOD ÉS A VALÓSÁGOD:

Facebookod azt mutatja, hogy milyen ember szeretnél lenni.
Viselkedésed, tetteid, cselekedeteid pedig azt, hogy milyen vagy valójában.
Nem az a fontos, hogy mit olvasol, mit “like”-olsz, mit osztasz meg a facebookon, hanem az, hogy a hétköznapjaid, a cselekedeteid milyen irányba mutatnak, hogyan formálják a valóságot.
Világod nem a facebook “like”-tól fog megváltozni, hanem attól, hogy gondolataidat, elveidet, érzéseidet a tetteid valósághűen tükrözik, (a külső a belső valós tükörképe).
https://szabadgondolat.wordpress.com/2012/10/10/az-elet-piramisa-3/

Reklámok
Categories: Minden | Hozzászólás

Bejegyzés navigáció

SZABAD A GONDOLAT! (vélemény/kérdés/üzenet)

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

Működteti a WordPress.com.